Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Hogyan tudnék segíteni neki? fórum

Hogyan tudnék segíteni neki? (beszélgetés)

1 2 3
tegnapelőtt 17:35
Ma az ügyészség indítványára az ügyészség úgy döntött, hogy 30 napra előzetes fogva tartását rendeli el a 17. születésnapját a júniusi önfeladásának másnapján betöltő öcsémnek.
nov. 23. 20:38

Sajnos olyan új bizonyítékok kerültek elő, hogy újra őrizetbe vették öcsémet.

Az ügy 2025. november 11-én vett fordulatot először, amikor az öcsém egyik legjobb haverját előállította a rendőrség kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanújával. A 16 éves fiú azt közölte, hogy öcsém megbízásából kezdte el terjeszteni a kábítószert még októberben. Egy hangfelvételt is átadott, amin éppen a testvéremmel beszélgetnek részben a kábítószerről, részben egyéb iskolai témákról. Először egy iskolai sulis focikupáról van szó, majd a srác áttér a kábítószerre, de úgy, hogy valójában a sulikupával kapcsolatban sem várja meg öcsém válaszát. Így a felvételből úgy jött le, hogy lényegében a kábítószer-terjesztés átvételére helyesel öcsém. Az ügy furcsasága, hogy a beszélgetés dátumától számított második naptári nap volt az első olyan nap, amikorra tehető, hogy ettől a sráctól kábítószert vásároltak. Ráadásul a beszélgetést követő 8. napon átadott öcsémnek egy bizonyos összeget a fiú, amiről viszont rejtett módon képi felvételt is készített. Bár a felvételen az hangzik el először, hogy öcsémtől kölcsönkért korábban, és csak azt adja vissza. Aztán pár perccel később elhangzik az is, hogy az "üzletből ráeső rész" az a pénz, amit átvett.

A hangfelvételek sürgősségi vizsgálata pénteken lezárult és a vonatkozó döntések nyomán az öcsém szobáját átkutatták és megtalálták a vonatkozó összeget, melynek következményeként újra előállították és kihallgatták. Ő azt állította, hogy egyfelől a sulikupára vonatkozó kérdésre helyeselt, ill. a pénzről tényleg azt gondolta, hogy egy korábbi kölcsönt ad vissza a srác. Öcsémet őrizetbe is vették. Még előzetes fogva tartás elrendelésére nem került sor.

69. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 66. - Óvónőcske)
nov. 1. 13:35
Végül a fiaddal mi lett, hogyha meglehet tudni?
68. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 66. - Óvónőcske)
szept. 12. 07:43

Ti még egy fokkal rosszabb helyzetbe kerültetek, mert a fiatok olyan életkorban van, hogy az életellenes bűncselekményeken kívül (legjobb ismereteim szerint) semmiért sem büntethető. Ezzel a bűnbandák előszeretettel élnek vissza, ahogy azzal is, hogy ezt a korosztályt a legkönnyebb zsarolni, fenyegetni, velük szembe fizikai és lelkiterrort fenntartani. Sajnos a pedagógusok egy része szintén megvan vásárolva vagy nyakig benne van/lehet a bizniszekbe, de az ő jelenlétüket a legnehezebb bebizonyítani, mert ma már a pedagógus-bérek nem oly alacsonyak (tudom, mert van tanár a családomba), hogy megérje az egzisztenciáját azzal tönkre tenni, hogy nyíltan beálljon a bandákba.

Abban teljes egészében igazad van, hogy egy kábítószerkereskedő-hálózat annyira összetett, hogy többnyire az alsóbb szinteken levő fogyasztók és részben kereskedők (pl. mint öcsém) a fő-fő fejest vagy fejeseket nem ismerheti. Van 2-3 helyi vagy regionális vezető, aki fenyegetéssel, zsarolással a gyengébbeket, szegényebbeket belekényszeríti egy ilyen cselekménybe.

Olyan részletek kerültek a rendőrség elé az elmúlt hetekben, miután a testvérem háziőrizetbe került, ami még több dologra rávilágított.

Miután öcsém kikerült az előzetes fogva tartásból és kicsit látszólag megnyugodott, akkor először a szüleinknek fedett fel egy olyan részletet a bandába való bekerülésének elsődleges okáról (nem az volt, amiről nekem és a hatóságoknak már korábban beszélt), ami mindenkit meglepett.

Tudni kell a családunkról, hogy a legkisebb testvérünk (10 éves), több szívműtéten átesett, leukémiás, mozgássérült. A 16 éves öcsémet a szüleim keresztgyermeke (aki vérségileg is távoli rokonunk) és kisebbik testvérünk életével fenyegette. Ezt augusztus 25-én a rendvédelmi szervek felé is jelezte öcsém. Itt is szolgált írásos bizonyítékokkal, de ehhez be kellett avatnunk a nagyszüleinket is ebbe a részletbe, merthogy az erre vonatkozó emailek nyomtatott verzióját náluk dugta el öcsém a szüleink elől.

A fiú azóta előzetesbe került, ill. maga vallotta be, hogy aznap reggel, amikor öcsém feladta magát, felhívta a rendőrséget névtelenül és feljelentette a tesómat. Csakhogy az ügyben nem indult külön eljárás, mert az érintett feladta magát.

szept. 12. 06:53
Szeptember 7-től 90 nappal, december 7-ig meghosszabbították neki a házi őrizetét, ill. a tanév megkezdődése okán az iskolába járást engedték neki, viszont az iskolával egyeztetve egyéni tanrendbe került (magántanuló lett).
aug. 19. 17:40

Így ismeretlenül is sok erőt és kitartást kívánok Nektek !

Az öcsédre figyelj és vigyázz amennyire lehetséges, mert:

1, mentálisan nagyon megterheli az embert egy ilyen dolog (akár a zsarolás, akár a kényszerítés)

2, bár hibázott (nem kicsit) ezt meg kell tudni emészteni és felvállalni ( amit ő már meg is tett részben-egészben)

3, gyanítom ez a bűnbanda sokkal összetettebb volt és ahogy ezek dolgoznak biztos, hogy a testvéred sem ismeri a fő fő vezért ezért én félteném fizikálisan is a bántalmazástól, főleg ha a rendőrségnek önként segített.

Szüleidnek üzenem : Nekem és a férjemnek az elmúlt egy év pokol volt. Naponta omlottam össze és nem tudtam kezelni a gyerekemet. Amikor kiderült a dolog az első érzés a csalódás volt a gyermekembe, majd jött a "miért nem vettem észre", ezt felváltotta a "miért nem mondta meg" és jött az elfogadás. SZERESSÉK A TESTVÉREDET MINDEN ROSSZ DÖNTÉSÉVEL,TITKÁVAL EGYÜTT HISZ NINCS VESZVE, MERT FELVÁLLALTA AMIT TETT ÉS EZ NEM EGYÉRTELMŰ MINDENKINÉL! VALAKI MÁR ELVESZETT!!!

Engem és a családomat csak egy hajszál választott el attól, hogy valami hasonló ne történjen a legkisebb fiammal. Ő kapásból nemet mondott a használatra és a terjesztésre, de addigra már sokat látott és hallott!

Őt azzal zsarolták, hogy bántanak bennünket és az elsős unokaöccsét!!

A gyerek félt , rettegett és megcsinált olyan dolgokat, amiket tudta, hogy rossz (cigit csempészett a suliba, lebukott, mert lebuktatták direkt, elhordta otthonról a pénzét és nekik adta, megverték az iskola előtt ) kínjába tünetelt az iskolában!

Az elején nem értettük mi van vele, büntetésbe került itthon, majd elmondta a története egy részét , de az egészet nem merte , mert tudta bemegyek az iskolába és keresni fogom a felelősöket.

Igyekeztem kompromisszum kész lenni, bementem a suliba és az igazgatónőt szembesítettem egy csomó dologgal . Tök kulturáltan, ajánlottam fel megoldásokat, segítséget.

Az eredmény az lett, hogy már a tanári kar is ellene fordult és igyekeztek úgy intézni, hogy elmenjen onnan.

Miután egy olyan lopást akartak rábizonyítani, amit nem követett el és nélkülünk kihallgatták és meggyanúsították az iskolában a 13 éves gyerekemet fogtam és azonnal elvittem onnan.

Mondjuk nem hagytam annyiban a dolgot, mert azonnal jeleztem a rendőrségnek mi folyik ott és a tankerületnek is!

Egy csomó rendőrrel, fejessel beszéltem , azóta megfigyelési szakaszban van a dolog. Amikor a gyerek megtudta, hogy szóltam a rendőröknek összeomlott, mert úgy félt az elkövetőktől. Kiderült, hogy hiába lakunk falun a várostól 20 km-re a szervezett bűnözés szálai ide is lejutnak, sőt , az elsődleges elkövető ide valósi !!!

16 alkalommal vittük pszichológushoz 15 000 Ft volt óránként. Most egy vidéki kis iskolába raktam el, de jövőre középiskolába újra a városba kell járnia és már előre rettegek, mert nem felejtenek a bandák!

Teljesen megértem a testvéredet , el tudom gondolni mit élhetett át ! Sok erőt és kitartást kívánok mindannyiótoknak !

aug. 14. 08:58

Egyéb teendőim miatt nem vagyok napi szinten fent itt. Időnként beszámolok a fejleményekről.

Augusztus 7-én házi őrizetbe került az öcsém.

A szüleink telkét hetente egyszeri alkalommal, a kijelölt rendőrőrsön való jelentkezés céljából hagyhatja el. Amennyiben esetleg orvosi ellátásra szorul, akkor erről a nyomozóhatóságot értesíteni kell.

Amennyiben a házi őrizet szabályait megszegi, akkor újabb eljárás indul(hat) ellene fogolyszökés jogcímén.

aug. 4. 07:03

Az eljárás folyamatban van. Nagyon sokakat hallgattak ki. Többen előzetesben vannak.

Az ügyvédünk pénteken kérelmet nyújtott be annak érdekében, hogy öcsém házi őrizetbe kerülhessen.

Figyelemmel arra, hogy végig együttműködő volt, ill. az általa leadott képi- és hangfelvételek eredetinek bizonyultak, valamint az általa átadott lista alapján kerültek többen az eljárás alá.

63. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 62. - Ágio8405)
júl. 17. 23:19

Miután a 18. életévét nem töltötte még be, így FIATALKORÚAK közé kerül.

Nem kerülhet be felnőttek közé.

62. Ágio8405 (válaszként erre: 60. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 17. 13:55
De felnőtt intézményben vagy ilyenkor fiatalkorúak közé kerül?
júl. 16. 06:03
Már 7 hanganyagról bizonyosodott be, hogy nem manipulált. Egy esetben merültek ugyan fel problémák, de arról sem jelenthető ki egyértelműen, hogy módosított/hamisított/szerkesztett, de az sem, hogy teljesen eredeti.
60. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 59. - Ágio8405)
júl. 16. 06:01
Jelenleg T. Vármegyei BV-ben tölti előzetes letartóztatását.
59. Ágio8405 (válaszként erre: 57. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 8. 10:56
Fiatalkorúként hol van valaki előzetesben?
júl. 8. 06:40
Amire az ügyvédünk szerint van is esély, amennyiben mindent kizáróan bizonyítható, hogy egyik felvétel sem manipulált.
57. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 56. - Tai)
júl. 8. 06:39
Azt, hogy háziőrizetbe kerül.
56. Tai (válaszként erre: 55. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 6. 08:53
És mit vártok a felvételekből? Tényleg érdekel!
55. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 53. - Tai)
júl. 5. 22:06

A cselekmény nagy volumenű, ebben igazad van.

