Sütés főzés praktikák fortélyok (beszélgetős fórum)
koszi a szép szavakat,az Otletekkel..
ANYUKAM SUPER HAZIASSZONY+ANYA,de sajnos nagoyn kivagyok ,mert 2hete hirtelen csak osszeesett es meghalt..Tudom,lehethogy nem kellett volna leirnom,..de nagyon supi ANYA+haziasszony VOLT...es nagyon hianyzik,ma reggel is vele almodtam!!
BOCS AZ OFFERT!!De remelem megertitek??
Atadott nekem is sok ismeretet...ha eszembe jutnak szivesen megosztom meg veletek majd!!
hiperszuper és egyéb nagyobb üzletekben itthon is van, de nem nagyon ismerik(jük)
én pl. láttam már, de sose vettem
milyen az íze? édes?
tök jókat írtál! bizti ilyenre gondolt a téma indítója :)
én bizti elmentem, amit úgy gondolok, hogy hasznos...
3OTLET:HAMIS TUROGOMBOC: 1liter tejbe tenni 1kifacsart citromot+annyi grizzel felfozni ami osszeall+mehet bele kicsi cukor is..es KÉSZ!!utana csak prezlibe megforgatni es talalni porcukor v. lekvarral, v. tejfol is aki ,hogy szereti..
ANYUKAM SUPER HAZIASSZANY!!!En meg a sarkaba se léphetek..
OTLET anyukamtol:
Muffinsutobe suti mindig a fasirtokat.igy csak belekanalazza, vagy kezzel kiformalja es sutobe superul megsul es igy zsirszegey finom lesz, nem lesz olajos, mintha olajba sutned!
2OTLET:mindenki szereti a fincsi rantotthusit,rantott csirkemellet..anyukam ezt is sutobe suti, igy tobb husit is egyszerre meg tud sutni +nincs budi olaj szag.a suto aljara tesz kis olajat amikor meleg rateszi a szelet husikat, majd be a sutobe...es bekukkant forgatni..stb ,,hamarabb kesz+nem olajos+nincs budi a konyhaban!!!!!!!!!!!!!
szio, otlet a krumplipurehez ,en bele szoktam tenni nehany kb 4-5 db fot sargarepat is es igy szep szine is lesz +super repaspure izu lesz..de tehetsz bele. pl.sajtot-parom mindig ugy csinalja..vagy kis kockara vagott baconnszalonnat..stb
tobbfele képpen igy a gyerekek is jobban szeretik
Gôz fölötti krémkavaráshoz én is olyan edényeket használok amik pontosan illeszkednek egymásba,szintén nem az áramütéstôl félek,sokkal inkább a gôztôl,ami megégethet.
Amúgy,ha tojásfehérjét kell habbá vernem,ahhoz mindig a spirál alakú kézi habverôt használom,sokkal jobb hab verhetô vele,mivel több levegôt kap verés közben,mintha géppel kavarnám,és a tojásfehérje habnak ez a lényege.
A krumplipürét én is gépi habverôvel kavarom ki,igaz,elôtte krumplitörôvel összetöröm egy kicsit,mert így már könnyebb a géppel kavarni.
Szerintem is fontos a jó minôségû gép,nekem még soha nem volt gondom a gôzzel.
És egy ötlet a püréhez: szoktam 1-2 tk.cukrot tenni bele,nagyon finom lesz az íze tôle.
:D Pont az írtam, hogy veszélyesnek tartom, hogy az elektromos gépet odaviszem a gőzölgő vízhez...
A krumplipürét meg azért csinálja úgy, mert az mondja, ha fakanállal keveri ki, neki vannak benne apró pici csomócskák... :( hát ez nekem is van benne, de engem ez nem zavar...:)
a krémet gőz fölött én lyukas fakanállal keverem. Nem szeretem a kézi habverőt mert beleragad a massza:)
A krumli főzit pedig én is fakanállal keverem.
Szerintem ne kísérletezz elekrtomos habverővel főzés közben.
engem az érdekelne, hogy ti hogy főzitek gőz felett a sütikrémet? Anyukám gépi habverővel csinálta emlékeim szerint, és neylon kesztyűt húzott hogy ne rázza meg az áram.... hát ez én nem nagyon értettem, ez annyi, mint halottnak a csók, nem....
Ja, és a forró krumplit is haberővel krémesítette... nem veszélyes 1 kicsit, ha a gőz a motorba kerül?...
idáig életemben 1x használtam keményítőt, mert elkezdtem a 90 napos diétát, és profin mindent be akartam tartani, a sárgaborsó főzeléket ezzel habartam be. Akkor frissen jó volt, de mikor este elővettem, a fakanál úgy állt benne, hogy megmozdítani is alig bírtam :)
Kb. 1 liternyi főzihez 1 ek. keményítőt tettem a doboz utasítása szerint...
Étkezési keményítõ sokoldalúan felhasználható, egészséges alapanyag a konyhában:
Használható:
levesek, mártások, öntetek és desszertek sûrítéséhez
helyettesíti a rántást ételeinkben, így kevesebb zsiradék kerül ételeinkbe
sütemények, torták és egyéb tésztafélék könnyítéséhez, minõségének javításához
használatával a sütemény jobban megtartja formáját krémek, pudingok elkészítéséhez
Felhasználási javaslat:
Sütéshez: Az Étkezési keményítõt a liszttel mindig alaposan el kell keverni és át kell szitálni. A sütemények, omlettek, metéltek, rétesek, piskóták és sütõporral készült tészták minõségének javításához a receptben megadott lisztmennyiség 1/4 - 1/2-ét az Étkezési keményítõ pótolja.
Fõzéshez: Az Étkezési keményítõt kevés hideg folyadékkal (víz, leves) tejsimára keverjük és állandó keverés közben a forró ételhez adjuk, majd egyszer felforraljuk.
Fontos: Az Étkezési keményítõvel sûrített leveseket és mártásokat nem szabad hosszabb ideig fõzni, különben a keményítõ hatása csökken.
bármi:)
Pl hogyan kell magas piskótát sütni? Állítólag keményítővel. Bár még nem próbáltam ezt, de még szép piskótát sem sütöttem :)
sziasztok
Kezdő sütő-főző "asszony" vagyok aki szívesen kísérletezik mindenféle fincsi dologgal :)
Ha valakinek bármilyen praktikája vagy fortélya van a konyhai ténykedéssel kapcsolatban, ide nyugodtan leírhatja.
És remélem hogy sok mindenki megfordul majd itt :)
További ajánlott fórumok:
- Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü?
- Kezdő és haladó konyhatündérek csevegjünk a sütés-főzés rejtelmeiről!
- Teafőzési praktikák ill. minden ami a tea főzésével kapcsolatos!
- Formatorták, praktikák a sütésben
- Tudatos jövőtervezés-házi praktikák, tanácsok, ötletek, sütés-főzés-háztartás
- Ide szeretném összegyűjteni azokat a tapasztalatokat, recepteket, fortélyokat, amelyek a pároló edényben való főzéssel kapcsolatos