Zabkorpás receptek (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Tudom, hogy feltettem, de kb. 3-4napja használok zabkorpát a Norbi liszt helyett és valahogy fogalmam sincs, hogy hogyan működik:))))))
Nade ma csináltunk simán korpából túrós lepényt és komolyan jobb lett mint a Norbi lisztes:))))
De most ugye fogyókúra ezerrel úgyhogy csak 3szeletet ettem 2óra előtt:((((((
Pedig megtudtam volna enni az egész tepsivel.
Sziasztok!!
Mi újság?? Valami új kikísérletezett zabkorpás recept?? Vagy tudom nem ide tartozik a téma, de ha valaki tud valamilyen jó zöldséges receptet küldje el nekem priviben. Akár zabkorpa is lehet benne:D
Jól hangzik, de talán le kéne szokni a túlzott édességről. Húú pont ma gondoltam arra, hogy már fel sem tünik, hogy jóformán csak édességet eszek(még, ha update is) akkor is kcal.
Nah de köszi a receptet, majd kipróbálom valamikor, de holnap tuti sajtos tallér lesz. Már alig várom.
encikém az eredetit írom, ezt lehet ápdéjtosítani:)
egy kise3bb tespire való adag.
14 evőkanál liszt, 6 evőkanál porcukor, 1 sütőpor
ezt összekevrni, a keverék felét a tespi aljára szórni, rámorzsolni túró tejföl, mazsola keverékét majd rászórni a maradék lisztes keveréket.erre önteni 3-4 deci tej 2-3 tojás keverékét, pici vajat és sütőbe vele.
Olyan lesz,mint a rétes mikor kész:)
Na,ez jó ötlet!!
Érdemes volt benézni.
Több mindent ki fogok próbálni zabpehelyből.Alig várom a holnapi epres reggelimet!!!!
Ma csináltam rakott kelt, ugyanúgy, ahogy szoktam,csak a rizs helyett zabpelyhet tettem bele..amit előzőleg kicsit forró sós, vegetás vízbe tettem, hogy bedagadjon..finom volt:)
Azt hittem, ki fogom érezni a zab ízt, ehelyett a pulyka darált ízét éreztem ki..legközelebb inkább disznó darált hússal csinálom:)
EZt én nem ismerem.
Azt hittem rendes tészta!:)))
Valaki írta, hogy a simarétes lap is 1-es kódú.
Hát a sima lusta rétesre gondolok..tudod, amiben a liszt van leszórva és a túró rámorzsolva, aztán megint liszt..nah azt lehet Norbisítani, lisztet zabkorpára cserélni, cukrot édesítőre...kicsittöbb tejet bír el a zabkorpa egyébként, mint amikor liszttel csinálom
a lisztes változatnál kb 3 deci tej 2 tojás keverékét öntöm rá. a zabkorpásnál elmegy a 4 deci simán. ennyi a különbség.
de valami hasonlót olvastam én már itt tőled is:-)
Sziasztok!
Én ma epres,túrós zabpelyhet ettem,nagyon fini volt,gondolom újat nem mondok.Be fogom vezetni reggeli gyanánt.Nekem kicsit olyan volt,mint a gyümölcsrizs.Most aztán nagy felfedezést tettem,mi???