Szobatisztaság - pofonegyszerű vagy folyamatos küzdelem? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Szobatisztaság - pofonegyszerű vagy folyamatos küzdelem?
Kicsi lányom nagyon szereti a szűkítőt, néha bilibe, néha nagy wc-re ül.
Sztem próbáld ki, jól tud ülni rajta.
A kisfiam már alig több mint kétévesen belekakilt a bilibe. Meg akarta fogni a kakit mi meg nagy hibát követtünk el: hirtelen felkiáltottunk, hogy nem szabad - azóta (kb. fél éve) nem akar a bilibe kakilni, mindig kér egy pelust.
Szerintetek a wc szűkítő beválhat?
Az én kisfiam 2,5 éves, és nehezen megy ez az egész téma. A férjem borzasztóan erőlteti, én nem vagyok híve ennek, hiszem saját magamról tudom, hogy az erőltetés semmi jót nem szül.
Ráülünk a bilire, megy is a dolog, de még nem tud szólni.
Jaj de birom én is, mikor elmondják az anyósok, hogy az ő gyerekük már 1 éves korukban szobatiszták voltak. Persze, jó hogy nem úgy születtek.
A kislányomnál minden sokkal könnyebben ment, ő már 2 évesen tényleg szobatiszta volt. Beszélni pedig 1 éves kora után már tudott, de én szinte restelltem a többi anyuka előtt, akiknek a gyereke még nem beszélt, nemhogy dicsekedtem volna vele.
Sziasztok
az én kisfiam most már elmúlt 6 éves a bilizésről csak anyit hogy a kisdolog 2 évesen ment a nagydolgot csak 4 és fél évesen engedte a bilibe.Nem veszekedtem és nem erőltettem bár kicsit kétségbe voltam esve de a dokinő azt mondta hogy ez nem baj 5éves koráig.Úgyhogy majd magától ráérez minden kis gyerkőc lényeg hogy ne erőltessünk rá semmit.
Az én lányom egyik napról a másikra lett szobatiszta, de: már 3 éves + 1 hónapos volt akkor. Én nem erőltettem, persze, néha ráültettem a bilire, és ragoztam, hogy mi lenne a cél, de ha nem ment, hát nem ment.
Aztán egyszer csak jött az igény magától. Ült az ölemben a kis drágám, persze nadrágpelenkában, és egyszer csak összekapta a lábait, hogy "nem akarok pisilni, nem akarok pisilni". Egyből megértettem, lekaptam róla, rátettem a bilire, és pisilt. Azóta szobatiszta, de onnantól teljesen. Biztosan akkor érett meg rá.
De valahogy nem is idegeltem magamat előtte, mert tudtam, hogy okos, értelmes gyerek, és tudtam, hogy ez így fog bekövetkezni.
Az is számít, hogy egy nagyon laza, jó fej védőnőnk volt.
Sziasztok!
Nekem már hétévesek a fiaim és már csak mosolygok ezen a szobatiszta, meg beszél-e versengésen. Ha most vállalnánk gyermeket, sokkal nyugodtabb lennék, tudnám, hogy rá kell bízni a gyermekre, amikor felkészült rá. Másfél éves kora előtt nem is tudja szabályozni az izmait, akkor kezdi érezni, hogy "ott" történnek dolgok. A mai álláspont szerint, amíg 4-5 éves koráig nem szobatiszta, nem kóros. Sőt, tudok olyan ovit, ahol a 3 éveseknek még cserélik a pelust. Mondjuk nálunk ez már követelmény volt az oviban.
Sziasztok!
Szerintem nem egyszerű, nekem legalábbis nem, de megoldható.
Lánykám szeptemberben lesz 3 éves és még ő sem szobatiszta, de azért haladunk:)
Mikor elkezdtem volna a bilire szoktatni, kétszer került 1 hónapon belül kórházba és ott kényelmesebb volt a pelenka, de amikor másodszorra hazajöttünk (ez volt 2 hete) levettem róla a pelust és már csak éjszakára adok rá. Van amikor reggelre is teljesen üres a pelenkája, de azért azzal még nem próbálkozunk.
Először rosszul kezdtem hozzá, szegénykét folyamatosan kérdezgettem, aztán megfogadtam, hogy nem fogom szekírozni szegény gyereket, mondtam neki, hogy majd szóljon ha kell pisilni és azóta szól is, addig meg inkább bele a bugyiba, nadrágba. Tényleg eljön mindennek a maga ideje és ők tudják ezt.
Én meg most kezdtem sírni, hogy "lassan már pelenka sem lesz, meg jön az ovi" és nem lesz több ilyen pici gyerekem:(
Látod, én meg a pelenkának is örülök:DD
Nagyon igazat tudok adni.
A két nagyobbat sem erőltettem, maguktól akartak wc-re menni, a kicsi is látta a középsőt, még nem szobatiszta, de naponta használja a wc-t.
Szeptemberig még bőven van időnk.
Van olyan ismerősöm, akinél anyós erőltette a kicsit alig múlt 1 éves, mert hogy az ő gyerekei már akkor szobatiszták voltak. Persze, hogy azok lettek, mert fél óránként ültette őket a bilire......
Juj de cinikus vagyok, de ez igaz, sok mai anyukára is. És én is nagyon utálom a szóban versengést...
én azt gondolom ez nem szégyen egyik korábban másik késöbb lesz ...
de általában mind elér a célig csak nem mindenki hamar... az én unokám közel három éves de bizony kénytelenek vagyunk pelenkát adni rá mert elő elő fordul ma is ,hogy eljátszuk az időt... az unoka ki pelust hord a naplóm oldalán látható aranyos ő de tisztán nem beszél még de ezeket egy gyerek simán behozza észrevétlen...
Ugrás a teljes írásra: Szobatisztaság - pofonegyszerű vagy folyamatos küzdelem?
További ajánlott fórumok:
- Pelus mentesen nem szobatiszta, csak EC-zünk
- Szerintetek ha 33 honapos kisfiamrol leveszem a pelust, mennyi idő még megtanulja a napközbeni szobatisztaságot?
- 5 éves, óvodaköteles, de nem szobatiszta, fel kell hogy vegyék így is óvodába?
- Mi legyen hamarabb? Szobatisztaság vagy leszokás a cumizásról?
- Most szobatiszta vagy mégsem?
- Hogyan kell a kutyát szobatisztaság beállta előtt pelenkára szoktatni?Vagy spray, ami helyhez szoktat?Melyik?