Töltött káposzta ... és egyebek (beszélgetés)
Jó reggelt Mindenkinek!
Még várok a koviubira, csak két napos. A színe jó, remélem az íze is az lesz.
Ma hamburger lesz az ebéd, van hozzá friss sonkahagyma és saláta. A húst és a hzsemlét szintén leárazva vettem. A kontaktgrill a kertbe is ki tudom vinni, ha lehet nem melegítem a konyhát.
Ma amúgy elviszem a felesleges üvegeket a Közösbe, ahol virágokat, palántákat és fűszereket is szoktunk cserélni.
Nem bírtam ki az este, kivettem vacsorához 2 szem uborkát, egészen jó volt. Azért ma reggelig még a lében hagytam. Most leszűrtem, meg sem kóstoltam, ment a hűtőbe.
A lét külön raktam, eléggé érdekes színe lett. Már majdnem kiöntöttem, mire rájöttem, hogy tk. lisztből készített kenyeret tettem rá, hát azért lett a leve is kb. olyan színű. De az íze finom, ebben a nagy melegben tökéletes itóka lesz.
Szervusztok! Jó reggelt, szép napot mindenkinek!
A nap már oké, abban nincs hiány.
Oké!
Most az jutott eszembe, évekkel ezelőtt valaki egy nyelv vizsgára belépett az ajtón, és magyarul köszönt a biztosoknak. Nem igazán díjazták. Tehát ennek jó elébe nézni, és nem utána nézni... :))
Be van az már sorakoztatva. :D
Egyébként megijedni se nagyon lesz időm, egy-egy emberre állítólag nem jut majd 10 percnél több.
Tudod, nem szabad megköszönni, mert akkor nem hat.
De a kedvességed ezerszer is köszönöm! :D
Kivettem a fagyóból a pörköltnek félretett malachúst. Holnap megfőzöm belőle a vasárnapi ebédet, egy pár szem öreg-krumplim még van. És remélem akkorra készen lesz a kovászos uborkám is. Délelőtt belekóstoltam a levébe, alakul már az íze.
És vasárnap hajnalban kellene ébredni, hogy a piacra leérjek, mielőtt felmelegedne az idő. Nem szeretném, ha ebben a forróságban a zöldbab leégne a földeken, és nem tudnék télire spájzolni belőle. Utána kell járni.
Az írásbelire is napokkal előtte kikalkuláltam a lefekvés-felkelés idejét és be is tartottam, így kipihenten mentem a vizsgára.
Most is már kalkulálgatok.
Békávé jegyem van, nem kell időt szánni erre.
És persze előző este időben lefeküdni.
Azt mondják, hogy: buszt, villamost, vonatot lekésni nem lehet, max. túl korán kimenni a következőhöz. Szóval mindent a maga idejében. :))
Tegnap még mozgott egy kicsit a szél. Ahogy jöttem hazafelé, eszembe jutott: kisdiák korunkban az iskolával (akkor még kellemes hőmérséklet mellett) a Tisza parton, vagy az árterében számháborúztunk, majd a nyárfák árnyékában felállított bográcsokban főztük a paprikás krumplit, és még az sem zavart minket, hogy a fákról a barka belehullott a bográcsba...
Felnőttként már a bográcsban a "tapasztalt marha" :)), vagy birka pörkölt, esetleg csülkös köröm rotyogott. És a víz szélén beástuk az üveges söröket a homokba, az volt a tökéletes hűtőszekrény. :))
(A "tapasztalt marha" kifejezést egy gépi fordítású német receptben olvastam.)
Szervusz! Örömmel üdvözöllek!
Bizony-bizony tegnap még én is azért vettem erőt magamon, és mentem le elintézni a csekk-befizetést, és vásároltam apróságokat, hogy a következő napokban már ki sem tudom az orromat. Erre mit látok? Felhős az ég, egy kicsit talán hűlt is a levegő. Már az este készülődött az eső, be is hoztam az erkélyről a kovászos uborkámat, mondom nem verje le esetleg a fedelét a szél... sehol semmi. Eddig.
Pontosan! Én hamis vadasnak nevezem, amikor apróra dinsztelt hagymára rakom a répát-gyökeret, babérlevéllel, só-bors és 1-2 húsleves kocka. Födő alatt pici vízzel puhára. Majd megtöröm, kis liszttel megszórom, vizet, tejfölt, mustárt, gondolatnyi cukrot rá. Főtt tészta feltétként tökéletes.
Még van egy főzetnyi zöldségem a fagyóban az előző évről, éppen ezt tervezem belőle.
Aha, mazsola meg masola is. Kicsit majd még kell aludnom...
Tegnap itt még nem volt nagy forróság.
Én este egy tejbegrízt ettem, de kukoricadarából éskb. fele vízzel, így nem kapott oda.
Kókuszreszeléket is kavartam bele a végén, meg mazsolát is. Egy vaníliacukor volt benne és mazsola is. Egy evőkanálnyi barna cukor.
Ezután már hamar befejeztem a fordítást.
Este 11-kor megjött az értesítés: sikerült az írásbelim, mehetek kedden szóbelizni.
Gondoltam rá, hogy este még összedobok egy újhagymás, tojásos krumplit, de végül inkább lezuhanyoztam és ideültem.
Mindjárt megyek fogat mosni és még egy kicsit tévézni.
De biztosan vannak olyanok is akik örömmel üdvözlik a beállt hőséget, de én már szenvedek tőle!
Főleg ha még dolgoznom is kell ilyen időben.
Bár 30 fok felett már nyaralni sem jó. Csak piheg az ember és folyik le a székről!!! :O
Na Lányok!
Holnap kösse fel mindenki a gatyát aki dolgozni akar!
Már ma is nagyon meleg volt, de holnap meg a hétvégén jajaj lesz!!!! :(
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell töltött káposztát készíteni?
- Mitől kemény a töltött káposzta gombóc? Egy kiló húshoz két tojás. Van valami tippetek?
- Hogy készítitek a töltött káposztát?
- Felmelegített töltött káposzta, de mégsem jó
- A 4 napos töltött káposztát bepaníroztam és forró olajban...
- Töltött káposztát hogyan készítitek?