Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szent Imre kórház szülészete fórum

Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)

10353. Ancsa 37 (válaszként erre: 10351. - 2a4f521b34)
2011. aug. 5. 21:00

Hogy Porc mennyire fog mostanság fórumozni, azt nem tudom. Sztem most mással van elfoglalva :))

Ha Porc mégse, talán Fildus ha erre jár, ír nekünk a bábakoktélról :))

Ha visszanézed Porc hozzászólásait, akkor elég hamar meg fogod találni azokat a hsz-eket, amiket a Szt.Imrével kapcs. írt (poz.neg. tapasztalat)

10352. Porc (válaszként erre: 10351. - 2a4f521b34)
2011. aug. 5. 20:59
Hát az hosszú. A szülés nem volt egy leányálom, de azzal kibékülnék tízszer is, ha mind után ilyen klassz gyerekem lenne. Csakhogy utána a csecsemősökkel töltött napokra nekünk konkrétan ráment a szoptatás, és lelkileg teljesen összeomolva jöttem haza. Jó, sok mindent lehet erre mondani, lehettem volna határozottabb, állhattam volna a sarkamra, de - hosszú. Olyan rossz az emlék, hogy egyszerűen nem merek visszamenni. Az Istvánban pl. NINCS cumisüveg. Tehát nem fordulhat elő, ami az Imrében megtörtént, hogy a 8/10-es Apgarral született gyerekemet 1,5 percre adják oda, nem hozzák vissza a szülőszobába, és élete első órájában megetetik donor anyatejjel... hogy mást ne mondjak :(
10351. 2a4f521b34 (válaszként erre: 10349. - Porc)
2011. aug. 5. 17:52

Kedves Porc! A bábakoktélos tapasztalataidra nagyon kíváncsi vagyok (már én is beszereztem az alapanyagot, végszükség esetére..)!!!

Mindenképpen oszd meg légyszi, ha túl vagy rajta!! :) Mi nem tetszett a szent imrében?

10350. Ancsa 37 (válaszként erre: 10349. - Porc)
2011. aug. 5. 16:49

Hát az tök jó, hogy veled is babóval is minden OK...Sok anyukának segített a bábakoktél felgyorsítani a dolgokat. Pl. Fildus :))

Az Ágnes név nagyon szép, nekem is tetszett, amíg meg nem ismertem apát...anyósom ugyanis Ágnes :(((

10349. Porc (válaszként erre: 10343. - Encsi77)
2011. aug. 5. 15:11

Encsi, nemigen találkozunk, mert én ex-imrés vagyok :) Most az István kh-zal teszek kísérletet, hátha jobb emlékekkel jövök el onnan :)

Még mindig egyben, babácska jól befészkelte magát, nem igyekszik kifelé. Megbeszéltük, hogy ha holnapig se semmi, akkor valamikor, amikor nekem is jó, kipróbálom a ricinusos cuccot. Nem sürgetne annyira még semmi, babának oké bent, vasárnapra ctg, hétfőre konzi van belőve, de ez a lötty végülis megadhatja a kezdőrúgást, ha egyébként "megérett a meggy", és praktikus okok miatt (főleg uram szabija...) nem bánnám, ha kihurcolkodna a nőci. Aki Ágnes lesz most már minden valószínűség szerint :)

10348. 2a4f521b34 (válaszként erre: 10345. - Grafviki)
2011. aug. 5. 13:27
Jaja, a magánrendelés sem garancia arra, hogy nem kell várnod. Egyik kolleganőm a magánjában volt Holba doktornak (nem terhes) és aznap pl. lefújták az összes időpontot, mert egy szülés miatt nem tudott bemenni a rendelésre. Én is kétszer is várakoztam órákat a sztk-ban, ugyenezen ok miatt. A 11.ker szakrendelőjében (gyógyír11) elég jól adnak időpontot, színvonalas is az épület, és tapasztalatom szerint (amíg ott laktunk oda jártam) a délutánok elég csendesek, akkor sose kellett várnom.
10347. Ancsa 37
2011. aug. 5. 13:20
Porcról tudtok valamit? Hajnalban volt fent utoljára a hoxán, f.1 körül...talán kórházban van?
10346. Ancsa 37 (válaszként erre: 10344. - Grafviki)
2011. aug. 5. 11:38

Volt amikor az Sztk-ba kellett mennem, de minden esetben adnak időpontot (pontosabban kérni kell lent az információs pultnál) 10 percnél többet soha nem kellett várnom.

Pl. régebben a fiatalabb Barna dokihoz jártam a magánrendelésére, hiába volt fizetős (nem is kicsit) meg időpont - volt hogy 2 órát is a szűk váróban dekkoltam 10 kismama társaságában...szóval a privát rendelés nem garancia, hogy nem kell várnod...

Engem Bencsik császározott a saját dokimmal karöltve. Vicces figura-már amennyire emlékszem.

Többet nem tudok róla.

Itt nem emlékszem, hogy bárki is szült volna nála. Esetleg nézz meg más fórumokat (NLC, index, Babaszoba stb.) Vagy keress rá simán a nevére.

10345. grafviki
2011. aug. 5. 11:24

Nos nem bírtam magammal, s mivel szabin vagyok, elszaladtam az sztk-ba, erősítsék meg azt a pozitív tesztet.

Azt mondta a doki, h az utolsó menstruációhoz képest nagyon friss a terhesség. Még csupán 3,5mm-es "zsákocska" látszik az UH-n, jövő héten péntekre behívott ismét. :) Azt mondta, addig vigyázzak magamra, ne szexeljünk :( És szedjek femibion 800-t.

Jövő héten még elmegyek az sztk-ba (itt nálunk olyan mint egy magánrendelő!), de utána már célzottan szeretnék egy választott orvoshoz járni.

Szóval most óvatoskodunk :)

10344. grafviki
2011. aug. 5. 08:52
Sziasztok! Köszönöm az újabb ajánlásokat. Csabafi doktornak a maganrendelöje nagyon kiesik az én járásomból. Holba dokinál szült a kolléganőm, 20éve. :) Ezek szerint még aktiv. Csak magánrendelésre mennék, a munkám nem engedi, h órákat ücsörögjek a váróban. Van egy doki, Bencsik András, nem tud rola senki? A táblázatban nem láttam, de közvetve?
10343. encsi77 (válaszként erre: 10339. - Porc)
2011. aug. 5. 06:24
Porc, te mikorra vagy kiírva? Lehet, hogy találkozunk nemsokára a kórházban ;)
10342. 2a4f521b34
2011. aug. 4. 21:00
Ja, és tényleg ne menj túl korán dokihoz! nekem pl. pozitív volt a teszt, rögtön rohantam, és nem látszott semmi az ultrahangon! Képzelheted hogy éreztem magam, halálra aggódtam, hogy lehet hogy nem is vagyok terhes??? Az azt követő 4 hét, mire visszahívtak csigalassúsággal telt, szinte minden nap csináltam tesztet, hogy nem tévedtem-e :)))
10341. 2a4f521b34 (válaszként erre: 10332. - Grafviki)
2011. aug. 4. 20:54

Kedves Viki!

én Holba doktorhoz járok a 22.ker. szakrendelőbe, de a Szent Imrével szemben van a magánrendelése is. Nagyon szeretem őt, kedves, idősebb orvos, nem lekezelő, természetes szülést tervezünk,de nekem az a tapasztalatom, hogy sokat nem mesél, csak a soron következő vizsgálatokról mond pár mondatot, illetve ha kérdezed. Marcsi, az asszisztense már beszédesebb. Ha beszélgetősebb rendelést szeretnél, akkor inkább a magánjába menj, ha őt választod. A múlt hónapban Tasi doktornál voltam (az enyém szabin volt), ő is szimpi volt és pl. meglepődtem, hogy magától mutogat, hogy mit lát az ultrahangon :) Amúgy szívesen ajánlanék neked még egy dokit, aki sztem tuti bejönne neked (sok-sok időt szán az "ügyfeleire"), de ő a sote-n dolgozik, az neked messze van. Én is a távolság miatt nem őt választottam.

10340. Ancsa 37 (válaszként erre: 10339. - Porc)
2011. aug. 4. 18:23
Ma van aug.4, tudod, 2 éve pont ma szültél :)))
10339. Porc
2011. aug. 4. 16:32
Köszönöm a köszöntéseket Miki nevében. A kiskrumplinak mondogatjuk, hogy igazán nagyvonalú dolog lenne tőle ajiba kibújnia, de úgy látszik, Mikinek be kell érnie a nyomdával meg az egyebekkel :) na de hosszú még a nap, nem adjuk fel. Lassan azt se tudom már, milyen nap van :)
10338. Ancsa 37 (válaszként erre: 10337. - Grafviki)
2011. aug. 4. 13:32

Én jószívvel ajánlom a nőgyógyászom Csabafi Csabát, nála szültem a kisfiam 2009-ben. Nagytudású, korrekt, nyugodt, idősebb orvos. Nem az a mézesmázas, csevegős fajta-ha arra vágysz, akkor ő sem a te embered :)

A XI. kerülteben rendel a Fehérvári úti Sztk-ban, magánrendelése a IX. kerülteben van közel a 4-6. vill. vonalához (amúgy ebben a praxisban több Szt.Imrés doki is rendel)

A kismama és a baba érdekeit, kéréseit szem előtt tartja.

Ismerek anyukát, akinek császár után vezetett le sima szülést...engem végül császározott, de normál szülésre készültünk.

Ha kismama lennék, újra őt választanám :)

10337. grafviki (válaszként erre: 10336. - Birgi74)
2011. aug. 4. 10:45

áhááá!! Na a 6. hétnél még biztos nem tartunk. Akkor szépen nyugodtan ülök a fenekemen, és várom a doki ajánlásokat a többiektől is. :)

Neked Brigi köszönöm az őszinteséget, amivel megmondtad, h nem a Bálint dokik az én embereim :)

10336. birgi74 (válaszként erre: 10335. - Grafviki)
2011. aug. 4. 10:09
a sziv a hatodik het korul kezd el dobogni. van, akinek meg a hetediken sem latjak, csak a petezsakot. szoval ezert nem erdemes sztem elobb menni. az elozo babaval a 9.heten voltam eloszor, most pedig a hetediken. de persze elmehetsz, h aez megnyugtat :)
10335. grafviki (válaszként erre: 10333. - Birgi74)
2011. aug. 4. 09:49

Hűűhaa.. Akkor lehet, h lemondok Bálintékról. Nem akarom túlparázni a dolgokat, de a természetességet sem szeretném a magam rovására vinni...

Ráér 7-9. héten??? Hát én addig tudni akarom, h minden rendben van-e odabent!! Vagy nem tudják addig megnézni?

Meg aztán a 7-9. hétre szeretném kiválasztani a dottórét... :)

10334. kikata
2011. aug. 4. 09:16
Mikinek boldog szülinapot:)
10333. birgi74 (válaszként erre: 10332. - Grafviki)
2011. aug. 4. 00:29
szia! :)) egyet biztoan tudok, ha alacsony a fajdalomkuszobod, a balintok nem neked valok :) nem szeretik a fajdalomcsillapitast...mondjuk azt sem, ha a fajdalomra van kielezve a dolog, tehat ha mondjuk nem a fajdalomra koncentral az ember, meg az is lehet, h maskent eli meg. embersegbol es szakmai tudasukbol adodoan nekem abszolut eslo helyen allnak, de pl BB nem vallal mostanaban ujabb pacienseket. bar azert megprobalni meg lehet. a tobbiekrol nem tudok nyilatkozni, de sokan vannak itt meg rajtam kivul. ja, es gratulalok!!! boldog babavarast kivanok! :) orvoshoz meg amugy is raersz a 7-9.heten menni, addig pedig biztosan megtalalod akit keresel. :)
10332. grafviki
2011. aug. 4. 00:03

