Yorki gazdik ide! Beszéljünk róluk! (beszélgetés)
Szia Anesz!
Nekem is fiú gyerkőcöm van!
Nyugodj meg, még 3 hónap is eltelhet, hogy lent pisiljen!
Vitonál már kétségbe voltam esve, mert mi is lejártunk, de soha nem pisilt lent!
Ha egy órát voltunk lent akkor is tartogatta otthonra, és a pelusra futott.
Mikor valamikor 5-6 hónapos kora körül először lent pisilt azonnal körbetelefonáltam a családot örömömben. :DDDD
A lenti kakira akkor is várni kellett még egy darabig.
A pelussal, vagy többivel kapcsolatban teljesen jó amit Kamillka leírt.
Nyugodj meg, előbb-utóbb profi lesz!
6-7 hónapos kora után már tényleg egyáltalán nem fog a lakásba pisilni. Vito ha bele halna sem pisilne fent.
Neki most már elég a napi 4x-i lentlét, de a tiéd még nagyon pici, neki még 7-8 pisilés is lehet egy nap, és éjszaka is van ez tuti.
Andi!
Chili tüzel? De jó... már azért mondom, hogy akkor tényleg látod most már miért volt ez a megbolondulása bepisilés ügyben.
Reméljük gyorsan túl lesz rajta, és visszaáll a normális kerékvágásba.
Sziasztok!
Sajna csöppet el vagyok havazva a munkával! :(
Vito egész jól van, élvezi a kintlétet, már egy órát sétál napközben többször.
Ő rendes gyerek, soha semmit nem szed össze. Ezt a dobálós játékot is csak otthon értékeli. Max ha anyuéknál vagyunk a kertben, de ott is általában talál annyi egyéb érdekességet, hogy rövid időn belül otthagy a labdával együtt. :)
Úgy néz ki Debrecenbe megyünk. Kis segítséggel találtam egy klinikát ahol van részletes szívuh és normális doki. Jövő héten szeretnék eljutni majd.
Pestre biztos hogy nem viszem, nem teszem ki egy egész napos "kínzásnak". Már bocsi, mert nem kínozzák, csak a tőlünk való függőségéből látva belebetegedne, ha én egész napra otthagynám, és reggeltől késő délutánig vizsgálnák, szurkálnák, altatnák... stb.
Egyébként megint meg van kergülve természetesen, nem bírja a csajok hatását. :)
Chili sokkal erősebben tüzel, mint ahogy Szuzi tette, de egyenlőre nagyon ügyesen "takarítja" magát.
Gilisztát még nem láttam nála, de a múltkor behozott egy óriási svábbogár szerű dögöt, frászt kaptam, volt vagy 4 cm.
Lemaradt: jön valaki a Yorkie talira???
Tudom, már kérdeztem, de nem válaszolt senki :(
Szia,
Igen, gyors voltál.
Porci: jólllllllll van, akkor nem csak az én kutyám buggyant :D
Mi is a 2szer akkora bottal próbálunk embereskedni, de eldobás után féltávnál már lerakja és liheg 1000rel. A tobozt is szeretjük, de sajna csak akkor ha kirándulunk Csepel-cityben nem nagyon van.
Pár napja Zuglóban vagyunk, nincs Fruzsi, így ő lett a kertesház őrzője, vicces ám, mert ott általában csak nagy kutyik vannak a környező házaknál, és ha valamelyik elkezd ugatni, Porci mindjárt válaszol, beszarás :D
Azt hittem csak nálunk ilyen baromi jó játék:)) Ma a boltba hozta be a tobozt és természetesen a bolt közepén kiköpte, mert millió érdekesebb dolog lett körülötte hírtelen... Egyszer követtem el azt a hibát, hogy megengedtem h felhozza... kb 2 perc alatt miszlikre szaggatta.
A csigával még nem találkozott szerintem kami, a gyíkok nem érdeklik (aminek örülök! lehet rosszul lennék, ha egy letört gyíkfarokkal a szájában rohanna felém), a giliszta az igen, csak rászólok, hogy köpje ki...
És hogy viseli a Chili a tüzelést? Ő is jó hamar elkezdte:(
Szia!
A toboz Chilinél is nagy sláger, behordja az udvarról, és szétszedi.
Még mindig jobb, mint amikor csigákat hoznak be, bár azt még nem sikerült széttörni. Mondjuk ami késik, az nem múlik :-S
Akkor ma én voltam a gyorsabb:P
Porcival mi újság? Gondolom ő is pörög ebben a jó időben;) Kami újabban tobozokat gyűjt és a szájában mindig felhoz 1et a gellért tetejére. Ott azzal kell játszani, mikor lemegyünk a füves részre, ott meg botozunk ezerrel, gondolom ez nálatok is ismerős:/
Múlt héten konkrétan egy 3x olyan hosszú bottal a szájában jött fel a hegyre mint ő maga, mert eldöntötte, hogy azt kell neki dobálni:))) Buggyant egy nőszemély, de legalább ELFÁRADT!!!
Szia!
Napi 4 pisilés egy ekkora kiskutyának még nem elég és még sokáig nem is lesz szerintem. Az én kutyám 10 hónapos korától van el napi 3-4 pisivel, még 6 hónaposan is előfordult, hogy akár óránként is ment a pelusra, ha többet ivott éppen. Maradjatok lent tovább mint fél óra. Kami nyáron volt pici, vele 1,5-2,5 fél órát voltunk lent, és még így is előfordult, hogy hazahozta a pisit, vagy pisilt, de ha feljöttünk megint azzal kezdett. Ők még nagyon babák ilyen téren 3 hónaposan.
Ahol fekszik, oda nem szoktak pisilni általában. Ha a peslust nem bírja, akkor próbálkozzatok újságpapírral, vagy alommal. Ha elkezd pisilni, vagy kakálni, azonnal emeljétek fel és vigyétek a kijelölt helyére. A pelussal is próbálkozzatok meg újra. Nyomjátok bele egy pisitócsába, hogy legyen rajta a szaga. Ha szét akarja szedni, koppincs oda a fenkére, majd megtanulja, hogy az nem arra való. És ha rossz helyre végzi a dolgát, azonnal teyétek rá.
Ilyenkor sajnos ez ilyen, így kell figyelni. Általában alvás után mndig pisilnek, akkor kövessétek, főleg, ha látszik, hogy keresi a helyét. A járólapot jól mossátok fel ecetes- domestoso vízzel, a szőnyeget is ki kell tisztítani, hogy ne érezzen pisi szagot sehol.
Ha neked is jó és nem gond,Msn-en könnyebben tudnánk beszélgetni...
Írj
Szia Kamillka!
Igazából amikor nővérem kutyájával találkozik,akkor bepisil(szerintem örömében).
Egy nap 4-szer minimum levisszük,szerintem ez elegendő.
Természetes,hogy nem 1-2 nap alatt lesz szobatiszta.Igazából mivel 3-an élünk együtt anyukánkkal,valaki mindig itthon marad vele.Volt,hogy otthon hagytuk 10 percre(kétszer),majd majdnem egy teljes órára.Szerencsére nem csinált semmit sem.Mikor hazaértünk a helyén feküdt.Nem volt bánatos,és mérges sem ránk,úgy örült nekünk,hogy az nem is igaz.:)
Minimum fél órát lent szokott lenni.Ma például 7-kor anyukánk vitte le,én 9kor,és tesómmal együtt 11-kor,de nem csinált semmit,pedig még meg is mutattam neki nővérem kutyusának székletét,de nem érdekelte.
Itthon össze-vissza pisil,kakil.(szőnyegre,parkettára,de semmiképp sem ahol alszik)
Írj:Anikó
Szia!
Ő még nagyon baba. Nem fog varázsütésre kint pisilni, meg kell tanulnia, hogy azt ott is lehet. Ha majd ivarérett lesz, akkor el kezd érdeklődni a szagok után és magától akar majd kint pisilni. Majd kintre fog tartogatni minden cseppet. Nekem az a véleményem, hogy nem kell erőltetni, magától kialalkul, hogy mikor akar kiszokni teljesen. Gondolom most pelusra pisil bent, nem? Azzal meg nincsen baj. Mindegyik kuttynál másképp van ez a szobatisztaság.
Mennyit van egyedül otthon a kutyusod? 3 hónaposan amúgy sem tudja olyan sokáig tartogatni a pisijét. Próbálj meg vele több időt kint tölteni, esetleg másik kutyákkal. A barátnőm kutyusa, ha látja Kamit kint pisilni, rögtön legugol ő is.
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni szobatisztasággal kapcsolatban.
2 hónaposan kaptuk meg a kiskutyát(Yorkie kan),és most 3 hónapos múlt.Megkapta a 4 oltást,így le is vittük már két nappal ezelőtt.Sajnos nem végzi a dolgát lent az utcán,inkább mikor hazaérünk...Milyen módszerekkel lehetne fokozatosan szobatisztává tenni?
Én arra gondoltam,hogy mikor már látjuk a jeleket,akkor rögtön pórázra,és levinni őt a házunk elé a fűbe,hogy ott végezze el a dolgát.Sajnos attól félek,mire leérnék a lifttel,az ingere elmúlna,és csak akkor ürítene,ha felértünk a lakásba.
Előre is köszönöm a segítségeteket,tanácsaitokat.
Anikó
sziasztok!
van 2 db 8hetes eladó mini yorkim(1 fiú és 1 lány).ha esetleg valakit érdekelne ezeken a számokon lehet érdeklődni(.0630/4327590 v 0620/4545712)
a kicsik oltva és féregtelenítve vannak,szobatisztaságra előnevelve,és már normális ételt is fogyasztanak a szopizás mellett.nagyon aranyosak,játékosak.
Képeket itt találhattok,és bővebb infókat a fejlődésükről:)
Szijjasztok
Kivel mizu?? Hogy teltek a 7végék, kihasználtátok a jóidőt??
Yorkie tali: mi megyünk, Jön valaki??? Jó lenne mostmár személyesen is összehozni a kutyikat :D
Yorkitalálkozó!!!
2010.május 16.án 10:00-tól újra Yorki Találkozót szervezünk! A helyszín a szokásos...Érd,Kisfenyves Erdő melletti rét!A rét bekerítetlen! Érdemes magatokkal hozni,enni,inni,plédet,valamilyen árnyékoló eszkőzt...pl:esernyő.Rossz idő esetén a találkozó elmarad! Bármilyen extra kérdésetek lenne hívjatok bátran a 06-70-523-23-62-es számon!
Plusz ráadás ezen a találkozón: szépségverseny!!
Nevezési díj nincs! Kérlek benneteket aki szerete felvonulni kutyusával kérem e-mailben jelezze nekem! Kutyus nevét,nemét,életkorát,gazdi nevét,várost ahol éltek kérlek feltüntetni szíveskedjetek!Köszönöm szépen! kiskutya@baranyivarga.huEz az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. címre várom a jelentkezéseteket!
az első 3 helyezet ajándékot kap!
bírák: Beck Ágnes és jómagam
Nagy-nagy szeretettel várunk MINDENKIT!
Szijjasztok
Titkosság: bocs, hogy ezt írom, de sztem ez a fórum azért van, hogy mindenki megossza a tapasztalatait, ami a kutyáinkkal történik, ergo minek titkolózni.
Zsuzsimanó: az jó, ha jól van, de ha így marad, akkor mindenképpen doki, és ha tudsz vigyél neki mintát is, mert sajna én sem tudom elképzelni, hogy milyen lehet ez a kis gömb.
Drukkolok, hogy semmi komoly ne legyen!!!!!!