Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)
Az összes ilyen Háda üzletben vannak baba ruhák?
Mert nekem a 4. kerületi lenne közel. Mennyi egy kiló ruha?
Éppen a napokban mondta egy barátnőm, hogy oda készült, de van nem messze tőle, szintén a Baross utcában egy másik kismama bolt, és véletlenül oda ment be. Csodálkozott is, hogy a neten nem ilyen áron látta a dolgokat. Úgy hogy vigyázni kell:)
Egyébként azt hallottam én is, hogy nagyon jó.
Félre lettem tájékoztatva :((
A zuglói hádában csak tegnap ill. tegnapelőtt volt akció, ma zárva vannak, holnap a régi áron nyitnak a nyári kínálattal.
Hú lányok, mennyi értékes infó! Lemi, én a Móricznál lakom, szerintem akár egyszer tudunk is találkozni-elkísérlek turizni.
Én holnapra a zuglói hádát néztem ki, 2 után indulok. Ma volt bálabontás és féláron vannak a kilós ruhák. Jössz?
Én eldöntöttem-babakelengye-ügyben nem leszek babonás! :-)
Végiggondoltam, hogy mivel a férjemen kívül tényleg nem számíthatok senkire és ha a vásárlásokat a szülés utánra hagyom, akkor mibe fogom altatni-öltöztetni-etetni a gyerekemet? Ugye friss gyerekágyasként nem szeretném a boltokat járni, apácskára meg inkább nem bízok ilyesmit.
Persze, ha a pénz nem számítana, akkor megoldja az ember-bemegy a Brendonba és egyhelyben mindent megvesz-na de azért mi nem ez a kategória vagyunk :-)
A terhesség második trimesztere, amikor még nem olyan nagy a poci, lehet vele közlekedni, ráadásul még hőség sincs, szerintem most van az optimális időszaka a körülnézéseknek-beszerzéseknek.
Képzeljétek, a férjem vett egy tetőcsomagtartót és egy csomó faanyagot (nem is tudtam róla) mikor tegnap hazamentem, látom, jön le a padlásról. Kérdem: hát te mit csinálsz? Polcot építek, vettem hozzá fát meg csomagtrtót, hogy haza tudjam hozni. A padlásra, a polcra tesszük majd a felesleges cuccokat, hogy elférjenek a gyerek dolgai, és kipakolom a kiszobát (jelenleg az ő irodája, tele az imádott könyveivel) és viszem fel a könyveket bezsákolva, jövő héten elkezdjük megcsinálni a gyerekszobát! :-) Annyira édes!
monstro,
én sem vettem semmit a babunak még, pont hogy (hülye) babonából, most hétvégére tervezem az első nyakamba veszem a várost..nem túl okos, mert így nagy poccal már nem annyira kényelmes :).(32. hét)
L.
Ott csak az van :D
Magas vékony és őszes, vagy kicsi, tömör és barna?
És lehet tudni ki volt az a gyerekorvos?
Mert az egyikre nagyon ki vagyok bukva...
A mostani akció a rendes 2in1 boltra szól, 30%-ot adnak mindenre, de ez a 2in1 árszínvonalához képest nekem kevés kedvezmény :) Júni elején ugyanott az outletben lesz 70%-os akció, annak már van esélye. És még mindig lesz hátra két hónapom.
Előadáson Zodkacaj volt, ha jól emlékszem.
üdv lányok,
ruhaügy:úgy tudom, a Lövőház u.-ban ezen a hétvégén, péntek-szombat lesz akció!
van a Blahánál egy bolt, MamMystic ha jól írom, sztem ott nagyon kis csini nadrágok vannak,kb 6-7ezerért. :)
valami nagy okosságot megtudtál azért az előadáson?
L.
Tőlem oké :)
Mindenki maga tudja, mit bír a babája, ha netán pont alszik, eleve semmi gond. Turiztam már a Nagyvárad térnél két gyerekkel kettesben :)
Na, itt vagyok, a bébi lefürdetve, megetetve.
Miért is ne? Szerinted, ha a bébivel együtt jövök, akkor is oké? Sajna ilyen rövid idő alatt nem tudok mellé szerezni senkit. Kedvem nagyon is lenne. Szerintem így is visszaérek Újbudára az anyatejért. A részleteket megbeszéljük privin.
Szia, Lemi,
ugye, Te laksz a Gellérthegy környékén? Hát, Budán nem tudok jót, de tudod, ez a Háda az a cég, akiknek a nagy angol lobogóik vannak a boltjaikon, elvileg ha bármelyikbe bemész, amelyik útba esik, mindenhol lehet gyerekes láda. Amiről én beszéltem, a Lehel környékén van, ha feljössz a csarnoknál, előre a Váci úton Újpest felé még vagy 500 métert, nem lehet eltéveszteni. A másik jó meg a Nagyvárad tér és a Klinikák között, akármelyik megállóból ha elindulsz a másik felé (azt hiszem, az az Üllői út, de nem akarnék hülyeséget mondani), kb. félúton, kb. a Bárka színház (Természettudományi Múzeum) vonalában, csak szemben, e kettőhöz képest kicsit a Nagyvárad tér felé.
A spéci gyerekes pedig a Rákóczi úton, a Keleti és a Blaha között, ha a Keletitől indulsz, a bal oldalon, vagy 800 méterre.
Holnap reggel megyek Budára a Szent Imrébe cukiterhelésre, utána meg egy kismamás varrónőhöz, de ha mindezzel végeztem (optimistán becsülve dél körül), akár valamelyik felé el is nézhetünk, ha neked is jó. Iwiw?
Sziasztok!
Tudnéátok nekem valami közelebbit is mondani nekem ezen turik megközelíthetőségéről? (Hol vannak egész pontosan?) Úgy nő a lányom, mint a bolondgomba! Ugye, koraszülött - 1 hónappal korábban - de most 2 hónaposan 54 cm és 4600 g... Nagyon hamar kinövi a ruhácskáit, de itt Pesten egy jó turit sem ismerek. Pécsre meg most csak nem megyek egy darabig...
Előre is köszönöm! Vagy én is bárkivel szívesen elmennék körülnézni, aki hajlandó engem elviselni! :))
Ja, egyébként még a turkálós választékról annyit, hogy valszeg megéri többször egymás után is benézegetni, mert nekem pl. pont az volt a gondom, hogy 56-os bodyból már egy nagy kupac összegyűlt, ott is hagytam belőle szépen, de nagyobbakat meg pont kevesebbet találtam. Rugit akkor csak kettőt. Szóval megéri többször benézegetni, Ancsa, nemsoká Te is ráérsz délelőtt turizni, úgyhogy nem lesz akadálya :)
Megyek én is szívesen közös portyázásra.
Helló Mindenki, micsoda kaszinó ment itt, mióta elmentem :)
Hát, izgalmas kirándulás volt.
Először is a Soroksári úti outletbe a BKV útvonaltervező terve alapján mentem, végig a Gubacsi úton a 21-es villamossal, nem egyszerű környék, tiszta József Attila-érzés, Külvárosi éj meg ilyenek. Külső Ferencváros. Aztán az ajánlott megálló még jó messze volt a bolttól, a Gubacsi párhuzamos a Soroksárival, és nekem át kellett mennem valami kivezető úton. Abból gondolom, hogy két aligruhás tündérke illegette magát az út mellett, "fuvarra" várva. Az egyik meg is szólított, hogy "Terhes vagy? De jó!" , remélem, nem gondolták, hogy én vagyok a konkurencia a speciális igényű vendégek számára. Bár nem úgy voltam öltözve. Na, mindegy, túléltem.
A bolt: kismamaruhára nem ajánlom, bár felsőket lehetett kapni, sőt, Ancsa, lehet, hogy ruhát is találsz, de pont a nacikínálat csalódás volt. (Nagyságrendileg a 20ezerről 10ezerre leárazott nadrágokkal nem vagyok beljebb...)
Viszont szép és nagy a választék kiságyakból, kádból, végre láttam bili alakú biliket, bár az még nem aktuális. NAGYON ízléses kis ágyneműk vannak, és sokféle babakocsi, nekem szimpi is lett a Touragoo és a Retrus Twister nevű, utóbbi már tényleg majdnem mindent tud, amit akarunk, és még az ára is baráti. De előbb ugye megnézzük a barátnőm-félét. Kissapikat vettem többet is, mert szintén barátnői tapasztalat, hogy az igazán icipici kis cérnasapikat, amik szeles időre, meg fürdés utánra kellenek az első időkben, nem könnyű megtalálni, és jellemzően ajándékba se hoznak, úgyhogy ezeknek örültem. Az árak nem annyira elképesztően jók, de pl. a Twister kocsi 3 ezerrel olcsóbb, mint a Brendon honlapján, szóval több dologért már mindenképp érdemes kimenni.
Utána még el akartam menni Ancsa "nénijéhez", de ma délután nincs otthon. Nem baj, mert holnap megyek a Szent Imrébe cukros vizsgálatra, onnan úgyis jobban útba esik. Mindenképp megnézem, nekem muszáj lesz még nacikat vennem, ruhában kevésbé gondolkodom.
Ancsa, nem tudtam, hogy az a bolt olyan drága. De azért még megnézem, hátha látok valamit, ami nagyon kell. A Nagyvárad térit én is nagyon szeretem, magamnak sokmindent vettem már ott. A múltkor meg a Váci úton a Leheltől még vagy két sarokkal kifelé voltam, onnan hoztam a nagyszatyornyit.
Monstro, küldöm.
Még ruhaügyben egy tipp: a Lövőház utcai 2in1 outletben június elején (Ancsa, Te már akkor sajna pont "el leszel utazva", ha jól emlékszem, 7-8) minden 70%-os lesz, csak kell hozzá egy kupon. Érdemes bemenni rákérdezni, mi a múltor, amikor egy nadrágot vettünk ott, akkor kaptuk a katalógot a kuponokkal.
Mi az ófaluban vettünk egy kicsi kis takaros régi parazstházat, és megpróbáljuk hozzá méltóan felújítani:) kertünk ezért nem lesz nagy de amire nekünk kell arra pont elég, lesz majd benne hinta, homokozó csúzdával:) szóval a kert kb 100-200 négyzetméter:) de valószínű azt majd csak jövőre tudjuk megcsinálni, mert szinte az egész beton és fel kell töretnünk és földet hoztani úgyhogy ez már nem fér bele a költségvetésbe. De egy kicsi részt kb 40 négyzetmétert feltörettünk és ott lesz föld és fű is meg virágok:)
Még kb másfél hónap és kész lesz:) szép szülinapi ajándék lenne ha addigra költözhetnénk:)
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatod van a Szent István Kórház szülészetéről?
- Mi a véleményetek a Szentesi kórház szülészetéről, nőgyógyászatáról?
- Mik a legfrissebb tapasztalatok a bp-i Szent János kórház szülészetéről?
- Szent István Kórház szülészete, orvosok árak, tapasztalatok
- Szent János vagy Kútvölgyi (magán) kórház szülészete?
- Szent Imre Kórház szülészete.Kinek milyen tapasztalatai vannak?