Yorki gazdik ide! Beszéljünk róluk! (beszélgetés)
Azt borítékolni mertem volna, hogy nem tőle vetted. Nem ondolnám, hogy ő azzal rontaná a hírnevét, hogy egy olyan kutyát ad el tenyésztési célra, ami már 3 hónaposan bőven meghaladta a 3,1 kg-t.
Tudom, hogy van olyan SAJNOS, hogy minik és normálmál meg óriás yorik vannak egy alomban, csak az nem a tenyésztés csúcsa (sőt tenyésztésnek sem nevezném), hagy ne magyarázzam, hogy miért. Olvass egy kis szaporodás biológiát...
Az, hogy bébi osztályban kapott egy "jó" bírálatot, sehol nem számít a későbbiekben. Majd a nyíltosztályban nézd meg hogyan fog teljesíteni. Most mondom neked, hogy a te szukád kifejlett állapotban közelíteni fogja, ha csak nem lépi túl az 5kg-t. Az nagyon jó, ha neves tenyésztőtől vetted, csak az még édes kevés, ha ilyen kutyát ad el továbbtnyésztésre, hogy te megalapozd a saját tenyészetedet vele... A másik meg ismerd meg a fajta standarot... Egy tenyésztőnek szem előtt kell tartania, hogy mit ír elő és azokon a normákon belül kell kialakítani a saját vonalát, amit követni fog.
Igen leszóltam a friskiest, a sajátomnak nem adnék, de ugyanakkor, ha hobbycélra vette a kutyáját szandra, akkor neki nem kell ügyelnie a jó szőrminőségre stb..., tehát nem fog belepusztulni a kutyája 2kg alacsonykategóiás tápba. Amúgy a prémium tápok közül sem mind jó a yorkiknak...
Ok, értem vele van bajod ... miért nem lehet privát és normálisan megbeszélni ahelyett, hogy itt nyilvánosan leszólod? ... Ha már magánügy. Talán akkor senki sem kérdőjelezné meg a modandód helyességét.
A témát részemről lezártam!
Ne kötekedj!
Míg az előzőek szimplán a szépérzékemet sértették, addig az "okoskát" most igen is sértőnek érzem részedről! Ha problémád van vezesd le máshol az idegi feszültséget.
Nálad a pont;)
Viszont azt még megjegyezném Francys, hogy annak idején senki nem hurrgott le, azért téged sem, hogy hogyan vehettél tenyésztési célra egy olyan alomból kutyát, ahol minik meg normál yorki kölykök voltak vegyesen?? Tenyésztő nem csinál ilyen almokat, csak halkan jegyzem meg. Ha már tenyészteni akarsz, akkor előbb körbe kellett volna járni a témát és a fajtát alaposabban. Csodálom, hogy pont Radvánszky Katalin nem fejtette ki a véleményét erről neked... Ne haragudj, nem megbántani akartalak, de ahogy te is, más is követ el hibákat:S:S
:) ne is a bírálatot kérdezd, hanem, hogy hogyan is jön egy egy hónapos tagsággal ide kóstolgatni azokat, akik már régen itt vannak és ide írnak - normális módon és hangnemben is el lehetne mondani a mondandóját!!
Ezek után pedig talán elmondhatná, hogy miből gondolja, hogy ő jobban tudja??
Ha te nem írsz a fórumba, akkor hogyan érdeklődhetne bárki is a kutyád felől?
Megkérdezhetem, hogy sikerült a kutyusod bírálata?
Úgy látom Porci se "apafüggő"... :)
Te meg üldözöd a pad alatt a gyereket? :D
Szandra!
Jó a biléta, nagyon egyedi! :)
Szia!
Üdv Lillának és neked a fórumon!
Tündéri béby, formás nagyon!
Sziasztok!
5 napja családtagunk lett Lilla,a mi gyönyörű kis yorki babánk!Ezúton csatlakoznék én is a fórumhoz:-)
Töltöttem fel fotókat a piciről.
Nézd meg, hogy piros -e a bőr a lábujja között!
Az is allergia jele! Ha igen, akkor mutasd meg a dokinak!
Tüsszögés kajától nincs, az légúti pollentől van!
Az étel allergia bőrön és a szőrön jelentkezik!
Sziasztok,
Képek hamarosan a naplóban.
Eddig Happy dogot, Acana almás-bárányos tápot ettek, pár napja vettem ProPlánt, most azt falják ezerrel. Nem gondolnám, hogy a táp miatt tüsszögne.
Nálam többnyire táp van, hetente 2 max 3x kapnak konzervet.