Szerinted mi az élet értelme? (beszélgetés)
Ja, bocs, úgy rémlett, hogy Te tetted be ide.:)
A lényegen nem változtat...;)
"Midőn a világra jöttem, lényem csupa öröm és szeretet volt. Akkor még tudtam, ki vagyok valójában, tisztában voltam igazi küldetésemmel, a világ közepének éreztem magam. Akkor még volt bátorságom kimondani, amit gondoltam, és nyíltan kimutatni érzelmeimet. Akkor még volt bátorságom, hogy „önmagam” legyek. Ez és csakis ez az igazság, a valóság, minden más csupán fölvett szerep.
Én vagyok az út és a cél. Én vagyok minden vágyam és álmom beteljesedése. Én magam vagyok a megoldás minden problémámra. Én magam vagyok a legjobb orvosság. Én magam vagyok az élet – márpedig az élet Isten.
Ily módon életünk, azaz Itt-Létünk értelme egyre jobban kikristályosodik. Életünk célja, hogy megtaláljuk önmagunkat és egészen önmagunkká váljunk, hogy aztán másoknak is segíteni tudjunk önmaguk felfedezésében."
Kurt Tepperwein
"Legbelül nem attól félünk, hogy alkalmatlanok vagyunk, hanem, hogy mérhetetlen hatalommal bírunk.
Nem azzal szolgáljuk a világot, ha kicsinek képzeljük magunkat: arra születtünk, hogy lehetőségeinket megvalósítsuk. Amint hagyjuk, hogy saját fényünk szabadon ragyogjon, tudat alatt engedélyt adunk másoknak, hogy ugyanezt tegyék."
(Nelson Mandela)
Úgy emlékszem, Zolcsika, még Te tetted be régebben ide ezt az idézetet. Az éjszakai beszélgetés után eszembe jutott és gondoltam, emlékeztetlek rá.:)
"Az Ezer Tükör Terme
Hol volt, hol nem volt egyszer egy templom, abban pedig egy terem, melynek minden falat tükrök boritották.Történt egyszer,hogy egy kutya eltévedt ebben a templomban, es addig bolyongott, mig végül ebben a teremben találta magát.Ahogy hirtelen megpillantotta ezer tükörképet, morogni es ugatni kezdett vélt ellenfeleire:Ám ezek 1000szeresen vicsorogtak es ugattak vissza rá.Erre az eltévedt eb meg dühödtebben reagált, mig végül belepusztult az örjöngésbe.
Telt múlt az idő, s egyszer egy másik kutya keveredett az Ezer Tükör Termébe.Őt is körülvette ezer tükörképe, csak hogy ez a kutya boldogan csóválni kezdte a farkát-mire az ezer tükör-eb szintén örömteli farkcsóválásba kezdett.Ez a kutya végül jókedvűen és megerősödve hagyta el a templomot.
Senki nem fogja megtudni, de Te azért tedd fel magadnak a kérdést: az elsőre vagy a másodikra hasonlítasz inkább?
A tudatosság fokát, nem a vágyott, valós vagy vélt képességek mutatják, hanem a hétköznapi cselekedetek és teremtő gondolatok hatása."
Kérdés, hogy mit értesz kavarog alatt.
Szép rendszer van a köztes létben. Meg van mindennek a helye.
Hú, az orvostudomány nagyon másképpen értelmezi a lelket, mint amiről mi ilyenkor beszélgetünk.
Szerinted a pszichoteraputák tanulnak a lélek vándorlásról?
Nem, mert nekik a lélek teljesen mást jelent.
Psziché = lélek
Pszichoterápia = lélekgyógyítás
Ha a lélek beteg, azaz sötét, akkor mi gyógyítja meg? Honnan jön a fény?
Na az már egy másik elnevezés. Az a szellem a földön ragadt lélek. A léleknek el kellene mennie, de még az egó hatására (gondolom még emlékére és megszokásból) nem tudja feldolgozni a halálát
Ahogy fellép a köztes létbe, ott már visszatérnek az emlékek és szűnik meg a félelem, amit az egó hozott létre és maradt meg a mintázata.
Pszichoterápia egy regressziós módszer, hiszen a múltat újraértelmezi. A mostani eszközeinkkel már meg tudjuk érteni, hogy mit értettünk félre.
Amúgy mire kérdezted? Sok köze nincs a lélekhez. Mármint, amit én hívok léleknek :)
Na Zolcsi meg a szellem alatt a lélek feletti valamit ért. Tehát nem a gondolkodást. Legalábbis azt hiszem, hogy így érti.
Nekem a gondolkodás az ego, hiszen az felelős a rendszerezésért. A lélek pedig maga a tiszta intuíció, mert a lelkünk érti az univerzum nyelvét. Ha meghalunk, akkor tisztán látunk. Legalábbis ahogy az egó hatása alul marad szépen lassan.
A félelem sötétség. Ha a lélekben nincs félelem akkor hol van?
Tehát akkor a lelked nem fél?