Svédországi magyarok topicja! (beszélgetés)
De örülök nektek! :)
Gondolom már nagyon hiányoznak! :)
Szorítok, hogy a továbbiakban is így alakuljon az életetek!!!!
Es vegre, Helsingborg-ban is esett a ho! Most mar elhiszem, hogy itt is van, mert en tavaly januar ota most elöször latok itt havat! =)
A magyarokrol annyit, hogy mindenkitöl ugy hallom, hogy kulföldön egymas keresztbehuzoi vagyunk, mintsem hogy segitenenk egymasnak. Ez eleg szomoru, hogy igy rögzult a köztudatban. Szerencsere azert akad sok kivetel, mint peldaul a jelen forumozok többsege - a kakukkmadarat szerencsere idejeben helyre tettuk/tettetek! :P
En eleg keves magyarral talalkoztam eddig, törtenetesen eggyel SFI-n, de ö is roman es csak az anyukaja magyar. A varosban setalva akadt meg a fulem 2x magyar szon, de csak futtaban.
Malmöben is igy van....és tényleg nem állnak szoba senkivel a magyarok....ha meghallják hogy magyarul beszélsz tuti hogy nem szolalnak meg magyarul.........olcso emberek
a Király család külömb otthon?
Nem tudni madzsar.....hallo!!!!!!!!!!!!!!!!!
tenap még a szart pucoltad a gumicsizmádrol....
én ismerek is egyet....villanyszerelö a lelkem....full magyarok...csak sajnos elfelejtették hogy honnan jöttek....
de ezzel nagyon sokan igy vannak....
Szia Viru !
De jó, örülök ! Szorítok !
Szooooooval.... megyek haza a fiukert :))))
Van lakasunk, kemenyen egy egesz szobas :) Sokat voltunk kulon, most soket leszunk egyutt :)
Es nem kiabalom el, de lehet egy honap es osszejon egy masik ami egy alom lenne... de ez is az!
Lakast amugy most a blocketen berelni keptelenseg. 15 perc alatt elviszik. Vagy versenyeztetnek hetekig es nana hogy nem a bevandorlo takaritonenit valasztjak ket kisgyerekkel.
Viszont forumokon, magyar klubokban erdemes hirdetni hogy keres az ember...
Szia!
A lakásbérlést szerintem neked kell megoldani, a blocket.se-n keresztül vagy hirdetések útján.
A nyelviskolába is leginkább saját magad tudsz regisztrálni :) Ezen a linken vannak infók a stockholmi SFI-hez:
Bankszámlanyitáshoz pedig semmi más nem kell, mint besétálni egy svéd bankba a personnummereddel és nyitni egyet. :)
Amúgy a PN-ed állandó?Csak a nyelviskola és a lakásbérlés miatt kérdezem.
Szép jó estét megvan a peson nummerem hurrá,valaki tudna-e nekem segiteni nekem 1 pár dologban.
Pl.:-lakásbérlés
-nyelviskolába beregisztrálni
a bankszámlát valószinű segit a cégem megnyitni és ezekhez kellene 1 kis segitség.
Stockholm környékén lakok és itt szeretnék lakást is bérelni saját magam.Remélem tudna valaki segiteni.
előre is köszi. Levente
Szia!
Itt találsz infót.
Szerintem külföldi nem vehet telket személyi szám és tartózkodási nélkül, de ennek utána kell járni, talán a Skatteverket tud segíteni.
hemneten?
blocket?
Igen, levelekben is gyakran használják.
Mindig figyelemhfelhívást jelent, pl. ha arra akarják felhívni a figyelmet egy mailben,hogy ne erre a mailcímre válaszolj, hanem egy másik megadottra, stb.
Igen, másikat jelent.
Az "andra" a többes száma a "másik"-nak. (Egyes számban "annan".)
Én ezt szoktam használni,ha nagyon elakadok:
Amúgy szerintem ha módodban áll, szerezd be Lakó György Svéd-magyar szótárját, az a legjobb.
Alltid: mindig
varandra: egymás
andra.... az masik?????
vagy nem jol gondolom..
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,akarok svedul tudni egy perc alatt:)))))
alltid...mit jelent...
varandra....mit jelent..
:(((
ezert lenne jo az online szotar, mert hiaba ertek meg egy mondatbol 2-3 szot, ha van 1 szo, amit nem, akkor mar etelmetlen az egesz mondat....
koszonom, akkor majdnem megertettem????
:))))
igen, o anyosom baratnoje, es o is tanulja meg a nyelvet...egyebkent vietnami:)
Ööööö....Egy indiszkrét kérdés: aki ezt írta,ugye nem svéd? :DDDD (Nem csodálom,hogy itt-ott nehéz volt értelmezni, amit írt.:)))Ja, most olvasom,hogy is tanulja a nyelvet, akkor már értem. ;-)
Szóval offline volt, amikor veled beszélt. Van egy másik ismerőse is Face-en (egy pasi), akivel viszont ő nem akar beszélni.
Örül,hogy minden nap dolgozol, ő is tanulja azóta is a svédet. Azt kérdezi, mikor jössz Svédországba, és reméli,hogy tudok majd találkozni. És mindenkit üdvözöl.
Ennyi :DD
Puszik :)