Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Töltött káposzta ... és egyebek fórum

Töltött káposzta ... és egyebek (beszélgetés)


❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯
2078. Anyagi (válaszként erre: 1939. - Tuttuka)
2021. jún. 20. 12:23
Na de milyen igaza volt a nagyidnak! :)))
2077. Anyagi (válaszként erre: 1935. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jún. 20. 12:21

Néha elkel egy krémleves is az asztalon!

Sokkal elegánsabb, mert nem látszik milyen egyszerű anyagokból készült!!! :)

2076. Anyagi (válaszként erre: 1934. - Tuttuka)
2021. jún. 20. 12:20
Azt korán megtanultam, hogy krumplipürét nem készítünk robotgéppel, mert csiriz lesz belőle!
2075. Anyagi (válaszként erre: 1932. - Guruljka)
2021. jún. 20. 12:18

"n meglepődtem, amikor először hallottam a tejfölt a krumplipürébe.


Nálunk tej volt benne a vajon kívül."


Nekem is a tej passzol bele!

A tejföl túl savanykás...

Esetleg a tejszín, de hát az meg nem kell a fenekünk méretéhez...


Viszont (pl. gyerekeknek) a tömlős (pl. camping) sajt isteni és laktató bele!

2074. Anyagi (válaszként erre: 1931. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jún. 20. 12:15
Nem vagyok egy nagy tojásbarát, de ha már rántotta, akkor hagymás rántotta! Sok-sok hagymával!!!
2073. Anyagi (válaszként erre: 1927. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jún. 20. 12:14
Nálunk ha véletlenül marad a hagymás tört krumpliból, az vacsira áralakul apró krumplifánkokká vagy kroketté. Némi mártogatós és saláta... Kész a kaja! :)
2072. Anyagi (válaszként erre: 1924. - Tumbo2)
2021. jún. 20. 12:11

És...

a forró víz/leves ugye 100 fokos - a forró zsír 4-600 fokos. A műanyag sem bír ki bármilyen hőfokot korlátlanul! :(

2071. Anyagi (válaszként erre: 1924. - Tumbo2)
2021. jún. 20. 12:09

"keverőkanalat is árultak,mondták ez ugyan nem olvad el a melegben.az első rántásba beleolvadt."


Na ilyet biztos nem vennék a piaci árustól...

Pedig nincs ellenemre a náluk kapható ez-az.


Van egy merőkanalam vagy 20 év távlatából, az Ikeában vettem. Nem szeretem az Ikeát, mert alapvetően drága és nem olyan isteni, mint azt sokan gondolják. Viszont ez a műanyag azóta is szépen szuperál! Ritka dolog....

2070. Anyagi (válaszként erre: 1921. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jún. 20. 12:05
Rendben! Megpróbálom a szilikonos ecsetet! :)
2069. vigyefene (válaszként erre: 2068. - Anyagi)
2021. jún. 20. 12:05
Főleg jól lepiritva.
2068. Anyagi (válaszként erre: 1920. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jún. 20. 12:03

Ez is egy forma!

Még sosem láttam-ettem ilyen fehér krumplistésztát, de rossz nem lehet!

2067. Anyagi (válaszként erre: 1917. - Guruljka)
2021. jún. 20. 12:00

Hajrá!

Remélem rendben elkészültél a munkáddal!

2066. Anyagi (válaszként erre: 2062. - VendrinerPiroska)
2021. jún. 20. 11:57

Csudajó nevet választottál!!!

A kedvenc Rejtő regényem!

2065. Anyagi (válaszként erre: 2060. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jún. 20. 11:56

"Szerintem az ördög most tart próbafűtést. :))"


Ez nagyon aranyos!!!!!!!! :)

2064. Anyagi
2021. jún. 20. 11:55

Tegnap krumplit sütöttem-pároltam sok-sok újhagyma szárral, paprikával, egy csipet Delikát8-cal, nagyon finom lett! Maradék fasírt volt hozzá meg kovászod ubi.


Ma a maradék krumplihoz szép nagy adag sült-párolt, fokhagymás pulykacomb lesz, de készült egy nagy adag lecsó is, már a jövő hét elejére! :)

2063. Anyagi (válaszként erre: 2061. - Anyagi)
2021. jún. 20. 11:49

Mondjuk a pince dologban mélyen benne volt az ügyetlenségem !

Meg akartam körben pirítani a husit mielőtt felöntöm egy kis vízzel és lezárom a kuktát. Máskor is így csináltam mindig!!!! De most, nem tudom miért, de egyszerűen beleolvadt a gumi a vájatba és rákenődött a tetőre is. Próbáltam letörölni ( a szivacs is tönkrement...) de csak elkentem.

Igaz, ez már vagy 30-35 éves kukta és azóta is az eredeti gumivak használtam - és gyakran. De ez már az újfajta, rozsdamentes kuktaváltozat!


Szóval kénytelen voltam előkutatni a pince mélyéről a másik darabot, amit már sok éve oda száműztem, mert nem volt szükség két ugyanolyan méretűre egyszerre a konyhában!


Nem tudom rendbe tudom e hozni az elrontottat? Meg be lehet e szeretni ilyen tömítést egyáltalán?

2021. jún. 20. 11:41
Szerencsés. Én a mellettünk lévő zöldségesnél 2000 Ft-ért láttam. Ennyiért nem veszem meg.
2061. Anyagi
2021. jún. 20. 11:40

Sziasztok!

Milyen fúúújjj!!! idő van!


Egyébként ma és tegnap is sokkal élénkebb és tettrekészebb voltam, mint mostanában!

De tényleg! Tegnap is sok mindent elintéztem és ma is már 7-kor tüsténkedtem!


És ráadásul a pincében is tettem is egy kis rendet!

2021. jún. 20. 10:29

Szevasztok! Megjártam a piacot, őrületes meleg van felénk. Szerintem az ördög most tart próbafűtést. :))


Sikerült megvennem a télire való zöldbabot, az már nem fog leégni a következő napok forróságában. Pár hete a borsót is 1000/kg-ért vettem, most a zöldbabot is. Lehet hogy ez még olcsóbb is, de az is lehet, hogy több sem terem az idén az időjárás miatt. Cukkinit vettem 200-ért, zöldpaprikát 150/kg, és germecdorfi cseresznyét 800/kg. Majd ebből lesz egy-két zaba nyersen, és a másik felét megfőzöm kompótnak, vagy minek nevezzem. Pici cukor, pici só, őrölt fahéj, majd tejfölös habarás rá... és megvárni míg tisztességgel áthűl.

2059. tumbo2 (válaszként erre: 2054. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jún. 19. 15:29
én sosem forralom,fokhagymát nem teszek bele,ahány ház,annyi kovászos uborka.egyszer próbáltam fokhagymával,nagyon nem ízlett.
2058. tumbo2 (válaszként erre: 2057. - Tuttuka)
2021. jún. 19. 15:26
régen a nagyanyám tett el valami kénes tartósítóval uborkát.de az sem lila ,én egyszerű asztali sót használok.várjál,ha a kapor túlérett,akkor színezte meg az uborka levét.de ahhoz még korán van,még szépek a kaprok.
2057. tuttuka
2021. jún. 19. 14:55
Kérdezek Tőletek valamit. Szomszéd nénim még tavaly is készített kovászost, üvegben. Az anyagot én vettem Neki, de nem tudom, hogy az uborka leve miért lett lilás? Azt tippeltem, hogy valami kénes tartósítót tett bele, de rákérdeztem és semmi ilyent. Lehet a só? Ti milyen sót használtok? Én vagy a sima (piszkos) kősót, vagy durva tengeri sót, ilyen színű sose lett
2056. tuttuka
2021. jún. 19. 14:45
A vizet a sóval felforralom. Szépen elrendezem az üvegben a hozzávalókat, szárított kapor aztán állítgatva az uborkák, közé bors, fokhagyma gerezdek, kis ágacska csombor végül a tetejére újra kapor és a gézbe csomagolt kenyér. Felöntöm a meleg, de már nem forró lével és mehet napozni. Kb 3-4 nap múlva kész. Addig békén hagyom
2055. Guruljka (válaszként erre: 2054. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jún. 19. 14:17

Esetleg egy kisebb üvegben.

Valósínűleg a víz tisztasága kedvéért lett hagyonány a forralás, a mai tiszta csapvizekkel már nem lehet nagy probléma. (Talán esetleg a klórozás eltüntetése végett érdemes legalább melegíteni.)

2021. jún. 19. 13:45

Tipikusan ahány ház, annyi szokás.

Most az jutott eszembe, ennyi erővel én is kipróbálhatom a forralás nélküli változatot! Ennyire rugalmas én is lehetek. :))

2053. Guruljka (válaszként erre: 2052. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jún. 19. 11:31
A férjem is az anyukájától tanulta, sőt meg is kérdezte Mamát az első uborka-elrakás előtt.
2052. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2051. - Guruljka)
2021. jún. 19. 11:28
Na ugye, hogy nem csak én vagyok, aki úgy tanulta, hogy fel kell forralni a levét. Köszi, vissza adtad az önbizalmamat kovászos uborka terén. :))
2051. Guruljka (válaszként erre: 2049. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jún. 19. 11:17
A férjem üvegbe rakta, és felforralta a vizet, de nem azon forrón öntötte rá, hanem várt kicsit. Amikor ráöntötte, akkor is forró volt még a víz, így is óvatos volt még az elején.
2050. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2048. - Tuttuka)
2021. jún. 19. 09:08
Finom is az, különösen, ha egy kis tejszínt is nyomsz a tetejére! Nyami, nyami.
2049. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2047. - Tuttuka)
2021. jún. 19. 09:07
Próbáld ki egy alkalommal, akár csak pár szem uborkával, hogy felforralod a levét, úgy öntöd rá. Akkor megspórolod azokat a napokat, amíg a nap melege fogja beindítani az erjedést. Attól még az enyém is roppanós maradt, és 2 nap alatt készen is lett. De nehogy dunsztos üvegbe rakd, csak fazékba, mert a forró vizet nem díjazza. :))
❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook