TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Én is elcsesztem először, aztán próbáltam úgy, hogy megnézem, hogy milyen szófajú az a szó, vagy milyen szófajú kellene oda, így jobban sikerült. Nézegesd meg a különböző szófajú szavakat a végződések alapján is, az is segíthet.Amit meg végképp nem tudtam,azt érzésből írtam be, hogy mennyire "tetszik" ott az a szó.Tudom, hogy hülyeség,de soha nem szabad üresen hagyni a helyet,mert lehet szerencséd és eltalálhatod!
Angol B2-n Hogyan készültök a szóbehelyettesítős részre az írásbeliben? Az első vizsgámon eléggé elcsesztem de fogalmam sincs hogy most hogyan készüljek rá! Előre is köszönöm! :)
Érdeklődnék, hogy német középfokún a Diskussion résznél mindenki ugyanazt a szöveget kapja?
Én is németből, és szintúgy először!:)Nálam is megy már a para, de ismerőseim közül van pár ember, akinek elsőre sikerült!:)
Hátha nekünk is összejön!:)
Németből. Most megyek először, úgyhogy teljesen be vagyok parázva:)
Köszi, hogy válaszoltál. Már én is megkaptam!:)
Milyen nyelvből vizsgázol?
Szia!Én nemrég kaptam meg.
Valaki aki írt fellebbezést, tudna nekem segíteni, hogy hogy kéne megfogalmazni egy ilyen levelet? Előre is köszi szépen
Valaki kapott már az októberi vizsga helyéről értesítést?
Ha csak írásbelire megyek (csak a szóbelim lett meg) lehet h. másodiknak a Vas utcát kapom helyszínnek? Mi a tapasztalat?
Az lenne a kérdésem, hogy aki komplex vizsgára ment, de csak az egyik fele sikerült, az kap arról részbizonyítványt???
Válaszaitokat előre is köszi.
Köszi szépen, akkor elvileg van rá lehetőség, hogy a kettő egyenértékű államilag elismert bizonyítvány legyen.
Szia! Igen, igazad van, nagyon nehéz volt az írásbeli. A levelem nekem is nagyon jó lett, és szokatlan mód a magnó is.
Nem tudom, hogy mikor megyek legközelebb. Szakmai angolból szeretnék menni novemberben (Zöld út féle).
De ugye akkor kapunk az írásbeliről részbizonyítványt?????
nekem is csak fél pont kellett volna mint gfx 85nek, és bár nem reménykedem, de így nyugodt a lelkiismeretem, hogy a fellebbezést is megpróbáltam (2 hét múlva kiderül mi lesz..)..szerintem nehezebb volt ez az írásbeli mint a korábbiak amiket csináltam, de a levelem viszont nagyon jó lett, kár hogy azt is megint meg kell írni majd ha újra megyek vizsgázni.. Te mikor mész újra?
Én májusba voltam vizsgázni és akkor volt panaszlevél!
Ha a Deaxam államilag elismert nyelvvizsga,akkor igen,de : [link]
Itt ha legörgeted,ott lesz egy kérdés:
Szeretném megtudni, hogy államilag elismert középfokú szóbeli típusú nyelvvizsga bizonyítványomhoz melyik írásbeli nyelvvizsgát kell letennem ahhoz, hogy komplexnek minősüljön a kettő együtt?
A válaszba pedig ott egy link, ott a listát megnézheted,de ha jól láttam akkor lehet párosítani ezt a kettőt.
Nekem fél pont kellett volna, hogy meglegyen az írásbeli. Fellebbeztem, de nem történt semmi...
Én csak írásbelire mentem, és az sikerült is, elsőre!
Én a fellebbezéssel nem is próbálkozok...kicsit sok pontom hiányzik ahhoz hogy fellebbezni merjek :) Szerinted is nehéz volt az írásbeli? Én nagyon annak éreztem. A tanfolyamon írtunk próbanyelvvizsgát, az sikerült (könnyebb is volt valamivel)
Akkor ezek szerint neked is csak a szóbeli sikerült.
De ugye jól tudom, hogy attól még kapunk részbizonyítványt a szóbeliről?
én is így jártam.. ma beadtam ugyan a fellebbezést de már készülök újra az írásbelire
Van még itt valaki, aki szintén rész-bizonyítványt fog kapni (tehát vagy csak a szóbelije, vagy csak az írásbelije sikerült) ?
ezzel erőt adtál nekem. :) igaz én egy éve tanulok csak.
valaki akinek van kidolgozott téltelek szóbelire vagy levelek írásbelire eltudná küldeni, nagyon fontos lenne
Panaszlevél mindig szokott lenni írásbeli részén, vagy ez változó?
Május 28án voltam vizsgázni, én azóta sem kaptam emailt. Szerinted meddig várjak? Hát inkább elmentem érte.
További ajánlott fórumok: