Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szobatisztaság - pofonegyszerű vagy folyamatos küzdelem? fórum

Szobatisztaság - pofonegyszerű vagy folyamatos küzdelem? (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Szobatisztaság - pofonegyszerű vagy folyamatos küzdelem?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2018. okt. 29. 07:41

Kislányom 2 éves elmúlt májusban. Valamikor nyáron kezdtem hozzászoktatni a szobatisztasághoz. Szépen meg is tanulta, annyira,hogy most már jó pár hete éjszaka sem adok rá pelust.

Viszont 3 napja éjszaka, de inkább már hajnalban bepisil.

Mit tegyek? Húzzak rá éjszaka megint pelenkát?

1254. Kadrika (válaszként erre: 1251. - Egypt)
2012. aug. 3. 11:57
Nekem sem sűrgős, csak gondoltam hogy most van nyár és hátha készen áll a dologra:))) De ha nem akkor nem, majd figyelem a jeleket mikor kéri maga, és akkor biztos sikerül.:o))
1253. Kadrika (válaszként erre: 1249. - Tündér74)
2012. aug. 3. 11:53
értem, köszi lányok a tanácsokat. Persze nem erőltetem, sőt az az érdekes, hogy amint reggel főlkel, ő maga veszi le már a pelust. Látni hogy ő is élvezi ha napközben nincs rajta. Azért míg meleg van nappal nem adok rá, és néha néha megkérdezem mikor tudom hogy szokott pisilni, hogy kell-e és ha sikerül örülünk, ha nem az sem gond:)))
1252. Kadrika (válaszként erre: 1248. - Egypt)
2012. aug. 3. 11:50
Bugyi van rajta, de nem zavarja ha pisis lesz, mintha mi sem történt volna játszik tovább. Holnap megyek vásárolni, gondoltam veszek leszoktató bugyit, hátha az segít. Szerintetek. Valakinek van tapasztalata milyen. Van értelme?
1251. egypt (válaszként erre: 1249. - Tündér74)
2012. aug. 2. 23:10
Nálunk is hasonlóan történt, csak akkor 2 és fél éves volt a fiam. Egyszerűen kivettem alóla a pelenkát, ráadtam egy bugyit, és mondtam, hogy ha pisi lesz, akkor a bilibe pisiljen. Egyszer bepisilt, adtam rá másik bugyit, és gyakorlatilag utána ment azonnal (éjjelre 3 évesen, és azt ő maga kérte, hogy ne adjak rá pelust), és nem volt semmiféle idegeskedés meg erőltetés, teljesen simán ment a dolog. Nyilván korábban is megpróbálhattam volna, hiszen ennyire simán leszokott a pelusról egy nap alatt, de akkor volt nyár és meleg, és nekem nem volt sürgős.
1250. Guruljka (válaszként erre: 1249. - Tündér74)
2012. aug. 2. 14:23

Nem kell most sürgetni a kislányt, én is azt mondom.

A fiam a harmadik gyerekem, már elég tapasztalt voltam. Nem csináltam ügyet a szobatisztaságból, és semmit nem erőltettem.

Amikor úgy láttam, érdekli, akkor megmutattam a lehetőséget, azaz a bilit. :D

Amikor a pelus több nap egymásután is tiszta maradt, akkor már nem adtam rá.

Éjszakára is így lett szobatiszta, 3 éves kora előtt valamivel.

1249. tündér74 (válaszként erre: 1247. - Kadrika)
2012. júl. 31. 21:51

Nem vagy elkésve, még csak 2 éves lesz a lánykád:)

Én a helyedben nem erőltetném a dolgot, mivel nemcsak testileg kell megérni a szobatisztaságra, hanem lelkileg is.Persze próbálkozni lehet, de ha nagyon ellenáll, akkor én a helyedben jövő nyárra halasztanám a dolgot, akkorra már tutira megbízhatóan szobatisztává fog válni.

Én "lusta kismamának" neveztem magam, mert az ismerősökkel, rokonokkal ellentétben én nem vesződtem azzal, hogy azt kérdezzem a gyerekemtől, hogy nem kell-e pisilni/kakilni. stb. Inkább türelmesen vártam és a kisfiam 3. születésnapja előtti hónapban pár nap alatt! megbízhatóan szobatisztává vált nappalra. (éjszakára kicsit később:))

Úgyhogy nyugi, legfontosabb a türelem, mert ha megérzi rajtad, hogy türelmetlen vagy, akkor ő is szorongani fog és ez bizony megnehezíti a szobatisztává válást.

1248. egypt (válaszként erre: 1247. - Kadrika)
2012. júl. 31. 21:44
Én nem stresszelném ilyennel, hogy nem szép dolog, lehet, hogy nem érett meg rá. Semmivel sem vagytok elkésve. Bugyit mindenképp adj rá a kertben, egész más, ha nincs rajta semmi, persze hogy úgy nem zavarja, ha pisil.
1247. Kadrika
2012. júl. 31. 21:21
Sziszatok jó hogy rátaláltam ere a fórumra én is:))) A pici lánykám a jövő hónap 26-n lesz két éves, és tavasszal keztem próbálkozni a szobatisztasággal. Nagyon jól is kezdődött egy hónapig addig mindig jelezte ha kakilni kell és ment is a bilire vagy a W.c-re épp melyik tetszett neki. De aztán nem tudom miért abbahagyta, sőt most már nem is szól ha bekakil és hisztizik ha kiakarom cserélni a pelust:((( Szerintetek mitől lehet ez a hatalmas visszaesés. A pisivel meg még rosszabb. Most hogy nyár van a kertbe pelus nélkül van, és kértem ha pisilnie kell ott a bili üljön rá. Hát nem, inkább álva ép ahol van és rájön pisil:((( Szerintetek hogy tudnám rávenni hogy ez már nem szép dolog és az okos nagylányok nem tesznek ilyet. Azt tudni kell róla, hogy még nemigazán beszél, pár szót mondogat és kész. Csak mutogat és húzza az embert inkább. Szerintetek, hogy tovább?
1246. Éva82
2012. júl. 29. 18:50
Sziasztok! Húúúúúúúú, de jó, hogy megtaláltam ezt a fórumot. Van egy nagylányom, 2,5 éves múlt. A bilizést az idén nyáron kezdtük el, mert tavaly még kicsinek tartottam. November 22,-én töltötte be a 2 évet. Télen meg nem akartam ezzel kínlasztani, bár minden este a fürdőkádban azzal kezdte, hogy pisilt. Mi meg a bilit odatartottuk, és dicsérgettük nagyon, hogy milyen ügyes, ő már tud bilibe pisilni. Ez volt a max. amit elértünk nála. Ha ráültettem a bilire, vagy a wc-re, ordított, földhöz vágta magát, és a lakás legtávolabbi sarkába szaladt. Ja, és igen, a bili.... Tavaly ősszel, amikor gondoltam, hogy kezdjük a bilizést elindultunk megvenni. Előtte pár napig már mondtuk neki, hogy megyünk bilit venni, majd abba fog pisilni, kakálni. Mint aki nem is hallja. Na, elindultunk, jött ő is, bababoltba mentünk bilit venni. Hagytam, hogy kiválassza. Választott egy rózsaszín, micimackós, zenélős bilit. Mondanom sem kell, hogy a legdrágább volt. De gondoltam, ha magának veszi, talán könnyebben elfogadja. Na, ez az a bili, amiben a fürdőkádban pisil. Ezen kívül rá sem néz. Most jött a jó idő, meg már nagy is, gondoltam kezdjük. Láttam, hogy a bili nem tetszik neki, sehogy sem tudtam ráültetni, elmentem a 100 ft-os boltba, és vettem egy olcsó, kerek, piros bilit. Hazahoztam, letettem a nappaliban. Akárhányszor odament hozzá, játszani akart vele, mindig mondtam, hogy azt hagyja békén, nem játék, az arra való, hogy ráüljön, és pisiljen bele. Ha nem pisil, akkor ne is piszkálja. Hetekig tudomást sem vett róla. Mondanom sem kell, hogy az összes pisi a szőnyegen, kanapén...stb. kötött ki. Nem csináltam belőle nagy ügyet, feltakarítottam, közben pedig mondtam, hogy ez a bilibe is mehetett volna, nem kellene akkor anyának pucolni minden nap 5x a kanapét...stb, de a szívem mélyén nagyon el voltam keseredve, azt hittem, hogy az én gyerekem sosem lesz szobatiszta. Már éppen azon gondolkodtam, hogy feladom, amikor egyszer néztük a tévét, ő játszott az ölemben, egyszer csak felállt, odament a bilihez, ráült, és belepisilt. Volt nagy újjongás. Ennek most 2 hete, azóta egy csepp sem ment mellé!!! DE! A gyerek nem szól, hogy pisilni kell, hanem megy, és intézi. Viszont ha pucéron van, akkor minden rendben, de ha ruha is van rajta, akkor azon keresztül pisil. Ezt valahogy nem tudom elérni, hogy lehúzza a bugyit. Ezt hogy kell vele megszokatni??? Segítsetek!!! Alváshoz még van pelus, de attól nem félek, mert ahogy ez megvolt, úgy szerintem meglesz az is, a kaka sem megy még mindig a bilibe, de próbálkozik. Mi legyen a ruhával? Szerintetek?
1245. Bonti74
2012. júl. 17. 12:06

Én az első két lányomnál, mivel ősszel töltötték a hármat, tavasszal megpróbálkoztam. De sajna mindig akkor szóltak mikor már becsurgott. A nyár végén ismét próbálkoztam, tudván, hogy nem sokára ovi és egyik napról a másikra teljesen leszoktak éjszakára is.

A harmadik lányom alig múlt kettő és egyszer egy hétfő nap levette és soha többet nem akarta visszavenni. Vele is próbálkoztam korábban, de nem működött, viszont mikor magától levette, már soha nem adtam vissza többet.

De ha visszatekintek az elmúlt évekre nálunk is elő-elő fordultak balesetek, pl. este bedinnyézés, vagy valami stressz. igaz csak a középsőnél, a nagynál soha.

1244. capitana
2012. jún. 15. 09:53

A címre a válasz az esetünkben: folyamatos küzdelem.


Nálunk többször volt "visszaesés", főleg az "éjszakai műszakban". Nappalra 2,5 évesen lett szobatiszta a gyerkőc, de a nagyobb változások az életében visszaesést okoztak, olyankor éjszakánként rendszeresen bepisilt. (Óvodakezdés, költözködés, a kedvenc kutya halála.) Mostanra 7 éves és úgy néz ki, újra kezdődik a bepisiléses korszak. Azt hiszem fél az iskolakezdéstől...


Szóval éppen kutakodok a neten, hogy milyen megoldások vannak erre.

1243. d0b7178f40 (válaszként erre: 1242. - Mgagi)
2011. júl. 6. 18:49
érdekel amit írtam??
1242. mgagi (válaszként erre: 1241. - Anya-banya)
2011. júl. 6. 14:39
Vera 4,5 éves, de ő pelenka nélkül is bepisil éjszaka. Nem kell föl az ingerre:( Még van fél évünk. Hátha addig javul a helyzet.
2011. júl. 6. 14:20

Sziasztok!

A nagyobbik lányom(5éves lesz) 2,5 évesen szobatiszta lett de alváshoz még pelusoztunk. Aztán jött a kicsi és teljesen visszaesett. Kezdhettem előlről.Nem ment 3 évesen oviba, mert rugós meg aztán úgyis a kicsivel itthol voltam.3,5 évesen megint szobatiszta lett, de alváskor mindíg bepisilt így mindíg pelusoztam. De aztán meguntam, meg lassan közeledett az ovi és vettem alátétet aminek az egyik oldala nedvszívó a másik gumi. Mondtam neki hogy nincs peló, elfogyott. Kértem ne pisiljen be hanem szóljon. Egyszer kétszer becsorgott nem mondom, de kicseréltem az alátétet és aludt tovább.Eleinte egyszer felébredt éjszaka pisilni, most már végig alszik. Rájöttem, hogy nálunk a pelenka volt a "mumus", mert biztonságban érezte magát, tudta hogy bepisilhet és aludt nyugodtan.

Most kezdem lassan a kicsivel 2 éves múlt.

1240. mgagi
2011. júl. 6. 13:50

Tobzocska!

Gondolkodóba estem a mosható pelenka hallatán. Mert nem állapot, hogy lepedőt kell mosnom minden nap. Hol találhatok olcsón mosható pelenkát?

1239. mgagi (válaszként erre: 1238. - D0b7178f40)
2011. júl. 3. 21:36
Jaja. Nálunk is frontérzékenység van:(
1238. d0b7178f40 (válaszként erre: 1236. - Mgagi)
2011. júl. 3. 21:29

húh nem kell bemutatni milyen 2 gyerekhez kellni.

én is sűrűn csinálom. Főleg ha front van.....

1237. mgagi (válaszként erre: 1226. - Ritmus)
2011. júl. 3. 20:33
Az oviban nincs peleka délutáni alvásnál. Ott gumislepedőt kel bevinni. Az ovi kezdetén én is egy héten többször vittem haza az ágyneműt, de aztán belejött. Na meg kitapasztaltam, hogy 1 max 1,5 óra alvás idő alatt nem pisil be. Megkértem az ovónőket, hogy keltsék fel. Így kevesebb balesetek voltak.
1236. mgagi (válaszként erre: 1229. - D0b7178f40)
2011. júl. 3. 20:30

Ezek szerint az ovi a ludas?

Vera éjszaka még mindíg bepisil. Még úgy is, hogy a fülledt meleg éjszakákon nem adtam rá pelekát. Volt hogy arra riadtam fel, hogy hallom ahogy csurgat az ágyba. Én nem kelek fel hozzá, mert tényleg nehéz úgy hogy közben Máté is kel vagy 3x az éjszaka.

1235. d0b7178f40 (válaszként erre: 1233. - Ritmus)
2011. júl. 3. 15:31

én beijesztettem. mondtam neki, és tényleg meg is csinálltam, hogy szabok neki ki penkát és veszek külsőt. És sztem ez megtette a hatását, hogy odamértem hozzzá, meg meg is varrtam. Megijedt talán???

De hatott. :)

1234. f8db0709b8 (válaszként erre: 1232. - D0b7178f40)
2011. júl. 3. 07:59
:)
1233. Ritmus (válaszként erre: 1231. - Bun Csilla)
2011. júl. 1. 17:18
Nem akarom elkiabálni, tegnap délben kezdtem az egészet. Bepisilt. Amikor felébredt, el volt keseredve. Éjszaka nem pisilt be! És ma a déli alváskor sem :D Eddig pedig alig volt száraz a pelus, azt hittem, egy évszázad lesz, mire leszokik.
1232. d0b7178f40 (válaszként erre: 1230. - F8db0709b8)
2011. júl. 1. 12:48

az jó


ügyeske. :)

1231. Bun Csilla (válaszként erre: 1227. - Ritmus)
2011. júl. 1. 12:29

Szerintem meg ne add rá a pelust éjszaka, lehet kell pár nap de leszokik.

Míg adod természetes hogy nem szól és bepisil!

Az én lányaim tavaly nyáron 2 nap alatt szoktak le, de se nappal se éjjel nem adtam rájuk már elejétől kezdve, egy két baleset volt eleinte.

2011. júl. 1. 08:37

Én is dicsekednék kicsit.

hónapok óta nincs nappalra pelusunk,és 1 hete már éjszakára sincs és nem pisil be.reggel egyből bilizéssel kezdi,és napközben csak a wc-re ül-

1 db pelusunk azért megmaradt:)

1229. d0b7178f40 (válaszként erre: 1221. - Mgagi)
2011. jún. 30. 23:16

hadd dicsekedjek. 1 hete nincsen bepisilés. :)

talán ennyit jelent, hogy nincsen ovi???

felszabadultabb??? Igaz délután nincsen alvás sem, én nem kényyszerítem rá,és éjjel sem pisil be, :)


annyira örülök neki.


Te hogy állsz Verával???

1228. egypt (válaszként erre: 1226. - Ritmus)
2011. jún. 30. 22:42
Én mikor nappalra kivettem alóla a pelust, nem adtam rá a nappali alváshoz sem, és egyszer sem pisilt be. Nyugodtan vedd ki alóla, és éjszakára attól még ráadhatod. Hülyeség, amit a védőnő mondott.
1227. Ritmus
2011. jún. 30. 22:35
ja, és akiknek a gyerekei még éjszaka pelusban alszanak, nappal az oviban nem pisilnek be a gyerekek az ottani alváskor???? mert én ettől tartok.....
1226. Ritmus (válaszként erre: 1221. - Mgagi)
2011. jún. 30. 22:33

sziasztok!


a kislányom 2 éves kora óta szobatiszta, de nem ágytiszta. mindjárt 3 éves, kezdődik az ovi.... a védőnő megkérdezte,h ugye nem akarom ott altatni a kislányom, amig pelusba pisil? nem tudom, hogyan fog menni a leszoktatás...itt olyan sok esetben olvasom, h a gyarek még 4 éves korában sem ágytiszta, bezzeg az ovis szülőin ketten jeleztük 25ből, h még pelenkázunk alváskor.....

Gondoltam, most megpróbálok nem adni rá alváskor pelust, de nem tudom, h egyszerre hagyjam el a délutáni és az esti pelust is? Azt mondta a védőnő, nem szabad megzavarni, h egyszer van pelus, egyszer nem.....

Dilemma ez az "erőltetés" dolog is. Tavaly nyáron nekem bejött az, h egyszerűen nem adtam a gyerekre pelust 2 évesen, mondtam neki, h szóljon, ha kell pisilni. Mostam szorgalmasan a bugyikat, naponta sokszor, egy hét után már kezdtem feladni, amikorra is minden ment, és azóta is. Én erőltettem, de lehet, h érett is volt rá, ha 1 hét alatt beletanult....viszont ez az esti dilemmás.... észre sem veszi, ha bepisil, csak alszik a pisiban.... nem tudom, mit csináljak....

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook