Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szent Imre kórház szülészete fórum

Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)

2613. fildus
2009. máj. 6. 16:58
Ancsa itt vagy még?
2612. Ancsa 37
2009. máj. 6. 16:53
Lányok lépek, szép estét mindenkinek. Útközben megtámadom a zöldségest és veszek egy kiló epret és az egészet egyedül fogom megenni! :-))
2611. Ancsa 37 (válaszként erre: 2610. - Monstro)
2009. máj. 6. 16:49

Én meg a ház miatt irigyellek! Nem szívesen gondolok bele, hogyha majd egyszer mégis költöznénk, akkor azt egy kisgyereket ráncigálva kell majd megoldani.

Ott lesz a kert, a homokozó, nem kell fél napos projektként játszótérre szambázni (na néha belefér, de minden nap iszonyú fárasztó, évekig vigyáztam gyerekekre Németországban)

Pár hete voltunk Diósdon, férjem barátjáák vettek ott házat. Nagyon jó környék, de valami iszonyú meredek az utca, hogy fogják ott feltolni a babakocsit!

Mekkora kertetek lesz? Hadd irigykedjem! :-)

2610. monstro (válaszként erre: 2609. - Ancsa 37)
2009. máj. 6. 16:43
De irigyellek:) mi sajna idén nem megyünk sehová, talán majd jövöre a prücsökkel:) Nekünk minden pénz megy a házba, hogy kézen legyen mire őfelsége megérkezik:)
2609. Ancsa 37 (válaszként erre: 2607. - Monstro)
2009. máj. 6. 16:37

Én sem vagyok Újbudától elájulva, bár nem panelban lakunk, de körbe-körbe az van körülöttünk meg a Fehérvári út rettenetes zaja-pora.

Én is ruhát keresnék, jó szellőset. Júni 6-án elmegyünk apácskával nyaralni Görögországba, mégsem lehetek farmerban, ott gondolom majd javában tombol a nyár. Jaj de várom!

2608. riomezo (válaszként erre: 2585. - Porc)
2009. máj. 6. 16:32

Szia Porc,

ha nem nagy kérés átküldenéd az infót Raft dokiról nekem is privátba? (terhesgondozás és szülés)És azt hogyan értetted, hogy bepecsételte a kiskönyvedbe, hogy Szent Imre kórház? Ennyi kell csak ahhoz, hogy ott szülhess?

2607. monstro (válaszként erre: 2603. - Ancsa 37)
2009. máj. 6. 16:16
Most pénteken mennél? mert pont előtte nap lesz új tavaszi bálabontás, szóval sztem jó sokan lesznek:) amúgy nem rosszak a cuccok, de alig lehetett odaférni az állványokhoz annyian voltak:) amit én kerestem az pont nem volt sehol ( nyári ruhát ami ráfér a hasamra:)
2606. monstro (válaszként erre: 2603. - Ancsa 37)
2009. máj. 6. 16:14
A férjem mindig azt mondta, ( én előtte miklóson laktam családi házba, majd csepelen, de soem laktam előtte 10emeletes panelba) hogy a 11-ker az kiemelt zöldövezet:)) tele panelházzal:) bár a kórház mögötti rész szerintem nagyon jó lesz majd sétálásra, meg babakocsi tologatásra:)
2605. Ancsa 37 (válaszként erre: 2601. - Monstro)
2009. máj. 6. 16:03
És azt nem sikerült már megnézned, hogy milyen minőségű cuccokat árulnak? Nagyon leharcoltak? Mert ha igen, akkor nem is fárasztom magam arrafelé...
2604. Ancsa 37 (válaszként erre: 2602. - Fildus)
2009. máj. 6. 16:02

Nekem 2 munkatársam is onnan jár be, viszonylag jó a vonatkozlekedés. Csak a ház jó messze legyen a vasúttól, mert irtó hangos, közvetlenül a házak mellett megy a vonat és jó sűrűn jár!

Állítólag most esni fognak nagyon az ingatlanárak, érdemes várni egy picit.

2603. Ancsa 37
2009. máj. 6. 15:58

De jó annak, aki délelőtt is járhat turizni! :-)

De most jó tippet adtál, pénteken arra kanyarodom, hátha 3 óra tájban még nem lesznek sokan, köszi szépen!

Én 10 percre lakom a Szt.Imrétől, evidens, hogy itt kerestem dokit (én kórházat választottam, utána kerestem dokit)

Korábban Zuglóban, ill. Sashalmon laktam, egy éve költöztem a XI-be a páromhoz azután hogy összeházasodtunk. Még nem is ismermem ki itt magam igazán...Sashalmon olyan jó volt a levegő, a sok szép fa, családiházas utcák (mondjuk én társasházban laktam, de volt zárt közös udvar sok fával és nem a villamos csörömpölésére ébredtem hajnalban)

2602. fildus
2009. máj. 6. 15:57
Mindenképp Pest közelében szerettünk volna maradni, és Vecsés nem annyira drága, mint Budapest. Most házrészben lakunk, másfél szoba, és szeretnénk egy önálló kertes házat, szeretném, ha a gyermekemnek saját szobája lehetne...
2601. monstro (válaszként erre: 2595. - Ancsa 37)
2009. máj. 6. 15:53
Mi is ott laktunk a Fraknó utcába párom 30 évig én csak 3 évig:) mi decemberben adtuk el még viszonylag jó áron a panelt, és vettünk egy házat diósdon:) én annó azért választottam a szent imrét, mert ha szülök is gyalog lesétálok:)
2600. monstro
2009. máj. 6. 15:51
Én pont tegnap voltam a nagy lajoson a turiban, mert ott dolgozom tőle pár megállóra. Most akciósan 1245/kg ért árulnak mindent. De ahogy bementem, már jöttem is ki, mert nekem olyan levegőtlen volt hogy két perc alatt olyan rosszul lettem a szagoktól meg a levegőtléenségtől. iszonyúan sokan voltak. Talán majd egyik délelőtt benézek:)
2599. Ancsa 37 (válaszként erre: 2598. - Fildus)
2009. máj. 6. 15:48

Hú, hát álmaim nekem is vannak, hogy hová költöznék :-) de egyelőre nincs realitásuk. Pont az előbb nézegettem az ingatlan.com honlapját és csorgattam a nyálam...

Vecsésen laknak rokonok-barátok, vagy csak szimpatikus?

2598. fildus (válaszként erre: 2597. - Ancsa 37)
2009. máj. 6. 15:44

És még messzebb szeretnénk menni, áruljuk a kicsiny lakásunkat (eddig nem sok sikerrel).

Ha sikerülne, akkor vecsésre mennénk lakni :-)

2597. Ancsa 37 (válaszként erre: 2596. - Fildus)
2009. máj. 6. 15:42

Igen, errefelé is lakunk..hát Lőrinc az jó messze van...én Pestszentimrén dolgoztam régebben, hát felért egy kirándulással az oda-vissza utazás :-(

De abban a turiban, ami a Klinikáknál van, egyszer összefuthatunk egyszer pénteken (6-ra reménytelen odaérnem, hétköznap 5-ig melózom, de pénteken csak 2-ig) Zuglóban is van a Nagy Lajoson üzletük, az tovább tart nyitva, hétköznap 7-ig, szombaton 2-ig.

2596. fildus (válaszként erre: 2595. - Ancsa 37)
2009. máj. 6. 15:36

Nem találom a választ, sebaj :-)

Igen tényleg kicsi a világ :-)

Hű akkor teljesen más irányban vagy mint én...

Erre is laktok, vagy csak a munkahelyed van itt?

A férjem dolgozik a fehérvári úton, mi Pestszentlőrincen lakunk (én a kálvin térnél dolgoztam egy nagy egyetemen).

2595. Ancsa 37 (válaszként erre: 2594. - Fildus)
2009. máj. 6. 15:27

XI. ker. Kelenföldi pályaudvar környéke, de 7-es busszal bárhová el tudok menni-5 után :-)

Nagyon édes vagy, nem is rád gondoltam...ha látnád azt a csomagot, ami kaptam te is kiakadnál. Olyan minőség, amit a turkálóból sem visz el senki. És én már tényleg annyi mindent vettem neki-elsősorban új cuccokat. Na, mindegy.

Igen, válaszoltam is rá neked múltkor! Nem olvastad ezek szerint. Jót vigyorogtunk a férjemmel mindketten, hogy milyen kicsi a világ! Üdvözletét küldi párodnak :-) És gratulál utólag is a gyönyörű kislányotokhoz!

2594. fildus (válaszként erre: 2592. - Ancsa 37)
2009. máj. 6. 15:22

Te merre dolgozol? Munka utána összefuthatnánk, ha gondolod...

Én adom az ígért ruhákat, és nem kinyultak :D

Csak Lizikémen voltak, úgyhogy megkímélt állapotban, szinte olyan mint az új...

Férjednek említetted, hogy az én férjem és Ők együtt dolgoztak? (egyébként Ők ismerik egymást iwiw-en :-))

2593. Ancsa 37 (válaszként erre: 2585. - Porc)
2009. máj. 6. 15:21
Ebben a boltban tegnap voltam, 1000 Ft alatt nem volt rugi, a bodyk 500 Ft körül voltak - ez azért nem annyira olcsó (Tescoban, C&A-ban már ennyiért újat adnak) úgyhogy én legközelebb kipróbálom a kilós szekciójukat.
2592. Ancsa 37 (válaszként erre: 2591. - Fildus)
2009. máj. 6. 15:17

Én benne vagyok :-) Nem zavarnánk egymás köreit, te úgyis a lányos cuccokra hajtasz én meg a fickósokra...

Majd veszek néhány új cuccot is, de azért a turkálókat sem hagyom ki, mert még bőven lesz kiadás (kiságy, pelenkázó, kocsi stb.) mi nem igen kapunk senkitől semmit, magunknak kell beszereznünk.

Pontosabban ígértek két helyről kiságyat, de kiderült róluk, hogy olyan állapotban vannak, hogy inkább lemondtunk róla. Aztán küldött egy barátnőm gyerekruhát csomagban vidékről. 10 kg, hát leesett az állam amikor kinyitottam, mert én ilyen ruhákat nemhogy ajándékba nem adnék, hanem kidobnám. És azzal a szöveggel kaptam, hogy majd kéri vissza... Lukas zokni, félretaposott sarkú cipő, foltos-hypós nadrág, kinyúlt bodyk stb. pedig tudom, hogy a saját gyerekeit azért nem ilyen ruhába járatta a barátnőm. És tőlem mennyi mindent kaptak már! Szóval én inkább adnék 2 db-ot de normálisat, mint egy doboznyi szemetet.

Ebből az esetből tanulva elhatároztuk a férjemmel, hogy nem számolunk senki felajánlásával, ha kapunk valamit és használható örülünk neki, de alapvetően mindent megveszünk, sz*rokban nem járatjuk a gyerekünket.

Ha a többi barátnőm is a kidobásra váró ruháit akarja ránkakasztani, akkor köszönjük szépen, de inkább nem kérjük.

Ha csak a felét visszakapnám, amit az elmúlt 20 évben én a kisgyerekes barátnőimnek ajándékba adtam, akkor egy ideig nem kellene ruhát vennünk, de hát ebben már nem reménykedünk. Mindig érnek meglepetések :-(

Hétfőn bementem az irodával szemközti turiba, magamnak kerestem a nyári melegre lenge ruhát, szoknyát. Jellemzően 1 db blúzt találtam magamnak (2E Ft volt) de volt egy akció, 100/db kisbabaruha.

Egész jó állapotban vannak, felsők-nacik-bodyk, 3-6 hónaposra valók. Rugik nem voltak meg csecsemőcuccok sem, de azt majd hoznak a látogatók - legalábbis remélem...

Vettem egy csomót, 3E Ft-ot fizettem. Egy óriási szatyorral mentem haza, apácska kiakadt, hogy hová teszünk ennyi cuccot. Megvígasztaltam, hogy ez semmi, mennyi lesz még! :-)))

2591. fildus (válaszként erre: 2585. - Porc)
2009. máj. 6. 14:45

Hihi, én is ott vásároltam ám!

De én a Klinikák és a Nagyvárad téri közti turkálóban. 2490 Ft/kg.

Nagyon klassz ruhákat lehet kifogni, volt olyan is amiben még az eredeti cimke is benne volt. Ha 40-50 darab ruhát nem vettem, akkor egyet se (igaz már szinte mindet kinőttük, úgyhogy kéne menni megint)...

Közös turkálás, lányok? :D

2590. Ancsa 37 (válaszként erre: 2589. - Kattantak)
2009. máj. 6. 12:21

Körbejártam anno a témát, csak az a helyzet, hogy én XI. kerületi vagyok, és mivel Barna nem rendel a kerületi Sztk-ban, csak maszek rendelője van, nem is utalhat be oda UH-ra, márpedig UH-t nem csinálnak beutaló nélkül.

Ha maradok Barnánál, akkor egyszer nála kellett volna sorban állnom a vizsgálatra, egyszer meg az Sztk-s dokinál, hogy utaljon be az UH-ra. Na, ez már kicsit sok lett volna a jóból, én ezt nem vállaltam.

2589. kattantak
2009. máj. 6. 11:54
Olvastam egyik nap egy másik szent Imrés fórumot... csak gondoltam megosztom Veletek.. nekem Barna Péter volt az orvosom, ugye beszéltük már, hogy jó, csak nem olcsó... de igazából csak azért, mert külön uh-s van Náluk... viszont pont a másik fórumon írta valaki, hogy mondták nem tehetik meg anyagilag, és mondta a Barna, hogy természetesen nyugodtan csináltathatja máshol is, nincs azzal gond, és tb alapon kötelesek is elvállalni...
2588. kattantak (válaszként erre: 2585. - Porc)
2009. máj. 6. 11:52

majd mindenkép írd meg mi szép, jókat sikerült beszerezned!!! :))

a turik meg tényleg érdemes, kimosod, és semmi baja nincs annak a runának.. nem vagy anyagias, szerintem ebben a világban nagyon figyelni kell, mire költ az ember, és ha valamit meg tud venni az ember olcsóbban, akkor miért ne tenné :)

2587. kattantak (válaszként erre: 2578. - Ancsa 37)
2009. máj. 6. 11:50

Örülük, hogy minden oké... a mocorgás miatt ne aggódj... tőlem is kérdezték ebben az időben, hogy ugye sokat mocorog, én meg aggódtam össze vissza, hogy nem.. sőt pont nem volt egyszer a védőnőm, és a helyettese meg olyan aggódo képet vágott, hogy legszívesebben rohantam volna a dokihoz.. de majd beindul, úgy hogy nem tudod leállítani sem... szülés előtti pénteken még az árkádba kajáltunk. a szomszéd asztálnál meg le sem bírták venni a hasamról a szemüket, úgy ugrált, pedig állítolag a végén már kevesebbet mozognak...

Köszi Manna dícséretét :)).. hát ne is mond, minden nap hálát adok az udvarért.. anno mikor vettük a házat nagyon kerteset szerettem volna, főleg a tervezett babó miatt... és szerencsére össze jött, igaz 20 évre eladtuk magunkat a banknak, de máskép ugye keveseknek megy... de drukkolok, hogy mielőbb Nektek is összejöjjön

2586. kattantak (válaszként erre: 2576. - Porc)
2009. máj. 6. 11:45

jaj, de jó, nem csak mi vagyunk ennyire nem normálisak (bocsi :))), mi anno Mannát Pöttömbölénynek hívtuk :))))

Örülök, hogy pozitív tapasztalatod volt :)

Hát igen, lehet már nem is kopasz :)), Manna is hajjal született :)), szép neve lesz, bármelyiket is válasszátok :)

2585. Porc (válaszként erre: 2583. - Ancsa 37)
2009. máj. 6. 09:58

Azért a hétvégi soppingolásnál csak módjával talpalj!

Ja, eszembe jutott még valami. Maria Treben, és a kedvenc nőklapjás szakértőm is ajánlja terhesség alatt a palástfű teát, én iszogatom, ha eszembe jut, majdnem minden nap egy-egy csészével. M.T. kifejezetten vetélés megelőzésére, méh erősítésére javasolja.

Nektek ajánlgattam már a gyerekturikat? Bocs, ha másodjára mondom.

A kisrucik is tekintélyes összegekbe kerülnek, de a Háda legtöbb boltjában van gyerekláda, illetve a Rákóczi úton a Keletihez közel van egy kifejezetten gyerekruhára szakosodott boltjuk, és szó szerint fillérekért lehet hibátlan és márkás rucikat turkálni, mindenfélét. És ezeken látszik, hogy már jópár mosást kibírtak, tehát ha én kétszer átmosom 60 fokon (a fehéreket simán elsőre hipóval is), akkor semmivel sem lesz kevésbé higiénikus, mint a többi, médinkína, ki tudja, mivel kezelt, milyen körülmények között szállított és tárolt vadiújak, szóval ajánlom mindenkinek. Tényleg gyönyörű darabokat lehet kifogni, és a múltkor pl. egy barátnőmmel közösen, akivel tudjuk is majd a ruhákat örökíteni, egy nagy szatyornyit válogattunk össze, megszámoltuk, 30 darab volt, plusz még nekem egy csini felső, 5100 forintot fizettünk.

Most már az Isten se mossa le rólam, hogy anyagias vagyok, de azért nem mindegy...

Küldök privit az utolsó kérdésedre.

Most tényleg mindjár elindulok, van még egy postás csekkbefizető köröm, utána megyek a Soroksárira.

2584. Dézsa (válaszként erre: 2578. - Ancsa 37)
2009. máj. 6. 09:52
Az orvosom azt mondta, ha a gyerek keresztben fekszik, gyakrabban érezhető görcsösnek a pocak.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook