Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » TELC középfokú nyelvvizsga fórum

TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)

16464. torr (válaszként erre: 16462. - Adamwise)
2013. ápr. 14. 11:42

Nekem is hasonlóak a megoldásaim mindegyik feladatnál, bár a Köln-öshöz írtam egyet és nekem is 2 X lett.

Az eurós feladatnál nem tudom, hogy mit írtam be, mert sokszor átjavítottam a nagy izgalomban. :) Olyanra emlékszem, hogy:

- mikromikrochip-eset választottam (c)

- 50 eurós az papírpénz (b)

- a számok mit mutatnak: magas Németországban (a)

- ez nem tudom mi volt (b)

16463. torr (válaszként erre: 16460. - 6b16022ffa)
2013. ápr. 14. 11:37
Pécsett azt mondták, hogy vmi szigorú vizsgabiztos jött és tollal kötelező a karikázósat átsatírozni, a levél mindegy volt. Azt mondták, hogy biztos mindenki olvasta a vizsgaszabályzatot (én nem) és azt hittem, hogy ez valami új szabály. Megnéztem most, de nincs benne az, hogy kötelező.. Sőt, a feladatlapba nem lehetett beleírni, de ha mégis, akkor ki kellett radírozni, hogy ne látszódjon semmi. Amin kiakadtam, hogy befejeztem az első részt és vártam, hogy szóljanak, hogy lehet kezdeni a levelet. Körbenézek, erre majdnem mindenki már végzett a teremben a levéllel, nekiálltam én is gyorsan. A többiek, akik nem néztek körbe a terembe, türelmesen várták, hogy lehessen kezdeni. Mondjuk ezt nem tartom igazságosnak... Aztán amikor kb. a 3. sornál tartottam, akkor szóltak, hogy most kellene elkezdeni a levelet.
16462. adamwise (válaszként erre: 16461. - Barbara60)
2013. ápr. 14. 11:17

Én a Köln 4-Csillagos-Szállodásra írtam X-et, mivel a szövegben egy hajóról volt szó, amely hajón található egy 4 csillagos szálloda, és az nem Kölnben volt. (Bár ha a Köln környékére értette a hajózást is, akkor lehet az nem jó)

A másik X-re most pontosan én sem emlékszem.

- A történelmet továbbtanulós szövegre volt benne.

- Az autogrammot gyűjtős szöveghez is volt

- A cipőt keresőhöz is, az a sportkellékkiegészítős bolt volt

- A köveket keres az ékszeréhez is volt, az a kristályos szöveg illet

- A kisgyerek szöveghez, a safarist választottam. (ez lehet nem jó)

- A túrázóshoz az egyik kirándulós szöveget

- A romantische Reise-hoz amit egy házaspár keres, ahhoz is én találtam szöveget.

Ezekre emlékszem. :)

A második feladatban az eurósnál pontosan nem emlékszel miket karikáztál (a betűkön kívül :))?

16461. barbara60 (válaszként erre: 16441. - Adamwise)
2013. ápr. 14. 11:03
Szia! Az utolsónak meglátásom szerint nem volt párja, ennyire emlékszem, a másik, amire x-t tettem, nem jut eszembe. Te mire emlékszel, hogy ítélted meg?
16460. 6b16022ffa
2013. ápr. 14. 10:44

Kecskemétiek...de úgy átlagban kérdezek mindenkit.

Nálatok is kötelező volt tollal beírni a megoldásokat?

Nálunk kifejezetten kötelezővé tették h a grafitot átsatírozzuk tollal! A levelet írhattuk ceruzával.

16459. adamwise
2013. ápr. 14. 09:21

Mit gondoltok, a tegnapi német vizsgán leírt levelemre hány ponttal számolhatok. Leírom ide nektek, és eszembejutott benne pár hiba, amit sajnos élesben elkövettem, azt kiemelem nektek nagybetűvel:

Adam Balogh Dabas, den 13. April 2013

Kossuth Straße 44

H-2345 Dabas

Ungarn

Foto GMBH

Glockengasse 44

D-98768 Köln

Deutscland

Bitte um weitere Informationen über das neue Kamera

Sehr geehrte Damen und Herren,

mit großem Interesse habe ich Ihre Anzeige im Internet gelesen, in der ich Opti - Max Fotoapparat gefunden habe. Hiermit möchte ich MICH um weitere Informationen über das neue Modell bitten und einige Fragen klären, weil ich in meinem Reisen viele Fotos machen möchte.

Während der Zeit im Mexico möchte ich viele Fotos machen, weil ich mich für die mexiCanische Kultur und die Umgebung des Ortes sehr interessiere.

Meine Erfahrungen sind mit der Kamera nicht so gut, aber meine KinderN sind super. Sie benutzen mit Fotoshop, und ich gucke es, und frage: "Was ist das, Was ist es?" Es ist für mich sehr tragisch, aber ich bin nicht so jung.

Könnten Sie mir bitte Auskunft darüber geben, wie viel Pixelzahlen die Kamera IST? Meine Kinder haben für mich gesagt, dass es gut ist, wenn es hoch ist.

Schreiben Sie mir bitte, ist es möglich, dass man diesen Fotoapparat im Wasser benutzen könnte?

Außerdem möchte ich es noch gern wissen, wie Garantie zu dem Verkauf gibt? Gibst es …. bei Ihnen?

Es würde mich sehr glücklich machen, wenn ich die Möglichkeit hätte, bei Ihnen diese Kamera zu kaufen. Über eine positive Antwort von Ihnen würde ich mich sehr freuen.

Mit freundlichen Grüßen,

Adam Balogh

Nyelvtanból, tartalmoból, meg formai követelményekből kb. mennyi pontra számíthatok így?

16458. 6b16022ffa
2013. ápr. 14. 07:50
Szerintem lehetett az elveszett dolgos levelet asking for information-nek venni,mert végülis érdeklődsz hogy tudnak -e segíteni a megtalálni az elveszett dolgot.
16457. zsuzskal (válaszként erre: 16456. - 0dd5805207)
2013. ápr. 14. 06:46

Én is csalódott vagyok a levél miatt és könnyen lehet, hogy emiatt bukom az írásbelit.

Tény, hogy mindenki másra számított (jelentkezés, érdeklődés, reklamáció) és tipikusan nem olyan levelek szoktak lenni, mint tegnap, ugyanakkor sehol nincs az hivatalosan előírva, hogy csak a fenti 3 típusú levél fordulhat elő. Gyakorlókönyvet meg akár én is írhatnék, ha lenne hozzá kevem meg egy hülye kiadó hozzá :-),annak ugyanis semmi köze a hivatalos TELC-hez szerény véleményem szerint.

Összességében megjártuk, de a pozitív része a dolognak az, hogy ha újra kell mennünk, már tudjuk, hogy bizony akármi előjöhet és a sokk miatt nem vesztünk értékes perceket (mint én tegnap).

16456. 0dd5805207
2013. ápr. 13. 23:06
Én írtam a TELC-nek a levél miatt...majd gondolom reagálnak valamit. De ha többen is fognak nekik írni ez ügyben akkor lehet, hogy kénytelenek lesznek átgondolni a dolgot.
2013. ápr. 13. 22:43
az egy családi program volt 1 napra (azt hiszem) vagy valami hasonló
16454. david2500 (válaszként erre: 16452. - Bartusbalint)
2013. ápr. 13. 22:35

a mallorca-hoz azért írtam x-et mert amit a hirdetés írt az nem egy holiday house volt hanem house for rent

illetve az unokaöcsis azért mert ő nem felnőtt még ugye és a hirdetésben az állt, hogy for adults

Scotland-hez meg a holidayhome-t mert bárhol biztosítanak házat/lakást

mi is volt az első oldal utolsó?:/

2013. ápr. 13. 22:29
Na de mostmár mindenkinek jó pihenést, szerintem itt mindenki megdolgozott érte! :)
2013. ápr. 13. 22:27
1 volt nekem :S am igen a sister az nekem is az a cigis is family hez nem az ifjúsági hotelt írtam oda az első oldal utolsót írtam és én a scotland-hez tettem azt hiszem az X-et
16451. zsuzskal
2013. ápr. 13. 22:26

Én is ma voltam angol B2-en. Akkor nem tűnt nehéznek sem a reading, sem a listening, de mostanra gyakorlatilag teljesen elbizonytalanodtam még a szóbeli miatt is.

Nem tudja valaki, hogy a szóbelin is van olyan jellegű nullázás, mint a levélírásnál? Szerintem túl bonyolult nyelvtani konstrukciót használtam, de azokat legalább tele hibával :( Így utólag, jobb lett volna basic-ben nyomni...

16450. david2500
2013. ápr. 13. 22:25
Szerintetek a következő 2 aspektus 2 különféle aspektusnak számít vagy ugyanannak, csak más megfogalmazással?Én a táskámat vesztettem el amiben a "munkámhoz" fontos felszerelés volt (a 2 aspektust csak röviden összefoglalva írom le) "The bagpack contains my utilities and the main projects for my work, so without them I can not make my living" .... "In the bagpack I had my full-frame dslr camera,as I mentioned my projects, objectives for the camera and also I had my laptop in it, in addition my passport card was in it too and without it I can not prove my identity"
16449. david2500 (válaszként erre: 16446. - Bartusbalint)
2013. ápr. 13. 22:24

ezeket én is így írtam:D

meg volt family holiday in London-oda a youth hosteles

cigis-erre azt a bubble-t írtam

sister-teddy bear-est

a Scotland-hez a holidahomehouse.com vagy mit

neked is 2 x volt ?(mallorca meg az unukaöcsis)

16448. bartusbalint (válaszként erre: 16443. - David2500)
2013. ápr. 13. 22:18

valószínű, hogy tehetsz panaszt, de még azt sem ingyen! biztos ott van valahol apró betűs résznél, hogy panasz űrlap igénylése-5 000 Ft. xD

(nevetséges ez az egész vizsgáztatási rendszer Mo-n. Nem tudom máshol, hogy megy, de szerintem annak kéne javítani a levelet akinél szóbeliztél. Érdekes nem? szóbelin vesztettem 2 pontot mindegyik résznél a levelem meg 9 pontos lett amit Isten tudja hol javítanak...

16447. CzeToti (válaszként erre: 16444. - Bartusbalint)
2013. ápr. 13. 22:16
Köszi szépen. Annyi sablon mondatot megtanultam, aztán örültem, hogy használhatok párat. Végül nem írtam semmit, de a többit teljesen kifejtettem, amit kellett... haj, remélem nem ezen a fránya 1 mondaton múlik... Neked, hogy sikerült?
2013. ápr. 13. 22:14

a 3. olvasásos résznél, ott olyan volt szerintem, hogy:

top quality hotel- dubai valamit hotel

gyerekeidnek akik 8 és 12 évesek- valami sport ami valami termben van

apudnak a golfos téma- én oda az utolsót írtam mert az volt a legbővebb (valami Skócia volt az)-ez lehet, hogy nem jó

európai városba lenni a feleségeddel (meg kutyáddal??)-Berlines dolgot írtam

ezekre emlékszem, majd ha eszembe jut még valami megosztom :)

16445. david2500 (válaszként erre: 16440. - CzeToti)
2013. ápr. 13. 22:12
oda tuti a dokis volt? mármint az volt a kérdés, hogy ha teljesen új/kezdő vagy akkor mit kell tenned előtte és szerintem a guide-sat kellett volna, mivel a szöveg is megemlített valamit már nem emlékszem pontosan, hogy ha kezdő vagy még benne akkor kérj tanácsot/órákat professional guide-tól
2013. ápr. 13. 22:09

Angol B2:

Szerintem a levelet lehetett (az elsőt) lehetett asking for informationnak is írni. Ha úgy kezdted és nem tettél fel egy kérdést az már kicsit zavaros lehet, de nem tudom, hogyan pontoznak

16443. david2500
2013. ápr. 13. 22:06
Szerintetek ilyennel kapcsolatban lehet panaszt tenni a TELC-nél? Mármint a teszt könyveik sem tartalmaznak ehhez hasonló levelet azaz a 3 alap levéltípusnak nem felelnek meg(asking info.,job application,complaint)
16442. CzeToti
2013. ápr. 13. 21:40
jah, és angol B2 voltam.. remélem nem 0 pontos levelem lesz... :/ Ahhoz mi kell, h 0 pont legyen? Címzést mennyire veszik szigorúan?
16441. adamwise (válaszként erre: 16433. - Barbara60)
2013. ápr. 13. 21:39

Neked a 3asban mi lett a két X? :)

Levélbe miket írtál, mire emlékszel?

16440. CzeToti
2013. ápr. 13. 21:37

Sziasztok! Új vagyok itt még, de teljesen kiakadtam. Az első reading sztem nem volt vészes:

1. Fresh air

2. Fetal meeting

3. Playmate

4. Sweet...

5. Improve... (betűkre sajnos nem emlékszem. :/

2.talán: erre sem nagyon emlékszem... de volt vmi dokis, meg oxigén...

3.rész 2 db X lett: Mallorca és az unokaücsi.

Nyelvtan: katasztrófa...tippmix

Levél: London... fényképész vagyok, és a táskámat fen hagytam a buszon, amiben egy fényképezőgép van... leírtam hogy néz ki, mikor és hol vesztettem el, miért fontos...

Én mikor megláttam kapásból: asking for informationt írtam... így is kezdtem felvezetni, aztán semmi kérdésem nem volt... ez még ugye nem 0 pont... :/ most nagyon beparáztam... :/

16439. adamwise
2013. ápr. 13. 21:28

Amúgy a levélnél a nyelvtani hibáknál mi számít még "belefér" az 5 pontos kategóriába, vagy már csak ez miatt 3, és az abszolút nullázós kategória?

Utólag visszagondolva ejtettem egy pár hibát, de nem tudom, hogy ez mennyire befolyásolja a nyelvhelyesség pontját.

Mit gondoltok, ez abszolút kiszámíthatatlan, vagy erről a rutinos rókák már jobban tudnának nyilatkozni? :)

16438. bildii
2013. ápr. 13. 21:28
Angolosok! Valaki nem írta le a megoldásokat betűkkel? hogy a, b, c,....
16437. adamwise
2013. ápr. 13. 21:09

Kb. visszaemlékezésből én ilyen levelet írtam németen:

Adam Balogh Dabas, den 13. April 2013

Kossuth Straße 44

H-2345 Dabas

Ungarn

Foto GMBH

Glockengasse 44

D-98768 Köln

Deutscland

Bitte um weitere Informationen über das neue Kamera

Sehr geehrte Damen und Herren,

mit großem Interesse habe ich Ihre Anzeige im Internet gelesen, in der ich OPTI - MAX Fotoapparat gefunden habe. Hiermit möchte ich Sie um weitere Informationen über das neue Modell bitten und einige Fragen klären, weil ich in meinem Reisen viele Fotos machen möchte.

Während der Zeit im Mexico möchte ich viele Fotos machen, weil ich mich für die mexikanische Kultur und die Umgebung des Ortes sehr interessiere.

Meine Erfahrungen mit der Kamera nicht so gut, aber meine Kinder sind super. Sie benutzen Fotoshop, und ich gucke es, und frage: "Was ist das, Was ist es?" Es ist für mich sehr tragisch, aber ich bin nicht so jung.

Könnten Sie mir bitte Auskunft darüber geben? Wie viel Pixelzahlen die Kamera hat? Meine Kinder haben für mich gesagt, dass es gut ist, wenn es hoch ist.

Schreiben Sie mir bitte, ist es möglich, dass man diesen Fotoapparat im Wasser benutzen könnte?

Außerdem möchte ich es noch gern wissen, wie Garantie zu dem Verkauf gibt? Gibst es …. bei Ihnen?

Es würde mich sehr glücklich machen, wenn ich die Möglichkeit hätte, bei Ihnen diese Kamera zu kaufen. Über eine positive Antwort von Ihnen würde ich mich sehr freuen.

Mit freundlichen Grüßen,

Adam Balogh

16436. 0dd5805207 (válaszként erre: 16434. - Volzol)
2013. ápr. 13. 21:05
De akik ott voltak és a magazinost írták, az mindenki application-nak írta a levelet...
16435. 0dd5805207 (válaszként erre: 16434. - Volzol)
2013. ápr. 13. 21:04
Ha az van amit mondasz, akkor nekem is 0 pont....

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook