Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » TELC középfokú nyelvvizsga fórum

TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)

16524. 6b16022ffa (válaszként erre: 16523. - Zíííí)
2013. ápr. 16. 18:14

Szia,

Eredetileg anno ceruzával kellett! Most meg vegyesen , városonként és nyelviskolánként is más szerintem!

Kecskeméten kifejezetten kérték hogy tollal, és hogy ez felsőbb utasítás, mert nem egy nem két ember perelte már be a telcet-tit-et, mert az emberek szerint a ceruzát ki lehet radírozni és hogy ezt meg is tették és emiatt buktak meg...stb

16523. zíííí
2013. ápr. 16. 15:56

Sziasztok most szeretnék menni nyelvvizsgázni angolból, de vannak még homályos dolgok

Olvastam hogy ceruzát máshol meg az olvastam tollat kell használni, hogy most akkor bármelyik megengedhető?

A magnókat ahogy csináltam 60%os lett mind általában valahogy nem akar jobb lenni, (az igaz-hamisba mindig belekavarodom(. Szerintetek ez a 60% nagyon rossz szint,?

JA igen és még az írásbeli résznél van olyan hogy sok szóból kell beírni szövegbe az oda tartozót, na ez a másik gyengeségem ebbe vmit esetleg nem tudnátok tanácsolni,hogy mire figyeljek?

És még esetleg mire figyeljek oda ?

Köszi a segítséget:)

2013. ápr. 16. 15:43

De az a baj, hogy egyátalán nem vok benne bízos, majd meglátjuk....

Már nem akkarom magam idegesíteni rajta magam

Nekem ez a feladat nagyon rosszul megy, szóval bíztos a te megoldásaid a jók...

16521. adamwise (válaszként erre: 16520. - Repülőálom)
2013. ápr. 16. 15:31
Mik azonosak, ha szabad kérdeznem? :) csak mert az akkor valószínű az a tuti.
16520. repülőálom (válaszként erre: 16519. - Adamwise)
2013. ápr. 16. 15:25

Hát van ami nekem is olyan de lehet nem lesz elég...

Nagyon félek, hogy nem lesz meg a minimum..

16519. adamwise (válaszként erre: 16518. - Repülőálom)
2013. ápr. 16. 15:22
Miért is? nem feltétlen az enyém jó. :) Te mindenhova a másikat írtad?
16518. repülőálom (válaszként erre: 16517. - Adamwise)
2013. ápr. 16. 15:18

Szia!

Igen csak szóbelin voltam...

Néztem azókat a megoldásokat amiket a laborhoz írtál..... el is szomorodtam :(

16517. adamwise (válaszként erre: 16516. - Repülőálom)
2013. ápr. 16. 15:12

Nekem a szóbeli:

1. Kiskutya mennyire jó ajándék egy gyerek számára

2. 4 hetes programot kellett szervezni a fitaloknak itthon

repülőálom, csak szóbelin voltál? :) vagy írásbelin is? Kérlek picit olvass vissza, megvitattuk a feladatokat, amiket mi írtunk be, neked is hasonlóak jöttek ki? :)

2013. ápr. 16. 15:10

Sziasztok! Németesek a szóbeli:

1. egészséges táplálkozás volt a vita és sportnapot kellett szervezni

2. jó ötlete-e háziállatot ajándékba venni és 4 hetes programot kellett szervezni egy fiatal csoportnak

16515. adamwise (válaszként erre: 16514. - Aker26)
2013. ápr. 16. 15:08

Hát nekem ilyenek rémlenek, így össze-vissza. :)

Középső feladat:

Buszvezető nem a munkahelyén ad interjút, tehát -

Megszámlálható a munkaideje, nem, tehát -

Próbák vannak a kórusban 4-5x tehát -

Nem az alkohol a legnagyobb probléma, tehát -

15 évig dolgozott a postánál, +

Autószerelő is volt, +

Nem a buszállomáshoz tartozik az uszoda, tehát -

Jogosítványoshoz +

Utolsó feladat:

Tüntetés nem gegenStadt, hanem mitten.., tehát -

E-mailben lehet jelentkezni az összes kurzusre, nem, tehát -

Verdi Rigollettóhoz én - t írtam

Valamilyen kastélyba minden nyáron tartanak királyi játékokat, nem minden nyáron, hanem ezen a nyáron tehát -

Az első feladatból nem nagyon emlékszem sokra. :)

16514. Aker26 (válaszként erre: 16496. - Adamwise)
2013. ápr. 16. 12:10

Szia!

