Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szent Imre kórház szülészete fórum

Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)

10173. Ennész (válaszként erre: 10172. - Birgi74)
2011. jún. 30. 18:17
Detto ugyanaz a helyzet Velem is! Én egyáltalán nem kentem (csak a szokásos testápolóval), mert szerintem megelőzni ezt nem nagyon lehet. Talán mérsékelni. Szerintem is alkati dolog ez (is). Viszont én is úgy elnarancsbőrösödtem, hogy csak kapkodok most a megoldás után... Pontosabban örülnék már annak is, ha nem lenne ennyire látható. Tisztában vagyok benne, hogy "elmulasztani" ezt sem lehet... :(
10172. birgi74 (válaszként erre: 10171. - Andreasaghy)
2011. jún. 30. 17:57

nekem sem látszik semmi, sem az előző babánál, sem most, pedig ultranagy a hasam... szerintem ez alkati, nekem nincsen stria, viszont van szép narancsbőr :) van akinek meg striája van, de alatta nem göröngyös.... kinek mi jut.

anyum húga bőrgyógyász, most adott azért BABÉ kencét striák ellen, de eddig is kenegettem elvétve ilyen-olyan olajokkal. jól esik, de nekem lehet, h akkro sem lenne, ha nem kenegetném. (mondjuk még vissza van két hónap, lehet, h lesz pár csíkom... ) nekem iszonyúan csúnya narancsbőröm van. nem (csak) a várandósságtól... sajnos :)

10171. andreasaghy (válaszként erre: 10170. - Maceraa)
2011. jún. 30. 13:44

Nekem barátosném próbálta és bevált neki.

Bepanten popsikenőccsel kente a pocit amikortól elkezdett növögetni.

Semmi nem látszik rajta. Semmi.

10170. Maceraa
2011. jún. 30. 12:39

Sziasztok!

Külön szia Briginek, és Rencsinek :)

megint én!

hihetetlen, de a terjengősség ellenére, még bennem maradt egy-két dolog.

Még élmény az előző hónapokról, hogy végig felfázásos panaszokkal küzdöttem. Mondom a dokinak baj van, mert fáj. ÁÁ, ez csak a baba miatt, stb. Eljött ugye az ideje a labornak, most vannak előttem az eredmények, és ugyan én hiába mondtam, házidokinak és védőnőnek is , hogy baj van, nem hittek nekem, és a terhességre fogták. Ugye most kiderült, hogy tele vagyok bacival :(( Nagyon bízom , hogy nem ártottam a kis pocaklakónak, hogy rájuk hagytam ezt a dolgot.Ja igen, és a háziorvos most mondta, hogy akkor ha panasz van, akkor szóljak a nődokimnak.

Gondoltam magamban, milyen jó lenne, ha lenne ilyen. Tegnap este már ott tartottam, hogy felhívom, akihez eddig jártam. de nála is egy randi 10e Ft. Bár ahogy olvastalak Titeket, a többi magánrendelős dokirandi is így alakul..

De jó lenne már azzal megismerkedni, aki továbbkísér a terhesség alatt.

a másik meg, hogy elkezdtem gömbölyödni. Irtózatosan félek a striáktól, Mondhatni rettegek. Anyucinak is szanaszét ment a bőre miattunk :(

Hugim meg szimplán attól a pár fölös kilótól...

Van valami csodaszeretek? A neten olvastam különböző krémekről, de jó lenne, valami kipróbálthoz, beválthoz nyúlni elsőre.

Ezekkel kapcsolatosan nagyon várom válaszotokat amiért előre is hálás vagyok.

10169. rencsilany (válaszként erre: 10167. - Maceraa)
2011. jún. 30. 11:08
csatlakozok a Brigohoz:):gratulálok és boldog,gond nélküli babavárást kívánok!Kérdezz bátran,jó sokan vagyunk,biztos tudunk válaszolni!:)
10168. birgi74 (válaszként erre: 10167. - Maceraa)
2011. jún. 30. 10:43

boldogságos babavárást kívánok neked (is)! :)

jó a beszámolód, és remélem, h megtalálod itt, akit/amit remélsz-keresel :)

10167. Maceraa
2011. jún. 30. 10:39

Kedves Mindenki!

Engedjétek meg, hogy csatlakozzak.

Egy hetembe telt míg elolvastam az idei évet.:) Igyekeztem képbe kerülni Veletek, no meg persze a szülészettel, szüléssel, és jajj amivel bírok.. :)

De most úgy érzem, hogy teljesen elvesztettem a fonalat.

Az eredeti kis célom az ismerkedés, tájékozódás lett volna.

Rövid kis történetem/ünk:

Párommal elhatároztuk, hogy itt az ideje kisbaba érkezésének. Voltam nőgyógyásznál, barátnőm ajánlotta. Minden rendben volt. Rákszűrés is, megkaptam a dokitól, mikor mondtam neki is szándékunkat, hogy "nosza rajta". Mondjuk ilyeneket nem említett, hogy mi lenne, ha szednék, vitamint, vagy legalább folsavat. Mert ugye az nem ártott volna előre sem. Aztán kezdtem magamnak gyanús lenni, és végül május 4. csináltunk egy pozitív tesztet. Bár akkor nem tudom, hogy ez, hogy működik, de már szinte biztos voltam benne, hogy babánk lesz. Gyorsan hívom a dokit (SZTK) , hogy akkor jelennék, mert izgalom van. Majd az asszisztenssel és az időpontos hölggyel, sikerült egy olyan jót csevegnem, hogy sürgős orvoskeresésbe kezdtem. Sikerült találni egy dokit, ugyan magánúton tudtam felkeresni, de akkorra már nem érdekelt, csak valaki vizsgáljon már meg minket.

Elkeveredtem a világ másik végére.(Szigetszentmiklóson lakunk- a rendelő a Mammut mögött volt.) Nagyon kis hangulatos váró, igazán szimpi doki.Mondhatnám maga a nyugalom megtestesítője,én meg nagyon zizi tudok lenni, ha izgulok, úgy hogy jól esett, a nyugalom ami áradt belőle. Május 12.-én megállapította a 7 hetes terhességet, és te jó ég, hallottam picin szívét. Elkezdtem remegni a meghatódottságtól. Sose éreztem még ilyet. Nagyon jó volt. Baba várható érkezése: december 26. Igazi karácsonyi ajándék. :))

Nagyon odáig voltam meg vissza. Voltam egy pecsételő vérzésem 10. héten. Halálra ijedtem, a környezetemben az elmúlt időszakban számtalan baba ment el. Doki megvizsgált, megint az ősnyugalom, én ekkor szintén remegtem, de itt már félelemtől. Aztán ott dobogott a kis szíve. Minden ok.

Azóta is. Most úgy számolom, hogy 1 hetesek vagyunk. 11. heti vizsgálaton doki szerint már 12. voltunk, így szerinte már 15. lennénk.

Aztán most jön bajom, kiderült, hogy a doki, csak magánkórházban vezet le szülést. Ami sajnos, minden bizalmam ellenére nem fér bele anyagi kereteinkbe.

SOS elkezdtem nézelődni, hová tartozunk (Szigetszentmiklós). Baross. Jajj nekem. Ekkor elhatároztam, hogy akkor ebből választott doki, vagy szülésznő lesz. Mert a Baross felé semmi bizodalmam nincs. Aztán miután mindenkit körbekérdeztem aki él és mozog, a legtöbb szál a Szent Imrébe vezetett. Bár annak alapján, amit azóta olvastam róla, magamtól is biztos, hogy ide jönnék.

De most úgy érzem, ott állok, ahol a part szakad. Akiről írtatok dokik, mind nagyon szimpatikusak. Bár bevallom van egy favorit. A Bálint doki. Mikor én egyszer az egyetemen láttam ezt a vízben szülés dolgot, hát én akkor, azt mondtam, hogy holnap szülök. és így. Aztán az embert megpróbálják elbizonytalanítani, és mindenféle rossz érzést beleplántálni, lsd. Geréb Ágnes meghurcolása....

Szóval ez van velünk.

Akikhez most érkeztek a babák, nagyon gratulálok mindenkinek. Le a kalappal mindenki előtt, aki általában nem az egy, hanem inkább több gyerek, és háztartás, és kitudja még minden mellett még ránk sok kérdezőhöz is van türelmetek, és szakítotok ránk időt.

Még ha eddig nem írtam volna, nagyon örülök, hogy vagytok,no meg annak , hogy rátok bukkantam. :))

Szép napot mindenkinek!

Macera

10166. andreasaghy (válaszként erre: 10165. - Monstro)
2011. jún. 28. 13:24
Hát remélem hogy annál azért nagyobb tudása van...:D
10165. monstro
2011. jún. 28. 12:33
A Kovács Zoltán egy picike vékony pasi:)) És nem néztem volna dokinak sokkal inkább betegszállítónak:) De amúgy szimpinek tűnik.Kíváncsi leszek mit fogsz szólni hozzá:)
10164. andreasaghy (válaszként erre: 10163. - Birgi74)
2011. jún. 28. 10:36

Már nem tudom mit hova írok lassan.:) Szóval Kriston Andi intim torna ott találkoztam először az alternatív szülés tényével és azzal hogy ennek azért itthon is vannak képviselői. Elsősorban a kórházat nevezte meg, azon belül mint a szerinte ebbena témában legnagyobb tudású és alázatos embert Kovács Zoltánt nevezte meg. Nálam ezzel végül is átment a rostán már csak az a kérdés hogy szimpatikus-e mert nekem az is fontos. Remélem hogy azt kapom amire számítok. Andiban nagyon bízom ezért nem kételkedem benne hogy valóbanalternatív hozzáállású szakember ha nem az volna nem ajánlja.:)

Köszi hogy aggódsz jól esik. :)

10163. birgi74 (válaszként erre: 10161. - Andreasaghy)
2011. jún. 28. 09:08

tényleg nem kekeckedésből, de a szentimrés jelző sem minden esetben jelent sajnos ugyanolyan hozzáállást! sem szülész, sem csecsemős nővér, sem pedig bába esetében.

van ott is olyan orvos, aki nem ezt a vonalat viszi. ezért írtam, h kérdezzed meg :) de ha ő átment a rostán nálad, akkor jó :))

10162. Cinci4
2011. jún. 28. 08:51

Sziasztok!

Voltam bent tegnap a kórházban, a szülésznő megmutatta a szülőszobákat. Nikocska, igazad volt, tényleg megnyugtató, pedig azt hittem, pont hogy idegesebb leszek a szülészet láttán:)

Megkérdeztem a szülésfelkészítő előadásokat, elvileg nem kell külön bejelentkezni, csak odamegy az ember és kész. Pár hozzászólással előbb linkeltem egy pdf file-t, a Szent Imre honlapjáról van, ott vannak az előadások és az időpontok.

Szép napot mindenkinek:)

10161. andreasaghy (válaszként erre: 10160. - Birgi74)
2011. jún. 27. 16:47
Ő is szentimrés:) Én odamegyek mindenképpen, ő természetgyógyász intimtorna tréner és Szülész, úgyhogy valószínűleg ott van.:) Ja és hát a kollégája Sándornak. Bocs én nem voltam egyértelmű.
10160. birgi74 (válaszként erre: 10159. - Andreasaghy)
2011. jún. 27. 14:44

nincsenek összevonva, bálint sándor magáncsoportot tart a saját rendelőjében, én hozzá járok. vannak ott mások is, olyanok is, akik nem is a szentimrében szülnek. szóval nyitott a dolog. :)

azért a dokidat kérdezzed meg, h menniyre fogékony az ilyesfajta dolgokra :) nem mindenkinek olyan magától értetődő ez.

10159. andreasaghy (válaszként erre: 10158. - Birgi74)
2011. jún. 27. 12:01
Aha köszi jó hogy mondod. Nem tudom mennyire vannak összevonva ezek. Én Kovács Zoltánhoz fogok menni lehet hogy neki is van külön csoportja kiderítem. Ez jó hír mármint a Mongan könyv, mert akkor biztosan Kovács Zoltán is ebben a téméban van és nem fogja leharapni a fejem ha megemlítem hogy olvasom. :) Köszönöm az infót.:)
10158. birgi74 (válaszként erre: 10155. - Andreasaghy)
2011. jún. 27. 09:12

szia! én járok a bálintsándorhoz ilyen csoportba. ez nem tömegcucc, mármint a csoport, hanem kb 5-6 ember, kéthetente van a rendelőjében. mona lisa csoportnak hívják. itt az oldala, ha érdekel:

[link]

nem zárt csoport, tehát nem mindig ugyanazok vannak ott, nem kötelező a részvétel, stb.

mindig elmodja, h a mongan könyve minden egyes szavával egyetért :) csak szerintem ő előbb kezdte, mint ahogy a mongan fejében megszületett ez a könyv :)

nagyon jó! mikorra is várható a babókád?

10157. Cinci4 (válaszként erre: 10152. - Mágika75)
2011. jún. 26. 18:59

Sziasztok Lányok!

Mágika, ez tök jó:) Jónak tűnik ez a vízben vajúdás. Sokszor, ha (még nem terhesen) fájt a hasam, hátam, beültem a kádba, az jót tett. Gondolom, akkor vajúdásnál is segíthet.

Megtaláltam a naplódban Csongor születéstörténetét,nagyon ügyesek voltatok, gratulálok:)))

Holnap reggel kell hívnom a szülésznőt, hogy megbeszéljük a személyes randevú időpontját(attól függ, melyik nap hány szülése van), ha találkozunk, rákérdezek a vízben vajúdásra.

jaj, képzeljétek, tegnap voltam bent a Szent Imre szülészetén (vagyis a folyosón kint), mert a barátnőmnek megszületett a második kisfia:)) Az első fájástól számítva három és fél óra múlva kibújt a kislegény, nagyon-nagyon édes:)) Annyira jó volt látni a babócákat az üveg mögött! És annyian voltak, eddig még soha nem láttam ennyi embert itt. nem tudom, talán valami front volt, és extra sok baba született, vagy csak mindenki abban a fél órában jött, amikor én. Ezren voltak, rengeteg büszke apuka, nagymama, köntösös anyuka és sok baba az üveg mögött, alig lehetett odaférni:))

10156. Mágika75 (válaszként erre: 10153. - Andreasaghy)
2011. jún. 24. 20:35

Bizony a vízben semmi nem volt rajtunk kívül. Csengével kb 30-40 perccel a születése után álltam fel, akkor születt meg a lepény. Nnnna akkor már véres lett a víz, de nem volt vészes é akkor már csak a bookámig ért a víz.

Csongorral kb 10 perccel a születése után álltam fel, a lepényre még várni kellett, az már az ágyon született meg, kb 30-40 perc múlva.

Szóval a víz végig tiszta volt mind a két alkalommal.

10155. andreasaghy (válaszként erre: 10153. - Andreasaghy)
2011. jún. 24. 13:00
Hát én nem tudom mit szól majd a doki de én ezt a hipno szülést lehet hogy megpróbálnám még tájékozódom egyenlőre és persze nem arra gondolok hogy elolvasom a könyvet és majd akkor hű de okos leszek hanem eljárok szakemberhez aki felkészít konkrétan. Meglátjuk.Nem tudom még. Ráérek.:)
10154. nikocska86
2011. jún. 24. 11:17
Egyébként Én úgy vagyok vele, mindegy mi úszkál mellettem xDD ha bármivel is könnyebb úgy vajúdni :))
10153. andreasaghy (válaszként erre: 10152. - Mágika75)
2011. jún. 24. 10:25
Ezen én is gondolkodtam mikor írtad hogy vajon ez meg hogy? Tiszta volt a víz? De érdekes. Én naívan azt gondolnám hogy ott aztán van minden. Vér és társai.. Hmmm. Mindíg tanul az ember.
10152. Mágika75 (válaszként erre: 10145. - Cinci4)
2011. jún. 23. 23:49

Vízben vajúdás után vízben is született mind a két csemete.

Álom volt. Sokan viszolyognak a víztől. Én mindenkinek ajánlom. Kristálytiszta vízből szálltam ki mind a két alkalommal, semmi nem úszkált/lebegett mellettem a vízben.

Pár oldallal ezelőtt linkeltem Csongor születéstörténetét (valamelyik naplómban megtalálod 2010.05.26-án és 2009.május végén/június elején).

10151. monstro
2011. jún. 23. 18:45
Brigó szurkolunk hogy forduljon be a picilány a helyére:))
10150. monstro
2011. jún. 23. 18:44
csak az explorer nem szereti ezeket a linkeket,ha mozzilát használtok azzal jó:)
10149. Cinci4 (válaszként erre: 10148. - Andreasaghy)
2011. jún. 23. 15:27

nem tudom, mi lehet, nálam jól bejön az oldal ( a Hoxa is és az is, amit küldtem).

Átküldjem priviben a linket?

2011. jún. 23. 15:12
nagyon köszi de egynlőre szétesett az oldal és a hozzászólásod azaz a linked felét nem is látom. :S
10147. Cinci4 (válaszként erre: 10146. - Andreasaghy)
2011. jún. 23. 14:51

Van, az tuti, több témakörben. Itt találod a témákat:

[link]

Annyi a nyűgöm, hogy valamiért nem tudom kinagyítani a szöveget sehogy. Így a dátumokat és az előadások címét még látom, de ami oldalt van, azt már nem tudom elolvasni. Gondolom, ott írják le, hogy lehet részt venni. Ha esetleg Neked sikerül kinagyítani, szólj légyszi:))) lehet, hogy csak én bénázok valamit.

10146. andreasaghy (válaszként erre: 10145. - Cinci4)
2011. jún. 23. 14:29
Az előadások engem is érdekelnének. Mintha valaki már említette volna hogy van ilyen a Szent Imrében.
10145. Cinci4
2011. jún. 23. 13:37

Sziasztok!

Mágika, csak a vajúdás történt vízben, vagy a szülés is? milyen volt?

Brigi, köszönöm az infókat:) Néztem éppen, hogy még az is előfordulhat, hogy egyszerre leszünk majd bent:))) Drukkolok, hogy sikerüljön a természetes szülés és persze, hogy forduljon be a babácskád!

Örülök, hogy Neked is bevált a dokid. Én is így vagyok az enyémmel (dr.Barna István). És bár van, akinek nem tetszik a stílusa, nekem hihetetlen biztonságot nyújt, és emberségből is jól vizsgázott, a nehéz pillanatokban.

Lányok, voltatok már a Szent Imrés felkészítő előadásokon? Be kell ezekre előre jelentkezni vagy csak kinézek egyet és odamegyek? Melyikre érdemes ellátogatni?

Előre is köszi az infókat!

10144. nikocska86 (válaszként erre: 10142. - Birgi74)
2011. jún. 23. 09:52
Drukkolok nagyon, hogy beforduljon :))) pusziii

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook