Szemhéjplasztika (beszélgetés)
Szia! Hát, nem tudom.... biztos több tényező is közrejátszott. De a jegelések után határozottan rosszabb volt a helyzet. BB azt mondta, hogy szerinte nincs összefüggés, de nem lehet véletlen, hogy akkor folyt a sebből a vér, utána mindig több lett a véraláfutás, illetve utána vérzett be a szemfehérjém is, igen látványos! :(
A krémet a gyógyszertárban adták, ezt ajánlották, de hát nem oszt, nem szoroz - sajnos 4 napja használom, ugyanúgy nézek ki. Nagyon sajnállak, hogy az alapozóval sem tudod rendesen fedni, hát nekem is necces, bár már nem is fedem a gyerekek előtt, mert kenem a gyógyszertárival és együtt nem megy. Hétfőn viszont már muszáj munkába állnom, hát.... kíváncsi vagyok mit tudok kihozni a dolgokból. És igen, ez a hazudozás majdnem olyan kellemetlen mint a kinézet.Nekem a férjemen és a kolléganőmön kívül senki nem tudja, mert nem értik meg, másképp látják, stb., úgy is tudjátok... Mit mondjak, én sem lepődnék meg a 4 hét gyógyulási időn, sőt már inkább tartom valószínűnek!
Szia! A jegeléstől lett vajon ennyire rossz a helyzet??
A gyógyszertári krémet BB javasolta vagy a patikában? Valamit muszáj lesz beszereznem nekem is, mert a feketenadálytőtől semmi javulást nem tapasztaltam.
Annyira sötét az egyik szemem alatt, hogy az alapozó/korrektor sem fedi be. Napközben napszemüveggel takarom, de 17óra után elég vicces napszemüveggel botorkálni a sötét utcákon ;-)
Hát igen, kellemetlen a magyarázkodás, neked meg főleg a gyerekek miatt. Csak néhány családtagnak és barátnak vallottam be az igazat, amúgy hazudozni kényszerülök :-(
Neked korábban is lassabban gyógyultak a sebek? Arra gondolok mikor pl.beütöd a karod, vagy főzés közben megégeted magad...stb. Nekem igen, hosszú hetekig kék-zöld a lábam ha a reggeli kapkodásban nekimegyek az ágy sarkának. Ebből kifolyólag, mikor olvastam hogy a műtét után előfordul h 2 hétig sötét foltos a szemkörnyéke, én optimistán 3 hetet adtam magamnak....de azon sem fogok meglepődni ha 4hét lesz belőle :-P
Szia! Nekem azt javasolta BB, hogy egy pzs-be tekerjem a jégzselét, jól is esett, csak utána valahogy mindig durvábban néztem ki, az első jegelésnél folyt a vér a jobb oldali sebből, utána lett mindig mélyebb színű, majd 3. napon a szemem fehérje is félpályáig bíborszínű, hát mit mondjak, mehetnék becsöngetni Halloweenkor, kapnék egy csomó csokit...... Már nagyon bánom, hogy olyan szorgosan jegeltem, a következő műtétnél biztos hanyagolni fogom. Bár pillanatnyilag attól is elment a kedvem. Én gyógyszertári krémet kaptam a véraláfutásra, hát egyelőre semmi javulás. Sajnálom, hogy neked sem javul, nagyon rossz érzés hogy ilyen tehetetlen az ember. Az alvadt vér csík, pedig olyan mint egy heg, kicsit feszíti a sebszéleket. Fájni nem fáj, csak csúnya látvány. Én nem merek hozzá nyúlni, csütörtökön vagy pénteken kell mennem varratszedésre - ma helyett - és akkor eltávolítja a Doktornő! Ma van egy hete hogy műtött, de azon kívül, hogy lelappadt az ödéma, semmit nem javulok - én sem gondolom, hogy bármi az ő hibája lenne. Alul alapozózom is itthonra, mert megijednek tőlem a gyerekeim, így is állandóan kérdezgetnek és -milyenek a gyerekek - mindenkinek elmesélik, hogy hogy néz ki anya! Ráadásul így 2 hétig nem mehetek dolgozni, elég kellemetlen magyarázkodni meg füllentgetni, mert hogy ugye próbálom nem reklámozni a dolgot, tényleg nem sok ember érti meg - sajnos!
Szívből remélem, hogy te is rohamos javulásnak indulsz! :)
Hogy őszinte legyek én nem is jegeltem. Egyszer ugyan megpróbálkoztam vele, de nagyon nem esett jól, hogy nyomja a szemem a zselétasak.
Alapszabály, hogy közvetlenül bőrre nem is szabad tenni (fagysérülés) és egyszerre kb 5-10 perc lehet.
Szia! En betekertem a jegzselet egy vekony torulkozobe és ugy tettem a szememre.
Holnap lesz 2 hete hogy mutotte BB a felso szemhejamat es a 3.-4.naptol kek-zold a bal szemem kornyeke. Kenem feketenadalyto kremmel, de semmit nem javul, ugy nezek ki mint akit agyonvertek. Nem hajoltam, nem emeltem, ulve aludtam napokig es azota is nagyon figyelek mindenre. Nem hiszem hogy barmit rosszul csinaltunk volna -beleertve a doktornot- valoszinuleg olyan tipusok vagyunk akinek lassabban regeneralodik a bore mutet vagy egyeb beavatkozas utan.
Amit az alvadt ver altal szetfeszitett sebrol irsz probalom elkepzelni...nem kellene valahogy kitisztitani? Faj?
Szia!
Igazából valóban nem szétnyílt a seb, BB is azt mondta, hogy a vér alatt fogja a varrat, csak ahogy bealvadt a sebszélek közé a vér, az elég látványosan szétfeszíti. BB nekem azt mondta, hogy addig jegeljem, amíg jól esik, hát mi tagadás, nekem jól esett tovább is, volt hogy 10 percig is jegeltem. Valószínűleg ez is probléma volt. Ti egy az egyben rátettétek a jégzselét a szemetekre, vagy technikáztatok vele? És köszönöm! :)
Szia!
Szerintem ezeket írd meg neki is, ha tényleg megnyílt a vágás, küldjképet is (pl viberen). Nem hinném, hogy zavarnád ezzel.
Egyénbént meg a bevérzés alkatfüggő, meg annyi minden befolyásolja, pl. a stressz is!
Vannak azért itt olyanok is, akiknek a 3. hét végére szívódott fel az összes monokli. A műtét szempontjából mindez lényegtelen.
Hivd fel minél elöbb a Beátát és mondd el neki, hogy mi történt. Lehet, hogy újra kell varrni neki. Még senkivel nem történt ez itt a lányok közül. Èn nem nagyon jegeltem, féltem , hogy megfázik a sebem.
Remélem hamarosan rendbe jössz.
Sziasztok!
Már pár hónapja figyelemmel kísérem a fórumot, így döntöttem BB mellett, a Ti hozzászólásaitok alapján, amit köszönök! Kedden műtötte a felső szemhéjamat, a műtét maga teljesen rendben zajlott, viszont estére jól beödémásodtam és belilultam, a vártnál jobban. Jegelésnél vérzett is, sőt, másnapra és harmadnapra durván leszivárgott a vér az alsó szemhéjamba is, teljesen úgy nézek ki, mint akit összevertek, a sárgától a bíboron át a padlizsánig, jelenleg minden szín látható a szemeimen. a Jobb szemem csúnyább, ott még a fehérje is bevérzett a jobb csücsökben.
Ma levettem a ragasztócsíkokat és szomorúan tapasztaltam, hogy mindkét szemhéjam megnyílt 1-1,5 cm hosszúságban 1-1,5 mm-en és alvadt vérrel van tele.Ennek maradhat nyoma? Nem szedtem C vitamint, nem aludtam hason, nem hajoltam, csak guggoltam, nem emeltem, csak minimálisat 1-2 kilót. Első 2 nap nem feküdtem ugyan, de nem csináltam semmi megerőltetőt. Nem tudom, hogy mit csináltam rosszul. A jegelések után azt vettem észre, hogy mindig rosszabb a helyzet. Lehet azt elrontani? Gyógyszárban vásárolt jégzselét használtam. Kérlek, ha van tippetek mit csesztem el, osszátok meg velem. Decemberben nekifutnék az alsónak is. Előre is köszönöm! :)
Sziasztok, ti szedtetek vitamint mütet elött?
Mert a doktornő, mondta h ne szedjek, de viszont máshol meg azt irjak mütetnel hogy C vitamint kúrát kell alkalmazni.
Tegnap megittam 3 neo citrant, mert kicsit megfaztam, ma már jobban vagyok, ez gond lehet szerintetek?
Köv heten van a mütet.
:-DDD
Menni fog...mindent a célért! :-B