Yorki gazdik ide! Beszéljünk róluk! (beszélgetés)
Az én helyzetem azért volt más, mert van egy aki kutyákkal foglalkozik a családban, így nem nehéz tudni ki a megbízható.
A tenyésztőkkel nekem semmi bajom, csak azokkal akik meglovagolnak egy népszerű fajtát és gyártják a kicsiket hozzáértés nélkül. Pont ezt mondtam én is, hogy nagyon nehéz kiszűrni kibe botlik az ember. Ezt nem érzem vádaskodásnak, mert sajnos tény kimondva vagy kimondatlanul is:(
Ez mind szép és jó, egyetértek minden szavaddal, de honnan tudod, hogy ki 100%-ig megbízható?? Én lassan már magamban sem bízok, nemhogy másokban!
(Csendben jegyzem meg, azért nem mindig a tenyésztő a hibás, sőt! Viszont őt a legkönnyebb megkiabálni, és egy ilyen fórumon az ő verzióját nem nem is ismered meg soha. Szóval azért én vigyáznék picit a vádaskodásokkal.Mondom ezt úgy, hogy engem is megszívattak. Bár nekem a hozzáállásukkal volt inkább problémám.)
Ez minden fajtánál így van sajna, nem csak a yorkiknál:( A kutyatartás nem olcsó, mert azzal még távolról sincs letudva az anyagi része, hogy megvettem, ha valami k.csög továbbtenyésztésre alkalmatlan szülőket szaporít.
Vitonak szerencsére gyógyítható a betegsége és nem örökletes, azért nagyobb baj lenne, ha ez a fulladás egész életében végigkísérné, vagy még rosszabb esetben megrövidítené az életét. Már nem sokára meg fog gyógyulni, ha ügyesen beszedi a gyógyszereit:)
Számomra a felelőtlen szaporítás kimeríti az állatkínzás fogalmát, mert rengeteg kutyát tesznek tönkre azért, hogy pénzhez jussanak egyes emberek. Nyilván nem mindenki ilyen, aki a neten hirdeti magát, csak olyan nehéz kiszűrni, hogy melyikben lehet megbízni. Én nagyon megdöbbentem, hogy ennyire sokan képesek gátlástalanul átvágni másokat, miközben egy kis állat életével játszanak.
Barátnőm kutyusának csak zománchibás a foga, egy minőségi dentálhigiénés táp duplája egy sima prémium tápnak és emellett még néhány dolgot meg kell vennie, hogy addig maradjanak egészségesek a fogai, ameddig csak lehet és ne potyogjanak ki mondjuk 3 éves korára. Vagy potom fél milláért!!! lehet koronát csináltatni. Ilyenkor kérdezem, hogy megéri-e 60ért (vagy sokkal többért) zsákbamacskát játszani?. Mert az ő esetükben pl a kutyus tejfogai még teljesen jók voltak, fogváltáskor jött a probléma csak. Szerencsére egészséges, de ha olyanhoz került volna, aki éppen összekuporgat egy kis pénzt egy kutyusra, esélye nincs ilyen többlet költségeket fizetni:(
Ne haragudjatok a regényért, de teljesen kiborít az összes szemét tevékenysége, aki a pénzéhsége miatt kutyákat gyárt és a hozzáértés hiánya miatt, vagy mert nem is érdekli képes szenveszteni és betegen tovább adni a kicsiket. Kicsi korom óta imádom a kutyákat, és a szenvedő állat gondolatát sem bírom elviselni. Aki meg most szeretne kiskutyát, csak 100%ig megbízható személytől vegyen!
Ja és viszatérve!
A saját helyzetemet látva, ha valakinek nincs kellő anyagi háttere neeee vegyen yorkit!
Vitonak semmi gondja nem volt mikor elhoztuk. A tenyésztőm ennyi pénzért profi volt, és egészséges kutyát kaptam.
Teljesen kiegyensúlyozott, okos, kezelhető kutya!
És standard is!
De jön egy betegség és vége! Szóval erre szerintem mindenkinek számítani kell! Nem csak az alapár sok!
Persze legyen szíves egyik gyerek sem megbetegedni! :)
Igazad van!
Viszont sajnos amit leírtál, az a gondoskodás, körültekintés, és valóban ekkora ráfordított összeg kb 20% lehet. Mármint azok közül akik ennyiért adják.
Valóban rontják a valódi tenyésztők hírnevét! :(
2 parvo, 2 kombi, 1 veszettség:)
6-8 hónaposan kell még 1 kombi ismétlőt kapnia és egy éves kora előtt pedig még egy veszettség ismétlőt is kapnia kell.
Hát ez elég dúrva:( Sajnálom nagyon bebecik, de nem értem, hogy expresszről hogy vehettél kis kutyát ennyi pénzért. Azért az a kategóriájú tenyésztő, aki joggal kér el 150-250e-t a kiskutyáiért, nem fogja ott hirdetni őket. Ők nem is nagyon adnak kiskutyákat csak úgy oda ajánlás nélkül.
Lehet soknak hangzik 150-200e egy kutyusért, de egy jó vérvonalú kan, aki mondjuk csak egy ország championja, 150 körül fedez, de ha nagyon jó a vérvonala a 200-at is meghaladhatja. Rengeteg munka van a kiállításokkal, amellett nem is olcsó mulatság és nem sok kölyök születik egyszerre. A szűrések sem olcsók, vemhesség alatt folyamatos uh és védőoltás legalább herpesz ellen, de benne van a pakliban a császár is. Kutyatenyésztésből nem lehet megélni, szaporításból viszont igen. Azok miatt a szaporítók miatt ilyen rossz a megítélése a normális tenyésztőknek, akik ilyen áron adnak el finoman szólva nem minőségi és beteg kutyákat. Az, hogy a külleme milyen, kit érdekel mert úgy is szeretni fogja a gazdi, csak mikor mindenre allergiás, meg érzékeny (legjobb esetben nem lesz csípő vagy egyéb csont- vagy idegrendszeri betegsége) a kutyus az már viszont kellemetlen, mert folyamatos orvoshoz járással hamar össze lehet szedni egy jóval nagyobb kiadást, mint mondjuk egyszer 150e. Nagyon sok egyszerre, ennyi pénzt kiadni, de én azt mondom ha olyan helyről hozod, akkor érthető miért nem adják sokkal olcsóbban.
Persze semmit nem vesz le, vagy ad hozzá egy kutya értékéhez az, hogy mennyibe került, az a lényeg, hogy egészséges legyen. Csak arra akartam kilyukadni, hogy nem kell mindenkit leírni aki, ennyiért ad egy kiskutyát.
Szijjasztok,
Bebecik: sajnálom, hogy ez történt. Mindenképpen HARCOLJ AZ IGAZADÉRT!!!!!!!!
Ár: sztem az ár NEM garancia. Azaz amikor én is kerestem Porcit (:D), akkor is voltak durva árak, azaz a plafon 250.000 volt, azt hittem dobok egy hátast.
Én azt hiszem 70+oltásokért vettem.
SAJNA az a baj hogy túl vannak ezek a csöppségek tenyésztve, és ezért hatalmas árat fizetnek :(
Azok a tenyésztők akik ennyiért adják a kutyát általában nem írják ki az árat. Nekem is voltak ilyenek annó akik a telóba mondtak nekem 180-at is.
Na én nem vagyok milliomos, meg madár se.
Egyébként hallottam már olyan verziót is, hogy egy minőségi kutya tényleg ennyibe kerül.
Hááát kétlem hogy csak az a minőségi ami ennyi.
Ráadásul itt van az ellenpélda.
Bebecik helyében egyébként én biztos nem próbálkoznék most. Neki ott van Bora, nem az a helyzet, hogy első kutyus lett volna.
Mi van? Ő teszi meg a lépéseket? Gyönyörű.
Próbálkozik. Hátha beijedsz tőle! Na neeem!
Egy korrekt normális tenyésztő minimum ad egy másik kutyát!
[link] Ezt nézzétek meg!
Születés éve:2010-es
Születés hónapja:júliusi
Ár:Ár: 150 000 Ft kb 549,53 €
Szerintetek van olyan hülye, aki felhívja ezeket?:D
NAGYON ELSZÁNT VAGYOK !!! MOST AZ EGYSZER CSAK !
MÁR FEL IS ADTAM FIZETÖS HIRDETÉST AZ EXPRESSZ OLDALON ,TÖBB MINT 70 LÁTOGATO VOLT