Szobatisztaság - pofonegyszerű vagy folyamatos küzdelem? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Szobatisztaság - pofonegyszerű vagy folyamatos küzdelem?
Ne siess vele,próbálkozni kell finoman.Mi levettük a pelust egy hétre, de megint vissza kellett adni rá mert nem szólt.Mostanában szól ha a pelusba megy valami,néha magától leveszi bilizik vagy ráül a wc-re(fürdés előtt mindig), és behívom ha wc-zek.
Meg ha a bilit kiöntjük a wc-be ő húzza le!
Most megint érdekli, jövő héten megint leveszem róla a pelust(most beteg)aztán meglátjuk!
Köszönöm a tanácsokat! Igazából nem siettetem a dolgot, nehogy megutálják a bilit, vagy a WC-t. Általában mindig bent vannak a WC-ben, amikor én ülök ott. Gondolom nyáron megoldódik a helyzet.
Ja, pont ma reggel vettem letolható pelust. Sajnos a fiamnak túlságosan is tetszik, mert Bob a mester van rajta, és teljesen odalett, mikor meglátta.:))
Nálunk most szünetel a wc és pelus van.Kevesebbszer veszem le neki, így este néha leveszi és ráül a wc-re,fürdés előtt mindig!Plussz behívom ha én megyek és megmutatom mi történik!Kezdi érteni,megdicsér:anya milyen ügyes vagy!Úgyhogy bizakodom.Jövő héten leveszem és meglátjuk!
szerintem 2,5 évesen nem gond ha éjszaka pelus van, az tovább is elhúzódhat.Tudom türelemesnek kell lenni.Eszembe jut hogy velem is voltak éjjel balesetek még óvis koromba is, és arra is emlékszem olyankor történt amikor azt álmodtam wc-re kell menni de nem ébredtem fel csak álmodtam az egészet.
Vegyél olyan pelust ami gumírozott, mint a bugyi, azt nem kell levenni, elég ha lehúzod. Nem kell pelenka nélkül lenniük, majd szól ha kell neki, vagy úgy érzi, hogy itt az ideje váltani. Hidd el megoldódik.Az természetes, hogy a kicsik utánozzák a nagyobbat, így tanulják meg ők is, de még teljesen belefér hogy 2 évesen nem szobatiszták.Minél nagyobb az erőlködés annál nagyobb a csalódás ez ügyben.
A fiadat pedig nyugodtan küldheted wc re, az oviban nincs bili.
"igaz, most nem érdekel, mert a biliztetésre akarok koncentrálni. "-:)) Ne te koncentrálj, majd a gyerekek ha már érettek lesznek a feladatra. A legtöbb gyerek 3 éves korára, vagy még később lesz szobatiszta, ha a szülő erőlteti, az egész életét tönkreteheti, mert pszichés problémákat okozhat a gyereknek, és ennek következtében lehet pl szorulása egy életen át.
Biztos nehéz 3 kisgyerekkel, de szerintem ne csinálj belőle napi programot, mert meglátod magától megoldódik:)
És ne ess kétségbe:DDD
Szia!
Nálunk hasonlóan zajlik,kb. négy napig kevés balesettel megúsztuk.De utánna megmakacsolta magát a kisfiam.Ha pelus van, szól és a wc-re akar menni, ha meg nincs rajta szó nélkül bakakil, bepisil persze ezt elmondja!Most visszaadtam rá a pelust, kicsit szünetelünk.Néha leveszi magának, mert a különbséget
megtapasztalta.Tényleg nehéz a napi dolgok mellett, pedig nekem csak a 3 évesem van!
Sajna a kaki külön nehéz ügy, mert szereti titkolni, hogy kakilnia kell és el is bújik.Sajnos pelus nélkül 2 napig vissza is tartotta,wc-be nem volt hajlandó kakilni.Mindent próbáltunk, elmondtam a nagyfiúk is így csinálják, meg bejöhet minket megnézni.Lehet hülyeség, de kapott egy mesefilmet is a bilizésről(ELMO a nagy kedvence)!
Teljesen érti, hogy hogyan kellene történnie, de megmakacsolja magát(nekem meg pláne!).Úgyhogy most inkább pihentetjük a dolgot, ha szól hogy pisilne a wc-be elviszem letoljuk a pelust-aztán visszaadom rá.Most itt tartunk.Előbb utóbb beletanulnak!
Jaj, én már kivagyok kicsit, de igyekszem a gyerekek elött nem mutatni:) EGy 3 éves fiú és kettö 2 éves lány. Kisfiamat kezdtem bilihez szoktatni,a két lány persze szintén levette a pelust, és azt akarták, amit Roli, tehát bilizni. Gondoltam, oké, ez klassz, így legalább mindhárom egyszerre leszokik majd. na, de mégsem olyan egyszerü a dolog.
a lakást naponta nyolcvanszor telepisilik, és estére alig marad ruha, amit rájuk adhatnék... s persze egész nap rohangálok, mert igyekszem mindig a pisi elejét elkapni, hogy talán sikerül a bilibe folytatni. fözés közben ez igazán fantasztikus, és igencsak kimerítö dolog. sajnos 2 napja zuhog itt az esö, így ki sem tudom öket engedni a kertbe. s mivel össze-vissza jön a kaki napközben mindháromnál, nem egy adott idöben, még a gatyamosás is bekavar.
szóval, segítség!!!
nem olvastam még végig az eddigi hozzászólásokat, de kinek van valami jó ötlete az egésszel kapcsolatban???
fiam utálja, hogy nem kap pelust, nehezen veszem rá, hogy bilire üljön, vagy a kertbe, állva pisiljen. igaz, eddig 3szor már sikerült 1 hét alatt, de késöbb mégsem akarja.
egyik lányom persze áll a bili elött, és fogja a nunija melletti bört, mert úgy akarja csinálni, ahogy a fiútól látta az udvaron. hihetetlen káosz van nálunk.
persze a házimunkával semmit nem haladok, ezért állandó a kupi már egy hete, igaz, most nem érdekel, mert a biliztetésre akarok koncentrálni.
másoktól azt hallottam, hogy 1 hét alatt sikerült. nekem ez miért nem megy? már egy jó hete kínlódom.
türelmes, és kedves vagyok, ha pl fiam bepisil, mégis most már ott tart, hogy bepisil, és nem szól. inkább a pisis gatyában ücsörög a földön. nem értem miért, hiszen sosem álltam hozzá negatívan, ha bepisilt a ruhájába.
mit tegyek???
Megértem, a kisfiam semmilyen kanalasan nem fogad el. A laevolaktól öklendezik, teába keverve adtam és volt, hogy kihányta.
Így mi is a kúpot adtuk, (miután elriadt a bilitől jó néhány hétig előfordult, hogy szorulása volt) szerencsére rendeződött.
Szia!
Én sem jó kedvembe adtam neki a kúpot hanem azért mert nem volt más választásom!A lekvárt már próbáltuk és hányt tőlle,a homeopátiás vackok semmit sem értek neki,folyamatossan kap széklet lazított(laevolac szirupot)és még így is visszatartogatta! 4 nap után amikor már síkoltozva ordított fájdalmában ,akkor orvosi utasításra adtam be neki a kúpot,azt mondák vagy beadom vagy azzonnal vigyem be a legközelebbi kórházba ahol majd beöntést adnak neki!Ezek után szerintem teljessen érthető,hogy a kúpot választottam!
Sziasztok!
Olvasom, hogy Nicci-ék pont egyidősek velünk.... nekünk nappal nincs semmi gondunk, de éjjszaka még többször becsúszik a pisi. A kakálás nekünk is nagyon nehezen ment, már a pisivel rég szobatiszták voltunk mikor a kaki még becsúszott, úgyan az az elbújós módszerrel! Semmi gáz! Igaza volt a Védőnőnknek, még túlságosan magáénak érezte azt a tevékenységet! Ne vedd észre! És az istenért, ne adj neki kúpot!! Te sem szeretnéd, főleg ha valamiért fusztrált vagy! Vegyél neki hashajtó lekvárt, homeopátiás szert, vagy bár mit ami szájon át bevehető!! Minden megbeszélés, észrevétel nélkül játszva vettük le a bugyit, hogy a papi is pont ilyen nagy felnőtteset kakil... meg stb. Ez az elterelés majd bejön meglátod. Mi nagy Elmo rajongók vagyunk, és neki van egy olyan része, amiben a pici Elmo szobatiszta lesz. Ezt is kipróbálhatjátok.... Csak mókásan kell venni, mert annál jobban megmakacsolja magát!
Most mi is így jártunk. Eddig rá adtuk a pelust, ha mentünk valahová, de legutóbb szólt, hogy pisilnie kell és kétségbeesett :)
Ahol voltunk, csak szűkítős volt, ő meg még bilizik, így nem tudott oda pisilni, aztán mégis a pelusba ment.
Bevásárlást nem tudjuk rövid idő alatt megoldani, játszótérre múltkor már pelus nélkül vittük, szóval nem könnyű, főleg, hogy most még hiába mondom neki, hogy menjen el pisilni, nem megy, csak akkor mikor már nagyon kell neki.
Nálunk a pisi ülve történik, apuka is ráül legtöbször(sokkal tisztább marad a wc,örömömre) és a kisfiúnk is ezt látta.Persze a parkban mikor nagyon kellett lepisiltük a fát(wc nincs a játszótéren)!
De úgy vettem észre, kicsit megzavarodik állva vagy ülve(mama is állva pisiltette)?Mivel a kakit is meg kell tanulni ülve ezért inkább ültetjük.Ha mi megyünk wc-re mindig jön megnézi, unokatesót is megnézte már.A játszást én se erőltetem, mert a múltkor már a játékot is bedobta volna, elég ha a papírral kicsit elvan.a lehúzás is játék...végülis nem jó ha minden pisi kaki fél óráig tart...most kicsit szünetelünk, mert pelus nélkül visszatartott mindent viszont ha pelusvan rajta akkor meg szól hogy belepisil.pár nap múlva újra próbáljuk...Az ovis elvárásra én is olvastam ma jogszabályellenes, sztem elmentem hátha beviszem az oviba...de jó lenne ha nem kellene velük vitatkozni.Az ovónők oldalán azért azt olvastam, inkább a szülő a hibás mert nem tanítja meg időben a gyereket, így nekik kell ezzel foglalkozni(sokukat enni se)de ezzel vitatkoznék.
Tény hogy jók a pelusok,konfortosak.De az is ha mondjuk játszótéren, sétálni vásárolni netalán utazni megyünk hogy oldjam meg a wc-t ha nincs vagy ha olyan piszkos hogy én sem használnám?Most csak rövid ideig sétálunk vásárolunk játszózunk, hogy haza tudjunk érni pisilni...
Sziasztok.Februárban volt 2 éves a fiam és következő hónapban egyik napról a másikra elkezdett bilizni,először csak nappal volt kisgatyóban,de április elejétől a déli alvásnál sincs pelus és az éjszaka is sokszor száraz de azt nem merem még.Van wc szűkítőnk is azt is szereti és akakival sincs baj,szerencsére minden rendben van,minden a bilibe vagy wcbe történik.(ja a bili a fürdőben van)Én egyszer leszidtam:( állva pisilt és minden pisis lett és akkor rákiabáltam:(utána jó pár hétig nem akart állva pisilni hanem inkább tartogatta mig a bilire nem ülhetett,de azóta ez is helyre állt,mondtam anya buta volt és jó dolog állva pisilni,locsoljuk meg ezt meg azt,szerencsére nem lett stresszes tőle:)Nem sokára szerintem az éjszakai pelus is elmarad mert sokszor felkel este pisilni és utána száraz reggel a pelus.Majd meglátjuk:)
Na igen az anyósok,én is sokszor hallgattam hogy a párom 6 hósan bilizett,jó volna ha elkezdeném én meg mondtam majd ha ő akarja és ez nem tetszett de elfogadta.
én nem tettem, sőt énekelem, Lóg a lába lóga...
Széket nem tettem alája, mert csúszhat.
Sziasztok!
Az én kisfiam nemsokára tölti a 3-at.
fél éve már pisil szűkítővel a wc-be,fürdés előtt.
De sokszor már száraz pelusra ébredünk reggel és délutáni alvásból.
Az ovi miatt kb. egy hete nem adok rá nappalra pelust.Egyenlőre lassan haladunk,nem mindig szól csak késve.A kakit visszatartja(elbújik, beáll a sarokba).Nem is siettetném,ha tudnám az ovi miatt
azért muszály(legalább a pisi) :-( !
szia!
Elég nehezzen fogadta a kistesót,leginkább az viselete meg amíg én távol voltam a szülés miatt.Amikor hazamentünk a kórházból,nem tudott sem velem ,sem a tesóval mit kezdeni.Volt egy vagy két nehézz hetünk nem akart enni se,voltak hisztik de aztán beletörödött.A gondok csak a kicsi 6-7 hónapos kora körül kezdődtek amikor már Ő is több törödést igényelt.Akkor jött a féltékenység ami még a mai napig is kitart!Elég sokat verekszenek,de a kicsi is sokat provokál,de azért ezt leszámítva nagyon szeretik egymást!:)
Sziasztok!
Az én fiam májusba lesz három éves ,januárba szinte 3-4 nap altt szobatiszta lett,már ami a pisit illeti.De a nagydolgot elkezdte visszatartani és közölte,hogy Ő nem akrar kakálni.Nem erőltettünk semmit,monduk,hogy kakáljon a pelusba de oda se akart.Napokig tartogatta,sokszor egész testében sírva remegett,de akkor is visszatartotta.Ennek az lett a vége,hogy glicerines kúpot kellett neki adni,ettől teljessen kiborult.Azóta is küzdünk ,nagy nehezzen visszaálltunk arra,hogy ne tartsa vissza,de csak pelenkába hajlandó,és szól előtte is,szól utána is,hogy vegyük ki.Már mindent bevetteünk szerepjátékokat,bábokkal stb.Egyébként a pisiléssel semmi gond bárhol elmegy wc-re ,ülve,állva,bilibe,wc-be mindenhova gond nélkül pisil.
Amikor kivesszük a kakát mindig szinte pánikba esve kérdezi,hogy:Úgye nincs kúp?
Van valakinek valami ötlet,hogy tudnánk ezen túllendülni??????
Köszönöm!
Hát igen :)))
Meg most már lassan ovis korú, és ott is wc van nem bili.
Az apukáját utánozta, ezért pisil állva a bilibe, ezért is bízom benne, hogy a szűkítő tetszeni fog, látja, hogy mi is a wc-t használjuk.
Még a héten veszek egyet :)
A gyerekek nagyon érzékenyek, most már figyelni fogok, hogy a wc-zésnél ne szúrjuk el, ha meg akarja nézni a kakit, hát nézze meg, aztán még majd el is búcsúzunk tőle és lehúzhatja - csak tartanánk már ott :D
És nem rossz nekik, hogy nem ér le a lábuk?
Néha olyan szorulása van a fiamnak, hogy tiszta vörös lesz a feje, mire sikerül neki a kakilás.
Vagy tegyek a lábához valami kis fellépőt?
Nehogy elrontsam ezt is! :)))
További ajánlott fórumok:
- Pelus mentesen nem szobatiszta, csak EC-zünk
- Szerintetek ha 33 honapos kisfiamrol leveszem a pelust, mennyi idő még megtanulja a napközbeni szobatisztaságot?
- 5 éves, óvodaköteles, de nem szobatiszta, fel kell hogy vegyék így is óvodába?
- Mi legyen hamarabb? Szobatisztaság vagy leszokás a cumizásról?
- Most szobatiszta vagy mégsem?
- Hogyan kell a kutyát szobatisztaság beállta előtt pelenkára szoktatni?Vagy spray, ami helyhez szoktat?Melyik?