TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Szia,
Eredetileg anno ceruzával kellett! Most meg vegyesen , városonként és nyelviskolánként is más szerintem!
Kecskeméten kifejezetten kérték hogy tollal, és hogy ez felsőbb utasítás, mert nem egy nem két ember perelte már be a telcet-tit-et, mert az emberek szerint a ceruzát ki lehet radírozni és hogy ezt meg is tették és emiatt buktak meg...stb
Sziasztok most szeretnék menni nyelvvizsgázni angolból, de vannak még homályos dolgok
Olvastam hogy ceruzát máshol meg az olvastam tollat kell használni, hogy most akkor bármelyik megengedhető?
A magnókat ahogy csináltam 60%os lett mind általában valahogy nem akar jobb lenni, (az igaz-hamisba mindig belekavarodom(. Szerintetek ez a 60% nagyon rossz szint,?
JA igen és még az írásbeli résznél van olyan hogy sok szóból kell beírni szövegbe az oda tartozót, na ez a másik gyengeségem ebbe vmit esetleg nem tudnátok tanácsolni,hogy mire figyeljek?
És még esetleg mire figyeljek oda ?
Köszi a segítséget:)
De az a baj, hogy egyátalán nem vok benne bízos, majd meglátjuk....
Már nem akkarom magam idegesíteni rajta magam
Nekem ez a feladat nagyon rosszul megy, szóval bíztos a te megoldásaid a jók...
Hát van ami nekem is olyan de lehet nem lesz elég...
Nagyon félek, hogy nem lesz meg a minimum..
Szia!
Igen csak szóbelin voltam...
Néztem azókat a megoldásokat amiket a laborhoz írtál..... el is szomorodtam :(
Nekem a szóbeli:
1. Kiskutya mennyire jó ajándék egy gyerek számára
2. 4 hetes programot kellett szervezni a fitaloknak itthon
repülőálom, csak szóbelin voltál? :) vagy írásbelin is? Kérlek picit olvass vissza, megvitattuk a feladatokat, amiket mi írtunk be, neked is hasonlóak jöttek ki? :)
Sziasztok! Németesek a szóbeli:
1. egészséges táplálkozás volt a vita és sportnapot kellett szervezni
2. jó ötlete-e háziállatot ajándékba venni és 4 hetes programot kellett szervezni egy fiatal csoportnak
Hát nekem ilyenek rémlenek, így össze-vissza. :)
Középső feladat:
Buszvezető nem a munkahelyén ad interjút, tehát -
Megszámlálható a munkaideje, nem, tehát -
Próbák vannak a kórusban 4-5x tehát -
Nem az alkohol a legnagyobb probléma, tehát -
15 évig dolgozott a postánál, +
Autószerelő is volt, +
Nem a buszállomáshoz tartozik az uszoda, tehát -
Jogosítványoshoz +
Utolsó feladat:
Tüntetés nem gegenStadt, hanem mitten.., tehát -
E-mailben lehet jelentkezni az összes kurzusre, nem, tehát -
Verdi Rigollettóhoz én - t írtam
Valamilyen kastélyba minden nyáron tartanak királyi játékokat, nem minden nyáron, hanem ezen a nyáron tehát -
Az első feladatból nem nagyon emlékszem sokra. :)
Szia!
Igen ,csak szóbelin voltam. Ne haragudj, de már nem nagyon emlékszem mik voltak a magnónál.
A TELC-es gyakorló könyvekben a levélírós típusfeladatnál felsorolt aspektusokat tekintve úgy érzem, hogy a második mondatod az első "kibontása". A két mondatod egy aspektus: mit vesztettél el.
Erről szól mindkettő. Szerintem ez egynek számít " aspektus " tekintetében :)
De ne parázz már... :)
szia,
én is gondolkodtam, hogy hova jelentkezzek be.
azért maradtam a vizsgaközpont mellett, mert ott talán nem lesz összeszokott társaság, mint esetleg egy nyelviskolánál. bár nem mintha nagyon számítana...:)
én is 25-én megyek középfokra angolból.
én is ezt a levelet írtam, és én is elrontottam benne bizonyos dolgokat! Én úgy kezdtem h bemutatkoztam szépen, majd kifejtettem h egy helyi újságíró ügynökségnél dolgozok mint gyakornok. kutatás végeztünk és a helyiek nincsenek megelégedve a jelenlegi újságukkal, mert túlságosan öregesnek tartják, és a fiatalok nem veszik meg... ezért lesz sikeres
második pontban meg elmondtam h alacsony költségvetésű és széles témákkal kell foglalkozni csak olyan szinten, hogy a reklámok megjelenéséből még profitálni is lehessen
harmadik pontként pedig felajánlottam h akarok náluk dolgozni, széles tapasztalatom miatt...
ez kb az angol tanárom elmondása alapján, és tudatában annak h milyen leveleket írok, kb 70%-ra értékelte ő! Én szerintem nem teljesen fejtettem ki minden pontot ugye, és ez lehet a hiba!
majd kiderül
Tény és való a szóbeli rész megoldható ha valaki jól beszél, ha pedig nem beszél jól de szorgalmas.
Sok múlik a páron is akit kifog az ember!
Szóbelin nekem mákom volt, gyengébb párt kaptam.
Ami alatt azt értem hogy én sem vagyok zseni, csak ő még plusz másnapos is volt.
1. Prezentáció: más ország kultúrája amit imádsz/valami ami pozitív hatással volt az életemre
2.Iskolai egyenruhák viselése Pro-Kontra
3.Jelmezes bulit kellett szervezni.
Én kezdtem a bemutatkozást-aztán jött ő...
Vizsgabiztos megkérdezte hogy ki szeretné kezdeni a prezentációt. Mondtam h Én.
Elmondtam amit akartam, és a srác elfelejtett kérdezni.
Belekezdett a sajátjába. Szól neki a vizsgabiztos hogy kérdezni kellene. Akkor feltett egy kérdést.
Elkezdte az övét...rosszul mert a magyar kultúráról kezdett beszélni, szólt neki a vizsgabiztos hogy ez nem jó...Olvassa el a efladatot beside your own...
Akkor elmondott egy mondatot hogy az angol kultúra jó meg szép...és csend lett. Szól a vizsgabiztos hogy tudnék -e neki segíteni? Gondoltam magamban uh köszönöm...és akkor kérdezgettem, hogy mit gondol az angol nyelvről hisz angliában angolul beszélnek.Bológatott, yes-szelt :) Aztán kérdeztem hogy mit gondol a híres épületekről nevezetességekről BigB,Tower Br stb? Megint csak hümmögött. És akkor szólt a vizsgabiztos hogy térjünk át a másodikra. Ő csak mosolygott elkezdtem beszélni hogy mennyi előnye van az iskolai egyenruhának, na végre ott feléledt mert elkezdett velem "vitatkozni" hogy szerinte nincs előnye. Aztán áttértünk a harmadik feladatra, ahol nagyjából ő is részt vett. De már a vizsgabiztos rám nézett és megkért hogy kezdjem el.
Budapesten a máj. 25-i nyelvvizsgára szerintetek melyik nyelvvizsga központba jelentkezzek be?
Katedra/London Stúdió/Métisz vagy a TELC központba?
Mi a különbség köztük? Ti hová jelentkeztetek itt Budapesten ???
1: A természeti erői harmóniában a szobával
2: Gyenge, erős színek mint lakásterápia
3: Klíma szárítja a levegőt
4: Zimmerplanzen selten kranker
5: Gartner gegen Florentin...
Akkor ezek voltak a jók?
szerintem a 3. nem ez volt: a szöveg arról szólt,h klíma szárítja a levegőt és ezért kellenek növények,de ettől növények nem a legjobb légkondiciónálók
a 4. meg szerintem nem selten starker volt hanem selten kranker (de lehet én emlékszek rosszul)
Nekünk csak erre annyit mondott, hogy aki akarja, tollal is írhatja a satirozást, és a levelet is.
Én cerkával nyomtam mindenhol. :) De kb. a terembe szerintem mindenki más is.
Erről mit gondoltok:Akiktől már korábban nyelvtannál a levélírás során levontak pontokat, mit gondoltatok, mit tudtatok meg, mennyi nyelvtani hibátok volt, ami miatt esetleg 1 vagy 3 pontot kaptatok a nyelvtani részre adható pontokból a levélírás során? Mikor nulláznak már ekkor, amikor hemzseg a hibától a levél? Vagy nagyon sok olyan nyelvtani baki van, ami miatt értelmetlenek a mondatok, vagy elég pár ilyen mondat?
Én is angol komplexen voltam. Nekem az írásbeli legkönnyebb részei az első feladat és a levél volt. Főleg a nyelvtani résznél tippeltem sokat, mert ott rengeteg idegen szóval és kifejezéssel találkoztam. A szóbelin meg sikerült kifognom egy perfektül beszélő gyereket, aki most jött vissza Angliából. Iszonyatosan gyorsan beszélt és olyan kifejezéseket használt, hogy csak lestem hogy most mi van , és ha ez nem lett volna elég egyszerűen nem hagyott szóhoz jutni , még a prezentációmba is beleszólt a felügyelő tanárnak kellett rászólnia hogy most nem kéne megzavarnia engem a mondandómban. Szerintem abszolút nem volt képbe a szóbeli menetével, és most félek, hogy ez miatt nem lesz meg a szóbelim.
Ami fura volt nekem, hogy a németeseknek több
mint a fele meglépett a szóbeliről, ezért kicsit kesze kusza lett a szóbeli menete. A másik ami nekem is fura volt, hogy tollal kellett átsatírozni a megoldásokat sőt aki akarta a levelet is írhatta tollal, bár ezt nem kifejezetten ajánlotta a felügyelő tanár. Egyébként nálunk meg is indokolták, hogy ezt miért vezették be, azt mondták hogy nem egy alkalommal perelték be őket ez miatt, hogy csalnak és hogy átírják a feladat lapokat és a leveleket.
u.i: Bocsi ha kicsit sokat írtam:)
Szia, te melyik prezentációt választottad?
Van valaki, aki a szóbeli B2 angolon a tourist attraction-t választotta? Lehet, valamit félreértettem és másról beszéltem...
Sziasztok!
Most szombaton (13-án) voltam német középfokú szóbelin.
1.) Arról kellett vizátzni, hogy a háziállat (pl. kutya) jó ajándékötlet a gyerekeknek.
2.) Szituáció: 4 hetes nyaralást kellett szervezni gyerekeknek, fiataloknak. (nem írták,hogy belföld vagy külföld úgyhogy én belföldön terveztem)
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?