Mi a tapasztalatotok a mezítlábas (barefoot) cipőkről és életérzésről? (beszélgetés)
Kb. 2 milliméteres a talpvastagsága!
Nyáron odaégnék az aszfalthoz, télen meg odafagynék!
Gödöllőn van boltjuk választékkal, de lehet rendelni is!
Emlékeim szerint nem is olcsó dolog...
Anno utánanéztem!
Dehogynem, a téli bakancsomban azért megnézném magam zokni nélül :)
Az a lényege, hogy széles a lábujj rész, nem nyom össze emellett hajlékony és vékony a talp (azért nem kopik jobban mint egy hagyományos cipő) némelyikben van betét, némelyik talpbetét nélküli. Érezni benne a talaj egyenetlenségét, kavicsokat (mégsem bök) és ezáltal a talp, láb izmai,a szalagok, amik azelőtt nem dolgoztak, mert tartotta a cipő, kénytelenek dolgozni, erősödni.
A téli bakancsomban nekem is van gyapjú betét vagy hőtükrös. Lényeg a megfelelő nagyság hosszban és szélességben is. Ezért ezeknél mindig megadják a talp hosszát és legtöbb helyen a szélességet is. Érdemes a saját talpadat lemérni, és a nálam okosabbak szerint 1,5 cm-el hosszabb cipőt venni. Én megelégszem a + 1 cm-el, amikor hajlik a talpam még pont nem éri el a cipő orrát belül.
Huhh, én eddig mindig csak rendeltem, többnyire el is találtam a lábformámhoz megfelelőt. Egyet kellett méret miatt cserélni.
Gödöllőn van úgy tudom egy barefootpoint, ha a közelben vagy lehet próbálni.
Természetes hogy én is szám szerint vásárolok, de jártam már úgy hogy egy fazon ugyanabban a méretben kisebb volt mint egy másik fazon. E mellett ha nem találom elég kényelmesnek, dönthetek úgy hogy nem veszem meg.
Úgy tűnik, nekem nem lehet ilyen cipőm.
Volt egy nagyon jó kényelmi cipőm, mikor kezdett tönkre menni akartam ugyanolyat venni ismét, de nem volt, azóta sincs. Többször tapasztaltam hogy ami beválik, kivonják a forgalomból.
Én az Amazonon vásárolok, ki sem kell lépnem a házból, sokszor ha megrendelem éjfél előtt, reggel 4 és 8 között itt van.
Azt mondja, hogy nagyon jól szellőzik.
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményed a Tamaris cipőkről?
- Mi a tapasztalat a Lasocki (ccc) cipőkről?
- Mi a véleményetek a SUPERFIT cipőkről? Úgy hallottam, hogy ez a legjobb.
- Mi a véleményed a Merrell cipőkről? Mennyire megbízható, mennyire meleg (ha már tél)?
- Mi a véleményetek, tapasztalatotok a Geox cipőkről?
- Deichmann-ban kapható Cortina cipőkről, csizmákról vélemény, tapasztalat?