Igen ,csak szóbelin voltam. Ne haragudj, de már nem nagyon emlékszem mik voltak a magnónál.

16513. david2500 (válaszként erre: 16512. - Jennai)
2013. ápr. 15. 18:43
Az a gond, hogy ugye minimum 3 aspektusnak kell megfelelnie.A levélben ugye egy cégnek kellett írni ami megkeresi az elveszett tárgyamat ha valamilyen közlekedési eszközön hagytam. A 3 altalam választott aspektus:1.hol vesztettem el és mikor 2.miert volt fontos számomra(ez "The bagpack contains my utilities and the main projects for my work, so without them I can not make my living" ez akart lenni(rövidített) 3. Részleteznem kellett az elveszett targyamat (ez a másik szöveg :D) illetve volt meg egy negyedik de azt nem vettem bele, az az volt, hogy hogy tudom bizonyítani, hogy az enyém a a tárgy. Igazából most tokre felek mert ez mar szerintem a javító jofejsegen fog múlni, hogy ő hogyan akarja értelmezni a 3. aspektusomat :/
16512. jennai (válaszként erre: 16508. - David2500)
2013. ápr. 15. 18:02
Mi másról írtál még ebben a levélben? :)
16511. jennai (válaszként erre: 16509. - Lolli)
2013. ápr. 15. 17:51
... igaz.. igaz.. akkor most megerősítettél a TELC Nyelvvizsgaközpont mellett... :) Én szerdán fogok bejelentkezni, eddig akkor úgy néz ki, hogy a TELC Nyelvvizsgaközpontba... :) Köszi! :)
16510. jennai (válaszként erre: 16508. - David2500)
2013. ápr. 15. 17:47

A TELC-es gyakorló könyvekben a levélírós típusfeladatnál felsorolt aspektusokat tekintve úgy érzem, hogy a második mondatod az első "kibontása". A két mondatod egy aspektus: mit vesztettél el.

Erről szól mindkettő. Szerintem ez egynek számít " aspektus " tekintetében :)

De ne parázz már... :)

16509. lolli (válaszként erre: 16504. - Jennai)
2013. ápr. 15. 17:43

szia,

én is gondolkodtam, hogy hova jelentkezzek be.

azért maradtam a vizsgaközpont mellett, mert ott talán nem lesz összeszokott társaság, mint esetleg egy nyelviskolánál. bár nem mintha nagyon számítana...:)

én is 25-én megyek középfokra angolból.

16508. david2500
2013. ápr. 15. 17:34
Szerintetek a következő 2 aspektus 2 különféle aspektusnak számít vagy ugyanannak, csak más megfogalmazással?Én a táskámat vesztettem el amiben a "munkámhoz" fontos felszerelés volt (a 2 aspektust csak röviden összefoglalva írom le) "The bagpack contains my utilities and the main projects for my work, so without them I can not make my living" .... "In the bagpack I had my full-frame dslr camera,as I mentioned my projects, objectives for the camera and also I had my laptop in it, in addition my passport card was in it too and without it I can not prove my identity"
16507. kerakos (válaszként erre: 16488. - Virag1993)
2013. ápr. 15. 12:37

én is ezt a levelet írtam, és én is elrontottam benne bizonyos dolgokat! Én úgy kezdtem h bemutatkoztam szépen, majd kifejtettem h egy helyi újságíró ügynökségnél dolgozok mint gyakornok. kutatás végeztünk és a helyiek nincsenek megelégedve a jelenlegi újságukkal, mert túlságosan öregesnek tartják, és a fiatalok nem veszik meg... ezért lesz sikeres

második pontban meg elmondtam h alacsony költségvetésű és széles témákkal kell foglalkozni csak olyan szinten, hogy a reklámok megjelenéséből még profitálni is lehessen

harmadik pontként pedig felajánlottam h akarok náluk dolgozni, széles tapasztalatom miatt...

ez kb az angol tanárom elmondása alapján, és tudatában annak h milyen leveleket írok, kb 70%-ra értékelte ő! Én szerintem nem teljesen fejtettem ki minden pontot ugye, és ez lehet a hiba!

majd kiderül

16506. 6b16022ffa
2013. ápr. 15. 12:21

Tény és való a szóbeli rész megoldható ha valaki jól beszél, ha pedig nem beszél jól de szorgalmas.

Sok múlik a páron is akit kifog az ember!

Szóbelin nekem mákom volt, gyengébb párt kaptam.

Ami alatt azt értem hogy én sem vagyok zseni, csak ő még plusz másnapos is volt.

1. Prezentáció: más ország kultúrája amit imádsz/valami ami pozitív hatással volt az életemre

2.Iskolai egyenruhák viselése Pro-Kontra

3.Jelmezes bulit kellett szervezni.

Én kezdtem a bemutatkozást-aztán jött ő...

Vizsgabiztos megkérdezte hogy ki szeretné kezdeni a prezentációt. Mondtam h Én.

Elmondtam amit akartam, és a srác elfelejtett kérdezni.

Belekezdett a sajátjába. Szól neki a vizsgabiztos hogy kérdezni kellene. Akkor feltett egy kérdést.

Elkezdte az övét...rosszul mert a magyar kultúráról kezdett beszélni, szólt neki a vizsgabiztos hogy ez nem jó...Olvassa el a efladatot beside your own...

Akkor elmondott egy mondatot hogy az angol kultúra jó meg szép...és csend lett. Szól a vizsgabiztos hogy tudnék -e neki segíteni? Gondoltam magamban uh köszönöm...és akkor kérdezgettem, hogy mit gondol az angol nyelvről hisz angliában angolul beszélnek.Bológatott, yes-szelt :) Aztán kérdeztem hogy mit gondol a híres épületekről nevezetességekről BigB,Tower Br stb? Megint csak hümmögött. És akkor szólt a vizsgabiztos hogy térjünk át a másodikra. Ő csak mosolygott elkezdtem beszélni hogy mennyi előnye van az iskolai egyenruhának, na végre ott feléledt mert elkezdett velem "vitatkozni" hogy szerinte nincs előnye. Aztán áttértünk a harmadik feladatra, ahol nagyjából ő is részt vett. De már a vizsgabiztos rám nézett és megkért hogy kezdjem el.

16505. adamwise (válaszként erre: 16500. - _ildi_)
2013. ápr. 15. 11:39
Esetleg más feladat megoldásai még emlékszel?
16504. jennai (válaszként erre: 16502. - Jennai)
2013. ápr. 15. 11:35
..ja angol középfokra...ez még lemaradt
16503. jennai (válaszként erre: 16502. - Jennai)
2013. ápr. 15. 11:35
A TELC Nyelvvizsgaközpontot preferálnám... ..de azért megkérdezlek benneteket.
16502. jennai
2013. ápr. 15. 11:33

Budapesten a máj. 25-i nyelvvizsgára szerintetek melyik nyelvvizsga központba jelentkezzek be?

Katedra/London Stúdió/Métisz vagy a TELC központba?

Mi a különbség köztük? Ti hová jelentkeztetek itt Budapesten ???

16501. adamwise (válaszként erre: 16500. - _ildi_)
2013. ápr. 15. 11:32

1: A természeti erői harmóniában a szobával

2: Gyenge, erős színek mint lakásterápia

3: Klíma szárítja a levegőt

4: Zimmerplanzen selten kranker

5: Gartner gegen Florentin...

Akkor ezek voltak a jók?

16500. _ildi_ (válaszként erre: 16480. - Adamwise)
2013. ápr. 15. 11:22

szerintem a 3. nem ez volt: a szöveg arról szólt,h klíma szárítja a levegőt és ezért kellenek növények,de ettől növények nem a legjobb légkondiciónálók

a 4. meg szerintem nem selten starker volt hanem selten kranker (de lehet én emlékszek rosszul)

16499. adamwise
2013. ápr. 15. 10:58

Nekünk csak erre annyit mondott, hogy aki akarja, tollal is írhatja a satirozást, és a levelet is.

Én cerkával nyomtam mindenhol. :) De kb. a terembe szerintem mindenki más is.

Erről mit gondoltok:Akiktől már korábban nyelvtannál a levélírás során levontak pontokat, mit gondoltatok, mit tudtatok meg, mennyi nyelvtani hibátok volt, ami miatt esetleg 1 vagy 3 pontot kaptatok a nyelvtani részre adható pontokból a levélírás során? Mikor nulláznak már ekkor, amikor hemzseg a hibától a levél? Vagy nagyon sok olyan nyelvtani baki van, ami miatt értelmetlenek a mondatok, vagy elég pár ilyen mondat?

2013. ápr. 15. 10:55

Én is angol komplexen voltam. Nekem az írásbeli legkönnyebb részei az első feladat és a levél volt. Főleg a nyelvtani résznél tippeltem sokat, mert ott rengeteg idegen szóval és kifejezéssel találkoztam. A szóbelin meg sikerült kifognom egy perfektül beszélő gyereket, aki most jött vissza Angliából. Iszonyatosan gyorsan beszélt és olyan kifejezéseket használt, hogy csak lestem hogy most mi van , és ha ez nem lett volna elég egyszerűen nem hagyott szóhoz jutni , még a prezentációmba is beleszólt a felügyelő tanárnak kellett rászólnia hogy most nem kéne megzavarnia engem a mondandómban. Szerintem abszolút nem volt képbe a szóbeli menetével, és most félek, hogy ez miatt nem lesz meg a szóbelim.

Ami fura volt nekem, hogy a németeseknek több

mint a fele meglépett a szóbeliről, ezért kicsit kesze kusza lett a szóbeli menete. A másik ami nekem is fura volt, hogy tollal kellett átsatírozni a megoldásokat sőt aki akarta a levelet is írhatta tollal, bár ezt nem kifejezetten ajánlotta a felügyelő tanár. Egyébként nálunk meg is indokolták, hogy ezt miért vezették be, azt mondták hogy nem egy alkalommal perelték be őket ez miatt, hogy csalnak és hogy átírják a feladat lapokat és a leveleket.

u.i: Bocsi ha kicsit sokat írtam:)

16497. zsuzskal (válaszként erre: 16494. - Bluesrun)
2013. ápr. 15. 10:25

Szia, te melyik prezentációt választottad?

Van valaki, aki a szóbeli B2 angolon a tourist attraction-t választotta? Lehet, valamit félreértettem és másról beszéltem...

16496. adamwise (válaszként erre: 16495. - Aker26)
2013. ápr. 15. 10:18
Csak szóbelin voltál? Milyen válaszokra emlékszel esetleg a magnósnál? :)
16495. Aker26
2013. ápr. 15. 09:54

Sziasztok!

Most szombaton (13-án) voltam német középfokú szóbelin.

1.) Arról kellett vizátzni, hogy a háziállat (pl. kutya) jó ajándékötlet a gyerekeknek.

2.) Szituáció: 4 hetes nyaralást kellett szervezni gyerekeknek, fiataloknak. (nem írták,hogy belföld vagy külföld úgyhogy én belföldön terveztem)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook