Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Sütés főzés praktikák fortélyok fórum

Sütés főzés praktikák fortélyok (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
265. varbóc
2017. júl. 17. 05:51
Érdekes és jó recept. Cukkini és patisszon recepteket is jó lenne látni, de azt kevesen szeretik, pedig nagyon finomak...
2017. júl. 1. 15:24

Töltött tök (Ahogyan én készítem)

A fehér tököt hosszában ketté vágom, hajától, belétől megfosztom, pici sóval megpörgetem.

Darált húst hagymán átforgatva, sóval-borssal ízesítve, kevés vízzel födő alatt puhára párolom, majd a készre főzött rizst (bulgurt) hozzá kavarom. Ez megy töltelékként bele a félbe vágott tökbe.

Karikára szelt sült krumpli a köret.


Először a tepsit/jénait vastagon kikenek tejföllel, bele a készre sütött krumplit, rá a tököt, a tetejére ismét tejföl + reszelt sajt, és csak annyi időre kell a sütőbe/mikróba tenni, hogy a tejföl alól a sült krumplival, fölül a reszelt sajttal összesüljön.


No ez lesz nálam vasárnap-hétfőn.

2017. júl. 1. 15:20

Karfiol pörkölt (Ahogyan én készítem)

Hagymát-zöldpaprikát dinsztelek, majd bele a karikára szelt répa-gyökér, az apróra vágott petrezselyem, és a rózsákra szedett karfiol. Átforgatom, törtpaprikát rá és felöntöm vízzel. Só-bors bele. Amikor kész, tejfölbe lisztet, és azzal besűrítem. Főtt rizs, (bulgur) tészta köret illik mellé.


Ha te (akárki) másként csinálja, szívesen veszem a receptjét.

262. 12d083b51b (válaszként erre: 260. - Varbóc)
2017. jún. 30. 14:45
A kakast körberaktam négybe vágott fehér hagymával, + hasábba szelt krumplival, egy pohár fehért bort neki, (fóliában) beborítva megpuhít, utána fólia le, piros ropogósra sütni... az ágyikó legyen előkészítve. Kidőltem!
261. varbóc
2016. dec. 7. 08:57
konyakkal készített már valaki sült húst?
260. varbóc
2016. febr. 17. 06:07
Húsok borral való sütéséhez milyen jó ötleteitek vannak?
259. varbóc
2015. dec. 21. 05:31
küldjetek ötleteket
258. a360345bdd (válaszként erre: 257. - Ildi992)
2015. okt. 20. 13:03
Akkor már inkább vadas :) Nem sokkal bonyolultabb, de lényegesen finomabb :D
257. ildi992
2015. okt. 20. 12:56

Sziasztok!


Tudtok mondani, egy sárgarépakrémes tészta receptet?

Lehet sárgarépakrémes galuska recept is. :)

Köszi

256. varbóc
2015. szept. 27. 18:55
kiürült a fórum
255. bogarka19 (válaszként erre: 234. - Mongi)
2015. márc. 8. 21:56
Mindenképpen a mentest javasolnám.
254. varbóc
2015. márc. 8. 15:29
2015. febr. 18. 14:29

Töltött csirkecombnak, hogy tudnam megcsinalni a tölteleket kenyer nelkul? ugyis jo lenne?

Köszi

252. varbóc
2015. jan. 21. 14:08
az jó....
2014. dec. 30. 08:09
Sziasztok.Kaptam egy Turbó 3000 halogén sütőt.Ha valaki tudna nekem segíteni, hogy hol találok hozzá recepteket nagyon meg köszönném a segítséget
250. varbóc
2014. júl. 13. 06:54
2014. jún. 10. 20:45

Én itt találtam jópofa praktikákat:

[link]

248. mongi (válaszként erre: 247. - Gevi1931)
2013. febr. 20. 09:13
A halhoz ecetet kell adni,hogy ne essen szét?Mikor?Mennyit?
247. gevi1931 (válaszként erre: 244. - Lolita63)
2013. febr. 18. 20:25

Ne haragudj, de ezt meg cáfolom.

Bármilyen húst sütünk-főzünk ecetet, citromot csak

akkor szabad hozzá adni mikor már majd nem puha.


Ettől kivételek a halak, mert akkor nem törnek el.

246. Kukacc (válaszként erre: 244. - Lolita63)
2012. nov. 21. 11:56
A nehezen puhuló húshoz, vagy öreg tyúkhoz 1kis kanál szódabikarbónát adsz, az is megpuhítja :)
245. a6bc29c843 (válaszként erre: 244. - Lolita63)
2012. nov. 21. 11:27

A vadhúson vagy a kemény, rágósabb húsokon az áztatás segíthet. Főzd meg őket erőleveslében, majd hagyd a lében kihűlni, és néhány órát állni sütés előtt.


vadhús: 1 nappal előtte pácolom, általában: szelt hagyma, fokhagyma, olaj, fűszerekben(egész bors, só, babérlevél, stb) nem főzöm elő, fölösleges.

2012. nov. 21. 11:15

AZ OMLÓS PUHA HÚS TITKA!


Ha a húslevesbe tett hús egyszerűen nem hajlandó megpuhulni, akkor a lébe tegyél egy evőkanál gyenge ecetet.


Az ecet nemcsak a húslevest mentheti meg, az öreg tyúkok főzése előtt is hasznát veheted: mielőtt beletennéd az edénybe, kenegesd át némi ecettel. Így olyan íze lesz, mint egy fiatal csirkének.


A vadhúson vagy a kemény, rágósabb húsokon az áztatás segíthet. Főzd meg őket erőleveslében, majd hagyd a lében kihűlni, és néhány órát állni sütés előtt.


A baromfihúst úgy teheted omlóssá és puhává, ha sütés vagy főzés előtt egy kevés citromlével locsolgatod meg. Ráadásul nemcsak puhább lesz, hanem a citrom ízétől könnyedebb aromájú is.


A marhaszeletet ecet és olaj keverékével szelídítheted meg: egyenlő arányban keverd össze a kettőt, majd hagyd állni benne a szeleteket másfél-két órán át gyakori forgatás mellett.

243. Xilva
2010. júl. 31. 08:26
Sziasztok! Rácsos szilvás sütit sütöttem tegnap. Nagyon száraz és kemény lett a tésztája :-( Tud valaki olyan rácsos süti receptet, ami puha marad?? Szívesen veszek más szilvás süti recepteket, amik csak úgy olvadnak a szájban :-) mert annyira rákívántam a szilvás sütire!!!
242. d@nu (válaszként erre: 241. - Mongi)
2010. márc. 3. 11:24
Bocs, ritkán járok erre. :) Nagyon ritkán használom, de néha jól jön.
241. mongi (válaszként erre: 240. - D@nu)
2010. febr. 25. 15:33
Köszönöm a választ!!!Te használod?
240. d@nu (válaszként erre: 237. - Mongi)
2010. febr. 24. 09:39

Légkeveréssel -15-20 °C-ot számolsz, tehát az eredetileg 180 °C esetében a 160 jó.

Logikusan légkeverésnél is elő kell melegíteni, amit meleg sütőben kell sütni, azt légkeverés esetében sem teheted hidegbe. Mit kezdenél egy piskótával hideg sütőben?


A légkeverés egyenletesebben süt (elvileg), hiszen a meleget a levegő mozgatásával egyenletesen eloszlatja a sütőtérben. Ezért tudsz pl. 2 szinten is sütni, mert a levegőáramoltatással már nem "takarják" egymást a tepsik.

Hátránya, hogy szárít, bár ez egy habcsóknál éppen előny. :))

239. mongi
2010. febr. 22. 15:13
???
238. mongi
2010. jan. 15. 14:00
????
237. mongi
2010. jan. 12. 16:30

Sziasztok!

Igaz az,hogy ha egy vmit előmelegített sütőben 180an fokon kell megsütni,az =légkeveréssel,160 fokon,előmelegítés nélkül...?

Remélem érthető voltam.


Tulajdonképpen mi a lényege,előnye,hátránya a légkeverésnek?Én eddig csak azt tudtam,hogy egyszerre több ételt is lehet így sütni.Ennyi.

236. d@nu (válaszként erre: 235. - D@nu)
2009. aug. 23. 15:07
Ja igen, az kimaradt, hogy rövid ideig főztem a gyümölcsöket és nem is lettek túl sűrűek - szóval ha biztosabb állagra (is) mész, akkor szerintem fixelj. :)
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook