Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)
Velem is ott volt szinte végig:)
Nem semmi, hogy még a 11. kerületben is rendel. Jól bírja:)
Azért lenne jó az sztk, mert nem tudom mindig kifizetni azt a 7000 forintot, viszont máshoz nem szívesen mennék. Például most már aktuális lenne megint egy rákszűrés, de most ez a pénz sok lenne.
Ha megtudsz valamit, megírnád nekem.
Ezt nem tudom, sajnos!!!!
Nem jutottam el oda, hogy szülni is bemenjek a Szent Imrébe... Koraszültem a Barossban. És míg ott feküdtem, az orvos, akivel a legtöbbet konzultáltam, szintúgy Raft volt, aki 2x biztosan felhívott egy nap és tájékoztatott, hogy milyen új fejleményeket tudott rólam meg. (A Barossban még a vizit is úgy megy, hogy berohan egy orvos, hogy ugye, mindenki jól van, helyes! és ez kb időben is annyi volt, mint ahogy olvasod!)
Szóval, épp szülőszobát látogattam volna a Szent Imrében, ami sokáig az influenza miatt meghiúsult - akkor akartam a szülésznőkkel is jobban megismerkedni - mikor ott marasztaltak az ügyeleten a Barossban...
Valaki más tudja a választ az eredeti kérdésre? Engem is érdekelne, mert 2-3 év múlva tesót tervezünk, és őt mindenképp a Szent Imrében akarom megszülni, ha kell, a portához láncolom magam...
Tényleg nem csodálom! Én is jártam hozzá az SZTK-ba.
Nekem nem volt túl jó véleményem az orvosokról úgy általában. Ő egyike annak a 3 orvosnak, akit nagyon becsülök, mert náluk látom, hogy tényleg azért mentek orvosnak, mert segíteni akarnak rajtam, a páciensen.
(A másik kettő is megérdemli, hogy leírjam a nevüket, mindketten endokrinológusok: Prof. Dr. Soltész Gyula Pécsről, és Dr. Koppány Viktória, szintén Szent Imre - jó hely ez!)
Amikor Atival mentem vissza nekem sem kellett várni, előre vett. Sőt egyszer még szülés előtt mentem hozzá időpont nélkül, mert keményedett a pocim. Korábban értem oda, éppen evett, de dobott el mindent és mondta, hogy most azonnal megvizsgál:)
Nála az sztk-ban is sokan voltak annak idején. Onnan lehetett tudni, hogy ő rendel, mert tele volt a váró:)
Én a múlt csütörtökön voltam nála a hathetes vizsgálaton. Tényleg kell várni, de nekem eddig még mindig mindenkinél kellett, és itt legalább tudom, hogy megéri... Viszont mikor az asszisztensnőtől kértem az időpontot, és ő csak egy korábbit adott, a doki leszúrta, hogy miért nem próbált mindenképp későbbit adni, mert így kire hagyom majd a pici babát korán! Telefonon beszéltünk és azt mondta, hogy késsek bármennyit, ha akarok, ők megvárnak. És attól függetlenül, hogy a lányom végülis nem nála született, megkért, hogy mutassam meg neki a képeimet, mert kiváncsi rá.
Szerintem az én nevemet egy életre megjegyezte. Azt mondta, okoztam neki pár álmatlan éjszakát. Nem direkt :)
Jó az, értjük :)
Lehet, hogy erre már én is elmegyek, addigra túl leszek az első randin Raft doktorral, meglátjuk, mire jutunk.
Nahát, mennyi kolléga :)
Én már nem dolgozom, mert a munkahelyem kicsit messze van, és a bejárás nemigen hiányzik. Meg a kéthónapos fekvésem pont beleesett a félév elejébe/vizsgaidőszakba, úgyhogy ha már más kezdte el helyettem, egye fene, csinálják csak. Nem így terveztem, de nem bánom nagyon.
Megjöttem a pocaklátogatóból, ez az én kedves régi barátnőm az egyetlen olyan bátor ember, akit ismerek, aki eddig tényleg senkinek semmit nem fizetett, és ügyeletesnél fog szülni is. Szerencsére eddig nem is volt rá semmi oka, teljesen rendben vannak.
Megyek frankfurti levest főzni, a Lehelen gyönyörű idei kelkáposztát vettem, nyamnyam :)
Szépen összegyűltünk mi itt Kollégák :)Pont ideális munkahely egy kismamának :)
Nekem a programban csak május 5-én van előadás: Az Újszülőt, baba-mama szobák . a szoptatás címen
Ez így van, én is azt olvastam, hogy a koraszülötteknél azt kell figyelembe venni, amikor 'kellett volna' születniük.
És soha ne mond azt, hogy soha.
Én meg picit sajnálom, hogy Lili ilyan gyorsan nő. Már nem az az ici-pici tündérke, aztán mire észbekapok, már iskolába iratom Őt is :)
Néha néha sikerül írni bele. Mikor nem vagyok túl fáradt este. :) Én meg a tiedet szoktam olvasgatni (eszméletlen, mennyi energiád van a gyerekek mellett!) és mindig megállapítom, hogy sosem leszük akkorák és olyan ügyesek, mint Lilike! Bár mindig figyelmeztetem magam, hogy az én lányom még hivatalosan csak azt kell tudja, amit egy 3 -4 hetes, még csak most kezd rám figyelni és a fejét is csak most kezdi tartogatni, pedig holnap 8 hetes...
Fú, nagyon imádják egymást apámmal! :)) Bár Luca eddig mindenkivel jól elvan, aki hajlandó őt órákig tartogatni. Apám pedig azt vallja, hogy a szülő dolga a nevelés, a nagyszülőé meg az elkényeztetés... :D
És milyen jó hogy benéztél :)
Legalább felfedeztem, hogy Nektek is van naplótok!
Az a kép tündéri a Papával. Luca elfér a markában szinte :)
Sziasztok!
Rég jártam már erre, mondhatnátok... És igazatok is lenne, részben. Sokszor olvasgatlak Benneteket. :)) Úgyhogy most be is köszönök!
Sziasztok :)
Nekem se volt szülésznőm, nem is hiányzott.
Az én véleményem, hogy elég az egyik, vagy doki, vagy szülésznő.
Kattantak, ki volt ez a doki, akiről írsz?
Ancsa ha meg vagy elégedve a dokiddal, akkor nyilván nem sajnálod tőle azt a pénzt - én is így voltam vele. Lehet hogy 10-20 éve fizetjük a TB-t, de sajnos mindannyian tisztában vagyunk vele szerintem, hogy az nem oda kerül, ahova kéne.... :-/
Én nem fogadtam szülésznőt, mert nekem volt fogadott orvosom, és ő ott volt velem végig. Persze szerencsém volt, hogy nem ő volt az ügyeletes.
De ez tényleg mindenkinek a saját döntése, ahogy jobban biztonságban érzi magát. Én a dokimban teljesen megbíztam. Igaz 13 éve ismerem.
Visszaolvastam az írásokat!
Nos aki megteheti, fogadjon orvost is és szülésznőt is! Nekem mindkettő volt egy percig se bántam meg! Erre spóroltunk a terhesség ideje alatt...
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatod van a Szent István Kórház szülészetéről?
- Mi a véleményetek a Szentesi kórház szülészetéről, nőgyógyászatáról?
- Mik a legfrissebb tapasztalatok a bp-i Szent János kórház szülészetéről?
- Szent István Kórház szülészete, orvosok árak, tapasztalatok
- Szent János vagy Kútvölgyi (magán) kórház szülészete?
- Szent Imre Kórház szülészete.Kinek milyen tapasztalatai vannak?