TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Tuti,hogy most teszik fel...1oo % :D:D Jajj,félek...:$
Szóval akkor már mocorognak valamit, mert nem hiszem hogy többen néznénk mint tegnap este...
Megint töri óra :/ Már csak ezt a napot kell kibírni :) Kitartás!! Szorítok mindenkinek!! :D Már ERROR VAN!!!
Igen,kb. 7:15 vagy 7:30 óta
Eljött a nagy nap :)
A www.telc.hu:
Internal Server Error
Kezdődik :D
Igen, de mi a lényeget nem értettük a parkos feladatnál. Amúgy szerintem nem az a lényeg, hogy értesz-e minden szót, hanem hogy beszélj és ennél a szervezős témánál javasolj, stb.
úgy értve hogy mindegyiket :)
köszi! és azokat a támpontokat gondolom érinteni kell a jobb minősítés érdekében...
De voltak támpontok, én is néztem hogy az új könyvben már nincs, de vizsgán volt.
Sziasztok!
Egy kérdés mielőtt elmegy mindenki a sikeres vizsga után, és ránk sem néz majd... :(
Ahogy nézegettem az új könyvet a szóbeli vizsgarészt, a szerezős (Candidates) feladatnál már az új vizsgarendszerben nincsenek előre irányított címszavak, mondatrészek?
Bizonyos esetben ez jó is rossz is / volt ötleted mit kérnek, partnereddel építheted fel a beszélgetést, nem kell figyelned a szempontokat, csak hogy gördülékeny legyen.
Tehát az érdekelne, hogyan volt legutolsó vizsgán ez. Mert az már a szigorítás utáni ugye.
Remélem sokan csak annyira néznek majd be, hogy "Sikerült a nyelvvizsgám, sok sikert Nektek is" :P
látom megy itt, h ki milyen jó:) majd holnap meglátjuk ki lesz még itt este és ki nem :)
Tanulással én is így voltam 4-szer voltam kitűnő(a 7 félévből) kb. ennyiszer 5 felett ebből 1x 6 felett is. Szakkollégium,2 TDK,Svédországban Erasmus ösztöndíjjal 1 félév tanulás,4 Kodolányi díj,2 Köztársasági ösztöndíj,szakmai kirándulásokon,Projekt úton részvétel,önkénteskedés féleség,szakmai konferenciákra,előadásokra jártam. Mondjuk nekem ennek ellenére csak jó lett az államvizsga. De én is úgy érzek,mint te ezzel kapcsolatban.
Nekem is kiváló zh-k, köztársasági ösztöndíj, suli mellett lakóhelytől 120 km-re meló, államvizsga jeles, Dániában 1 szemeszter tanulás, de egyiket sem éreztem ilyen nehéznek :/ Ez a "csak lennék már túl rajta" kategória.
Igen, ez a legszörnyűbb, pedig már én is túl vagyok pár zh-n, szigorlaton, államvizsgán, de egyik után sem éreztem magam ilyen szarul...
Én is így voltam, hogy legszívesebben mindenbe belekaptam volna. Annyi a lényeg, hogy csak arra koncentrálj, amit éppen csinálsz, ne a következő feladaton járjon az eszed. Ha ez nehezen megy, akkor csinálj egy napirendet, még ha elég dedósan hangzik is :) Szépen leírod, hogy mikor mit fogsz csinálni. Pl először teszt, amíg friss az agyad és nem vagy lefáradva, majd kis pihi(nem tanulsz, nem olvasol, nem nézegeted a feladatokat:) ), majd levélírás vagy amit szeretnél. Az a lényeg h adj mindenre időt magadnak és ha ránézel az időbeosztásodra, akkor látni fogod, hogy mindenre lesz időd, amit arra a napra terveztél és nem azon idegeskedsz feladatmegoldás közben, h "Úristen még ezt is kellene, meg azt is.." :)
Ez a várakozás felőrli az embert, én tudom mit értem meg pár vizsga előtt, az csak pár nap várakozás volt jobb esetben, max egy hét, de akkor is volt támpont kb. hogy mire számíts.
Kitartást Nektek, és holnap egy kellemes hátrádőlést, igen megcsináltam, ügyes vagyok. Már csak órák kérdése :)
És sajnos a márciusi vizsgázóknak is ugyan ezt kívánom, egy csónakban vagyunk, én már nem tudom mit nézzek át lassan, és rájövök, hogy ezt is kéne azt is kéne...
Már nem birom,ez a legrosszabb nap...nah meg a holnap még...csak lenne meg mindnekinek! De jó lenne...és nem kellene többet ezzel foglalkoznunk :$ Kitartást mindenkinek!!! :)
Attól még meglehet.
Egyébként kíváncsi lennék rá hogy a 4 hétből a magyarok mennyit ülnek rajta. Szerintem legalább a felét.
Ide a fél karom hogy már múlt hét óta ott vannak az eredmények, csak még összegzik őket, szöszmötölnek vele stb...
késő du. 5-6 felé.
De most van egy olyan érzésem, hogy nem lesznek meg előbb, mert neked is a holnapot mondták... :S
Múltkor amikor előbb meglettek az eredmények nálad, akkor az kb mikor volt? Előtte nap délelőtt vagy délután?
Nyugi :) Majd holnap talán lesz már délután valami... de ma nem hiszem :(
Nagyon nehezen telik ez a nap.... már vagy 100x beléptem az oldalra de semmi :(
Szia! Köszi az infót! Azt hiszem inkább magántanárt keresek és akkor jobban megtudom, h személy szerint mi nem megy.
Ha valamit megtudsz, kérlek leírod? :)
Legalább kisebb lenne a tudatlanság :/
Azt mondták csak holnap este, gondolom nem mondhat nagyon mást.... :(
Hasonlóképp, a munkámra értelmesen nem tudok koncentrálni nagyjából egy hete....
Ma felhívatom kollegámmal a telc-et hogy lesz-e ma eredmény... én már annyiszor hívtam őket, már égő.
Basszus, még csak a 3. Óra van :( Töri órán meg nem tudok másra gondolni. :@
Megőrülök :/ ti hogy bírjátok?? O.o
Én bízom benne hogy ma fenn lesz, de ha nem akkor kegyetlen 1 nap elé nézünk.
További ajánlott fórumok: