Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi a tapasztalatotok a mezítlábas (barefoot) cipőkről és életérzésről? fórum

Mi a tapasztalatotok a mezítlábas (barefoot) cipőkről és életérzésről? (beszélgetés)

1 2
32. zena01
tegnap 11:38
Tudom, hogy nagyon drágák, de az ember annyi félén spórol, a lábán nem lenne szabad. Ruhákat évek óta a Hádából veszek. De a lábunkon járunk és az évek múlásával egyre rosszabb állapotba kerül.
31. Alnisa (válaszként erre: 29. - Amaunet)
tegnap 07:54
Azért megnézlek nyáron a forró aszfalton, télen meg a fagyoson mezítláb sétálgatni.....
30. birebora (válaszként erre: 29. - Amaunet)
tegnap 00:29
És egészségesebb is.
tegnap 00:16
Járjatok inkább valóban mezitláb! Olcsóbb.:)
28. Anyagi (válaszként erre: 4. - 55Judit)
tegnapelőtt 23:34

Kb. 2 milliméteres a talpvastagsága!

Nyáron odaégnék az aszfalthoz, télen meg odafagynék!

Gödöllőn van boltjuk választékkal, de lehet rendelni is!

Emlékeim szerint nem is olcsó dolog...

Anno utánanéztem!

27. 55Judit (válaszként erre: 26. - Globus)
tegnapelőtt 17:02
Én se szoktam, viszont ez a cipő nagyon kényelmes lehet, puha a talpa is. nem rontaná az élvezeti értékét ha vennénk bele egy titokzoknit.
26. globus
tegnapelőtt 16:44
Semmilyen zárt cipőt nem vennék fel zokni nélkül.
25. 55Judit (válaszként erre: 24. - Zena01)
tegnapelőtt 16:22
Ja igen. Gödöllőt akartam írni nem Debrecent. Sajnos rendkívül sok utazás Balatonvilágosról.
24. zena01 (válaszként erre: 9. - 55Judit)
tegnapelőtt 16:20
Gödöllőn is van.
23. fenevigye (válaszként erre: 21. - 55Judit)
tegnapelőtt 16:01
Az én megboldogult legénykoromban, a hegyesorrú cipő volt a divat. Mi divatosak azt hordtuk, amitől hegyesorrú lett a lábfejünk is.
22. Imisz (válaszként erre: 6. - ,zumba)
tegnapelőtt 15:43

Dehogynem, a téli bakancsomban azért megnézném magam zokni nélül :)

Az a lényege, hogy széles a lábujj rész, nem nyom össze emellett hajlékony és vékony a talp (azért nem kopik jobban mint egy hagyományos cipő) némelyikben van betét, némelyik talpbetét nélküli. Érezni benne a talaj egyenetlenségét, kavicsokat (mégsem bök) és ezáltal a talp, láb izmai,a szalagok, amik azelőtt nem dolgoztak, mert tartotta a cipő, kénytelenek dolgozni, erősödni.

A téli bakancsomban nekem is van gyapjú betét vagy hőtükrös. Lényeg a megfelelő nagyság hosszban és szélességben is. Ezért ezeknél mindig megadják a talp hosszát és legtöbb helyen a szélességet is. Érdemes a saját talpadat lemérni, és a nálam okosabbak szerint 1,5 cm-el hosszabb cipőt venni. Én megelégszem a + 1 cm-el, amikor hajlik a talpam még pont nem éri el a cipő orrát belül.

21. 55Judit (válaszként erre: 20. - 55Judit)
tegnapelőtt 15:38
Megboldogult lánykoromban éltem Budapesten 4 évig, de nem az üzlet környékén hanem a Hűvösvölgyben.
20. 55Judit (válaszként erre: 18. - Imisz)
tegnapelőtt 15:37
Igen, megkerestem hol van az országban vásárlási lehetőség. Gödöllő, Szeged és Budapest. Budapest lenne közelebb mint a másik kettő, de egyedül nem merek nekivágni az útnak. Ismeretlen hely, 2-3 átszállás, nekem már nem való.
19. fenevigye (válaszként erre: 17. - 55Judit)
tegnapelőtt 15:36
Úgy néz ki, hogy sajnos az is előfordul.
18. Imisz (válaszként erre: 4. - 55Judit)
tegnapelőtt 15:34

Huhh, én eddig mindig csak rendeltem, többnyire el is találtam a lábformámhoz megfelelőt. Egyet kellett méret miatt cserélni.

Gödöllőn van úgy tudom egy barefootpoint, ha a közelben vagy lehet próbálni.

17. 55Judit (válaszként erre: 16. - Fenevigye)
tegnapelőtt 15:33

Természetes hogy én is szám szerint vásárolok, de jártam már úgy hogy egy fazon ugyanabban a méretben kisebb volt mint egy másik fazon. E mellett ha nem találom elég kényelmesnek, dönthetek úgy hogy nem veszem meg.

Úgy tűnik, nekem nem lehet ilyen cipőm.

Volt egy nagyon jó kényelmi cipőm, mikor kezdett tönkre menni akartam ugyanolyat venni ismét, de nem volt, azóta sincs. Többször tapasztaltam hogy ami beválik, kivonják a forgalomból.

16. fenevigye (válaszként erre: 15. - 55Judit)
tegnapelőtt 15:25
Értem. Az ilyen cipőféleség nekem még mindig jó volt, mert a szám szerint rendelem.
15. 55Judit (válaszként erre: 11. - Fenevigye)
tegnapelőtt 15:22
Interneten én is gyakori rendszerességgel vásárolok, de cipőt, ruhát, próbálás nélkül nem veszek meg.
14. fenevigye (válaszként erre: 10. - ,zumba)
tegnapelőtt 15:21
Én sem, nics mit köszönni, melegben szandálban járok.
13. 55Judit (válaszként erre: 10. - ,zumba)
tegnapelőtt 15:20
De hát lehet abba zoknit húzni. Csak a cipő lényege az lehet hogy mezítlábasan is hordható mert jól szellőzik, a lábujjaknak van bőven hely, és állítólag nagyon kényelmes benne a járás. Videót is láttam róla. Nekem nagyon tetszik.
12. ,zumba (válaszként erre: 8. - Fenevigye)
Csak egy régi emlék: gumicsizma. Nem volt "egészséges" a viselete, ma divat, jó drágán adják és megveszik. (én nem)
11. fenevigye (válaszként erre: 9. - 55Judit)

Én az Amazonon vásárolok, ki sem kell lépnem a házból, sokszor ha megrendelem éjfél előtt, reggel 4 és 8 között itt van.

[link]

10. ,zumba (válaszként erre: 7. - Fenevigye)
tegnapelőtt 15:17
Köszönöm. Én nem húzok cipőt zokni vagy harisnya nélkül.
9. 55Judit (válaszként erre: 5. - Fenevigye)
tegnapelőtt 15:15
Köszönöm, mint írtam neten láttam már milyenek, csak személyes lelőhely kellene. De már felkutattam azt is, csak nagyon messze van Debrecen és Szeged is, több órás út. Budapesten meg eltévednék szerintem. Ha lenne ott ismerősöm biztos elnavigálna, de nincs.😢
8. fenevigye (válaszként erre: 7. - Fenevigye)
tegnapelőtt 15:11

Azt mondja, hogy nagyon jól szellőzik.

[link]

7. fenevigye (válaszként erre: 6. - ,zumba)
tegnapelőtt 15:09
Nem. Az benne a lényeg. Gondolom hogy más benne a bélés, talán ami felszivja a nedvességet/izzadást?
tegnapelőtt 15:04
Nem húznak a lábra zoknit mielőtt a cipőt felveszik?
5. fenevigye (válaszként erre: 4. - 55Judit)
tegnapelőtt 14:57

Ilyenek.

[link]

4. 55Judit (válaszként erre: 3. - Imisz)
tegnapelőtt 14:38
Neten látok ilyen cipőket, nagyon kényelmes lehet. Személyesen hol lehet megvásárolni? A környezetemben cipőboltokban még nem láttam.
tegnapelőtt 14:24
2 éve csak barefoot cipőt hordok, nekem bejött. Nem nyomja sehol össze a lábujjaimat, terepen sokkal stabilabban mozgok (igyekszem sokat túrázni, lehetőleg nem aszfalton menni). Van tönn FB csoport, olvass, kérdezz nagyon segítőkészek.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook