Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » TELC középfokú nyelvvizsga fórum

TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)

16584. Krittike23 (válaszként erre: 16582. - Krittike23)
2013. máj. 4. 10:32
De ha jobban belegondolok, akkor én a barátomnak írnék mindenképp, mert a cég címe az lehet, hogy magába a hirdetésben van, amit én találtam, hogy majd valakinek lehet írni. És én beajánlanám ezt a munkát a barátomnak. :)Jól gondolom?
16583. Krittike23 (válaszként erre: 16582. - Krittike23)
2013. máj. 4. 10:25
Vagy a 3. lehetőség, hogy én írok a cégnek és beajánlom a barátomat...de ez hülyeség.
16582. Krittike23 (válaszként erre: 16581. - Jennai)
2013. máj. 4. 10:22

Írjak levelet a barátomnak és javasoljam neki, hogy jelentkezzen erre a munkára, ez okés. De azért is kavar meg, mert a Telcnél sosincs baráti levél, viszont a levél küldésének címe maga a cég.

És a négy tartalmi elem, az pedig ismét oda vezet vissza engem, hogy a barátomnak írjak. Szóval nem világos.

16581. jennai (válaszként erre: 16580. - Krittike23)
2013. máj. 3. 20:38

Az nem visz előre téged, ha beírom a kérdésedre a választ.

Erre a két félreérthetetlen mondatra koncentrálj és megtalálod a választ :) Esetleg nem érted pontosan a két mondatot? Szerinted milyen típusú levél lehet ez?.....

"Your friend is looking for a job in the travel industry and you find this brochure. "

"Write a letter to your friend and recommend that he should apply."

16580. Krittike23
2013. máj. 3. 15:58

Sziasztok!

Valaki tudna nekem segíteni levélírásban?

Most itt kinek kell írni a barátomnak vagy a cégnek, mert a cég címe van megadva, de a végén azt írja, hogy a barátomnak írjak, hogy kellene jelentkeznie.. Teljes téboly van nálam..

Situation 1:

Your friend is looking for a job in the travel industry and you find this brochure.

Atlantic Cruise Line

Every great success story has to start somewhere. For Atla ntic Cruise Line, it all began in 1985 with one

rented ocean liner making the trip from Rotterdam to New York. Today, we are the second largest cruise

line, boa sting one of the youngest fleets in the industry and to destinations all over the world. From Sydney

to San Francisco, Boston to Cape Town, we have built an enviable reputation for the very highest

standards of service on the seas. So, how did we travel so far in such a short space of time?

The secret behind our success is a simple one : peo ple. Talented and self-motivated people who share

in our passion , drive, energy and commitment to providing only the very best. Togethe r, we have created

a fast-movin g culture that th rives on inspiration al leadership, po sitive att itudes and commercial flair. We

are always looking fo r the next big idea. And because we are always ready to listen to ou r people and

what they have to say, who knows, it co uld come from you.

As far as the day-to-day service is concerned, wherever you join us, you wi ll be totally fo cused on

delivering the Atlantic brand. This means the customer and their experience of travelling with us will

always be front of mind . You will need to ta ke respon sibility fo r you r actions, use your initiative and be

ready to support those around you.

Friendly, yet always professional , ou rs is a unique business in which to work. And you'll help to keep it

that way. So lo ng as you are prepared to make the most of your talents, con tribute some bri ght ideas and

have a great time while you are doi ng it - we wo uld love to hear fro m you.

So whatever your talent, you can be sure we can find a home for it - and give it every opportunity to grow.

Atlantic Cruise Line

P.O. Box 64928

1018 W AMSTERDAM

The Netherlands

Write a letter to your friend and recommend that he should apply.

Your letter should contain at least two of the following points and one other aspect:

• Why you think he should apply

· The advantages of working abroad

· Future career opportunities this job can open up

• Your experience in working abroad

16579. moninho (válaszként erre: 16578. - Telc)
2013. máj. 2. 14:46

Köszönöm a választ! A hallgatás kezdése előtt el lehet olvasni az írásos részt, vagy csak ahogy említették "párhuzamosan".

Köszönöm

16578. Telc (válaszként erre: 16570. - Moninho)
2013. máj. 2. 10:40
Angol B2-nél legfeljebb 30 perc a listening, de jellemzően 20 és 30 perc közötti a hossza. A feladatsor előtted van, tehát az elhangzott szöveggel páthuzamosan jelölöd a válaszaidat. Pl. a 3. feladatnál 5 szöveg alapján eldöntöd, hogy melyik a helyes válasz 3 lehetség közül.
16577. Telc (válaszként erre: 16562. - Adamwise)
2013. máj. 2. 10:35

A mintalevél szerint kell írni, nem fontos a "Betreff", de ha odaírod sem probléma.

Az írás külalakjánál annyi a fontos, hogy el lehessen olvasni a levelet. A külalak (szépírás) nem értékelési szempont.

16576. kerakos (válaszként erre: 16575. - Esbee)
2013. máj. 1. 21:57

szia!

Én ismerek! Én nála voltam! írj egy-mailt a akereszturi90@gmail.com!

16575. Esbee
2013. máj. 1. 19:48
Sziasztok! Nem ismertek/ tudtok Bp-en a vizsgára felkészítő angol tanárt? (akár vizsgáztató is lehet, aki vállal magántanítást)
16574. volzol
2013. máj. 1. 11:37
Ez most vicc, hogy jan.20 voltam írásbelin 20.000 ért most meg 26.000 ft... ??
16573. zíííí
2013. ápr. 30. 18:03
*nyelvtani részhez
16572. zíííí
2013. ápr. 30. 18:00

Sziasztok

Aki most megy május 25-én angolból nyelvvizsgázni megkapta már az infórmációs e-mailt?

Mert én még nem :S

És lenne még egy kérdésem a levélíráshoz

A tárgyhoz mit lehet írni és hova kell írni ezt,a címzettet meg a dátumot, mert mintákon össze vissza látom

Meg valaki nem tudom vmi segítséget a nyelvi részhez?

Köszi szépen :)

16571. moninho
2013. ápr. 30. 15:13
Bocsánat. Lepontosítva a kérdesemet mielőtt hallom van időm elolvasni az állításokat? Köszönöm
16570. moninho
2013. ápr. 30. 15:12

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne. Először megyek vizsgára az akadémia kiadó könyve szerint a 3. listeningnél (3 közül választós) "You are going to hear five short texts. You will hear the texts only once. Then you will have time to answer the question for each text....." Ezek szerint először hallom a szöveget és utána kell válaszolnom? Egyáltalán a hallgatásos vizsgarész hogy bonyolódik. Mire van 30 perc, ha az egész lemegy kb 10 perc alatt. Köszönöm a válaszokat.

16569. Krittike23
2013. ápr. 30. 14:58

Sziasztok!

Angol középre megyek írásbelire és szükségem lenne levélmintákra, mert az kevésbé megy jól, cserébe küldenék 2013-as Telc-es feladatsorokat:))

E-mail: ki-ki17@freemail.hu

2013. ápr. 30. 12:59
Köszi torr és adamwise!
16567. torr (válaszként erre: 16564. - Nemethjuci)
2013. ápr. 29. 14:41
Köszönjük az információt!
16566. 6b16022ffa
2013. ápr. 29. 12:43
Tegyük fel ha mondjuk te 22-28 éves vagy.Előnye hogy saját döntéseket hozhatsz,önálló vagy,dolgozol,pénzt keresel...hátránya hogy ezt a pénzt mindig el kell költened csekkekre,számlákra.Ezért jobb gyereknek lenni mint felnőttnek.A gyerekek-tiniknek nem kell dolgozni menni,egésznap az iskolában vannak.Nem kell rohanni haza hogy vacsorát főzni... Stb
16565. adamwise (válaszként erre: 16563. - Gömbigombóc)
2013. ápr. 29. 12:16
Egy fiktív személynek az életkora 17. Tegyük fel, hogy hátránya lehet az, hogy nem engedik be különböző szórakozóhelyekre az életkora miatt. Jogosítvány letétele nem lehetséges a számára. Ezek persze lehetnek pozitív aspektusú nézetek is, abszolút személyfüggő, hogy ki hogyan látja. Ergo. nem feltétlen kell "fiatalnak" a jogosítvány és az autó, és nem feltétlen kell alkoholt fogyasztania, vagy szórakoznia "ilyen fiatalon". De még számos példa akadhat, azt meg, hogy valaki pozitívra vagy negatívra értékeli az egyes pontokat, az szerintem teljesen független, és mindenkinél más és más. :)
16564. nemethjuci
2013. ápr. 29. 12:05
Pécsi márc. 2-ai vizsgázóknak jelentem még nem lehet átvenni a bizonyítványokat, mert a mai időpont csak pestre vonatkozik. A TIT nyitvatartása 14-16 óra között van, későbbiekben akkor keressétek őket.
2013. ápr. 29. 11:55
Valaki tudna nekem segíteni ötletekkel, mit lehet arra a prezentációs témára mondani, hogy mik az előnyei/hátrányai annak az életkornak, amiben vagy? Magyarul is jöhetnek :).
16562. adamwise
2013. ápr. 29. 09:17

A levélírással kapcsolatban érdeklődnék. Korábban küldött nekem a TELC egy mintalevelet németül, amelyben pl.: a tárgy megjelölésénél nincs oda írva, hogy Betreff: ... Csak a tárgy szövege van feltüntetve. Ha valaki éles vizsgán nem írja ki a Betreff: szót a tárgy szövege elé (mivel ugye a TELCes mintalevélben sem szerepelt), az számíthat pontlevonásra a formai szempontokból a levélnél, vagy ha a többi szempont is rendben van, akkor nem?

Valamint azért mert valaki nem "gyöngybetűkkel" ír, de ugyan olvasható, azért esetleg vonható le pont a levél formai vagy egyéb szempontú értékelése során?

16561. irenkebadics (válaszként erre: 16560. - Bluesrun)
2013. ápr. 28. 17:41
Köszi! Már beszereztem a könyvet, szóval lassan nekiülök megnézegetni :)
16560. bluesrun (válaszként erre: 16557. - Irenkebadics)
2013. ápr. 28. 17:10

Az alábbi 3 már volt vizsgán:

1.) brit kutatók szerint a fiú gyermekek felnevelése sokkal drágább, mint a lányoké

2.) gyereknevelés. Mindenkinek joga van a gyermekneveléshez,-vállaláshoz

3.) iskolai köpeny szükséges-e, előnye-hátránya

...és még nagyon sok mást találsz a TELC-es felkészítő tankönyvekben

16559. mopeter87
2013. ápr. 28. 09:38

Sziasztok!

Német középre mek, de már csak írásbelizni és ehhez szeretnék segítséget kérni. Ha esetleg vkinek vannak levélmintái, elküldené nekem az e-mail címemre?

mopeter87@gmail.com

Köszönöm! :)

16558. Mollinóri (válaszként erre: 16553. - Repülőálom)
2013. ápr. 26. 22:43
Nagyon köszönöm!Remélem hogy csak "azok" a témák lesznek :)
2013. ápr. 26. 20:57
Angol középfokú szóbelin a vitázós résznél milyen témakörök szoktak előfordulni?
16556. jennai (válaszként erre: 16554. - Telc)
2013. ápr. 26. 18:58
Ez megnyugtató :) Köszönöm szépen :)
16555. Krittike23
2013. ápr. 26. 18:27

Sziasztok!

Én is májusban megyek angolból középfokra és szeretném a segítségeteket kérni, angol levelekre lenne szükségem, ha valaki tudna küldeni, annak igazán hálás lennék:))

Címem: ki-ki17@freemail.hu

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook