Yorki gazdik ide! Beszéljünk róluk! (beszélgetés)
Jó reggelt!
Nálunk is advantix!
A dokinő ajánlotta, még soha nem volt gond!
Most már ahogy mondtátok fürdetés után 2 nappal teszem rá. Ha eső van ő mindig ruciba van, így csak a lába lesz vizes.
Nem volt még kullancsunk. Bár mostanában nagyon odafigyelek rá, és most már a fülét is megnézem Ata esetéből tanulva.
Nálunk a városban mindenhol fa, és fű van, szóval esélye lenne, de eddig még semmi gond nem volt.
Én ajánlom mindenkinek!
Szandra!
A Kiltix otthon is rajta van állandóan? Nem zavaró a lakásban? Mondjuk mikor játszik, vagy ilyenek?
Én ezért nem választottam ezt.
Ata!
Nagyon reméljük, hogy nem lesz gond a kullancs miatt. Azt esetleg tudod, hogy mennyi idő után fedezted fel? Egyből séta után?
Mert mikor én az oltást kérdeztem a dokinőtől, nekem azt mondta, hogy 24 órát benne kell, hogy legyen a fertőzött kullancs, hogy mérgezni tudja.
Jóreggelt,
Adventix: én is sokféle képpen hallottam (azaz hogy kell rátenni), azaz fürdés után csak 2 nappal, de én a kozmival szoktam rárakatni egyből, és soha nem volt kullancsunk.
Kaja: én is azon a véleményen vagyok, hogy ne hagyjuk neki elől, nálunk 2szeri evés van reggel és este, akkor egyen, ha nem IJ van :D
Porci: mi JÓL vagyunk, bár a 7végén ismét JÓL elfáradtunk, jó idő volt, így kihasználtuk.
Többi babával mizu???
Nem fejeztem be a gondolatot!:P
Tehát ha következetes vagy, akkor szót fog fogadni!
Még valami a szófogadásról! A kaját ne hagyd kint neki egész nap! Nem tudom, hogy kinél hogy van, de sok ilyet hallottam! A kaja Tőled függ! Te vagy a "vadász"! Akkor adsz neki, amikor Te akarsz! Nem mikor ő gondol egyet és kér vagy kiszolgálja magát!
A kaja 10 percnél tovább ne legyen előtte! Ha nem kéri elveszed és legközelebb ugyan ezt kapja!
Addig meg ne add oda amig meg nem dolgozott érte!
Pl.: ül ,figyel. Ilyenkor a szemedbe kell, hogy nézzen!
Nagyon édes a kutyusod!:)Kis helyeske!
Egy éves korában már több esze lesz, de nem jelenti azt, hogy már nyugodt lesz!:)
Az olyan három ,négy éves kor körül jön el!
Bocsi, egy kicsit még légy türelmes!:D
Ha már megvan az összes oltás vidd sokat kis termetű kutyusok közé, hogy szocializálódjon!
Ha ott jól lefárasztja magát, Neked is jobban szót fog fogadni!
Mióta megvan a kutyám, ha nem olvastam kb.: 30 könyvet a témában, akkor egyet sem! Ezen kivül jártam vele suliba is! Igy aztán menet közben sok minden rám ragadt!
Mikor hozzám került, akkor úgy gondoltam, hogy ezt is csak jól érdemes csinálni, különben kár nekiállni!
Mivel mindkét gyerekem elég nagy, igy rajta élem ki magam!:))
Eleinte biztos nem lesz könnyű, de ha rájön ,hogy finomságot kap és örülnek neki, akkor majd akar teljesiteni! Ő még naygon pici, úgyhogy türelmesnek kell vele lenned!
Általában egy éves kor körül szokták azt mondani, hogy már tudja mit kérsz tőle!
Próbáld meg, hogy elbújsz! Ez általában hatásos, mert ők is megijednek,mint a gyerekek, ha otthagyják őket!
Játszhatsz vele olyat is, hogy elbújsz és keressen meg! Te mindig lásd, hogy mit csinál, csak ő ne lásson Téged! Tapsolj, kiabáld a nevét és ha megtalál nagyon dicsérd meg!
Sziasztok!
Mi is advantixet használunk, eddig be is vált. A barátnőmnek ajánlotta a doki a kiltixet, rá is tették és kullancsot talált benne:S
Felesleges! A Kiltix szuper, de ott is kell figyelni az esőre! Ha elkezd esni, le kell kapni különben hatástalan lesz!
Az Advantixot azért szeretem, mert nem csak kullancsra és bolhára jó, hanem szúnyogra ami a sziv férgeket terjeszti és egyre több van belőle nálunk is! (Eleinte csak a déli országokban volt!)
Ezen kivül még jó légyre, ami megcsipheti a fülét sőt le is petézhet rajta!
Még egy érdekessége van az Advantix-nek,- mig a többi spot-on megöli a kutyikra kerülő bolhát és kullancsot- ez nem is engedi, hogy megcsipje! Ha rámászik az olyan, mintha forró talajon lépkedne, ezért lemenekül!
Nézzétek meg a honlapon a videót róla!
Szandra!
Ha szaladsz utána azt hiszi, hogy játszol!:)
Guggolj le és úgy hivd! Ha odajön nagyon dicsérd meg és adj neki juti falatot!
Akármilyen sokára megy oda, soha ne szidd meg, mert az odamenetellel társitja a szidást!
Csak akkor szidd meg, ha Te mész oda hozzá!
Pesten a belvárosban! Egy hetet késtem az Adventix-el, mert állandóan esett az eső!
Előtte 2 és utána 2 napig nem érheti viz a kutyit!
Igy nem tudtam rárakni, meg is lett az eredménye!:(