TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
nekem az elsonel: 1. limited-et irtam enis 2. changing attitud 3. nemremlik 4. no warming.. 5. distribute dehat ez tuti nemjo oda
masodiknal: 1.status 2.favour 3.halala utan mivan nememlekszem.. 4.the same like the couples 5.dusy
gap-esnél: 1.had, írtam még össszevissza - large, are, nuclear..
en 2 xet írtam..
Köszi, milyen jó, hogy ez a fórum tobzódik a kedves emberekben ;D
Na mindegy, amúgy 3. readingben nekem is két x volt, mert nekem az a tutoros szöveg úgy jött le, hogy oda is munkaerőt keresnek és nem képzést kínálnak. A másik x az egészséges kajára vonatkozott, nekem az edzőtermes szöveg az egészségmegőrzéses állításhoz ment.
Ne aggódj, a szóbeli része könnyű, legalábbis nekem jól ment, de tényleg nem nehéz. először bemész a szóbeli partnereddel a felkészülő teremben, persze ott jó messze ültök egymástól. Megkapjátok a 3 feladatot. 20 perc áll rendelkezésedre h felkészülj a 3 feladatból. Ami piszkosan hamar letelt, de elegendő volt nekem.
Az első feladat nekem az volt: válasszak ki egy kultúrát és azt bemutatni vagy el kell mesélni egy kreatív dolgot, amit eddig tettem. A kultúrát választottam, és a japán kultúráról beszéltem.
A 2. feladatban egy újságcikket kellett elolvasnom, ami az iskolai egyenruhák viseléséről szól. Ez is nagyon könnyű volt, erről lehet bőven beszélni, itt nem azt kell elmondani, hogy miről szól a szöveg, hanem mi a véleményed, személyes tapasztalatok stb. Érvelni ellene vagy mellette, attól függ, hogy mi a véleményed.
A 3. feladat szintén könnyű volt, még ahhoz képest, hogy azzal egyáltalán nem foglalkoztam a felkészülési idő alatt. Halloween-i partit kellett megrendezni a partneremmel. Igazából rögtönöztünk, mert ő se készült fel abból: mikor, hol, kiket hívjunk, hogy díszítsünk stb.
Amúgy a 3. feladathoz semmi támpontot nem adtak meg, de az első feladathoz sem zárójelhez, pedig a telces könyvben minden adtak. Nem baj, így is ment a szóbeli. Az írásbeli az, amiről egyáltalán nem tudom, hogy sikerült-e vagy sem szept. 10-ig.
Sziasztok!
Én Októberben próbálom meg a TELC-et és hát a sok negatív post után kicsit bizonytalanul vágok neki, remélem könnyebb lesz mint amit most írtatok. Mivel én magam készülgetek nem nagyon van elképzelésem a szóbeli mivoltjáról. Örülnék neki ha valaki leírná hogy is zajlik ez vagy (mi volt legutóbb), ahogy olvastam valami prezentáció készítés is kell?? nah erről még elképzelésem sincs pls valaki írja le nekem a menetét a dolgoknak. Előre is köszönöm!!
Sziasztok!
A B2 angol reading első feladatánál az 5. szöveghez én a következőt írtam: Needs vary
Ott nem arról írt h változtatni kell az urolkodói törvényen h ne csak férfi hanem nő is uralkodhasson? Vagy tévedek?
Ki mit írt?
"Viszont mivel izgulok, kicsit beforgattak itt a fórumon, hogy lehet 0 pontos levelet írtam és bepánikoltam."
Nyugi, lehet az még nulla pontos levél.
Visszatérve a telces nyelvvizsga előkésítő tanfolyamra, ami nekem még furcsa volt, hogy senki nem írt 0 pontosat az egész tanfolyam alatt. Pedig többeknek volt már élesben 0 pontos levele. Két eset van, vagy mindenki megtanult írni, vagy szart sem ér a tanfolyam (könnyű levéltémák).
Akkor no problem :)A lényeg, hogy meglegyen.
...csak bőven elég volt tegnap (előtt) a vizsgadrukk, ne paráztassuk még utána is egymást.
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?