Sziasztok Lányok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek! Ma reggel csináltam meg a második pozitív terhességi tesztemet. Szeretném ezt a fantasztikus felfedezést egy orvossal is leigazoltatni. Viszont az elmúlt évek sűrű lakhelyváltoztatása miatt nincs olyan, akihez rendszeresen járnék.

Olyan orvost keresek, aki nem csak a kérdésekre felel (hiszen első bébi lenne), hanem tanácsot is ad. Nem várom el a nyájasságot, de ne is magas lóról kezeljen. Tapasztalt jó szakembert szeretnék, aki nem 10000%-ban naturális, alternativ, homeo... A természetes dolgokat és az anya segítését egyaránt képviselje. Nem kívánok 27 órát vajúdni, nagyon alacsony a fájdalomküszöböm.

Visszaolvasgattam itt Nálatok elég szépen. Dr Bálint Balázs a beszámolóitok alapján szimpi. Dr. Raft M is, bár a III. ker kicsit kiesik (a magánrendelője). Holba dr úr is érdekes lehet. De a személyiségük érdekelne. Százhalombattán élek, de a XI. kerületben dolgozom, nem szeretném átutazni a várost.

Előre is köszönöm a segítségeteket!!

Viki

10331. birgi74
2011. aug. 3. 23:50
:))) ugy latszik, Magdieknak az az idoszak a termekeny idejuk :)) na majd mindjart kuldok is egy tortat a kissracnak :) mikinek.
10330. Ancsa 37 (válaszként erre: 10329. - Lemi09)
2011. aug. 3. 23:22

Igenigen, és is ezért szurkolok! :)

Isten éltessen Mikimanó! Boldog 2. szülinapot :)

10329. Lemi09
2011. aug. 3. 23:06
Holnapra.. (már majdnem az van) boldog 2. szülinapot Porc Mikijének! Lehet kishugit kap ajándékba? :))))
10328. Bibó01 (válaszként erre: 10324. - Ancsa 37)
2011. aug. 3. 19:43
Állítólag visszakapjuk abban a 3 napban, amíg ott leszünk. Állítólag.... Bár most már kezdek aggódni. Asszem elküldöm az embert egy friss másolatért, aztán azt csinál vele a KH, amit akar....
10327. 2a4f521b34
2011. aug. 3. 11:58
én a friss ház. anyak. kiv.ért először telefonáltam az anyakönyvvezetőnek, aki azt mondta írjak egy emilt az adatainkkal (mikor volt az esküvő, nevek,postázási cím, szig., an.) és másnap itt volt postán.
10326. Porc
2011. aug. 3. 00:14
Hm, nekem meg az István (dezertőr vagyok, ugye) szülészetén azt mondták, hogy elég egy fénymásolat, be is van készítve a szifilisz meg a sztrepto lelet közé :D
10325. fildus (válaszként erre: 10323. - Bibó01)
2011. aug. 2. 20:46
Jónak jó, csak lehet nem kapod vissza... vagy csak akkor amikor a gyerek születésit adják oda... mi hamarabb hazajöhettünk, mint ahogy elkészült Anna születési anyakönyvi kivonata...
10324. Ancsa 37 (válaszként erre: 10323. - Bibó01)
2011. aug. 2. 18:52
Hát ez elég érdekes...én a helyedben megkérdezném a IV. kerületi anyakönyvvezetőt telefonon-nehogy szülés után kelljen a papír után rohangálnia a férjednek (épp elég dokumentum becserkészése vár rá így is...)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook