TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Szia!
Indoknak max a levél felülvizsgálást írhatod, mert a tesztnek fix a megoldókulcsa. AAB levelet írtál azt kérheted, hogy javítsák ki AAA-ra csak ennyit tudsz tenni. Mondjuk ha lenne egy jó olvasásértésed meg gyenge leveled pl. BBC-s például akkor lehet több esélyed lenne, mert max pontosra nem szeretik átjavítani a levelet...
Nekem sikerült az írásbelim 68%-kal, de nem hittem benne, hogy meglesz. A előző vizsgám 54%-os lett, de a mai napig úgy érzem, hogy az nekem sokkal-sokkal jobban sikerült, mint a mostani.
Nagyon örülök, hogy sikerült, de még egyszer nem mennék a TELC-re.
Fura az egész. Főleg, hogy meghatározott típusú ceruzával kell írni...
Sziasztok,
először is gratulálok azoknak akiknek sikerült. Sajnos én csak félig tartozom közéjük, ugyanis csak a szóbelim lett meg. Az írásbelim viszont.. nem akartam elhinni de fél pont híján buktam el.Ezek lettek az írásbeli részpontszámaim:
1. írásbeli részpontszám: 32.5
2. írásbeli részpontszám:18
3. írásbeli részpontszám (=levél): 39
Tehát írásbeli 89.5 pont, a 40%os készséghatár mindenhol megvan, 90 ponttól 60 %. Szeretnék fellebbezni de mit érdemes indoknak írni? Nagyon szépen kérlek titeket segítsetek!
Köszi a válaszod, megnyugodtam. :)
Az a jó a Telc-ben, hogy ha sikerült egy része a vizsgának, akkor arról is lesz papírod, és nem megy az ún. süllyesztőbe.
pl. a Zöld út-nál így van. Hiába volt meg anno a szóbelim, a sikertelen írásbelim mellett nem ért semmit.
"A tartalomnak is meg kellett felenie, hiszen egy egyszerű állásjelentkezést nehéz elrontani."
A vizsgán én is ezt gondoltam:). Amikor feljöttem erre a fórumra vizsga után akkor már nem így gondoltam:).
Mégis miből gondolod, hogy 3 ponttal nincs esélye a felülvizsgálaton? Te is voltál hasonló helyzetben?
Én 3,5 ponttal maradtam le, mégis megpróbálom, mivel voltak ismerőseim akiknek régebben megadták hasonló ponthiánynál. A levelem 27 pont lett, ami csak kétféleképp jöhet ki (BBB, vagy ABC (itt a sorrend persze változhat) ha ezek közül valamelyik betüt sikerülne 1-el feljebb tornászni az máris 6 pontot jelentene... Megnézni sajnos nem akarom a vizsgám mivel messze lakok Pesttől, és az utazási költség vinné a vizsgadíj felét. Viszont érzem hogy ettől a 27ponttól jobb volt a levelem, külalak, forma biztosan és a nyelvhelyesség is. A tartalomnak is meg kellett felenie, hiszen egy egyszerű állásjelentkezést nehéz elrontani. ettől független jelentkezek a következőre, de bízok benne hogy nem csak a pénzlenyúlásra megy az egész.
nekem is megvan a komplex B2, es most voltam elsore :):)
remelem, nem elirtak :)
Kapsz majd e-mail, hogy mehetsz a bizidért.
Gratulálok!
Sziasztok!
Gratulálok mindenkinek akinek sikerült, azt szeretném kérdezni,hogy mi a további teendő?
Csak szóbelin voltam, sikerült is, továbbiakban? Légyszives valaki tájékoztasson.
Üdv.
Sziasztok!
Nem akarom elhinni,hogy sikerült...Ezért írok most. Az a helyzet hogy 223 pontom lett angol komplex B2-n, de a szóbeli időpontjának 12:15 van kiírva az eredményeknél, viszont én 15.15kor szóbeliztem. Vagy ez mindenkinek 12:15? Bocsi,ha hülyeségeket kérdezek, de tényleg nem akarom elhinni. Ja, meg az is furcsa,hogy a szóbeli és az írásbeli összpontszámom ugyanannyi.
Nekem meglett az írásbelim, a szóbelihez 2 pont hiányzott. Na majd legközelebb, arra nem nagyon készültem inkább az írásbelire tettem a nagyobb hangsúlyt.
Gratula mindenkinek akinek sikerült.
hány ponttól van meg az írásbeli?
Nekem csak a szóbelim lett meg...
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?