Az anyagok vizsgálata viszont folyamatban van.

A 13 hanganyagból 3 hanganyagról már bebizonyosodott egyébként, hogy hiteles.

A további 10 felvétel vizsgálata még folyamatban van.

54. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 52. - Papája)
júl. 5. 22:01

Az öcsém tizenegyedikes gimnazista.

Jelenleg hivatalosan nyári szünet van.

Az iskolába egyesek ledöbbentek, mások meg tudatában voltak/lehettek a dolgokkal.

53. Tai (válaszként erre: 51. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 5. 07:16
Gondolni való volt. Sajnos nagy volumenű a bűncselekmény, hiába a hangfelvétel, nem mentesíti az elkövetéstől.
52. papája (válaszként erre: 51. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 5. 06:26

Hol lenne a helye most, ha...

Iskola, munkahely? Ott hogy reagáltak ?

júl. 4. 11:18

Az öcsém előzetes letartóztatását a tegnapi nap folyamán 90 nappal, 2025. október 13-ig meghosszabbították.

A korábban benyújtott kép- és hanganyagok ellenőrzése még folyamatban van.

jún. 26. 22:59

Ha bármilyen fejlemény van, akkor mindenképpen rendelkezem.

Ráadásul időm is van, mert a kisebbik gyermekem még csak most lesz 2 éves, vagyis még itthon vagyok vele.

jún. 25. 21:53
ha van kedved és időd, közvetíts majd róla pár mondatban, én szívesen követem, mi van veletek :) tudom, ennek nem mostanában lesz a végén pont... kitartást :)
jún. 23. 18:24
Nem lesz könnyű eljárás. Már most féltucatnyi előzetesben, közel ugyanennyi házi őrizetben levő gyanúsított van az ügyben. Ha jól tudom kb. két és fél tucat kihallgatott tanú (fogyasztó) van. Rajtuk kívül még vannak azok a személyek, akik jelenlegi gyanúsítottak közeli hozzátartozói (első körben azok, akikkel egy fedél alatt élnek).
jún. 23. 17:14
én ismeretlenül is nagyon büszke vagyok rá. nem pusztán azért mert morálisan ez volt az elfogadható döntés, hanem mert volt bátorsága szólni, lépni, elébe menni a dolgoknak. ez a felnőttek többségének nem megy. sokkal előrébb van önismeretben, mint a felnőttek jó része. hasznára fog válni később. megértem, hogy nehezen éli meg a dolgokat, de azzal, hogy felelősséget vállalt a tetteiért, ez együtt járt. kitartást, egyszer vége lesz az ügynek. :)
46. Tai (válaszként erre: 41. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 23. 08:40
Értem, hát nem könnyíti meg a dolgot.
45. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 43. - Ágio8405)
jún. 22. 17:10
A szüleink is rosszul viselik. Egyfelől csalódtak öcsémben, másfelől viszont azzal, hogy végül önmaga ment a dolgok elejébe és önfeljelentést tett, mégis valahol felnéznek rá.
44. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 43. - Ágio8405)
jún. 22. 17:08
Egyszer tudtam én beszélni vele amióta bent van. Nagyon rosszul viseli. De meg is könnyebbült, hogy nincs több titok, ill. nincs több félelem a zsarolótól vagy éppen a rendőröktől. Őszintén megbánta a dolgot. Ezért is tett lényegében önfeljelentést.
43. Ágio8405 (válaszként erre: 41. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 22. 16:03
Hogy viseli? És a szüleid?
jún. 22. 14:18
Kiskorúak esetében, miután jogi kérdésről van szó, így 14-18. év közöttiek, vagyis BTK szerint fiatalkorúak.
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook