Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)
Igen, Dékány Ágnes doktornő az orvosom, nagyon bízom benne, nem tűnt eddig sem vadorzónak, sőt! Szóval azt gondolom, hogy csak akkor fog bármilyen szinten beavatkozni, ha nagyon indokolt.
Első babánk lesz, de én sem szeretnék az autópályán szülni, akkor inkább befekszem :-)
(A terminusról: itt felénk egy hetet várnak. Már a legelső uh-n is látszott, sőt, később az összes uh eredmény is alátámasztotta, hogy kisebb a babánk, mint ahogy a naptár mutatja. Az itteni dokim mégis a menstruációhoz számolta a szülés időpontját, mutathattam én neki akármilyen hőgörbét, meg szabálytalan cikulsokat. Innentől kezdve itt úgy veszik, hogy túlléptem a terminust és ha itt szülnék, jövő hétfőn indítanának. Még szerencse, hogy félidőben váltottam.)
Huh, köszi a gyors válaszokat! Nem vagyok egyszerű eset, mert vidékről mennék szülni a Szt. Imrébe, szerintem ezért akar Dékány doktornő a közelben tudni.
Papíron 31-én töltöttem a 40. hetet. Viszont én tudom, hogy 5 nappal később volt peteérésem, ezt a hőgörbém, ovulációs teszt is alátámasztja. Mióta nem szedtem a fogamzásgátlót, azóta 27-41 napig mindenféle hosszúságú ciklusom volt kb. két éven keresztül, szóval muszáj volt figyelni, hogy mikor ovulálok, mert ráadásul progipótlásra volt szükségem, duphastont ovu utáni naptól szedtem - így lettem várandós rögtön az első pótolt hónapban.
Nst-k rendben, sokat mozog amúgy, uh két hete volt, minden szuper,de szerintem az nem mérvadó már. Szerdán csinál a doktornő frisset.
A vizsgálatok eredménye alapján megbeszéljük, hogy mik a lehetőségek, mindenesetre viszem az összes cókmókom. Nagyon nem szeretnék befeküdni, de természetesen a baba az első, nem kívánságműsor.
Saját tapasztalat: betöltött 42. hét a hivatalos túlhordás.
41. hét otthon-napi NST-vel, a 42. meg a kórházban dekkolást jelent-minden reggel vizsgálat, napi 2 NST, nálam volt magzatvíznézés is-na az hogy fáj!
Mennyivel hordtad túl a babót?
Sziasztok!
Segítenétek nekem? Valószínűleg szerdán be kell feküdnöm a Szent Imrébe, terminus túllépés miatt. A dokimmal aznap találkozom, nem tudjátok véletlenül, hogy mi a protokoll, meddig engedik túlhordani, ha minden rendben van?
Köszönöm!
Asszem csak akkor nem kell új házassági, ha az esküvő a baba születését megelőző 9 hónapon belül történt :) akkor elfogadják az eredeti anyakönyvi kivonatot-bárhol is házasodtál-de javítsatok ki, ha nem így van.
Ha valaki ugyanazon kerületen-településen belül házasodott és szült is, azzal nem tudom hogy mi van. De ha ez a kettő nem egy helyen történt-történik, akkor tuti kell igazolás.
Nekünk vidéken volt az esküvőnk, írtam egy hivatalos levelet az anyakönyvvezetőnek, egy héten belül megjött az igazolás, nem kellett érte egy fillért se fizetnem.
Nem, mivel másik kerületben volt a esküvő.
Én a 18 kerben lakom, de a Szent Imrében szültem és kellett a "friss" házassági a gyerek anyakönyveztetéséhez.
Köszönöm az eddigi infókat!
Még egy utolsó kérdésem volna, elfogadják az eredeti házassági anyakönyvi kivonatot, avagy kell kérjek 300 napnál nem régebbit???
(X. kerben lakunk és ott is házasodtunk össze)
Előre is köszi!
Sziasztok,
bár tudom, már többször volt itt róla szó, de sajnos nem emlékszem... ugye az Imrében keddenként van kismamatorna - nem csak délután, hanem délelőtt is. A délelőttel kapcsolatban meg tudja vki mondani mikor kezdődik, meddig tart, pontosan hol és mit kell/ érdemes magunkkal vinni?
köszönöm,
A.
Sziasztok :)
Nekünk még 13 nap van a kiírt időpontig. Kíváncsi leszek kibírja-e a kisasszony odabent vagy hamarabb akar majd jönni :)
Én még vacilálok az egyágyas szobán, de a múltkor is jobb volt, hogy nem voltam egyedül. Igaz, akkor csupán 2 éjszakát töltöttünk bent és átkerültünk a Jánosba, de akkor is jobb volt társaságban, mint egyedül.
Monstro, nem hotelszolgáltatást akartál írni?
Vagy Szt.Imrében már hitelt is lehet felvenni? :DDD
Egy hét nekem túl sok volt a szobatársakból :)
Mire megszületett Andris már hulla voltam, semmi másra nem vágytam, mint hogy végre kialhassam magam.
Érdekes, én azokkal a mamikkal tartom a kapcsolatot, akikkel együtt voltunk a Bajcsyban CVS-en, meg akikkel együtt jártam a Szt.Imrés tornára és a Mona Lisa csoportba.
Porccal mi lehet? Van valakinek infója?
Sziasztok!
Én élveztem a kétágyas szobát, normálisak voltak a szobatársak, egyedül a rengeteg látogatóval volt bajom, mármint a saját családommal és barátokkal, mert egyfolytában telefon csöngött, meg bejött mindenki. Mire hazajöttem, hulla voltam.
Következőnél letiltom a látogatást:)
Én egy hétig feküdtem a Tétényi úti oldalon-szembe velem a 7-es busz megállója. Nemcsak zaj, de jó meleg is volt. De ez még akkor is tuti jobb, mint a szobatársam horkolása meg az egész napos telefonálgatása. 100x hallgattam végig a szüléstörténetét, inkább kint sétáltam friss császárral a folyosón.
A kórházban töltött 1 hét legszebb élménye, amikor egyedül maradtam Andrissal a szobában fél napra. Hétfőn engedtek minket haza, de apa vidéken volt és csak késő du. tudott értünk jönni. A telefonálós nő reggel lelépett és végre ketten maradtunk Andrissal-annyira jó volt! Csend, nyugalom, béke :))) Erre a fél napra emlékszem vissza a legszívesebben. 3 garnitúra szobatársat elfogyasztottam az 1 hét alatt, örültem hogy végre csak a gyerekemre figyelhettem.
Ha véletlenül még 1x bekerülök a Szt.Imre szülészetére, akkor már tudom, hogy egyágyas szobát kérnék.
Bár tudom, ez nem kívánságműsor: amikor én szültem, akkor potyogtak a karácsony táján készült babák (szept. vége okt. eleje) még 1 ágyas szobát sem lehetett kérni mert oda is toltak be pótágyat. Annyian voltunk hogy még a császárműtőben is vezettek le hüvelyi szülést...
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatod van a Szent István Kórház szülészetéről?
- Mi a véleményetek a Szentesi kórház szülészetéről, nőgyógyászatáról?
- Mik a legfrissebb tapasztalatok a bp-i Szent János kórház szülészetéről?
- Szent István Kórház szülészete, orvosok árak, tapasztalatok
- Szent János vagy Kútvölgyi (magán) kórház szülészete?
- Szent Imre Kórház szülészete.Kinek milyen tapasztalatai vannak?