Univerzumelméletek (beszélgetés)
A víz (H2O) hidrogénje (H) akár éghet is, de ahhoz először fel kell bontani a vizet hidrogénre (H2) és oxigénre (O2)
2H2O + energia = 2 H2 + O2
Középiskolai fizikaórán árammal szokták felbontani a vizet, utána a hidrogén meggyújtható.
Esetleg ilyesmit láthattál. :)
Te félsz, hogy van valami, amit nem tudsz észérvekkel és számításokkal megmagyaráztni?
Vannak dolgok, amit még esetleg te sem láttál, de én igen, pl. hogy ég a víz...
Volt alkalmam beleolvasni, néhány hosszabb idézetbe, a könyvből, Balogh Béla leginkább saját magát teszi nevetségessé. Piszokul keveri a fizikai fogalmakat, az atomok tömeg-energia ekvivalencián alapuló frekvenciáit a hőmozgás frekveniáival, a víz párolgására is elég sajátos magyarázatot ad, és geiger-müller számlálóval akar röntgensugárzást mérni.
Az egész úgy lázálom ahogy van.
Szerintem Balogh Béla Végső valóság c. könyében rengeteg igazság van, nem vagyok fizikus, de megcáfolhatatlanul leírja, hogy anyag, mint olyan nem létezik, minden rezgésekből áll.
Magyarázatot ad sokmindenre és nevetségessé teszi a földhözragadt magyarázatokat pl. a szeretet érzékeléséről. Érdemes elolvasni!
értem, csupán kémia, biokémia
:)
hogyan ézékeljük mások szeretetét,lehet egyáltalán érzékelni? vagy csak a visekedésből következtetünk a szeretetére?
Előbb még kérdezni akartam az érzékeléssel kapcsolatban, de elsodródtunk. Én meg vírusokkal bírkózom éppen, lefagy a netem percenként..
Szerinted a szeretetet hogyan és mivel érzékeljük?
sorrend: intuíció, kipróbálás, igazolás .. ááá nem tudom, a sorrendekhez nem értek:D
Minden nagy tudományos felfedezést intuíció előzött meg, amit majd a tudomány bizonyított, vagy létrehozott később...
Vagyis, Einstein szerint (is) minden lehetséges, amit az emberi elme el tud képzelni.
A lényeg mégiscsak az, hogy mire tudjuk használni.
Pusztán elméleti tudomány,- talán a matematika bizonyos területeit leszámítva - nem is létezik.
Ami ezen kívül esik az filozófia, ami viszont nem tudomány.
:) aham... nekem elegendő megbírkóznom a kvantumfizikával és elméleti időfizikával... és mivel <idő> valójában nem is létezik, így csak igazán elméleti tudomány a javából:DDD
a gyakorlati tudomány sohsem érdekelt igazán.
Csakhogy az intuíció önmagában nem sokat ér háttértudás, tanulás nélkül.
És főleg: kipróbálás és igazolás nélkül az intuíció önmagában nem elegendő az igazsághoz.
Bertrand Russell
:D
Einstein arra próbált rávilágítani, hogy az ember korlátozza a gondolatait,és emiatt önmagát akadályozza abban, hogy fejlődjön a tudata.
Persze nem csak saját magunk állítunk korlátokat,hanem már az iskolai nevelés során meghatározzák gondolkodásunk irányát.
Az elméletek attól elméletek hogy fejlődnek.
A tudományban vannak: hipotézisek, elméletek, és tények. Ebben a sorrendben.
Az intuíció azon folyamat megnevezése, mely során az információszerzés látszólag nem gondolkodási és következtetési folyamatok során történik.
A folyamat egy következtetés vagy belátás végeredményét adja anélkül, hogy az ehhez vezető gondolati lépések tudatosulnának.
További ajánlott fórumok:
- Bärbel Mohr: Rendeld meg az Univerzumtól! Olvasta valaki?
- Kérj három dolgot, az univerzumtól!:)
- Azoktól kérdezném, akik alkalmazzák a vonzás törvényét, miszerint "rendelhetünk" az univerzumtól... több dolgot is kérhetek vagy csak egyet?
- Jár valaki a X.kerületi Univerzum Fitnessbe? Tapasztalatok?
- Az Univerzum Titka
- Hisztek abban, hogy más intelligencia is él ebben az univerzumban?