Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)
Hát csalódást kell okozom :)) még mindig itt vagyok. Várjuk a hatást, éljük a családi életet :)
Inek, igen, annyi, hogy amikor bejelentkezel, kifejezetten HK drnőhöz kérsz időpontot. Megéri legalább két héttel előre telefonálni.
Porc!!!! ugye h az Emese milyen halkszavu es nyugodt es halkszavusagaban is mennyire tamogato??!!!! en annyira imadom! es annyit tett ertem/ertunk/velunk!!! most olvastam vegig az irasodat. tudom, h ezuttal ugy megy majd minden, mint a karikacsapas! :) ahogy Te szeretned, ahogy a Babanak jo! :)
es mostanaban jutott meg csak a kezembe, de iszom a szavait a konyvnek, a Bába valaszolnak... abban van egy gondolat, amit most magamra is szeretnek igaznak tekinteni:
eloszor egeszen maskepp lesz. masodszor ugy ahogy a szulok gondoljak. harmadszor pedig minden magatol alakul :)
puszillak!
alverde, Porc, köszi szépen az infót! Alapból mi is az istenhegyi felé kacsingatunk, onnan is a kombinált teszt irányábe.
Porc, akkor ezek szerint lehet kérni, hogy ki csinálja az UH-ot? Bejelentkezéskor kell mondani, hogy Hajdú Krisztina drnővel szeretnénk? Tudom, nem most fogysz rá válaszolni! :)) Szorítok nagyon!!!!
Pihenj, Brigi.
Elküldtem mindenkinek, aki kérte.
Még itthon, bevetettük mi is a koktélt. Várom a hatást. Gyermekmegőrző (nagyi) házhoz rendelve, remélem, ügyesek leszünk.
Porc, es en is szeretnem megkapni azt a privit :)) a tortenetet :)
meg majd a masikat is, ha ott tartasz :)
sziasztok! csutortokon voltunk uh-n, 33 hetesek voltunk aznap es 2300grammosak :)
csodaszep a kiscsaj, de ma meg olyan hulye gorcseim vannak, lehet, h ugy fekszik, h nyom valamit, de irto kellemetlen.
Porc, te meg mit csinalsz meg mindig otthon? :)))
Inek, örülök, hogy bejött a "kis Kovács". Nekem szimpi volt a kis buksija, míg ott vajúdgattam abban a jó kis közös szobában...
Integrált tesztet csináltattunk, de úgy, hogy a vért az Istvánban vetettem le, mert a Sejtbanknak van velük szerződése, így ingyen csinálják a vizsgálatot (cserébe reklámanyagot kapsz az őssejt-levételhez,de nem vagy köteles erre szerződést kötni velük). az Imrének is van ilyen szerződése, kérdezz rá Kovácsnál, ott is meg lehet csináltatni. Az uh részét viszont elvittük az Istenhegyibe, és kifizettük a 15 ruppót érte, mert mi Hajdú Krisztina drnőben nagyon bízunk. Az integrálthoz a 16. heti vért is ott vetettük le, annak is megvan a maga ára. Így, hogy nem komplett integrált csomagot fizettünk az Istenhegyiben, hanem csak a 12. heti uh-t és a 16. heti vérvételt (ún. négyes teszt), és a 12 heti vérvizsgálat ingyen volt, kb. 5000-t spóroltunk rajta ahhoz képest, mint ha az egész integráltat az Istenhegyin csináltattuk volna. eggyel több kh-ba menés, de mi most olyan helyzetben vagyunk, hogy megérte. Mérlegeld.
Egyébként: ikreknél mindig kicsit bizonytalanabb a kockázatbecsélés vérből, meg azt is mérlegeld, hogy ha kiderül, hogy VALAMELYIK beteg, vállalnád-e a "szelektált redukciót" vagy hogy hívják ezt szépen, vagyis amikor csak az egyik magzatot költöztetik ki.Durván hangzik, de mérlegelned kell, mert nagyobb a kockázat a másik magzatra nézve is, meg minden macerásabb... szóval alaposan utána kell járni. (Az uh szerintem ilyen esetben lehet, hogy megbízhatóbb.) HK drnőt meg fenntartás nélkül szívből ajánlom ehhez.
OFF Úúúristen, itt megy a rádióreklám a háttérben. Aszongya, nemzeti taxi azoknak, akiknek fontosak a nemzeti értékek... Mi van??? Már a taxi is meg van ideologizálva??
Sziasztok!
Nem tudom, emlékeztek-e még rám, végül is Kovács doktor mellett döntöttem, már voltunk nála a magánrendelőben is, és meg vagyunk vele elégedve, marad :))
Ezt a bába koktélt én nem biztos, hogy meginnám, sztem nekem olyan hasmenést okozna, hogy fél napig a vécén ülnék, utána meg erőm nem lenne szülni, a piától meg fejre állnék :) Vajon mit szólnának, ha így mennék a szülőszobára??? (vizuális típus vagyok, és elképzeltem) :))) De jó tudni, hogy van ilyen! Mi annak idején, mikor már nagyon szülni akartam menni, szexeltünk a volt urammal este egy párszor, reggelre elment a nyákdugó... bár valamelyik nap olvastam, hogy a legújabb szerint az orgazmus nem indíthatja meg a szülést, max a babát megnyugtatja. Anno, 10 éve még nem ezt mondták...
Mi egyébként jól vagyunk, az ikrek is el vannak odabent (remélem)
Ja, lenne egy kérdésem! Ti integrált, vagy kombinált tesztet csináltattatok? Ha igen, hol?
(kicsit hosszú, lett, ezer bocs!!!)
Szia!
Engem érdekel... A történeted már ismerem. A gondolataid érdekelnek. Ügyesek legyetek! Mi holnap 1 hétre Pécsre megyünk, de onnan is drukkolunk!
Az Ágnes nagyon szép név... holnap mi is találkozunk eggyel! :)))
/És holnap van Anyósom szülinapja... de ő hét hónapra született... viszont tipikus oroszlán! :DDDD/
Üdv:
Emese és csapata.... :))))
Hát az tuti, hogy ez a gyerek se lesz kicsi. Pendrive majd visszajöhet, de asszem, már csak amikor újra fogadóképesek leszünk. Akkor viszont szeretettel látlak titeket!
Most tök jól állunk az első méretekből, először azt hittem, hogy ááá, jók lesznek a Miki cuccai, de csak befigyelt néhány lányos cucc. Aztán újabb néhány, most meg már az uram berzenkedik a sok rózsaszíntől :D
A szülésznőm azt mondta, nem az alkohol a lényeg, simán ki lehet hagyni, a magzatba nem hiányzik... az a mechanizmus, hogy a ricinus hasmenést okoz, a bélmozgások pedig, mivel ugyanazokat az akaratlagosan nem szabályozható izmokat és idegpályákat ingerlik, kiválthatják a méh összehúzódásait, ami beindíthatja a szülést. (Ezért is tud a hasmenés extrém esetben vetéléshez is vezetni. Csak 40 hetesen már nem így hívják :))
Szerintem Porcék 62-es rugival fognak indítani, mint én 2 éve Andrissal :))
Az 56-os cuccok mentek a pinyóba...
A bábakoktélról annyit nálam hatott :-)
2 cl ricinusolaj
2 cl vodka
2 dl őszilé
Vodka helyett lehet pálnika, őszilé helyett lehet sárgabaracklé is állítólag. Én az eredeti felállást készítetem el.
Elég bizarul néz ki, mert az olaj úszkál a tetején, egyébként ízre semmi különös. Az internet azt írja, hogy a megivástól számított 2-6 óráb belül csinál fájásokat. Van akinél először hasmars van és utána fájás. Nekem fordítva volt. Este negyed 9-kor ittam meg, és hajnali fél 1-kor jött az első fájás. Negyed 5-re értünk be a kórházba, 5 előtt kerültem szülőszobára és 7-re kint volt a lányom. :-)
Fildus, látod csak megemlítünk és te már itt is vagy! :))
De te most inkább a bábakoktélról referálj lszi, vannak érdeklődők :))
Látod, ez egy jó ötlet! Anno én is gondolkodtam ilyesmin, mert ha csak eszembe jutott a szülésem, elbőgtem magam jópár hónapon keresztül...
Aztán annyi minden történt velünk-velem, hogy tíznek is sok lenne-vagy az idő tette nem tudom, de valahogy sikerült kimosnom magamból a szomorú és felkavaró emlékeket...
Teljes szívemből kívánom, hogy ez a szülés az azt követő gyerekágy és persze a SZOPTATÁS legyen katartikus, fenomális élmény-kárpótoljon minden előzményért :))
Tudod: "kérjetek, és megadatik..."
Hupsz, úgy látszik mégis tud Porc fórumozni, pedig már reménykedtem, hogy....
Bocs, hogy helyetted szóltam :)
Ja, a koktélról majd mesélek, ha tényleg a bevetésére kerül a sor.
Ami egyébként a szülésemet illeti, megírtam a történetet, de nem akarom ide kitenni a címoldalra. Igaz, két év után, de úgy éreztem, ki kell írnom magamból, hogy tiszta lappal indulhassak neki az újnak. Ha valaki szeretné, priviben írjon mailcímet, szívesen elküldöm.
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatod van a Szent István Kórház szülészetéről?
- Mi a véleményetek a Szentesi kórház szülészetéről, nőgyógyászatáról?
- Mik a legfrissebb tapasztalatok a bp-i Szent János kórház szülészetéről?
- Szent István Kórház szülészete, orvosok árak, tapasztalatok
- Szent János vagy Kútvölgyi (magán) kórház szülészete?
- Szent Imre Kórház szülészete.Kinek milyen tapasztalatai vannak?