Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szerintetek mikor aratják a tarhonyát? fórum

Szerintetek mikor aratják a tarhonyát? (tudásbázis)

❮❮ ... 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 ... ❯❯
2009. máj. 2. 19:50
Látom esőhiány van! Fújok pár felhőt mindenkinek, aki kéri! Itt borongós idő volt egész nap és esett is kétszer!
2009. máj. 2. 16:55

bokáncsoló szulákokról úgye nem beszélhetek, mert Babu Lee, csak 1-et küldött, azóta se látok többet. Mástól meg kérni nem is merek, mert hátha úgyan azon nemű jön és valami ferdehajlam fejlődik ki náluk, azt meg azért el szeretném kerülni.:-DDD

Mivel nem mondta meg, hogy ez lány, vagy fiú, megfogni meg még nem tudtam, így aztán csak a vihogását hallom.:-))

807. kattyus
2009. máj. 2. 15:37
Sajnos felénk nincs eső. Pedig a tarhonyáim már vágynak az igazi esővízre.
2009. máj. 2. 11:04

Jót tett! Akkorát nőttek a palánták, hogy mire hazaértem a munkából, leverték a mennyezetről a vakolatot. Most kiirányítottam a növekedésüket az ablakon, lassan belepik a külső falat. Lehet, hogy ez futótarhonya...

Mi van a bokáncsoló szulákokkal? Van valami új tapasztalatotok?

2009. máj. 2. 06:15

Jót tett-e a tarhonya termésteknek, a májusi eső?

Mert az enyém eddig is szépen fejlődött, de most asztán igazán "telítődtek" a szemek. Remélem, nem csak ennyi volt belölle /már mint az esőből/ májusban.:-DDD

804. kattyus (válaszként erre: 802. - 1eb84e4bad)
2009. ápr. 29. 07:50
Ki hogy szereti:)
803. cabcd72c72 (válaszként erre: 802. - 1eb84e4bad)
2009. ápr. 29. 03:01
Ahány ház, annyi szokás.:-)))
2009. ápr. 28. 21:21
Szerintem mindig ebéd előtt! Legalábbis nálunk :-)
801. kattyus
2009. ápr. 28. 20:05
Én ma arattam is és főztem is. Finom lett.
2009. ápr. 28. 19:43
Húshagyó péntek utáni kedden,különben rágós marad,bármeddig főzöd.
799. kattyus
2009. ápr. 28. 14:05
Ma aratok egy főzetet. Pirított tarhonya a kívánság.
2009. ápr. 28. 12:04
akkor már csak várni kell és sok sok esső után imátkozni vagy esső táncot járni, csak fent meg ne tudják mert megadoztatják.
797. kattyus (válaszként erre: 796. - 3f66ff7e42)
2009. ápr. 28. 12:00
Mi már ültettünk:)
2009. ápr. 28. 11:20
Ültessünk mi is eggyet és várjunk hátha szerencsénk lessz, és meggazdagszunk.
795. cabcd72c72 (válaszként erre: 793. - 52d3e0b8a8)
2009. ápr. 28. 11:05

Persze, hogy kellett, sőt ha lennél szíves a párját is utánna küldeni, hogy még jobban érezze magát nálam is.:-)))

Legyünk mindannyian, a "legkisebb királyfi", persze a lányok lehetnek ám "királylányok".:-DDD

794. kattyus (válaszként erre: 791. - 3f66ff7e42)
2009. ápr. 28. 10:47
Szívhez szóló mese:) Tegnap a férjem megkérdezte, van-e itthon tarhonya. Személyes sértésnek vettem......
793. 52d3e0b8a8 (válaszként erre: 774. - Cabcd72c72)
2009. ápr. 28. 10:17
Majd kitapasztalod! Kellet neked ilyen rosszcsontot kérned! :)
792. loch ness (válaszként erre: 791. - 3f66ff7e42)
2009. ápr. 28. 10:12

Köszönjük szépen a mesét! :)

Csak nem a 77 Magyar Tarhonyamese könyvből vetted? Ezer éve vadászom rá! Nekem ez nosztalgia, gyerekkoromban a nagymamám olvasott fel belőle esténként.

