TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Na, csak sikerült. 69%-os lett az írásbelim.
Nem tudja valaki, hogy esetleg a TELC írásbelit egy Dexam szóbelivel lehet-e párosítani?
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy ugye most,hogy sikerült a szóbeli vizsgám ( csak arra jelentkeztem, nem komplexre!) az ugye nem fogja érvényét veszteni,- 1 év elteltével - független marad az írásbeli vizsga megszerzésének idejétől?
Üdv.
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni, aki vt már Telc német középfokú írásbeli nyelvvizsgán, hogy történik a vizsgalapok kiadása, meg valamilyen kódról is hallottam, azt felírják a nevedhez, mielőtt megkapod a vizsgakérdést
Hogy zajlik? Nagyon izgulok most mennék novemberbe?
Köszi mindenkinek aki segíteni próbál
Üdv.: :)
Ez azért érdekes amit írsz. Vizsgafelkészítőn, legalábbis nálunk minimális nyelvtan volt. De szerintem ez nem is annyira lényeges, language elements-ben van cde ott is kevés nyelvtan, emellett a levélnél is van a nyelvtant (is) pontozzák.
10 év iskolai angol után ismerek 5 igeidőt az angolból, és 85%-os lett a Telc vizsgám B2-n augusztusban. Szóval a nyelvtan nem minden.
Sziasztok.Véleményetek szerint az októberi vizsga könnyebb lehet mint az augusztusi?Tapasztalta már valaki,hogy ismétlődnek a vizsgákon a feladat sorok?
Köszönöm.:)
Sziasztok!
Én is megyek okt. 1-jén. Harmadjára. Most voltam augusztusban és 58%-os lett az írásbelim.
Akik voltak felkészítőn tudnának tanácsot adni a nyelvtannal kapcsolatban, mert írtátok, hogy mindent átnéztetek. Én magam készülök fel és megvettem ezt a német vastag zöld Péntek Bernadett könyvet az összes feladatot megcsináltam, átnéztem a középiskolai nyelvtant de valahogy az a szövegkiegészítés nem megy nekem. Adnátok tippeket? Ja és a tanfolyamon véleménynyilvánítós német leveleket írtatok? Tudnátok küldeni panelmondatokat. Fontos lenne. Köszönöm szépen.
Sziasztok!
Én sem kaptam még semmilyen értesítést sem az eredmények nyilvánosságáról sem a bizonyítvány elkészüléséről. De a vizsganaptárban a bizonyítvány elkészítését október 12-re ígérik. Nem egy őrült munkatempó......
Szia,
én úgy tudom, hogy csak az írásbelire felkészítő tanfolyam hétfő-szerdán van 5-től fél 8-ig, a többi mindkettőre készít fel.
A tanfolyam hasznos volt, minden órára kellett levelet írni és minden második órán teljes vizsgasort csináltunk levéllel együtt illetve még egy kevés nyelvtanra is volt idő. A tanár egyből ki is javította és elmondta mire kell odafigyelni. Az írásbelire egyébként csak 30 órás tanfolyam van és az elegendő is.
Kedves Rohiani és Panni58!
Köszönöm szépen, hogy válaszoltatok. Nekem csak az írásbeli kell, mert a szóbeli már meg van, azt máshol csináltam.
Még egy kérdésem lenne, hogy mivel dolgozom,ezért csak hétvégén tudok eljárni, és ott pedig a 30 órás kurzus van. Az lenne a kérdésem, hogy elég a 30 óra vagy kell az a 60. A telc könyv, amit meg lehet venni tartalmazza a megoldást is?
Lehet, hogy ez tanárfüggő, mert az általam ismert tanfolyamon ez nem így volt.
Végigvették az összes nyelvtant, amit tudni kell, nagyon sok gyakorló feladat volt, minden órára levelet kellett írni (miután megismerték a sablont), amit a tanár mindig ki is javított, így sokat lehetett belőle tanulni.
És szóbelire is készültek, sokszor párokba osztva vizsgaszituációt gyakoroltak, amit ki is értékeltek, így az is tanulságos volt.
Én oda jártam. Nagyrészt csak az új telc gyakorló teszteket csináltuk meg (8-ból 6-ot), ált úgy hogy a tanár bejött és odaadta a tesztet 2 óra múlva megint bejött és elvitte. A következőn pedig megnéztük a megoldást. Ez is segített, mert valahogy másképp kell gondolkozni, tudni kell megtalálni az az egy két mondatot vagy szót ami miatt éppen az lesz a jó megoldás ami.
Vagy 3x írtunk levelet is. Ez jó volt sokat javult a levelem a vizsgán 33 pontos lett.
A többi időben pedig a tanfolyam társakkal beszélgettünk különböző témákról, itt sajnos nincs tanári kontroll, mert nem hallja.
Összességében az írásbelire jól felkészít, de a szóbelire nem, nem éri meg az árát. A telc könyvet meg lehet venni 4000 Ft-ért a központban, kell pár levél sémát betanulni, ennyi elég. Mondjuk nekem inkább az írásbeli volt a cél, ha ezt előre tudom nem megyek a tanfolyamra, bár nem tudom, lehet hogy a vizsgán meg nézik, hogy náluk végezted a tanfolyamat. Végül is bármi lehet, hisz ceruzával írod. Én úgy éreztem, hogy nem lesz meg a vizsgám, mert jóval nehezebb volt mint a gyakorló tesztek, de végül mégis meglett és nem is csak épphogy.
Szia!
Neked a szombati lenne jó.
Nekünk jók a tapasztalataink, a lányom egy ilyen tanfolyam után csinálta meg elsőre a komplex vizsgát.
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy ki az aki németből középszinten vizsgázik októberben?
Levélírással kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. (sablonmondatok, levél kezdés, befejezés, stb)
Sziasztok!
Ti kaptatok már e-mailt a Telc-től (mikor, hol kell átvenni a bizonyítványt, stb...) ?
SZIASZTOK!
AZT SZERETNÉM MEGKÉRDEZNI, HOGY VAN-E VALAKINEK TAPASZTALATA A TELC NYELVVIZSGAKÖZPONT(BRÓDY SÁNDOR UTCAI FELKÉSZÍTÓ TANFOLYAMÁVAL KAPCSOLATOSAN) ILLETVE PESTEN HOL LEHET FELKÉSZÜLNI TELC NYELVVIZSGÁRA (NEKEM CSAK ESTE 6 ÓRA UTÁN, ILLETVE HÉTVÉGÉN LENNE JÓ A TANFOLYAM)
ELŐRE IS KÖSZÖNÖM, HA VÁLASZOLSZ.(A RIGÓ UTCAIRA KÉSZÍTETTEK FEL,ERŐS KÖZÉPSZINTEN VAGYOK, ÉS NEM SIKERÜLT A VIZSGA)
Szia,
ha azt akarod mondani, hogy szeretném, akkor 1x mehet az I would like to..., másodjára írd az I am willing to-val.
üdv és sok sikert!
szia. csak azt szeretném kérdeni, ha a levélben nem szerepelhet a want és mondjuk az I would like is csak 1x, akkor mit írjak helyettük? ha azt szeretném mondai, hogy akarok csinálni valamit. hogy írjam le?
köszi szépen.
Kedves bebe!
Te annyira hülye vagy, hogy az valami félelmetes (ennél finomabban nem tudtam megfogalmazni).
Még csak fel sem fogod, hogy mit írtam a hozzászólásaimban, s mi volt az a dolog, amit helytelenül írtál.
Feltételezem el sem olvastad alaposan, hogy milyen kivetni valót találtam (megjegyzem nem csak én) a mondandódban.
Mivel úgy tűnik szélmalomharc neked elmagyarázni, hogy mit tudsz rosszul, ezért nem is próbálom meg még egyszer, ha az előző 3-4 hozzád intézett hozzászólásból nem sikerült kivenned, hogy tulajdonképpen mi is a baj (bár ez súlyos figyelemhiányra vagy komoly olvasási nehézségekre utal...).
Egyfolytában magadat ismételgeted, bár bennem felmerül a kérdés, hogy egy nyelvvizsgához mi köze annak, hogy te 40 éves vagy és hány gyereked van? Erre plusz pontot adnak?
Másrészt én egyetlen dologban írtam, hogy tévedsz, de úgy látom, hogy az agyadig nem sikerült eljutnia a mondataimnak, bár szerintem eléggé világosan fogalmaztam.
A szánalmas vagdalózásod nem minősíteném, méltó egy 40 éves két gyermekes dolgozó családanyához :-)
Sziasztok!
Elsősorban Laser nevű fórumlakóhoz szólnék.
Én pontosan ugyanabban a helyzetben vagyok mint te. Én is a Széchenyi István szakközépben voltam vizsgázni és valamilyen csoda folytán nekem is a Hunfalvy van beírva a vizsgaeredményemhez. Tehát az eset nem egyedi, és ahogy elnézem másnak is vannak hasonló pontosítást igénylő problémái. Azonban látván, hogy ilyen sok elírás van kezdek megnyugodni, de biztos, ami biztos alapon holnap bemegyek személyesen és rákérdezek a központban, hogy akkor mi is az ábra.
Egyébként akit érdekel annak írom: az írásbeli vizsgám 72%-os lett, úgy hogy a levelem 45 pontosra sikerült.
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?