TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Írjak levelet a barátomnak és javasoljam neki, hogy jelentkezzen erre a munkára, ez okés. De azért is kavar meg, mert a Telcnél sosincs baráti levél, viszont a levél küldésének címe maga a cég.
És a négy tartalmi elem, az pedig ismét oda vezet vissza engem, hogy a barátomnak írjak. Szóval nem világos.
Az nem visz előre téged, ha beírom a kérdésedre a választ.
Erre a két félreérthetetlen mondatra koncentrálj és megtalálod a választ :) Esetleg nem érted pontosan a két mondatot? Szerinted milyen típusú levél lehet ez?.....
"Your friend is looking for a job in the travel industry and you find this brochure. "
"Write a letter to your friend and recommend that he should apply."
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni levélírásban?
Most itt kinek kell írni a barátomnak vagy a cégnek, mert a cég címe van megadva, de a végén azt írja, hogy a barátomnak írjak, hogy kellene jelentkeznie.. Teljes téboly van nálam..
Situation 1:
Your friend is looking for a job in the travel industry and you find this brochure.
Atlantic Cruise Line
Every great success story has to start somewhere. For Atla ntic Cruise Line, it all began in 1985 with one
rented ocean liner making the trip from Rotterdam to New York. Today, we are the second largest cruise
line, boa sting one of the youngest fleets in the industry and to destinations all over the world. From Sydney
to San Francisco, Boston to Cape Town, we have built an enviable reputation for the very highest
standards of service on the seas. So, how did we travel so far in such a short space of time?
The secret behind our success is a simple one : peo ple. Talented and self-motivated people who share
in our passion , drive, energy and commitment to providing only the very best. Togethe r, we have created
a fast-movin g culture that th rives on inspiration al leadership, po sitive att itudes and commercial flair. We
are always looking fo r the next big idea. And because we are always ready to listen to ou r people and
what they have to say, who knows, it co uld come from you.
As far as the day-to-day service is concerned, wherever you join us, you wi ll be totally fo cused on
delivering the Atlantic brand. This means the customer and their experience of travelling with us will
always be front of mind . You will need to ta ke respon sibility fo r you r actions, use your initiative and be
ready to support those around you.
Friendly, yet always professional , ou rs is a unique business in which to work. And you'll help to keep it
that way. So lo ng as you are prepared to make the most of your talents, con tribute some bri ght ideas and
have a great time while you are doi ng it - we wo uld love to hear fro m you.
So whatever your talent, you can be sure we can find a home for it - and give it every opportunity to grow.
Atlantic Cruise Line
P.O. Box 64928
1018 W AMSTERDAM
The Netherlands
Write a letter to your friend and recommend that he should apply.
Your letter should contain at least two of the following points and one other aspect:
• Why you think he should apply
· The advantages of working abroad
· Future career opportunities this job can open up
• Your experience in working abroad
Köszönöm a választ! A hallgatás kezdése előtt el lehet olvasni az írásos részt, vagy csak ahogy említették "párhuzamosan".
Köszönöm
A mintalevél szerint kell írni, nem fontos a "Betreff", de ha odaírod sem probléma.
Az írás külalakjánál annyi a fontos, hogy el lehessen olvasni a levelet. A külalak (szépírás) nem értékelési szempont.
szia!
Én ismerek! Én nála voltam! írj egy-mailt a akereszturi90@gmail.com!
Sziasztok
Aki most megy május 25-én angolból nyelvvizsgázni megkapta már az infórmációs e-mailt?
Mert én még nem :S
És lenne még egy kérdésem a levélíráshoz
A tárgyhoz mit lehet írni és hova kell írni ezt,a címzettet meg a dátumot, mert mintákon össze vissza látom
Meg valaki nem tudom vmi segítséget a nyelvi részhez?
Köszi szépen :)
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. Először megyek vizsgára az akadémia kiadó könyve szerint a 3. listeningnél (3 közül választós) "You are going to hear five short texts. You will hear the texts only once. Then you will have time to answer the question for each text....." Ezek szerint először hallom a szöveget és utána kell válaszolnom? Egyáltalán a hallgatásos vizsgarész hogy bonyolódik. Mire van 30 perc, ha az egész lemegy kb 10 perc alatt. Köszönöm a válaszokat.
Sziasztok!
Angol középre megyek írásbelire és szükségem lenne levélmintákra, mert az kevésbé megy jól, cserébe küldenék 2013-as Telc-es feladatsorokat:))
E-mail: ki-ki17@freemail.hu
A levélírással kapcsolatban érdeklődnék. Korábban küldött nekem a TELC egy mintalevelet németül, amelyben pl.: a tárgy megjelölésénél nincs oda írva, hogy Betreff: ... Csak a tárgy szövege van feltüntetve. Ha valaki éles vizsgán nem írja ki a Betreff: szót a tárgy szövege elé (mivel ugye a TELCes mintalevélben sem szerepelt), az számíthat pontlevonásra a formai szempontokból a levélnél, vagy ha a többi szempont is rendben van, akkor nem?
Valamint azért mert valaki nem "gyöngybetűkkel" ír, de ugyan olvasható, azért esetleg vonható le pont a levél formai vagy egyéb szempontú értékelése során?
Az alábbi 3 már volt vizsgán:
1.) brit kutatók szerint a fiú gyermekek felnevelése sokkal drágább, mint a lányoké
2.) gyereknevelés. Mindenkinek joga van a gyermekneveléshez,-vállaláshoz
3.) iskolai köpeny szükséges-e, előnye-hátránya
...és még nagyon sok mást találsz a TELC-es felkészítő tankönyvekben
Sziasztok!
Német középre mek, de már csak írásbelizni és ehhez szeretnék segítséget kérni. Ha esetleg vkinek vannak levélmintái, elküldené nekem az e-mail címemre?
mopeter87@gmail.com
Köszönöm! :)
Sziasztok!
Én is májusban megyek angolból középfokra és szeretném a segítségeteket kérni, angol levelekre lenne szükségem, ha valaki tudna küldeni, annak igazán hálás lennék:))
Címem: ki-ki17@freemail.hu
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?