Hogyan tudnék segíteni neki? (beszélgetés)
A cselekmény nagy volumenű, ebben igazad van.
Az anyagok vizsgálata viszont folyamatban van.
A 13 hanganyagból 3 hanganyagról már bebizonyosodott egyébként, hogy hiteles.
A további 10 felvétel vizsgálata még folyamatban van.
Az öcsém tizenegyedikes gimnazista.
Jelenleg hivatalosan nyári szünet van.
Az iskolába egyesek ledöbbentek, mások meg tudatában voltak/lehettek a dolgokkal.
Hol lenne a helye most, ha...
Iskola, munkahely? Ott hogy reagáltak ?
Az öcsém előzetes letartóztatását a tegnapi nap folyamán 90 nappal, 2025. október 13-ig meghosszabbították.
A korábban benyújtott kép- és hanganyagok ellenőrzése még folyamatban van.
Ha bármilyen fejlemény van, akkor mindenképpen rendelkezem.
Ráadásul időm is van, mert a kisebbik gyermekem még csak most lesz 2 éves, vagyis még itthon vagyok vele.
Vegyesen! Voltak és vannak kis- és nagykorúak is az eljárásban. Az utolsó körben letartóztatottak közül a két díler pl. nagykorú volt.
Az öcsém még előzetes letartóztatás van! Még 3 hétig biztosan!
Elmúlt napokban több fiatalt is kihallgattak azon lista alapján, amit öcsém átadott a rendőrségnek. Volt olyan közöttük, akit a kihallgatását követően őrizetbe vettek (2 díler és 1 fogyasztó), volt akit elengedtek (4 "csak" fogyasztó). A kihallgatottak közül összesen 2 volt nagykorú.
A hanganyagok vizsgálata még folyamatban van. Az ügyvédünk szerint, hogyha megállapítást nyer, hogy a felvételek nem hamisak, valamint az eljárás alatt továbbra is együttműködő lesz a hatóságokkal, akkor jó esélyekkel kezdheti meg a bírósági eljárást is. A szakmai tapasztalata alapján egy ilyen horderejű ügyben több mint egy tucat szakértők alapján hitelesnek minősített hangfelvétel olyan erős bizonyítéknak számít, hogy már az eljárás alatt is van lehetőség arra, hogy enyhébb kényszerintézkedést alkalmazzanak nála.
A tények ellened beszélnek! Maga az ügyész ismerte el, hogy az öcsém ugyanúgy áldozata a díler(ek)nek, mint a többiek. Már csak azért nem is lehet egy kalap alá venni a néhány nappal korábban előállított dílerrel, mert öcsém saját maga ment be a rendőrségre. A tanúvallomása úgy indult, hogy csak tanúként hallgatják ki. Miután teljeskörű tényfeltáró vallomást tett, továbbá önként adott át hanganyagokat, feljegyzéseket a vásárlásairól és eladásairól, továbbá az általa felhalmozott pénz maradványának pontos hol létét is felfedte.
Akkor egy olyan háttérinformáció, amit nem kizárólag öcsémtől, vagy éppen a szüleinktől tudok az üggyel kapcsolatban.
- Június 6. < előállítanak egy 16 és egy 17 éves fiút valamint egy 16 éves lányt. A fiatalabb fiú beépített volt kb. 2-3 hónapja segített a rendőrségnek bizonyítékot szerezni. A lány pedig a barátnője. Az idősebb fiú maga a díler, aki azóta sem tett vallomást.
(Ezt nem öcsémtől vagy a szüleimtől tudom, hanem ismerem a lánynak testvérét [hisz osztálytársak voltunk és elég jó viszonyban vagyok vele] és tőle tudom)
- Június 12. < öcsém önként bemegy a rendőrségre és az általa ismert információkról részletes vallomást tesz, valamint egyéb adatokkal is szolgál a rendőrségnek.
- Június 13. < Előzetes letartóztatásba kerül
A legutóbbi válaszommal nem az öcsémet akarom kizárólag védeni, hanem arra szerettem volna utalni, hogy bizony sajnos vannak olyan helyzetek, amikor egy tinédzser rosszul dönt, amelyek a fenyegetés és zsarolás hatására tönténnek.
Természetesen kétszeres édesanyaként magam sem díjazom a kábítószerezést vagy annak éppen annak terjesztését főképpen elítélem!
Kedves Tai!
Ha téged egy az életedet bizonyos értelemben véve negatív titokkal zsarolnak, fenyegetnek, akkor is így fognád fel a dolgot? Szerintem nem!
Tudja az öcsém, hogy hibát követett el. Persze utólag szembesült vele, hogy a szüleink sokkal elfogadóbbak ezzel kapcsolatban, mint amit kommunikálnak, mint ahogy esetleg viselkednek. (Itt nem a kábítószerre gondolok most).
"Esetünkben van egy "jóhiszemű" bűnöző. Nyilván értékelni fogják a megbánását, segítő hozzáállását, de attól még ő sem szent és ezt nem is állítja magáról.
Ez a fiú áldozat is, de esélye van a tisztességes életre, mert akarja !"
Maguk a kihallgatást végző rendőrök, az ügyész és a nyomozati bíró is utalt erre.
Áldozata egy bűnbandának, akik zsarolták, lelkileg bántották, félt a banda tagjaitól és félt a titkának időelőtti kiderülésétől. Látják, hogy megbánta és kész együttműködni a hatóságokkal, vállalni a saját tetteinek következményeit. Őt lényegében felszabadította az, hogy az első számú dílerét, akitől legtöbbször vette a szert és egyben zsarolóját letartóztatták, hisz így sem a titkával, sem mással nem tudták tovább zsarolni.
"Aki ártatlan, az nem is kerül a látóterébe."
Ebben azért lehet vitatkozni, hisz a Móri mészárlás ügyében először nem az elkövetőket vonták eljárás alá. (Igaz, hogy az eljárás alá vont személyek elkövettek más bűncselekményeket, de azt éppen nem)
A másik emblematikus ügy a Balla Irma debreceni önkormányzati képviselő meggyilkolásával kapcsolatos eljárás, ahol először a fiát ítélték el, majd kiderült, hogy semmi köze nem volt az édesanyja megöléséhez.
További ajánlott fórumok:
- Melyik az az 1-ből és 0-ból álló szám, amelyik osztható 36-tal? 7.osztályos fiamnak, ez a házifeladata, és nem tudok neki segíteni benne
- Erősen székrekedéses kisgyermek. Segítsetek kérlek, hogyan tudok segíteni neki?
- 6 éves fiam minden éjjel rosszat álmodik. Hogyan tudok segíteni neki?
- Ovis lányom fél a sötétben!Hogyan tudok neki segiteni?
- Tudtok segíteni abban, hogy állami támogatással szigetelni szeretnénk családi házunkat, de nem tudom hogyan kezdjek neki?
- Szeretnék egy blogot csinálni, de fogalmam sincs, hogyan kezdjek neki... Teljesen laikus vagyok ebben a témában... Tudnátok segíteni?