Töltött káposzta ... és egyebek (beszélgetés)
Dehogynem!!!
Én pontosan olyan ecsettel kenem ki a palacsinta sütőmet. Tökéletes. Minimális olajat öntök egy kis kávés pohárba, abba mártom az ecsetet... Nagyon jó, ki ne dobd!
Ahogy elindult Pesten a busz a Stadiontól, olyan eső jött, hogy alig láttuk a Néptsadiont, pedig mellette jöttünk el.
De talán 5 percig se tartott.
Na most már elég belőlem!
Megyek ruhát hajtogatni!
Szép álmokat mindenkinek!!!!
Örülök neked nagyon!!!
Jó hallani rólad, olvasni a bejegyzéseidet!!!
Nem fogyókúrázik!
Max sok salátát vesz maga mellé!
Bár most kovászos uborka lesz, az biztos!!!
Szoktál kovászos ubit csinálni???
Te nagyon ügyes vagy!!! :)))
És ezek jó spórolós ötletek!!!
Bár a főzővízből, néhány karfiol morzsából, 1 sárgarépából (akár egy kis krumpliból) és sok petrezselyemből jó leveske is készülhet! :)
Nekem az első tavaszköszöntő étel az újkrumpli újhagyma zöldjével és sok-sok petrezselyemmel!
Magában is finom, vagy 1-2 tojás ráütve - esetleg egy pár virsli felkarikázva!
Nyami!!!
Én kedvelem a zöldborsót elég sok mindenbe! :)
Csinálok zödborsót párolva vagy más zöldségekkel is, zöldborsós csirkét, zöldborsós krumplit, rizst és a leveskékbe is marékszámra teszem! Meg ami az eszembe jut még!
De sima zöldborsó leves is nagy kedvenc!
A sima húsleveshez is szoktam kifőzni (rövid lében) egy kis adag zöldborsót. A levét beleöntöm a levesbe, a borsót meg egy kistányérban a tészta meg a zöldség mellé tálalom!
Tudom-tudom, Te meg szoktad pirítani a tésztát!
De nekem nem minden levesbe passzol ez az íz!
Pedig pl. a pirított tarhonya levest nagyon szeretjük!
Gyors és finom!!!
És milyen rég nem volt! Csinálok is nemsokára!!! :)
Sajnos a kis boltok, főleg ha nincs versenytárs-konkurencia, eléggé drágák. És mert az árúk forgása sem ideális, sok a nem friss kínálat is.
Mindig elmondom, hogy milyen szerencsés aki ilyen jól ellátott környéken és - mint pl én.
Hálás vagyok is érte a sorsnak!!!
Nem tudom, hogy egy egyszerű krumplipürét vagy petrezselymes krumplit készítsek hozzá...
De van kovászos uborka!
Nagyon szeretem!!!!!!
Ma megajándékoztam magam egy ...izével.
Sülthús locsoló fecskendővel!
Már régen nézegettem, de annyiért + postaköltség, nem kell. Meg hát azt az ecsetet sem igen tudom mire használni, mert egyszer volt hasonlóm és nem kedveltem meg.
Na és ez csak 800 Ft-ba került!!! (E csettel! :)) És nem volt postaköltség, mert csak úgy megláttam és hazahoztam!
Én olyan fáradt vagyok... Ebéd után azt éreztem, hogy elájulok, ha nem fekhetek le!
Úgy aludtam 2 órát, hogy még utána is csak egy kis kávéval tudtam talpra állni.
De hogy az milyen rossz ízű kávé volt!!!!
Egy nescafe fajta...
Gyönyörűen szakad kint az eső!
Éppen csak bementettem a kint száradó ruhákat.
Most ott gyűrődnek a kosárban, de nincs kedvem hajtogatni! :(
Vettem én is egy fej karfiolt, 350 volt kilója.
Megkérdezrm majd az életem értelmét, mit szeretne belőle.
Gyanítom, rántva kéri laposhússal. 🙂
Náluk így hívják a rántott húst.
Nálam az év első borsólevese, amire azt mondom, hogy borsót borsóval zabálok, az édesen készül, és semmi más nincs benne, csak borsó: pici olajon átforgatom apróra vágott petrezselyemmel együtt. Gondolatnyi vízzel, pici só és pici cukor rá, födő alatt puhára párolom. Majd kevéske lisztet rá, felengedem, hogy se túl híg, se túl sűrű ne legyen. A levébe is pici só, pici cukor.
Mondjuk 2 maréknyi borsóból 2 tányér leves = akkor már elégedett vagyok. Utána már megelégszem, hogy húslevesbe, vagy rizses húsba, rizi-bizibe... de ez a leves nekem kell. :))
Ezzel én is így vagyok.
Anyóskám szokott hozni, plusz kiegyelt répa, hagyma és petrezselyem...
Ebből nagyon finom leves készül.Pici nokedli vagy dörzstarhonya bele. 😋
Hús nélkül is finom.
Én Új levesnek hívom. 🙂
Ági ! vett a fiam náluk a Sp.rnál : Don Frncesco : Farfalle nevű / lepke , de az a masni , amit írtál /
durum-tésztát igaz h ez 299ft/50 dkg , de a durum amúgy is drágább szokott lenni / ez 1 zöld zacsis / én megpirítottam szárazon és szintén használom levesbe is 1-1 marékkal :)
Most hogy megpihentem, megyek dolgozni. Meg a postára.
Idáig már két adag mosás lement, most készül a harmadik. De a másodikat még nem teregettem ki.
Viszont felsöpörtem a teraszt. Egy nagy hólapátnyi, a viharos szél és eső által lerázott mindenféle volt a földön, asztalon meg a székeken.
Itt a piacon van külön helyük a kistermelőknek. AZ a piac legdrágább része.
És szokott lenni a kispiacon termelői nap. Na az az igazi drágaság.
Nálunk nem. Pontosan, hogy szinte harmadáron tudunk ott vásárolni, mint akármelyik zöldségesnél, vagy üzletben.
Nálunk nem csarnokos van, hanem Isten szabad ege alatt, és csak az fizet "helypénzt", amikor éppen kiment árulni. Nincs bérleti díj, nincs villany, egyéb költség. Azért tudnak mindent sokkal olcsóbban adni.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell töltött káposztát készíteni?
- Mitől kemény a töltött káposzta gombóc? Egy kiló húshoz két tojás. Van valami tippetek?
- Hogy készítitek a töltött káposztát?
- Felmelegített töltött káposzta, de mégsem jó
- A 4 napos töltött káposztát bepaníroztam és forró olajban...
- Töltött káposztát hogyan készítitek?