Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)
Szia Cinci4!
Nálunk 4. baba. Van egy 20 éves lány, egy 17 és egy 11 éves fiú. Ezért is nem értették az "okosok", hogy miért kepesztek még egyért, úgyis van már három. Augusztus 2-re vagyok kiírva. bíztam benne, hogy a frontok előbbre hozzák, de ez a kölök igen jól elvan bent :-( A Picurról is hasonlókat olvastam, mint Barna papáról, mármint stílust illetően. Hát nem tudom... Velem aranyos, kedves. A Barna elég szűk csapattal dolgozik, gondolom igencsak megválogatja az embereket maga körül. Az, hogy a Picur az "Ő szülésznője" nekem elég referencia. Vigyázzon a gyerekemre és más nem érdekel. Nem kell, hogy nyáladdzon és vigyorogjon. Bár ismétlem kedves és figyelmes. Aztán majd meglátjuk mi lesz szülés közben.... Majd referálok, ha túl vagyunk rajta... :-)
Szia Bibó!
Nem semmi, amin keresztülmentél. Örülök, hogy jól végződött és gratulálok a babádhoz, könnyű szülést kívánok:))
Én is csak hasonló jókat tudok elmondani Barna papáról:) Igen, sokan nem kedvelik a stílusát, én speciel bírom (eddig mindig rendes volt, poénkodott). A lényeg, hogy nagyszerű szakembernek tartom, és szeptemberben fogok szülni nála. Sajnos, mi is megjártuk a hadak útját, és velünk is nagyon alapos volt a terhesség alatt végig (már előtte is).
Neked első baba? Mikorra vagy kiírva? Hogy bírod a frontokat?
Sziasztok! Én a Barna papához járok és a Picur a szülésznőm. Tény, hogy a Barna papának nincs egy nyálas stílusa, én személy szerint nem is tartanék rá igényt. Biztos állna a szőr a hátamon tőle. Szakmailag annyit róla, hogy anno 3 éve daganatot találtak a méhemben. Hormonkezelése, majd ki akartak pakolni (nem egy orvos) mondván soha nem lehet gyerekem. Akkor ajánlotta egy ismerősöm a Barnát. Felkerestük, Ő volt az első, aki nem akart rögtön kirámolni, miután mondtuk neki, hogy babáznánk. Majd megosztotta velem, hogy nem egy daganatom van, hanem vagy egy tucat. Megműtött, mondta nem lesz gond, szerint jól ment minden nagyon, de ne számítsak arra, hogy azonnal terhes leszek. Rá 5 hónapra teherbe estem (extra lett). Újabb műtét. Rá 4 hónapra újból terhes lettem. Fekvés, vizsgálat hegyek, Törpe jól van. Mindenórásak vagyunk. Míg élek, hálás leszek Barna papának azért, amit tett!!! Velem egyébként kedves, bár tény, hogy érdekes a stílusa. Nekem bejön. A férjem is bízik benne és kedveli. Pedig ez igen nagy szó! A másik 3 f..sz volt, bár nagyon kedves és aranyos!
Őt én is lájkolom! :))))))
Nekem a doki megcsinálta a rákszűrést, amikor megállapította a terhességet. (ismétlés volt, mert fél évvel azelőtt SZTK alapon elcs*szték a mintát a laborban, eredménytelen lett. Szóval tuti, hogy csak monstrot féltette. Nekem nem volt előtte vetélésem. És akkor se lett bajom.
Sziasztok regen jartam erre, az lenne a kerdesem hogy mivel lassan aktualis nalunk a teso erdekelne hogy erdemes-e elotte elmenni rakszuresre, vagy eleg majd ha mar az uh miatt amugy is mennem kell? mert bevallom utoljara 1 eve latott doki.
Sziasztok!
Maceraa, kitartás a meleghez, hát nem egyszerű ez az időjárás:) Tényleg jó nagy csend van errefelé.
Azért megkérdezem, nem jön ma valaki véletlenül este hatra a Szent Imrébe előadásra? Ma lesz szó a fájdalomcsillapításról.
Szép napot Nektek!
Cinci
Helló Mindenki!
Ki hogy van? Mi újság?
A nagy csöndből arra következtetek, hogy nem csak én viselem rosszul a meleget a gép előtt.
Meséljetek.
Nálunk semmi különös.
Halihó!
M.
Porc, igen, megnéztem a honlapját, és tetszik nagyon. Tetszik, hogy kicsit másképp álla kismamákhoz. Egyébként is terveztem, hogy homeós bogyókkal fogom segíteni a szülést, a gátvédelmet is első helyre hozná, és az infúziót sem szívesen viselném el megint, csak ha nagyon muszáj. Lombikkal sikerült a terhesség, nem tudom, az ilyen kismamákhoz hogy áll...
Kovács dokiról csak jókat hallottam. Van nagyon alapos honlapja, érdemes rákeresni. Akkor érdemes őt választani, ha természetes, beavatkozásmentes szülésben (és várandósságban) gondolkodsz.
én csak a kisebbik Barnával talákoztam, apukát csak hírből ismerem és eszerint valóban sokan nehezen viselik a stílusát, azt is mondják azonban, hogy szakmailag nagyon is ott van. persze az az ideális, ha mindkettőt megkapod egyben. :-) amúgy sztem Péter is okés, bár nagyon lazának próbálja előadni magát, ami nem minden esetben tettszik. de pl. ő már az első alkalom után megjegyezte a nevem, míg az előzőnek 3 látogatás után sem sikerült... valószínűleg én sem pont őt választanám, de már nincs olyan sok idő és ő a 3. doki, akihez kerülök. asszem, ideje volt elkötelezni magam.
Érdekes ez. Nekem pl mindkét Barna doki antipatikus, nem szülnék náluk sosem. Amikor kórházban voltam, egyik felületes és flegma, a másik pedig bunkó volt velem. A saját betegeikkel biztosan nagyon normálisak...
Urbán doktornőről én is olyantól hallottam, aki nála szült kétszer is, és tényleg isteníti... annyi negatívumot mondott, hogy fura egy modora van... Lehet ezek szerint csak a saját betegeit kezeli normálisan??? Ez egyáltalán nem szimpatikus
Urbán doktornőről nekem is csak rossz tapasztalataim vannak, de a saját betegei istenítik:)) Én a 18 hetes genetikai uh-n voltam nála. Annyira megnyugtató volt hogy utána elmentem az istenhegyire inkább ls fizettem:)
Engem ügyeletesként vizsgált, de elég fájdalmasan. A vérnyomásom magas volt, mégis hazaengedett volna, ha nincs Raft doki, aki befektetett, rá két napra megszültem...
Kovács dokiról csak jókat hallottam, szimpatikusnak találom.
Akkor valószínű, hogy marad Kovács doki. Róla van tapasztalat vélemény?
Urbán Mártával mi a baj?
Sziasztok!
Nagyon tetszik a Szent Imre szülészete.
Két dokit ajánlottak, az egyik Dr Urbán Márta, a másik pedig Dr Kovács Zoltán. Még csak 5 hetes vagyok, tudom korán van még. Ti melyiket ajánlanátok? Van velük kapcsolatban tapasztalatok?
Szülésznőnek nekem Vas Gabriellát ajánlották...
Nováky Rita, Kondor Kata, Bottyán Emese. Árakat nem tudok, de őket megintcsak a hírek (illetve részben személyes tapasztalat) alapján érdemes keresni, ha háborítatlan, természetes szülés a cél. Bár Emese talán maga is babázik most, ezt nem tudom biztosan, majd Brigó megmondja.
Koraszülött osztály (PIC) van még az ÁEK-ben is (ex-MÁV). Ha választani kéne, talán a Jánost választanám a hírek alapján. De méginkább a 36.hét utáni szülést ;)
Hello Julcsi,
Tapasztalatból tudom, hogy nem lehet itt szülni 36. hét előtt... :S Engem 35+4 idősen a Barossba küldtek... Három napon múlt, mégsem lehetett. Sajna. De talán jobb. A babát innen tuti továbbvinnék a Gyermekklinikára, abból meg sose sülnek jól ki a dolgok. De inkább ne szülessen meg előbb.
Helyes-helyes! Nekem is volt szülésznőm, az első szülés is szuper volt, de ez a második számomra sokkal eseménydúsabb volt!
Én mindenképp ott fogok :)) nem adom a szülésznőm :P
Ha választani kell inkább a János, de fő a pozitív hozzáállás és a Szent Imrében szültök majd :-)
Igen Én is a Jánosról tudok :) meg a II.számú női klinikáról...
igen, a kismamaklub régi álom, de mindig közbeszól a munka. leírnád a benyomásaid/ tapasztalataid, ha eljutsz csütörtökön?
köszönöm,
A.
Lányok a táblázatban szerepelnek szülésznők, azok közül szerintem mindegyik bátran ajánlható :-)
Igen, a legtöbb kórházban nincs koraszülött osztály, így koraszülésnél tényleg másik kórházba visznek. Én a János kórházról tudom, hogy ott van, egyik ismerősömet is odavitték. De ne gondoljunk erre, a kisbabánk biztosan tudja, hogy neki csak a 36. hét után kell kijönnie. :)
Még nekem sincs szülésznőm. Én is most kérdezősködöm, illetve havonta egyszer van a Szent Imrében Kismamaklub, amit a szülésznők tartanak. Most lesz a héten csütörtökön. Oda szeretnék majd elmenni, és akkor megnézem ki a szimpatikus. Viszont ha valaki tudna ajánlani szülésznőt árral együtt, akkor azt nagyon megköszönném.
Nem mondanám elhajtásnak, de Imrének nincs koraszülött intenzív osztálya és mivel 36.hét alatt koraszülött egy baba ezért nem vállalják be, mert ha bármi baja van nem tudják megfelelően ellátni....
További ajánlott fórumok: