Töltött káposzta ... és egyebek (beszélgetés)
Néha elkel egy krémleves is az asztalon!
Sokkal elegánsabb, mert nem látszik milyen egyszerű anyagokból készült!!! :)
"n meglepődtem, amikor először hallottam a tejfölt a krumplipürébe.
Nálunk tej volt benne a vajon kívül."
Nekem is a tej passzol bele!
A tejföl túl savanykás...
Esetleg a tejszín, de hát az meg nem kell a fenekünk méretéhez...
Viszont (pl. gyerekeknek) a tömlős (pl. camping) sajt isteni és laktató bele!
És...
a forró víz/leves ugye 100 fokos - a forró zsír 4-600 fokos. A műanyag sem bír ki bármilyen hőfokot korlátlanul! :(
"keverőkanalat is árultak,mondták ez ugyan nem olvad el a melegben.az első rántásba beleolvadt."
Na ilyet biztos nem vennék a piaci árustól...
Pedig nincs ellenemre a náluk kapható ez-az.
Van egy merőkanalam vagy 20 év távlatából, az Ikeában vettem. Nem szeretem az Ikeát, mert alapvetően drága és nem olyan isteni, mint azt sokan gondolják. Viszont ez a műanyag azóta is szépen szuperál! Ritka dolog....
Ez is egy forma!
Még sosem láttam-ettem ilyen fehér krumplistésztát, de rossz nem lehet!
Hajrá!
Remélem rendben elkészültél a munkáddal!
Csudajó nevet választottál!!!
A kedvenc Rejtő regényem!
"Szerintem az ördög most tart próbafűtést. :))"
Ez nagyon aranyos!!!!!!!! :)
Tegnap krumplit sütöttem-pároltam sok-sok újhagyma szárral, paprikával, egy csipet Delikát8-cal, nagyon finom lett! Maradék fasírt volt hozzá meg kovászod ubi.
Ma a maradék krumplihoz szép nagy adag sült-párolt, fokhagymás pulykacomb lesz, de készült egy nagy adag lecsó is, már a jövő hét elejére! :)
Mondjuk a pince dologban mélyen benne volt az ügyetlenségem !
Meg akartam körben pirítani a husit mielőtt felöntöm egy kis vízzel és lezárom a kuktát. Máskor is így csináltam mindig!!!! De most, nem tudom miért, de egyszerűen beleolvadt a gumi a vájatba és rákenődött a tetőre is. Próbáltam letörölni ( a szivacs is tönkrement...) de csak elkentem.
Igaz, ez már vagy 30-35 éves kukta és azóta is az eredeti gumivak használtam - és gyakran. De ez már az újfajta, rozsdamentes kuktaváltozat!
Szóval kénytelen voltam előkutatni a pince mélyéről a másik darabot, amit már sok éve oda száműztem, mert nem volt szükség két ugyanolyan méretűre egyszerre a konyhában!
Nem tudom rendbe tudom e hozni az elrontottat? Meg be lehet e szeretni ilyen tömítést egyáltalán?
Sziasztok!
Milyen fúúújjj!!! idő van!
Egyébként ma és tegnap is sokkal élénkebb és tettrekészebb voltam, mint mostanában!
De tényleg! Tegnap is sok mindent elintéztem és ma is már 7-kor tüsténkedtem!
És ráadásul a pincében is tettem is egy kis rendet!
Szevasztok! Megjártam a piacot, őrületes meleg van felénk. Szerintem az ördög most tart próbafűtést. :))
Sikerült megvennem a télire való zöldbabot, az már nem fog leégni a következő napok forróságában. Pár hete a borsót is 1000/kg-ért vettem, most a zöldbabot is. Lehet hogy ez még olcsóbb is, de az is lehet, hogy több sem terem az idén az időjárás miatt. Cukkinit vettem 200-ért, zöldpaprikát 150/kg, és germecdorfi cseresznyét 800/kg. Majd ebből lesz egy-két zaba nyersen, és a másik felét megfőzöm kompótnak, vagy minek nevezzem. Pici cukor, pici só, őrölt fahéj, majd tejfölös habarás rá... és megvárni míg tisztességgel áthűl.
Esetleg egy kisebb üvegben.
Valósínűleg a víz tisztasága kedvéért lett hagyonány a forralás, a mai tiszta csapvizekkel már nem lehet nagy probléma. (Talán esetleg a klórozás eltüntetése végett érdemes legalább melegíteni.)
Tipikusan ahány ház, annyi szokás.
Most az jutott eszembe, ennyi erővel én is kipróbálhatom a forralás nélküli változatot! Ennyire rugalmas én is lehetek. :))
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell töltött káposztát készíteni?
- Mitől kemény a töltött káposzta gombóc? Egy kiló húshoz két tojás. Van valami tippetek?
- Hogy készítitek a töltött káposztát?
- Felmelegített töltött káposzta, de mégsem jó
- A 4 napos töltött káposztát bepaníroztam és forró olajban...
- Töltött káposztát hogyan készítitek?