2009. ápr. 28. 09:45
Én egy mesét halottam amit megosztanék veletek. Egyszer volt hol nem volt volt egy ember s annak 3fia. Egy nap így szól az ember a fiaihoz gyertek ide körém adok nektek valamit elővett 3szem tarhonyát egy aranytarhonyát, egy ezüst tarhonyát és egy sima tarhonyát, aztán mindegyik fiúnak adott egyet a legidősebb kapta az aranyat a középső az ezüstöt a kicsi meg a simát, aztán így szólt mivel minden mást elárvereztek jól használjátok őket mert ez maradt azzal útnak engedte őket.A két nagyobbik fiú nagyon örült, hogy ők kapták az értékesebb tarhonyát a kicsit pedig csúfolták, aztán elindultak mikor egy kereszteződéshez értek a kisebbik fiút elküldték ők meg elindultak a város felé ott találtak egy zálogházat és eladták a tarhonyáikat és elmentek mindenfélét vásárolni este mulatni, közben a kisebbik fiú talált egy szép szántóföldet ami nem volt senkié éppen csak egy kicsi föld volt de nagyon örült neki rögtön elvetette a tarhonyáját és várta mi lesz nem kelet sokat várnia jött az eső és láss csodát az egy szem tarhonyából millió egy szál lett nagyon megörült a fiú , amikor eljött az ősz és megszárad learatta és elvitte a piacra eladni,ami pénzt kapott épített egy házat, ólat és még egy tárolót is a rengeteg tarhonyának. A két nagyobbik fiú az összes pénzt eldorbézolták és nem maradt semmiük útrakeltek valami munkát keresni de mivel nem értettek semmihez nem is akadt munka a számukra ezért elmentek megkeresni a kisebbik fiút hátha neki több szerencséje volt, ahogy mentek egy aranyló szántóföldre lettek figyelmesek gondolták itt akad majd munka a számukra, bekopogtak a házba és láss csodát hát a testvérük nyitott ajtót, nagyon örültek egymásnak ,a két idősebb fiú elmesélte hol és mit csináltak és hogy, most nincs semiük és munka kellene nekik a kicsi mivel jó szívű volt megengedte hogy, náluk dolgozzanak, azóta ott dolgoznak és egyre nagyobb és nagyobb ültetvényen szedik még ma is a tarhonyát. Így volt nem így volt mese volt.
790. cabcd72c72 (válaszként erre: 777. - F64f0d9a69)
2009. ápr. 28. 09:15

Még eddig senki nem jelezte, hogy kártékony lenne a bokáncsoló szulák, így bíztos Te is azért nem találsz ilyen nyomokat.

A szulák, hosszúszárú tarhonyára való hatásáról mit vettél észre? Mint írod, szépen fejlődnek, tán csak nem jobban, mióta van szulákod is?:-)))

789. cabcd72c72 (válaszként erre: 788. - Loch ness)
2009. ápr. 28. 09:12

Babu Lee-től kaptam egyet, azt nem szívesen küldeném tovább, még szeretném tanulmányozni.

Sőt szeretnék neki egy ellenkező neműt is kérni jómagam is, hátha szaporodnának nálam is.

A termés jó, itt kedvükre hancúrozhatnának, a szomszéd is inkább hangszigetelést rakatott fel, tehát már Őt sem zavarnák.

Tehát azt javallom, hogy párba kérjed, már elsőre.:-DDD

2009. ápr. 28. 08:54
Nekem egyre inkább úgy tűnik, hogy félreismertük a bokáncsoló szulákot, és az nem kártevő, hanem a tarhonya játszópajtása. Nem? Babu Lee ugyan azt írta, hogy ráveti magát a tarhonyára és fellöki, dehát a gyerekek is szoktak így játszani egymással. Azok alapján, amiket írtok nekem, egyre szimpatikusabb lesz. Küldene nekem is valaki egy példányt?
787. cabcd72c72 (válaszként erre: 786. - Kattyus)
2009. ápr. 28. 07:53

Ezek szerint a sírásra, csak elbújnak, de ha ismét jó kedved van, akkor előjönnek.

Minél jobb a kedved, annál több szulák jön elő, ezért azt kívánom, hogy minél több bokáncsoló szulák vegyen körül.:-DDD

786. kattyus (válaszként erre: 785. - Cabcd72c72)
2009. ápr. 28. 07:37
Tegnap én is óvatos kacajra lettem figyelmes. Pedig azt hittem nálam nincsenek szulákok.
785. cabcd72c72 (válaszként erre: 783. - Kattyus)
2009. ápr. 27. 18:09

Mikor ilyen szép a termésem, akkor kezdjek el sírni? Persze ezek szerint az igaz, hogy a bokáncsoló szulák itthagyna, de hát nem azért kértem, hogy egyből elkergessem az ültetvényemről.

Még nem idegesít a vihogása. Azt elfelejtettem mondani, hogy majdnem teljesen süket vagyok, így én alig hallom, lehet, hogy a szomszéd meg erőssen hallja és ezért ingerlékeny.

Azt kérdi tegnap, " szomszéd, mi ez a nagy viháncolás nálad," én meg azt mondtam néki, hogy nálam aztán nincs, biztos csak képzelődsz. :-))

784. loch ness (válaszként erre: 783. - Kattyus)
2009. ápr. 27. 14:15
Jajaj, akkor nálam most nagyon el fognak szaporodni ezek a szulákok. Mert olyan jókedvem van attól, amiket írtok, hogy csak nevetek. És velem együtt nevetnek a tarhonyapalánták meg a szulákok is... úgyhogy egyelőre békesség van.
783. kattyus (válaszként erre: 782. - Cabcd72c72)
2009. ápr. 27. 12:11
Amíg csak kicsike addig csak nevet. Ez jó a tarhonyáknak. De ahogy nő egyre jobban vihog. Az érzékeny fajta tarhonyák ezt a vihogást nem bírják elviselni. Mivel nem tudtam hogy az enyém mennyire érzékeny, ezért elüldöztem a szulákot. Hogy hogyan? A hangos sírásra nagyon allergiás. Sírtam neki,(legalábbis úgy tettem) fogta a kis vándorbatyuját és tovább állt.
782. cabcd72c72 (válaszként erre: 781. - Kattyus)
2009. ápr. 27. 10:31

Ez igen, mesélj légyszíves. Az igaz, hogy kértem egyet, hogy lássam, de még a károkozását nem vettem észre, csak a vihogását hallom. Azt is tapasztaltam, mintha a tarhonya ültetvényeim, jobban fejlődnének azóta, mióta "bokáncsoló szulák" van a birtokomban. Lehet, hogy hasznos állatka, mert akkor a vihogását is, egész másképpen fogom elviselni.:-)))

Azt sem tudom, hogy hogyan lehet írtani, mint ahogy azt sem, hogy párnélkül is fog-e szaporodni. Kérném az eddigi tapasztalatokat, hogy mire kell figyelnem.

781. kattyus
2009. ápr. 27. 09:23
Nálam nincs bokáncsoló szulák. Sikerült még idejében kiírtani.
780. loch ness (válaszként erre: 768. - Cabcd72c72)
2009. ápr. 27. 09:05
Igen, így értettem, szójáték akart lenni. De mivel nekem nem volt bátorságom bevallani, hogy még életemben nem láttam bokáncsoló szulákot, természetesnek vettem, hogy az növény. De ezek szerint kártevő rovar ez is, mint a tarhonyabogár?
❮❮ ... 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook