Szerintetek mikor aratják a tarhonyát? (tudásbázis)
Akkor most, nagy viháncolás van az ültetvényesben.:-))
Mivel esővízzel locsolgatod, -amiből nekem is küldtél egy dézsával, köszönöm,- biztos szépen fog fejlődni.
Azt azért tudjad, -minek is hívom fel erre külön a figyelmedet,- hogy a tökkel foglalkozni kell ám minden nap rendszeresen.:-)))
Vicceltem, már van automata érzékelőm, és kinyílik, ha jön valami. Már itt is van a szulák. Bevette magát a tarhonyák közé, le-fel szaladgál az indákon (futótarhonyám lett, ha olvastad), és ott vihorásznak a tarhonyákkal. Ha lesz időm, én is beállok közéjük. Bár kérdés, elbírja-e a túlsúlyomat a tarhonyainda...
Te kis tarhonyandusz tudorandusz kattyusz.
Nem! Kíváncsi vagyok mi lesz a tökömből! Mármint, hogy kikel-e....:)))))
Addig tökölődök....
Tudna nekem is küldeni valaki bokáncsoló szulákot? És ha lehet, táplálási útmutatót is hozzá. Néha jólesne, ha valaki nevetgélne körülöttem. Legfeljebb megnevelem, hogy ne vihogjon akkor is, ha nem muszáj :)
Mivel nálunk a tarhonya termesztés családi tradíció, én maradok, és igyekszem új, nemesített fajtákat beszerezni.
Nem baj az, legalább nem tudják rád mondani, hogy olyan "tarhonyás" fejű vagy:-))), mert csak az érdekel.:-DDD
Bevallom fűszernövényeket vetettem és dísztököt, -kukoricát és -napraforgót. kicsit más irányban is próbálkozok.
Ma mindenki a tarhonyáival volt elfoglalva hogy ennyire leült a fórum?
Én még mindíg az esőt várom. Addig is kútvízzel locsolgatom őket:)
A húsos résszel tényleg így van, hogy egy kicsit macerásabb a termelése.:-)
A galambok is szeretik a tarhonyát.
A virágokra is rászálnak a méhek, mégsem tesz kárt a méhekbe se a virág.:-)))
Persze gondolom most azt hiszed, hogy félre értettelek, pedig neeeem:-DDD
Oké, nekem jöhet egy dézsával.:-))
Ugye, hogy Ti sem gondoltátok korábban a menzán, hogy milyen macera egy tarhonyáshús elkészítése a kezdetektől?!!
Az enyámre meg rász...tak:)ali győztem letekarítani. De a szulákomnak nagyon tettszett. Csakúgy vihogott. Pedig azt hittem már megszabadultam tőle:)
Légyszi küldj néhány esőfelhőt!!!!!!
A franc egye meg a galambokat! A féltve őrzött honyapalántáimra ráültek az erkélyen. Remélem azért nem tettek kárt bennük?!
Kertészkedtem délig és locsoltam utána a virágokat. Kijön a szomszéd és mondja, hogy estére zivatar lesz.
Már állítom is be az ereszt esőgyűjtésre! Akinek kell most jelezze és csurgatok neki is....mármint esővizet....na jól megaszontam...:)
Talán ez biztosabb módszer lesz, mint a felhőfújogatás!
Én egy cserepes tarhókát kaptam.
Tegnap anyáknapi műsoron voltam. Persze tarhonyavirágot kaptam a fiamtól. Mert gyönyörű virága van, senkinek nem volt olyan.
Mi minden cseppnek örülünk:)
Nem fújtam volna elég nagyot? Pedig beleadtam apait, anyait!!!! Inkább a felhőeltérítők lehetnek a hibásak!
Tegnap kétszer is esett nálunk napközben.
Mi disznóvágó szezonban is szoktunk aratni.
Tegnap délután fura nevetést hallottam az ültetvényem felől. Lehet újra van bokáncsoló szulákom? A tarhonyáim nagyon kókadtak, mivel már nagyon hiányzik nekik az esővíz. Tegnap pár csepp ugyan volt, de tényleg csak néhány csepp. Biztos abból a felhőből, amit Babu fújt felénk. Itt az Alföldön igen nagy a szárazság.
Igazándiból mi az aratást mindíg a csirkepörkölt terméshez igazítjuk, összhangban az uborkasaláta burjánzásával.
Szerintem két hetente aratják,legalábbis nálunk.
Aha.:-)))
Vagy homok-honyák.:-)))
Attól félsz drága barátom, hogy a furcsa frigyből honyó-honyák jönnének a világra? Hidd el, nem először történne ilyen, ezt bizton állíthatom neked!
További ajánlott fórumok: