Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szent Imre kórház szülészete fórum

Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)

2733. Zodkacaj (válaszként erre: 2732. - Ancsa 37)
2009. máj. 11. 09:38
Hát lányok én nagyon le vagyok maradva hozzátok képest:( Igaz elvileg kapom a rucikat a nővéremtől és a barátnőmtől, de azért majd és is szét fogok nézni a piacon....majd júni 15-től lesz elég időm:))
2732. Ancsa 37
2009. máj. 11. 08:38

Sziasztok! Úgy látszik, az én báránykám nem bírja a meleget, a hétvégén megint ágyba parancsolt. Tíz perc fentlét után már jelzett a hasam, hogy nem tetszik neki, tessék lefeküdni. Pedig vasárnapra valami jó kis erdei sétát terveztünk :-(

Porccal pénteken vettünk egy csomó ruhát-pontosabban én vettem egy csomót-ami rossz volt, hogy rengetegen voltak. Vettem magamnak egy halom felsőt, most már csak néhány szoknya-nadrág kellene, mert azt nem sikerült találnom.

Kimostam mindent-pontosabban a gép, tegnap este szépen kivasaltam mindent, a gyerekruhákat méret szerint összeraktam. Olyan helyesek! Nagyon jó érzés volt a kisfiam ruhácskáit igazgatni :-)

Így tisztán-kivasaltan már a férjem is nagyobb kedvvel nézegette őket-ő élből utálja a turkálókat, de így újszerű állapotban már kevésbé viszolyog hogy ezeket a ruhácskákat már más kisbabák is hordták.

Nekem ezzel kapcsolatban nincs semmilyen kifogásom. Annyi mindenre kell még sok pénzt kiadni és újat venni, ha ezen tudok spórolni, akkor miért ne? Úgyis hamar kinövi, felesleges százezreket költeni a Brendonban.

Elég vegyes a felhozatal-0-tól 12. hóig bodyk, felsők, pulcsikák.

Hát rugdalózóm nekem sincs, egy darab sem. Ezentúl csak erre hajtok majd :-)

2731. Porc (válaszként erre: 2724. - Lemi09)
2009. máj. 11. 08:00

Sziasztok,

szerencsére annyira mégse rossz, nem emlékeztem jól, nem 7,8, csak 7,19. A diéta viszont áll, nem egy élvezet, de úgy kell nekem.

Nem tudjátok, ilyenkor ismétlik a cukormérést, vagy most már végig kell diétáznom? Egy abszolút pozitívuma van a dolognak, már persze, ha igaz, hogy az anyuka által fogyasztott táp befolyásolja a baba későbbi ízlését: így talán a kismajom kevésbé lesz édesszájú, mint a szülei.

Holnapi előadásra valaki?

Lemi, jutottatok valamire a fürdetéssel?

2730. 816fca07b8 (válaszként erre: 2729. - Zodkacaj)
2009. máj. 9. 23:50
köszike!
2729. Zodkacaj
2009. máj. 9. 21:38
Amit még megtudtam a külön szobával kapcsolatban, adtak hozzá kulcsot és be lehetett zárni ha nem vagy bent...
2728. Zodkacaj (válaszként erre: 2726. - 816fca07b8)
2009. máj. 9. 17:18
Csak a Fül -orr gégészeten volt egyszer a férjem külön szobában. Ha jól tudom 4500 Ft/ éjszaka., Ep-ben elszámolható. Tegnap írtam a szoba minőségéről.
2009. máj. 9. 15:34

és még 1 a fülbevalóról: olyat vegyek ami az alap-amit ha belőnének,kerülne bele-vagy vihetek pl pici karikát?

köszi

2009. máj. 9. 14:43

sziasztok!

szent imrében a fizetős egyágyas szobáról vannak infóitok? császár után is lehet menni? nekem valszeg megint az lesz..mennyi,mi a felszerelés benne,mit lehet bevinni-pl légzésfigyelő?

minden infó érdekel, a hivatalos oldalon nem sok van..

köszönöm!!!!!!!!

2725. fildus
2009. máj. 8. 21:37
padlizsánt lehet, tésztát is de csak mértékekel...
2724. Lemi09 (válaszként erre: 2717. - Porc)
2009. máj. 8. 21:34

Na még ez is! Akkor most a padlizsános tészta is tiltólistán van?? :((

Nekem mindig is alacsony volt a cukrom, ettől a vizsgálattól januárban nagyon féltem, de nem kellett volna. 5,06 mmol/l lett a terheléses eredmény.

2723. Lemi09 (válaszként erre: 2721. - Fildus)
2009. máj. 8. 21:30
Megírtam priviben...
2722. fildus (válaszként erre: 2720. - Porc)
2009. máj. 8. 21:27

Az tényleg a határon van!

Nekem 7,25 volt, és már azzal is diétázni kellett, de én nem tartottam szigoruan, de a tiltólistásakat nem ettem... úgy ment le 6.9 re, állitólag 7,0 ig jó...

2721. fildus (válaszként erre: 2719. - Lemi09)
2009. máj. 8. 21:26

Okés, akkor kiválogatom a rugikat :)

Vagy iwiw-en?

2720. Porc (válaszként erre: 2718. - Fildus)
2009. máj. 8. 21:23
7,8 Nekem is diéta.
2719. Lemi09 (válaszként erre: 2714. - Fildus)
2009. máj. 8. 21:21

Nagyon köszi!

Most bodykat és kis ruhákat sokat vettünk, viszont rugdalózóval még mindig csehül állok. Ha abból tudnál adni néhányat kölcsön 56-osban, azt nagyon megköszönném! Nagyon vigyáznék rá.

2718. fildus (válaszként erre: 2717. - Porc)
2009. máj. 8. 21:20
Mi az a határérték, mennyi? Nekem is azon volt, diétáznom kellett...
2717. Porc (válaszként erre: 2716. - Porc)
2009. máj. 8. 19:40

Már meg is néztem a bababoltos linket, tényleg ígéretes.

Ja: nem egyedül voltunk, Ancsával találkoztam, és utána ettünk egy fagyit. Nekem jó darabig alighanem az utolsó volt, mert mint kiderült, határértéken van a cukrom, most diéta.

2716. Porc (válaszként erre: 2702. - Kattantak)
2009. máj. 8. 19:26
Igenigen, kérem a listát! Most jövök egy turiból, de most egy ideig nem megyek, kisruhával már nem állunk rosszul. Most jönnének a többi fontos dolgok, de mik és hol? Csak egy részére vannak ötleteink. Kata, ha a boltok eszedbe jutnak, azt is írd csak hozzá, előre is köszi!
2715. Zodkacaj
2009. máj. 8. 17:52

Sziasztok!

Látom nagyon aktívak voltatok!

Összefoglalnám én is a mondanivalómat:

1. Szent Imre szoba , tisztaság:

A múlt hónap végén volt a férjem egy kisebb műtéten a Szent Imrében. Gondoltuk ha már fizeti az EP akkor legyen külön szoba.Úgy hirdették négy vagy ötcsillagos szállodai szolgáltatást adnak. Majdnem minden rendben volt a szobával egy pár dolog kivételével: WC papír nem volt kérni kellett, a tusoló egy kis elkerített rész; a fürdőben semmi tusolókád csak egy elvezetőlyuk. A széf nem működik rajta a koszos portörlőrongy; az ágyon egy olyan ágyhuzat ami állandóan jött le a matracról ( gumis , valószínűleg nem az ágyra való). Sajnos azt kell mondanom, hogy még így is jobban nézett ki mint a többi szoba. Lehet én is külön szobába mennék ha szülök.

2. Berendy szerintem is nagyon jó . Az SZTK-ba járok hozzá mindig nagyon kedves.

3. Kattantak elküldenéd nekem is a listádat?

4. Most jött az info május 11.-én van aMinitext ruhaáruházban vásár.

[link]

De nem Az Asti hanem bent az udvarban valahol. Ezt csak kedden tudom meg akkor tudja megmutatni a kolléganőm. Ugyancsak kedden tudok árakat is mondani. Nem vagyok tisztában a "Baba" méretekkel, tudnátok ebben segíteni? Amúgy csak júni 15.-ke után fogok ruhákat vadászni.(de nagyon nem merek )

2714. fildus
2009. máj. 8. 17:31

Lemi nagyon szép verset írtál a naplódba!

Kérdeztem, de nem válaszoltál rá, hogy 56-os rucik kellenek? Odatudom adni, mert itt minden csajszi most "kukis"-t vár...

2713. fildus (válaszként erre: 2712. - Lemi09)
2009. máj. 8. 17:18

Igen, de csak másodjára, mert az első mintavétel eredménye "nem volt egyértelmű", így újra levették, állítólag valamilyen baktérium volt benne... De nem kaptam rá semmit, merthogy azt a baba gyomra megtudja emészteni...

Szóval a semmiért vártam két hetet a szoptatással (mert amíg nem volt eredmény addig nem lehetett), mire lehetett volna addigra nem tudtam...

2712. Lemi09
2009. máj. 8. 16:47

fildus!

Megkönnyeztem, amit a tápszer vs. anyatejes táplálásról írtál arra a cikkre reagálva! Szívemből beszéltél! Tényleg, kiderült, hogy miért volt zöldes az előtejed?

2711. fildus
2009. máj. 8. 16:46

Én Domestos fertőtlenítőkendőt vittem magammal, és minden illemhely látogatás előtt letöröltem magamnak.

Érdemes két papucsot is vinni, egyben zuhanyozni, egy meg ami rajtad van.

Értékekkel tényleg csínyján. Elvileg minden szobában van széf, csak épp nem működik, vagy nem tudod értelmezni a használati utasítást.

Jah WC papírt vigyetek, elvileg adnak, de mikor bent voltam elfogyott és azt mondták nincs több!

2710. Lilith76 (válaszként erre: 2686. - Monstro)
2009. máj. 8. 15:44
baross u. 4D rendelő (magán), szuperjó :)
2709. Szilvita (válaszként erre: 2707. - Kattantak)
2009. máj. 8. 15:26
Köszönöm:) Átnézem!
2708. kattantak
2009. máj. 8. 15:23

közben megleltem a linket, babakád, feltét, és egyéb ügyében :)...

[link]

2707. kattantak (válaszként erre: 2706. - Szilvita)
2009. máj. 8. 15:21
elküldtem :)
2706. Szilvita (válaszként erre: 2702. - Kattantak)
2009. máj. 8. 15:14
Engem érdekelne, elküldenéd?
2009. máj. 8. 15:10

[link]

itt a baba és rajta van.

olcsóbb mint a biztonsági fürdetők,és nekem azok nemtetszettek,mert kemények

2704. 816fca07b8 (válaszként erre: 2673. - Lemi09)
2009. máj. 8. 15:05

szia! úgy tettük bele h a háta mögé is jutott,és szépen belefektettük,olyan majdnem fekvő-ülőpózban van benne a baba és biztonságban érzi magát nem kell tartani.. ha már leesett a köldökcsonk annyi víz mehet amennyi neki jólesik.

akkor is jó volt amikor már ült,mert ha véletlenül hanyattvágta magát,akkor sem lett baja mert puha nagyon

így néz ki,babatartó szivacs a neve,párszáz forint

[link]

és ezt írják róla:

"* a baba első pár(kb. 8 hónapos korig) hónapjában segíti a fürdetést

* csúszásgátlóként is funkcionál

* szinte bármely babakádhoz, normál kádhoz használható

* 2 db fürdető szivaccsal"

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook