TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Kedves fórumozók!
Mindenkihez intézem a kérdésem, aki már volt vizsgázni. Kit mit tapasztalt, melyik a két leggyakoribb levél típus?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Látom neked akkor nagyon Perfect-tül meg a levélírás, hogy még lapot is kell kérned:D:D
Taníts már meg:D:D
Amugy én eddig soha nem írtam fel címet se az enyémet sem pedig azt ami a levélben volt:D:D
Na jó én leírom részletesen hogy volt a magnó:
1 szövegnél bemondták hogy 5 embert fogsz hallani, meghallgathatod egyszer és most lesz egy 1 perced végig olvasni a tételeket.Majd lemegy egybe az öt emberke dumája úgy hogy nincs közben szünet, de asszem úgy volt hogy bemondta hogy speaker 1. 2. stb... Utána peig bemondják hogy van 1 perced ellenőrizni a válaszodat. Utána jön a Második része a listeningnek. Ezt a rész már kétszer lehetett meghallgatni és ezután is volt egy perced ellenőrizni a választ és előtte a tételeket megint csak eltudtad olvasni.A haramadik részt meg megintcsak 1X hallgathattad meg.. Szóval ne parázzatok én elég lassú temperamentumú vagyok és nekem bőven volt erre időm..Meg persze előre is lapozhattok majd amikor kész vagytok a levél írással.., rám legalábbis nem szóltak...:)
valaki megtudja mondani hogy levélnél bal oldalon a címzettet lehet egy sorba írni a jobb oldalon lévő saját címemmel, úgy tanultam hogy alá kéne de elég kevés a hely, ja meg a vizsga papíron a vonalakat be kell tartani?
ill. ha valakinek vannak kész levelei és kidolgozott prezentációs anyagai lécci küldje el nekem: f1gpweb@gmail.com
Rajtam egy fekete nadrág volt,de nem alkalmi,meg egy szürke,egyszerű felső,ennyi.
Nem vittem túlzásba.
Öltözködés nem egy nagy téma.
Elég egy kényelmes ruhát felvenni, nem kell mindenáron ünnepi "díszbe" öltözni.
A tudást fogják szóbelin is nézni, az meg ha hiányzik, azon a ruha nem fog tudni segíteni...
ne áldozd be, nem éri meg...
a magnohallgatásra van kb 30 perc, na most a szovegek kb 3-4 perc alatt lemennek, gonodolom mindegyik feladat után van vagy 5 perc gondolkodni.. igy ha pl az igaz/hamissal gyorsabban tudsz végezni, ott is marad egy pár perced átnézni a 3. feladatot.... :)
sztem a magnora gondoltal, nem a szovegertesre...
allitolag nincs... én sem örülök neki, mert iszonyat nehéz egyszerre a szövegre is meg a magnora is koncentrálni... pedig muszáj... mert máshogy nem lehet sztem megcsinalni... bár az összes előtt van kb 30 mp átolvasni, és én amint a kezembe nyonjak a feladatlapot már is nézem... max rámszolnak :D
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?