Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Szemhéjplasztika fórum

Szemhéjplasztika (beszélgetés)

❮❮ ... 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 ... ❯❯
25796. Vikinca (válaszként erre: 25795. - Bongy)
2020. jún. 26. 14:38
Nekem Bea a mutetnel babnyi zsirt szedett ki azóta nem dagad reggelélre...lehet neked is van,ezt mutet kozben egy pillanat alatt kiveszik,és az is megszűnik.
25795. Bongy (válaszként erre: 25794. - Vikinca)
2020. jún. 26. 14:19

Nagyon köszönöm, szuper részletesen leírtál mindent.

Megpróbálok képeket nézni. Felső szemhéj lenne, az alsó nem annyira gáz, az csak ráncos.

De a felső, háát..

Ébredéskor nem tudom kinyitni. Nem megy fel a szemhéjam, kell picit masszírozni, vagy kézzel rásegíteni. Napközben semmi baj vele, de ez az ébredés...

25794. Vikinca (válaszként erre: 25793. - Bongy)
2020. jún. 26. 13:41

Szia!

Alsó vagy fölső?

Itt a hoxán 3-4 orvost tudnék megemlíteni,dr Tönköl Tamás,dr Bálint Beáta,dr Boros László,dr Krasznai Zsolt...csajok segítsetek ki ha valakit kihagytam.

Legtöbb munkát itt dr Borostól,és dr Bálinttól láthatsz.Naplókat találsz,benne fényképekkel-általában a ezek a naplók zártak,"kopognod" kell,hogy láthasd.

-Rámész az illető adatlapjára,ott a naplókra,és rákattintva jelzed,hogy olvasni szeretnéd...a tulaj ezt látva beenged,és láthatod a bejegyzéseket,képeket.

Szerintem naplókkal kezd,azután,konzultációval-ez utóbbi ingyenes,vagy levonódik a műtét árából...árak -próbáltam a kisebb összegtől a nagyobbig sorban írni a neveket...én úgy tudom most dr.Tönköl a legolcsóbb.

Engem Bea műtött (felsővel)4 éve-tudsz a naplómba kopogni...ja és ne parázz,egy fogorvos kellemetlenebb.

25793. Bongy
2020. jún. 26. 12:19

Sziasztok

Nehéz döntés előtt állok, szeretném megműttetni a szemhéjamat, de borzasztóan parázok. Nemigen tudom, merre induljak, a környezetemben senki nincs, aki átesett volna ezen. Nagy örömmel találtam Rátok, megköszönném, ha segítenétek elindulni.

Hol kezdjem? Gondolom, az első lépés a sebész kiválasztása.

Létezik valami adatbázis? Vagy személyes ajánlás? 🤔

25792. Boglárka2012 (válaszként erre: 25791. - Evica7)
2020. jún. 25. 13:48

Helló!

Megvettem a zselés cuccokat a szememre tegnapelőtt (pontosan azokat, amiket Adritiszi javasolt) és váltottam pár üzenetet egy szemésszel.

Mondta, hogy két hétet adjak ezeknek a zselés dolgoknak és ha nem javul, akkor nézessem meg szemészeten.

Bezáródik a szemem pedig, még figyelem is magam elalvás előtt néha, hogy na ugye zárva van ez. De az, hogyha elalszok megnyílik-e egy kicsit, azt nem tudom ellenőrizni. :-)

De napközben is ugyanolyan száraz, hiába pislogok, iszok sokat és cseppentgetem. Ha belemegy valami, akkor sem könnyezik vagy ha ég és piros és begyullad, akkor sem. Mintha totál elfogytak volna a könnyeim.

Egyébként nagyon szép a műtéti heg, nem dagad sehol. Azért tud fájni, ha meghúzódik, vagy amikor úgy kelek fel, hogy hason fekve a fejem a párnába van nyomva - úgyhogy a masszírozás elég kellemetlen lenne.

Szóval most két hétig türelmes leszek és reménykedek, hogy javulok. Ha mégsem, akkor irány a szemészet.

25791. Evica7 (válaszként erre: 25783. - Boglárka2012)
2020. jún. 25. 10:14

Szia!

Lehet, hogy tényleg nem zár még éjszaka, ahogy Adritiszi írta. :(

Nekem is annyira rossz volt már, hogy meglátogattam a szemészetet és kaptam antibiotikumos kenőcsöt, helyre rakta kicsit. De amíg nem fog záródni, szerintem szenvedni fogok vele. :(

Nekem a masszírozást javasolták, a 2. héttől már lehet, esetleg próbáld meg azt is.

Jobbulást!

25790. vanvelsen
2020. jún. 24. 22:29
Raktam új màsfél éves BB képeket
25789. Boglárka2012 (válaszként erre: 25784. - Netta987)
2020. jún. 23. 13:54
Köszönöm, remélem javul, kipróbálom a géleket is, meg praktikát, amit Adritiszi írt.
25788. Boglárka2012 (válaszként erre: 25787. - C856bcda19)
2020. jún. 23. 13:52

Szia Adritiszi!

Köszi a tanácsokat, mindent kipróbálok, csak legyen jobb.

Igen, amióta ennyire száraz a szemem, sokkal érzékenyebb és sérülékenyebb. Nehezen bírom a monitort (napi 9 óra kb.) és a napot semennyire. Még borús időben is napszemüveget viselek.

Mindentől begyullad és bepirosodik.

25787. c856bcda19 (válaszként erre: 25785. - C856bcda19)
2020. jún. 22. 20:57

Nappalra

Optive PLUS

A legjobb!!!

25786. c856bcda19 (válaszként erre: 25781. - Boglárka2012)
2020. jún. 22. 20:54

Éjszakára

CORNEREGEL szemgél

25785. c856bcda19 (válaszként erre: 25781. - Boglárka2012)
2020. jún. 22. 20:52

Lehet éjjel alvás közben nem záródik. Van rá valamilyen krém amit a szembe lehet tenni éjjelre. Erre nagyon kell vigyázni mert nagyon sérülékeny a szem ha kiszárad. Pl egy gyakorlat. Szoba közepére ülj le tegyél egy gyertyát kicsit messzebb de azért lásd a lángját. Persze gyűjtsd meg és szugerald. Meglátod hogy fogsz könnyezni. Pár napig csináld. Ez nem hülyeség. Ezzel is gyógyítják a száraz szem szindrómat. Sokat pislogj az is fontos.

De amikor a gyertya lángot nézed nem szabad pislogni majd csak mikor megindul a könny

25784. Netta987 (válaszként erre: 25783. - Boglárka2012)
2020. jún. 22. 18:24
Szia- sajnálom, csak jobb lesz majd, ha telik az idő. Jobbulást :)
25783. Boglárka2012 (válaszként erre: 25782. - Netta987)
2020. jún. 22. 09:47
Szia! Nem jön könny, csak ég. Ha belemegy szempilla a szemembe, akkor sem könnyezik, csak rátapad valahova és szúr. Amikor reggel felkelek a szemgolyóm is fáj, úgy érzem és full homályos minden. Ha felkelek hajnalban, akkor máris locsolom a szemeimet és utána alszok vissza. :-) Elvileg ez így még "normális" lehet műtét után egy darabig, de nagyon kellemetlen. Még ezt a hetet kivárom, de ha nem javul, akkor megyek szemészetre, hogy írjanak fel valami hatásosabb dolgot, mert a vény nélküli cseppek nem segítenek.
25782. Netta987 (válaszként erre: 25781. - Boglárka2012)
2020. jún. 20. 18:37

Szia-hát nekem nem száraz, de nagyon érzékeny, az biztos. Akkor kb. 2 hete volt a varratszedésed, még biztosan alakul ahogy megy az idő, nekem is elég lassan gyógyul.Türelem kell, csak nehéz kibírni. Hát ha nagyon nem javul, lehet egy szemészet nem ártana, biztos van a repertoárban valami, ami ilyenkor segít (szemkenőcs, szemcsepp, vényköteles valami, de hát azt orvos mondja meg), és úgy igaziból sírni, vagy meghatódni, vagy akár egy hagymát felvágni, akkor sem jön a könny?

Sajnos én most meg tudtam hatódni a napokban történteken, könny jön, szem dagad, nagyon. A látásom nekem is egy kicsit homályosodott, de az úgy elmúlt, egyszer csak. Igazából pihentetni kéne a szememet sokat, de számítógép előtt ülök egész nap, és nálam biztos az is hátráltatja a javulást. Mert ha nem dolgozom, egy kicsit jobb minden. Meg tiszta párás idő van, 2 hete esik minden nap, szerintem az sem túl jó a hegnek. Nem tudom... Szedek C.vitamint, meg kollagén-hyaluron kombót. Tegnap már annyira feszült a heg, hogy beszereztem a La Roche Cicaplastot, hátha az majd - Előszörre nagyon-nagyon jól esett, kis vattapálcikával kenegettem, örültem, hogy minden jó lesz, de később bedagadt, és fájt is végig a heg, eléggé, remélem azért mert hatott a szer. Most újra picit kentem rá, mert azért nem olyan rossz ez, és nem is dolgozom, szóval kb. ilyenkor tudom kímélni a szemeimet,kivéve ha nem fórumozom :)

2020. jún. 19. 21:33

Sziasztok!

3 héttel a műtét után még mindig annyira száraz a szemem, mint még soha. Már semmit sem kentem a szemhéjamra, hogy ne menjen bele semmi a szemembe és ne csípje, de így is piros és ég.

Egyszerűen nincs könnyem és az eddig jól bevált műkönny sem segít semmit. Be is homályosodik a látásom.

A szemhéjam záródik, szóval az nem lehet a gond, szépen is gyógyul.

Kezdek kissé aggódni, műtétkor nem sérülhet meg valami, ami a könnytermelést szabályozza? Lehet hülyeséget beszélek és túlagyaltam az egészet és majd javul? Van itt valaki, akinek ennyire durván száraz lett a szeme műtét után?

25780. Boglárka2012 (válaszként erre: 25779. - Aranyfüst)
2020. jún. 17. 16:39

Szia Aranyfüst!

Igen, ne aggódj, szépen fog alakulni.

Nekem majdnem minden szétcsípi a szememet, a bioderma cicabiot is utálja sajnos. :-)

25779. Aranyfüst (válaszként erre: 25778. - Boglárka2012)
2020. jún. 17. 15:23

Szia Boglárka!

Köszönöm a bíztatást, akkor másnak is van ilyen problémája és ez egy jellemző tünet akkor.

Két krémet használok a La Roche Posay cicaplast gélt éjszakára, nappalra a Biodrema cicabio SPF 50+ krémet. Nekem nem száraz a bőröm illetve a heg, és nem csípnek a krémek.

25778. Boglárka2012 (válaszként erre: 25775. - Aranyfüst)
2020. jún. 17. 08:09

Szia Aranyfüst!

Dokid nem mondta, hogy mivel kend?

Igen, a göbök el fognak simulni. Nekem is van több kisebb-nagyobb és már egyre kisebbek a varratszedés után majdnem két héttel.

Pont a kérdésed előtt beszélgettünk ezekről. Ide nem másolom be, mert hosszú, olvasd el ezeket a hozzászólásokat és hátha segít: 25768-tól 25771-ig.

25777. Boglárka2012 (válaszként erre: 25776. - Evica7)
2020. jún. 17. 08:04

Szia Evica!

Ó, de sajnálom. Nagyon remélem fog javulni, de ez már kicsit soknak tűnik, hogy még mindig nem záródik. :(

25776. Evica7 (válaszként erre: 25766. - Boglárka2012)
2020. jún. 16. 17:35

Szia Boglárka2012!

Változatlan, nagyon irritált, sokszor szúr, ég, előre nézni nem sokáig tudok, akkor iszonyat szárad, még nem záródik. :(

1 hónapot mondott az orvos, kb. 2 hét múlva fogom hívni.

25775. Aranyfüst
2020. jún. 16. 16:16
Sziasztok, felső szemhély plasztikán vagyok túl, tegnap voltam varratszedésen. A műtéti heg vonalán nem egyenletesen vannak "göbök" duzzanatok. Más is tapasztalt hasonlót? Remélem elmúlik, felszívódik egy idő után. Mivel kezeljem? köszönöm előre is a tanácsokat.
25774. Krisztasz1 (válaszként erre: 25764. - Lolita9)
2020. jún. 16. 09:43
Köszi a megerősítést Lolita9! :)
25773. Krisztasz1 (válaszként erre: 25765. - Szokepetra)
2020. jún. 16. 09:43
A problémamegoldót már láttam, az előzmény még nem került elém, de át fogom olvasni azt is!
25772. Krisztasz1 (válaszként erre: 25762. - Vikinca)
2020. jún. 16. 09:40

Szia Vikinca!

Pont erre jutottam, még aznap kértem mind a két dokihoz időpontot. :) Remélem nem fogok belebolondulni a döntésbe. Viszont, ha a mind a két szakértő ugyan azt az irányt javasolja, az nagyon megnyugtató tud lenni. :)

25771. Boglárka2012 (válaszként erre: 25770. - Netta987)
2020. jún. 15. 12:59

Majd írj később is, hogy alakulsz.

Az argánolajat már kínomban kentem, mert már csak az maradt, amit a kencéim közül nem próbáltam a szemhéjamra és végül az nem irritált. :-) Egykébként ez az olaj hozta rendbe a hámlós, fájó, húzódó részt az arcomon és amiatt van mindig a fürdőszobában.

Az orvosok egyébként hegkezelő vagy körömvirág krémet ajánlanak műtét után. Én amiatt azzal kezdtem és biztos, hogy sokmindenkinek ez jó is és semmi gondjuk nincs vele.

Mi úgy látszik, hogy mindenfélére érzékenyek vagyunk sajnos.

25770. Netta987 (válaszként erre: 25769. - Boglárka2012)
2020. jún. 15. 10:25
Köszi a tapasztalatokat, akkor jobban állsz szerencsére nálam - én is így próbálgatom a dolgokat: a körömvirág nagyon irritálta nekem is a szememet, azt kihagytam, a szemkörnyékápolót sem szereti. Az argánolajat mindenképpen beszerzem, és ha nem könnyeztet az már szuper, és jókat olvasok róla, pont ez kell nekem, táplál, hidratál, A, E vitamin stb. Remélem segít! Lehet nálam lassabban áll helyre, sajnos :(
25769. Boglárka2012 (válaszként erre: 25768. - Netta987)
2020. jún. 15. 08:53

Szia Netta! Én 2,5 hetes vagyok össz. és 1,5 héttel a varratszedés után.

Nekem is nagyon száraz a szemem, alapból is száraz, de most már nagyon durván, gyakrabban kell műkönnyet használnom, mint eddig. Be is gyullad mindentől, így kísérletezgetnem kell mi nem mászik be a szemem sarkába a krémek közül. Mivel túl száraz, így könnyen be is gyullad.

Ezeket kentem eddig a hegre: hegkezelő, körömvirágkrém, argánolaj, napvédő, szemkörnyékápoló krémem. Ha napvédőt vagy a hegkezelőt kenem, akkor egy-két óra után kicsit ég a szemem, aztán később szúródik, csíp és pirosodik, csipásodik. A körömvirág krém után később kezdődik az égő érzés a szememben, a szemkörnyékápolóm pedig már a heget is csípi egyből. Pedig muszáj napvédővel kenni, ha kimegyek, mert azért a napszemüveg oldalrésein csak kap fényt. :-)

Amitől nem kínlódok semennyit, az az argánolaj, bár nem tudom az mennyire hidratálja. Nekem is húzódik a varrat, ha nem kenek rá semmit és a doki is mondta, hogy hidratáltan kell tartani.

De egyébként a hegeim szépen gyógyulnak és nem piros az egész, csak kicsi részen, halványan. Az elején még göbös volt és egyenetlen, de már egész jól simul. A szemhéjam már egyáltalán nem dagad be.

Azt mondták több hétig alakul folyamatosan az egész.

Engem a sminkelés nem érint, mert a szempillaspirált sem bírta sosem a szemem, még azt sem amit gyógyszertárban árulnak érzékeny szemre.

Ha nagyon zavar az állapotod és aggódsz, akkor szerintem küldj képet a dokidnak és kérdezz tőle.

Bocsi a regényért, de hátha valakinek segít a tapasztalatom.

25768. Netta987
2020. jún. 13. 20:43
Sziasztok- azokhoz írok, akik már túl vannak a műtéten: 2 héttel a varratszedés után vagyok, nálatok minden simán ment ezután? Ha bekrémezem a szemem fölött, nem szereti, feldagad, ha nem krémezem nagyon feszül, száraz, a Visin szemcseppet elviseli, de az meg nem sokat ér, úgy érzem. A heg piros, mintha nem is halványulna,és nem egyforma a két oldal, az egyik jobban be van dagadva. Nálatok milyenek voltak a műtét utáni hetek, azt olvasom, hogy lassan lehet sminkelni, sportolni, hát én még nem érzem, hogy olyan jól lennék -
25767. Rita 13
2020. jún. 13. 15:03
Nekem szerdân csinàltâk meg ugyan nem fâj de a làtvâny az borzalmas
❮❮ ... 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook