Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Yorki gazdik ide! Beszéljünk róluk! fórum

Yorki gazdik ide! Beszéljünk róluk! (beszélgetés)

13409. andi6020 (válaszként erre: 13408. - Kamillka)
2010. márc. 4. 15:49

Chili jól van, igazi kis rosszaság. Még mindig oda pisil ahol van, ha nem viszem ki. Annyira jó lenne, ha odaállna az ajtóba, és ugatna, kaparna vagy akárhogy, de jelezné, ha ki akar menni. Mondjuk ez Szuzinál sincs így, de álmodozni csak szabad! :-)

Szuzi ebben a percben leugrott az ágyról, elment a lányomhoz melegszendvicset kunyizni. Most már tuti megmarad :-)

Visszatérve Chilire, a fogai még dupla sorosak. Sokat "rongyozunk" hátha lazítja, de eddig semmi. Színe ezüst lesz, a fején, és a szőre tövén látszik nagyon.

A két kutya között látványra már nincs olyan nagy különbség, inkább a felnőtt-kölyök kor közti különbség a feltűnő. (na ezt jól elmagyaráztam)

Súlyra se sok, Chili kb 1,6kg Szuzi 1,9 kg.

13408. Kamillka (válaszként erre: 13407. - Andi6020)
2010. márc. 4. 15:11

Lehet azért ilyen kedvtelen, mert hírtelen sokat változott a hormonok mennyisége a szervezetében. Biztos helyre fog rázódni hamar. Legalább nem lesz többet ilyesmivel problémája.

Chili fogaival mi újság? Még mindig nem írtad milyen színű lesz:) Sok különbség van még nagyságban Szuzi meg Chili között?

13407. andi6020 (válaszként erre: 13406. - Kamillka)
2010. márc. 4. 15:05

Szia!

Nagyon fáradt volt, meg elgyötört. Pár órája tért vissza az élénkség a szemébe, de csak fekszik, nézelődik. Mondjuk ő nem az a rohangálós kutya, nagyon nyugis a természete.

A tekintete (fej-fül állása) már a régi.

Ez volt az első tüzelése, és így visszagondolva nem volt egyszerű. December elején kb 10 napig, de gyengén. Január 10 körül kezdte, febr elejéig vérzett, aztán az elmaradt, de a nuni-cici duzzanat nem múlt el. Hétfőn újra vérezni kezdett. Játékait nem gyűjtötte be, és talán egy pici morcosabb lett. A cicijét megnyomta a doki, de nem láttam, hogy jött-e belőle valami, és én elfelejtettem megkérdezni. Viszont utána mondta, hogy álterhes, tehát elvileg lehet.

Egyre inkább úgy látom, hogy jól döntöttem, az biztos, hogy Szuzinál nem kockáztatnám meg, hogy kölykei legyenek. Akkor nem kell ez a cirkusz évente 2x.

Attól függetlenül, hogy már jobban van, akkor leszek igazán nyugodt, amikor elém szalad, ha hazaérkezek. Imádom azt a fogadtatást, de gondolom, ezt nem kell magyaráznom egyikőtöknek sem.

13406. Kamillka
2010. márc. 4. 14:45

Andi: szerintem jól döntötél!! Hogy van Szuzi? Biztos megviselte a műtét:(( Én is attől félek, hogy lesz valami gubanc, mert nem egy normális tüzelés volt ez. Hónap végén úgy is megyünk oltásra, akkor majd átvizsgáltatom teljesen egyúttal Kamit. Viszek pisit és meg ultrahangoztatom.

Azon kívül, hogy bedagadva maradt cicje és nunija volt más tünete az álterhességnek? Volt teje? Begyűjtötte a játékait? Morózus volt? Szuzi mikor hagyta abba a tüzelést?

13405. Kamillka
2010. márc. 4. 14:37

Sziasztok!

Látom hisztis minden gyerkőc:)) Kami sem kivétel... Mostanában úgy vadászik a játékaira mint egy macska:P Odalopakodik és egy fél méterről ráugrik olyan erővel, hogy a szőnyeget felgyűri és még csúszik is. Utánna jól megrázza a és hozza, hogy dobjuk. Persze tök mind1, hogy főzök vagy vasalok, akkor is játszani kell. Most ott tartunk, hogy játékokat kell venni, mert mindet tönkretette vagy szétcibálta....

A többi kutty is ugrálós mint Kamó? Mostanában fel le mindenhová... Tagnap egy méteres falra helyből felugrott, pedig egy csatorna is volt előtte.

Kivi leszek a 7végénkre. Megyünk haza, de barátnőm havanesere is én fogok vigyázni. Vajon mit fognak alkotni 2en?? Anyának mondtam a macskát nyugtatózza be, mert Kami egyedül kikészíti, nem hogy 2 kutty:PP

13404. 3cf80f2b78 (válaszként erre: 13403. - KisTimi1981)
2010. márc. 4. 14:11
Fifit is meg kellene nevelni,mert kezd elkanászodni,de sajnos nem nagyon akar menni:-(Egy napig,és utána megint szeretgetem ezerrel!Pedig tudom,hogy az neki is jó lenne!Na,de majd most!Erőt adtál!:-))
2010. márc. 4. 14:01

Halika,

Csillag: bosszú volt, mert nem vittem le, én pedig JÓL megneveltem, mostmár tudja hol a helye. Ha neki ez kell.....

Amúgy örülök, hogy Vito JOBBAN van. Tényleg mentek valamikor a dokinőhöz???

13402. csillag.virág (válaszként erre: 13398. - Cddd98817a)
2010. márc. 4. 10:05

Az teljesen jó súly.

Ne akard, hogy ennél kisebb legyen, mert sajnos akkor fennáll a kockázat, hogy betegesebb lesz.

Hidd el, hogy nem biztos, hogy simán tudna szülni.

Nem tudom, hogy fogsz dönteni, az tuti, hogy én sose tenném ki ilyennek, főleg, hogy az ilyen pici kutyák általában csak császárral tudnak szülni. :(

2010. márc. 4. 10:03

Sziasztok!

Vito most elvan nagyjából. Néha befullad, de nagyjából rendben van az állapota.

Szóval most már azt mondom, hogy ez a gyógyszeres kezelés biztos, hogy tartósabb mint az az inhalálós bigyó volt. Így tényleg valószínű, hogy a szívével lesz a gond.

Ez a Porcikutya nem semmi. :)

Örülök, hogy most már alszik. Hát néha meg kell nevelni sajnos szegényt.

De azért pisilt be, mert nem vitted le, vagy mert bosszút állt?

2010. márc. 4. 07:22

Szijjasztok

Andi: jobbulást nektek, és sok puxi

Mollymama: nekem fiú kutyusom van, de ott is sok mindent mondanak, azaz jó a műtét vagy nem jó. Ha nem akarsz kicsiket, akkor műtesd meg, sztem.

Méret: én norálnak vettem Porcit, mos leszünk májusba 3 évesek, és 4,50 dkg vagyunk. A szülökkel és a tesokkal tartjuk a kapcsolatott,de mind más méretűek.

Csillag: mizu veletek?? Vito fú hogy van???

Erika: nálatok mizu???

Mi: JÓL vagyunk, Porci visszatért a rendes alvásra, sajna szombaton elvertem, mert hisztizett nem vittem le, majd öszepisilte a szobámat. Azóta JÓ fiú.

Szép napot, adjatok életjelet

13399. 3cf80f2b78 (válaszként erre: 13397. - Csillag.virág)
2010. márc. 4. 06:47

Szia!!

Hogy van Vito a fulladásával?Javult már a helyzet?

13398. cddd98817a (válaszként erre: 13397. - Csillag.virág)
2010. márc. 3. 20:09

szia kb 2,5 kg kb mollynak hívják

igazából nem tudom mi lenne neki a legjobb :(

13397. csillag.virág (válaszként erre: 13396. - Cddd98817a)
2010. márc. 3. 19:27

Szia!

Dehogy kell! Ilyen nincs, hogy kell!

Sőt, ha nem akarod akkor nem kell!

Nem tudom hány kg, de ez a mini meghatározás olyan furi is.

Mint megtudtuk a normál méret hivatalosan sokkal kisebb mint mi gondoltuk.

Csak a "tenyésztők" próbálkoznak be ezzel, hogy mini, mert többet kérhetnek érte.

Vito most 2,8 kg, amúgy 2,5 kg körül szokott mozogni és ő már normál méretű. De azt se bánnám, ha 5 kg-os lenne. :D

Egyébként a szülés annál nehezebb minél kisebb.

Ha álvemhes lesz a kutyus akkor szoktak ilyeneket mondani, de akkor sem logikus, mert a szülés utáni köv. tüzelésnél megint álvemhes lehet, szóval nem ér semmit.

Ha gond van, akkor inkább az ivartalanítás, amivel meg is kíméled sok betegségtől.

Hogy hívják egyébként?

13396. cddd98817a
2010. márc. 3. 15:30

sziasztok

abban szeretném a segítségetek kérni hogy szerintetek 2,5 éves yorkinak kell a ellenie vagy sem? mindenki mást mond és a leg szörnyübb hogy még az állat orvos is :( elviekben öt mini yorkinak vettük de állitolag nagyobb mint a mini :( ezt sem értem segítsetek kérlek

előre is köszi

13395. andi6020
2010. márc. 3. 14:24

Műtétről megjöttünk 10 után, azóta alszik. (részletek a naplómban).

Köszi mindenkinek az aggódást.

Pusza

13394. KisTimi1981 (válaszként erre: 13392. - Andi6020)
2010. márc. 3. 06:16

Jó reggelt,

Nagyon DRUKK nektek, és hidd el JÓL döntöttél.

Majd várjuk az infókat.

Puxiiiiii nektek

13393. 3cf80f2b78 (válaszként erre: 13392. - Andi6020)
2010. márc. 2. 18:23

Szia!!!

Nyugi,tuti minden rendben lesz Szuzival!Gondolok rátok holnap,sok puszi addig is!!

13392. andi6020
2010. márc. 2. 18:09

Megjöttünk a dokitól.

Szuzi álterhes.

Holnap reggel 9-kor ivartalanító műtét. Ezt javasolta a doki, ha nem akarok kicsiket, mert az álterhesség állandóan visszatérő probléma lesz, ami most sem jó, de felnőtt korban komolyabb gondokat is okozhat.

Kiskutyákat pedig tuti nem akarok, ha mégis, akkor majd Chili szül.

Remélem jól döntöttem.

13391. Kamillka (válaszként erre: 13390. - Csillag.virág)
2010. márc. 2. 07:36
Okozhat problémákat a tüzelés... még szerencse, hogy kami nem akart pasizni:) Az étvágya úgy ahogy kezd visszatérni. Tegnap előtt 60gr tápot evett meg egy doboz paradicsomos tonhallal:)) Pedig ez 2 napos adag lett volna, véletlenül öntöttem ki ilyen sokat és vacsira megette, pedig púposan volt a táljában:)) Úgyhogy azzal fogom neki keverni a kajáját.
13390. csillag.virág (válaszként erre: 13389. - Kamillka)
2010. márc. 2. 07:20

Szegénykék!

Na a végén kiderül, hogy a lányokkal sem könnyebb az élet!

13389. Kamillka (válaszként erre: 13386. - Andi6020)
2010. márc. 2. 07:15

Vidd el dokihoz, ha az megnyugtat, de pont tegnap kérdeztem rá, hogy meddig normális, ha tüzelés után be van dagadva a cici meg a nuni. A tenyésztőnk azt mondta, hogy a tüzelés mindennel együtt 60 napig tart. Tehát a 21-23 napon kívül még el kell telnie egy kis időnek, mire minden visszaáll. Esetleg méhgyulladása lenne? De úgy tudom, az nem jár váladékozással.

A dokitól meg az álvesmehsségre kérdeztem rá, azt mondta tüzelés után min egy hónapra jelentkezhet. A kutya morózus lesz, begyűjti a játékait, nagyon be van dagadva a cicije és abból tej szivárog és támad emberekete és kutyákat egyaránt.

Kami most tart a 22. napon. Ugyan tegnap már nem vérzett, de még váladék jön a nunijából, ami brutál nagy még mindig. A cicijei is be vannak dagadva rendesen. A kan kutyák pedig most kezdték el megrohamozni valamiért... Eddig békén hagyták, most meg még ivartalanított kanok is meg vannak érte zizzenve:SS

13388. csillag.virág (válaszként erre: 13386. - Andi6020)
2010. márc. 2. 07:01
Szegény! Lehet hogy már most állvemhes lenne?
13387. csillag.virág (válaszként erre: 13385. - 3cf80f2b78)
2010. márc. 2. 07:00
:D Akkor Fifi se gyenge! De legalább szereti!
13386. andi6020
2010. márc. 1. 21:58
Szuzi nyalogatja a nunusát, és megint szivárog belőle valamennyi véres váladék. Ezek szerint holnap doki.
13385. 3cf80f2b78 (válaszként erre: 13383. - Csillag.virág)
2010. márc. 1. 19:46

Szia!!

Fifi is belehempereg,utána pedig megeszi!Már annyira ismeri,hogy azt mondjuk neki:Kérsz halacskát?,és rohan a konyhába!:-))

13384. caffi (válaszként erre: 13382. - Csillag.virág)
2010. márc. 1. 19:40
Vigyázunk....de most ez az egy szinte amit elfogad!Bár sose volt egy zaba gép:(....
2010. márc. 1. 19:33

Ja igen!

Erika!

Megvettük a szárított halat, ami odáig jutott, hogy Vito beledörzsölte a fejét és ugrált körülötte. Na ebből rájöttem, hogy nem jött be a dolog. :D

13382. csillag.virág (válaszként erre: 13380. - Caffi)
2010. márc. 1. 19:25

:DDDD

A sajt a minden. Csak vigyázzatok vele, mert nagyon zsíros és a mája nem bírja! :)

Legalább valamitől lesz tej!

2010. márc. 1. 19:24

Én ma szétröhögtem magam mikor mentem Vitoért. :D

Tudnotok kell, hogy most már eljutottunk odáig, hogy teljesen kezelhetetlen ez a gyerek.

Múlt héten ugye nagyrészt itthon betegen, és sokszor majd felrobbantam...

Itthon egész nap ugat, folytonos bünti, hogy rendbejöjjön.

A séták katasztrófálisak. Egyszerűen nem jön arra amerre ő akar. Ha én másfelé megyek, akkor fél órát képes egyhelyben állni, csak hogy ne nekem legyen igazam.

Na ma anyósom előadta, hogy hogy élik az életüket. :D

Konkrétan Vito úgy el van kényeztetve, hogy egyszerűen szerintem hülyének néz, hogy mit akarok én tőle!

A séta természetesen arra van amerre ő akarja. Cirkuszolnak az utcán folyamatosan.

Ő elmegy a város másik végére, aztán megáll nem jön tovább, ilyenkor ölbe kerül és séta haza. Ő úgy ül mint egy panorámás buszban, és élvezi a kilátást.

Otthon folyamatos pusziáradat. Ha két percig nem vele foglalkozik, akkor ugat. Na most ez arról szól, hogy egész nap ugat. :D Vagy legalább is morog.

Mondom neki, hogy büntetni!

Azt mondja, szokta ő ilyesztgetni, hogy bezárja. :D Biztos használ. :D

El meg hogy verné, mikor olyan kicsi.

Na most ezt képzeljétek el heti 5,5 napban. Azt mondja neki az a dolga, hogy kényeztesse, nekünk meg hogy visszaneveljük.

Erre van a héten 1,5 napunk. :D

Szóval rájöttem, hogy nem az én kutyám lesz a legneveltebb a városba.

Amúgy képzeljetek el egy tündéri nőt, aki oda van ezért a szarosért. :D

13380. caffi (válaszként erre: 13379. - Csillag.virág)
2010. márc. 1. 19:16
Az előbb hívott a párom h evett,adott neki főtt darált pulyka cicit....de csak úgy h nyomott rá sajtot:)....

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook