TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Április 13-ai angol középfokú szóbeli:
1.)Prezentáció egy általad olvasott könyvről v. egy városodhoz közel lévő turisztikai látványosságról
2.)"vita"
kaptunk egy szöveget amiben az volt, hogy brit kutatók szerint a fiú gyermekek felnevelése sokkal nagyobb költségekkel jár mint a lányoké...ezt kellett megvitatni, véleményt mondani, esetleg személyes tapasztalatokat felhozni
3.) egy szülinapi partit kellett szervezni Tom-nak
A vizsgáztatók kedvesek, nem szólnak közbe...örülnek ha valaki tud egymás után két összefüggő angol mondatot mondani :)
take it easy!
Köszönöm:-) A listening elsője lehetséges hogy jó,mert sok ismerősömnek ez lett.
Még 28 napi idegeskedés :)
... nálunk nem volt kötelező átírni, bármivel lehetett jelölni, meg mondta is aki bent volt, hogy ad +1 percet a végén, hogy átírjuk tollal, ha akarjuk, elég rendes volt.
Nekem nagyon nem tetszik ez a cerúzás kitöltés, szóval én eleve tollal töltöttem az írásbelit is, meg a szóbelit is, bár kétlem, hogy radírral nekiesnek átjavítgatni. :)
Csak szóbeliztem, ezért csak listeninget tudok írni:
1.c,f,e,d,a
2.+,+ ... (ez eddig van meg csak) :)
3. b,a,a,b,b,
sziasztok,
most voltam én is angol középen.a második levelet írtam.én úgy értelmeztem,hogy egy magazinba kell ötleteteket és képeket küldeni.
Úgy fogalmaztam meg,hogy a zárszóba beleírtam,hogy fontos,hogy az újabb generációk (mert az volt benne hogy fiatal felnőtteknek fog szólni a lap) törődjenek a Földünkkel,meg ilyesmi.
+beleírtam ugye,hogy fotókat küldök,mert már régóta ki akartam magam próbálni fotósként :)
nem értelmeztem félre a feladatot? ha valaki tudna írni pár szót megköszönném.a többi válaszom alapján látok esélyt,hogy átmegyek. harmadszorra megyek telc-re.előtte bmn-n is voltam.már nagyon örülnék ha meglenne :)
Köszönöm, ugyanezt mondták nálunk is!
A másodiknál az első a mountainos, volt egy gates, egy dokis, meg h a ritka oxigén lassítja a hegymászókat. Ennyi maradt meg nekem is.
Szia!
Az első feladat az 1 az 1-ben megegyezik. A 2.-nál a betűkre nem emlékszem, volt vmi gates, dokis...ezeket jelöltem.
A 3.-nál 2 db x-em volt: Mallorca és az unokaöcsi...
Nekünk az elején a vizsgáztató mondta, h tollal kell besatírozni a megoldásokat, ez neki is új volt... azt mondta, reggel jött a központból az infó... a levelet írhattad ceruzával.
Angolosok,azért születtek hasonló megoldások mint az enyém?
Reading 1:
1.c -freash air please
2.b -fatal meeting
3.i -playmate wanted
4.j-no sweat no truth
5.d - improved performance-ot választottam,
Reading 2:
1.a
2.c
3.b
4.c
5.a
Reading 3:
h,e,j,a,f,x,d,k,g,l /a mallorcásnak meg a golfosnak és a cigisnek is találtam de lehet figyelmetlen voltam :-( / nem tudom melyik lett az X nekem , nem emlékszem már.
Language 1:
b,a,b,a,c,a,b,a,b,c
Sajnos csak tippeltem
Language2:
o,m,n,g,d,l,k,j,i,f
Ez szintén tippeltem az egészet :-(
És a legszörnyűbb hogy ez volt, januárban is! Jó hallgató vagy -e ...akkor se tudtam meg most se..Pff
Hallás utáni
1.c,f,e,d,a
2.+,+,-.-,+,+,+,-,+,-
3. b,a,b,c,b,
Ismét kérdezem, nektek is kötelező volt átírni tollal?
Hát remélem is, hogy ezek a jó válaszok. A négyeshez a krauteres tuti nem volt jó szerintem, hogy több vizet igényelnének. Hát remélem 5/4 mininum megvan. :)
Esetleg még a nyelvtani tesztben emlékszel, hogy miket karikáztál, írtál be? :)
Barbara, te az első feladatra ezeket beírtad? :)
Elsőre nekem ezek lettek:
1: A természeti erői harmóniában a szobával
2: Gyenge, erős színek mint lakásterápia
3: Legjobb légkondiciónáló (Besten Klimaanlagen)
4: Zimmerplanzen selten starker
5: Gartner gegen Florentin...
Mit gondolsz, mennyi pontot kaphatok rá? :)
Sajnos vétetettem benne jópár nyelvtani hibát is. :$
Simán meglehet, ha a levelet is jóra írtad! ;)
Hát én nagyon bizakodom benne. :)
És a levelek közül melyiket írtad, miket írtál bele? :)
(Enyémet lentebb olvashatod :))
Elsőre nekem ezek lettek:
1: A természeti erői harmóniában a szobával
2: Gyenge, erős színek mint lakásterápia
3: Legjobb légkondiciónáló (Besten Klimaanlagen)
4: Zimmerplanzen selten starker
5: Gartner gegen Florentin...
Az egyes feladatnál pedig emlékszel, hogy beleírtad-e valamelyik cikk címéhez, hogy:
Gartner gegen Florentin vagy a
Zimmerplanzen selten starker-t? Vagy valami ilyesmik voltak. :)
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?