Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Yorki gazdik ide! Beszéljünk róluk! fórum

Yorki gazdik ide! Beszéljünk róluk! (beszélgetés)

13469. Kamillka (válaszként erre: 13459. - Csillag.virág)
2010. márc. 8. 17:28

Ettől lehet eltérés, attól még yorki a yorki, csak akiállításra szánt kutyáknak kell pontosan megfelelniük. Amúgy 3,1kg hivatalosan a plafon. Legalább is én úgy tudom. Sokan a 2,5kg tartják a jónak. A dokink szerint a 2kg körüli súly yorkiknál már nagyon jónak számít:))

MEgkérdeztem azt is, hogy a súlynak van e bármilyen köze ahhoz mennyire ellenálló a kutya. Mondta az égvilágon semmi. Egy alig 2kg-ós yorki is lehet annyira egészséges mint egy 3, sőt. A túltenyésztéssel van baj. Az okoz allergiát és más fajtabetegségeket.

13468. Bejja_25
2010. márc. 8. 17:16
Sziasztok:-))Golyó minden csajszinak Boldog Nőnapot Kíván:-))És én is:-)puszika
13467. 3cf80f2b78 (válaszként erre: 13464. - Andi6020)
2010. márc. 8. 15:13
Nem próbáltad még májkrémbe tenni?Fifi úgy eszi csak meg!!
13466. 3cf80f2b78 (válaszként erre: 13462. - Csillag.virág)
2010. márc. 8. 15:12
Fifinek is fekete a szőre a farkán!:-)De jóóó:-))
13465. Nixybaba
2010. márc. 8. 15:08

Sziasztok!

Igaz nagyon rég jártam itt, de most egy fontos kérdésben kérném ki a véleményeteket!

Ivartalanítá

Szerintetek ajánlott, meg mikor?

Nekünk péntekre van időpontunk,és 7 és fél hónaposak vagyunk.

Volt már valakinek? Kicsit elbizonytalanodtam, hogy tényleg akarjuk-e?! Meg persze nagyon féltem Nixyt!

Kicsiket nem szeretnénk!

Köszönöm előre is.

13464. andi6020
2010. márc. 8. 15:00

Sziasztok!

Megkerültetek?????? Ideje volt!!!

Ezek szerint Szuzi a legcsenevészebb, ma mértem, 1,8 kiló. Chilit hétvégén mérem, vasárnap lesz 6 hónapos. Tiszta hülye vagyok. Hogy kell a marmagasságot mérni?

A kis mocskok nem hajlandók megenni a porcerősítőt, úgyhogy valamit taktikáznom kell.

Ma sütöttem nekik édesburgonyát. Volt sikere.

Sajnálom, hogy Vito megint fulladt. Gondolom, milyen ijesztő lehet ilyenkor.

2010. márc. 8. 12:42

Na itt meg ez:

Marmagasság:22,5-23,5cm

Várható élettartam:14 év

Tömege

Kölyök korban általában 100 dkg alatt,felnőtt korban pedig 1,5 kg-tól fejlődnek tovább a kutyák. A testtömegük nem haladhatja meg a 3.1 kg-ot. Némely országokban 2.5 kg alatt nem engedélyezett a fajta tenyésztése.

2010. márc. 8. 12:39

Jó elvagyok magamnak.

Most olvasok a yorki standardról, és rájöttem, hogy Vitonak nem véletlenül sötétebb a farkán a szőr, mert olyannak kell lennie. :DDDDD

2010. márc. 8. 12:35
Na most megnéztem mekkora a 20 cm, ebbe Vito tuti belefér. Akkor viszont nem tudom.... Áááá, inkább megkérdezem a dokinőt. :)
2010. márc. 8. 12:31

Na itt meg ezt írják:

"Átlagos magassága 18-20 centiméter, súlya 2,2-3,2 kilogramm."

2010. márc. 8. 12:30

A fajtaleírásban ez van:

"Ideális marmagassága 20-24 cm. Súlya 2-3,5 kg között mozog."

Na ebbe beleférünk.

Megmérem este a marmagasságot, és ahhoz próbálok viszonyítani. :)

13458. caffi (válaszként erre: 13457. - Csillag.virág)
2010. márc. 8. 12:27

Szobacirkáló....:):):)ez jó és édes meghatározás:)

De aszem tul vagyunk a nehezén.....Lizzy első napokban csak a tenyeremből evett....és fecskendővel itattam.....most már ha benyújtom a tálat iszik....és bár ugyan ugy etetem....de sokkal több mindent eszik meg mint valaha!De nagyon soványka!

13457. csillag.virág (válaszként erre: 13456. - Caffi)
2010. márc. 8. 12:21
Hát igen, most még tényleg olyanok, aztán meg majd lesz belőlük egy kis bolond szobacirkáló! :D Ami a roti térdéig ér! :D
13456. caffi (válaszként erre: 13455. - Kamillka)
2010. márc. 8. 12:17

Nekem roti kölyköknek tűnnek:)

Nem is a fiú a legpocakosabb:)....a 2.nak született kiscsajszi....aaaaz naon dagadt:)

13455. Kamillka (válaszként erre: 13449. - Caffi)
2010. márc. 8. 12:14
Nagyon édesek:)) Úgy néznek ki mintha dobermann kölykök lennének:)) Olyan kis pockos a kisfiú:)
13454. caffi (válaszként erre: 13452. - Csillag.virág)
2010. márc. 8. 12:14
Igen növögetnek....hisz szinte egész nap cicin vannak:)...Az elsőszülött,a legvékonyabb,de a leg élelmesebb,annak vami állkapocs zára van,mert ha csöngetnek és Lizzy kiront a dobozból,ak őt mindig kirántja a konyhaköre:D
13453. 3cf80f2b78 (válaszként erre: 13451. - Csillag.virág)
2010. márc. 8. 12:10
Hm...nem tudom,hogy nekik hogy lehet megtudni,de majd utánanézek,hátha találok valamit!
2010. márc. 8. 12:09

Caffi!

Most látom, hogy ezek már új képek! Nagyon arikák, nőttek azért kicsit.

2010. márc. 8. 12:08

Caffi!

Örülök, hogy rendben vagytok, biztos szépek lesznek majd.

Kamillka!

Hát az a baj, hogy keverni kéne neki a tápot, de nem eszik meg semmit. Az eddigi 10 szemével nem is volt gond, de ez így nem jó, hogy már ennyit hízott tőle.

Igen, még Kami is változhat. Mondta a dokinő is, hogy vannak időszakaik, amik teljesen különbözőek.

Vito kicsiként zabált, aztán nem, és most hízik. :D

Na jó, persze amúgy ugyanolyan vékonyka, csak erősödött szerintem.

Erika!

Hát igen. Az a súly lenne neki az ideális ami Fifinek van. Vagy lehet, hogy ez az ideális, csak én gondolom rosszul, mert még nem volt ennyi sose. :)

Majd számolok neki testtömegindexet, csak tudnám hogy kell... :DDDDD

De tényleg, hogy lehet meghatározni nekik, hogy mi az ideális? :)

13450. 3cf80f2b78 (válaszként erre: 13445. - Csillag.virág)
2010. márc. 8. 11:54
Hm...jó súlyban van Vito:-)De nem is baj!Fifi 2,75,ő is hízott bár most megnit nem nagyon eszi a tápot!Viszont ma nem nassoltatom,így hátha estére éhes lesz!:-))
13449. caffi (válaszként erre: 13448. - Kamillka)
2010. márc. 8. 11:46
Van fent kép....aszem 3 db!Cukkerkák:)
13448. Kamillka (válaszként erre: 13446. - Caffi)
2010. márc. 8. 11:45
Nem raksz fel képeket?? Olyan kíváncsi vagyok rájuk:)
13447. Kamillka (válaszként erre: 13445. - Csillag.virág)
2010. márc. 8. 11:44

2,95kg?? Wow hát az már tényleg szép:))) Ne adj neki többet az ajánlott mennyiségnél, hátha akkor nem lesz dagi:P Ez egy kannak tökéletes súly.

A baj az, hogy semmiért nem lelkesedik csak ideig óráig. Azért gondoltam, hogy ennek viszont örülni fog, mert jó kis hal szaga van. Mondjuk reggel evett belőle 20gr-ot, pedig csak séta után hajlandó enni vagy csak este, ha éppen olyanja van. Nem egyszerű az etetés nálunk, pedig tényleg nem nasiztatom, csak husit kap, vagy egy kis füstlit vagy sajtot a mi kajánkból, de nem sokat. Ő ilyen, de Vito esetét látva még Kami étvágya is változhat:))

13446. caffi
2010. márc. 8. 11:43

Sziasztok!Szép napot,a kutyiknak meg jó egészséget!

Tegnap voltak egy hetesek a kicsik....imádni valók,szépen fejlődnek!

Lizzyke is egyre többet eszik,már néha magukra is hagyja a piciket.....ez javulás,mert az első hét úgy telt,h erőszakkal kellett kivenni a dobozból:)

13445. csillag.virág (válaszként erre: 13444. - Kamillka)
2010. márc. 8. 11:14

Na én erről beszéltem.

2,915. Életében nem volt ilyen "dagi". Ez így nem lesz jó.

Most már valami trükk kell, valami normál táp, mert ettől tényleg 5 kg-os lesz. :D

Kami jó kis csajszi. Nem is kell hízni neki, így is teljesen jó. Azért a tápért csak te lelkesedsz. Ez velem is így van. Megvettem neki a 10 legjobbat, és mindegyik ment ajándékba vidéki kutyáknak. :D

13444. Kamillka (válaszként erre: 13443. - Csillag.virág)
2010. márc. 8. 11:06

A válogatós nem evős mivoltából semmi nem tudja kizökkenteni Kamit:S A vége az lett Masni mindkettőjükét eltakarította és emelett nasizott még:))

Úgy látom már csak Kami maradt egyedül ilyen nyüzge. Nem baj az, hogy eszik rendesen Vitocska. Én örülnék neki, ha nálunk ez lenne a helyzet. Már a tonhal is unalmassá vált. Majd ma vadnyulat főzök meg fácánt, hátha az csábítóbb lesz. Pedig yorki táp helyett most lazacos wild nature-t kapott. Egész nyiregyet felkutattam egy zacskó tápért, mivel pesten sem találtam. Mégis elmaradt a lelkesedés amire számítottam:S Tartja Kami a 2,1 kg-ját szépen. Amit eszik lemozogja duplán...

13443. csillag.virág (válaszként erre: 13442. - Kamillka)
2010. márc. 8. 09:06

Én is remélem!

Nem semmi csapat! Szóval az ellenőrzés megvolt azért Kami részéről. :) Nehogy valami baja legyen Masninak.

Egymásra legalább jó hatással vannak evésileg.

Na nem gyenge egy macsek! Nem hogy elbújna valahova, azért őt is érdekelte a két rosszaság játéka. :D De azért őt hagyják békén. :D

Evésileg Vito szerintem lassan 3 kg. Ma megméretem majd anyósommal.

Képzeld el szombat este annyi tápot evett, hogy azt hittük rosszul lesz. Nagyon sok volt. Ráadásul ez ugye eleve magaskalóriás, szóval ez a zabálás se jó.

A végén még tényleg fogyira kell fogni. :D

13442. Kamillka (válaszként erre: 13441. - Csillag.virág)
2010. márc. 8. 08:36

Hello!

Szegény Vitocska:((( Reméljük ettől nem lesz rosszabbul!!

Egy képet nem sikerült csinálni róluk, mert nyüzsögtek egész nap:)) Aludni meg külön aludtak. Masni nem jöhet fel az ágyra, Kami meg nem hajlandó nem ágyba aludni, de mikor a kis barátnője mocorgott, rögtön megnézte mi baja van és ődadugta egy kicsit a fejét hozzá. Vicces páros voltak: Masna már nagyobb és nehezebb mint Kamó. Végig ette a hétvégét a kicsi, anya már csak Nasinak hívta...

A macskusz nem volt feldobva, azért végig a kutyák közelében volt, kb 1m fogyelte őket, ha odamentek hozzá akkor felfújta magát. Kami már ismeri, nem ment oda, Masni érdeklődött volna, de hamar kikapott.

2010. márc. 8. 07:26

Jó reggelt!

Bocsi, én is eltűntem.

Az éjszaka nem tetszett, Vito vagy 4x befulladt. Remélem ez csak átmeneti. :(

Andi!

A porcerősítő neve: GF600, a naplómban ott van a neve és a leírása.

Amúgy jó elfoglaltságot találtál, de gondolom már túl vagy rajta bőven. :)

Szegény Szuzi, nem lennék a helyébe. Reméljük már azóta volt kaki.

Kamillka!

Masni neve nagyon tetszik. :D

Képet csináltatok róluk? :) Jó sok energia volt bennük, ha estig bírták.

És a macsek hogy viselte a helyzetet? :D

13440. 3cf80f2b78
2010. márc. 8. 07:00

Nagyon eltüntetek!!

Mi van veletek!!!Hahóóóóóóóó!:-))

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook