Sütés főzés praktikák fortélyok (beszélgetős fórum)
Úgy látszik nem.:(
Azóta már túl vagyok rajta.Megsütöttem olajban,mint a rendes krumplit.Nekünk nem igazán jött be.Rengeteg olajat magába szívott,s nem is egyenletesen puhultak meg.Az íze nem volt rossz,de az állaga az nem volt szimpi!...Úgyhogy többet nem csinálok.
Érdeklődnék,hogy az édesburgonyát is úgy lehet felhasználni,mint a rendes krumplit?
Miket lehet belőle készíteni,s kb. milyen íze van?:)
Köszi az ötletet... a kurkumára is:)
A lányom elnevezte domestosnak. Az étel szaftja valóban hasonló állagú lett tőle. Nem az íze!:)
A leves jó, de nem ázik el benne a kuszkusz?
Igaz mar tul van targyalva, de en is elmondanam en hogy csinalom. Eloszor csirkebol levest fozok, majd ebben megfozom a zoldsegeket(hagyma, zukinni, csicseriborso, sargarepa,kaposzta,sutotok) es ezzel a levessel ontom nyakon a kuszkuszt, majd hagyom allni, hozzaadom a hust es a zoldsegeket, az izt a leves adja.
Szoktam csinalni kuszkusz levest. Az elobb felsorolt zoldsegeket megfozom levesnek, egy kis csirkecsonttal, izesitem kurkummal, citromlevel es a tanyerba adagolt kuszkuszt leontom a forro levessel es par percig allni hagyom. Nagyon szeretjuk.
Köszi szépen Neked is,meg a többieknek a válaszát...túl vagyok rajta!:DD
Leveskockás vizet felforraltam,s abban aztán állni hagytam.Tényleg írja a csomagoláson az elkészítés módját,csak először nem vettem észre.:)
Amúgy nagyon-nagyon finom lett!!!
Villers, én is forrázom és lefedem, kész.
A csomagoláson megtalálható az elkészítési mód, eltettem. Hiába keresem, most nem találom.
Szia!
Látom nem sokan siettek a segítségedre!:(
Sikerült végül megcsinálnod?
Én még sosem készítettem,de kiváncsivá tettél.Böngésztem kicsit a neten,mindenhol azt találtam,hogy leforrázni kell,majd utána pár percig lefödve állni hagyni.
Sziasztok!
Remélem tud segíteni valaki,holnap szeretnék kuszkuszt készíteni,de eddig nem találtam egyértelmű recepteket.Tudja valaki hogyan kell köretet csinálni belőle?Főzni kell,vagy csak áztatni???
Helló itt is! :DDD
Az igazság az, hogy én régebben sokszor sütöttem, de ez már aaaaaaaaanyira rég volt! :D Viszont nem rémlik, hogy habzott volna, legalábbis ilyen extrém mértékben biztosan nem.
Szerintem az én receptem is az lehet nagyjából, mint D@nué, szal nem az a gond véleményem szerint.
Az oil friss volt teljesen? Másra nem tudok gondolni...
Húsoknál nekem is előfordult habzás, de ilyen mértékű, mint most, még soha. Vizionálj magad elé egy lábasnyi habot, ami annyira hab, hogy olaj már nem is maradt az alján és amikor levettem a tűzről, még 1 percig tovább futott mindenfelé. Ááááááááá! :SSSSSS
A hozzávalókkal nem nagyon lehet gond, hiszen kb. ezek mennek a normál kelt fánkba is, az mégsem habzik.
Azért köszi. ;) Talán jön egy csörögemágus és ad egy tuti, habzásmentes receptet - akkor lesz viszonyítási alapom. :D
Szia! :-)
Csörögét még sosem sütöttem,viszont olajhabzással már volt dolgom.Bécsi szelet,meg fasírt sütésénél fordult elô nekem,de fogalmam sincs,mitôl lehet.
Köszi azért:-)
Végül "megalkottam " és szuper lett!
Kiveregettem vékonyra,befűzereztem,gyorsan elősütöttem. Aztán beraktam tepsibe alá pici olaj,pici viz,rá alufólia, 150 fokon másfél órát sütöttem,teljesen puh lett és nagyon fincsi.
Csak azért itam le hátha másnak is egyszer szüksége lesz rá:-)
Köszi a segítséget, már gondoltam rá, hogy csak a sütőm számára is bevált receptek mellett maradjak, de kísérletező és kíváncsi természetű vagyok:)
Az általam próbált recepthez a fehérjét habbá kellett verni.
Valószínű a sütő sem volt elég meleg:)
A marhahúst én csak apróra vágva szeretem sütni-főzni vagy kuktában.Biztos, ami biztos:)
Sziasztok!
RLindi, sajna nem szeretem a marhát, így nem is szoktam készíteni. Illetve ha véletlenül rákényszerültem, tuti, hogy kőkemény cipőtalp lett a vége. :S Ha én próbálkoznék a steak sütésével, vsz. kívülről kérget sütnék rá és utána bevágnám a sütőbe, hogy meg is süljön. Ennél jobb ötletem nincs.
Spatifillum, Cécile csokitortája nekem nagyon gyanúsan egy brownie recept. Akárcsak a Clafoutis, jónéhány változatban létezik ez a recept is, én a helyedben szétnéznék a neten, hogy találjak egy nekem és a sütőmnek megfelelőbbet.
Egyébként sztem egyrészt hőfok problémád van, talán hideg a sütő, tudsz hőfokot állítani rajta? Az általam talált recepteket 170-180 C-on sütik általában, talán ez is bibi lehet a receptben. + kipróbálhatod, hogy felvered a fehérjét és így adod a tésztához. Több 5letem nincs.
Lindi, látom nem válaszoltak még neked.
Ma találtam iblis receptjét: Cécile csokitortáját. Kivitelezhetőbbnek látszik, mint amilyet ma sütöttem. Mindenesetre valóban nagyon finom, csak a kivitelezés...
Problémám van vele, ugyanúgy, mint a clafoutis-val. Elég kevés lisztet tartalmaz, ezért "leül" az alja:(
Hiába keverem össze alaposan, porcukrot használok a kristály helyett...még mit lehet tenni vele?
Kicsit off, de kapcsolódik.
csokireszelék, tortadara= egérxar:)
Remélem viccesnek találjátok. A férjem megkérdezte egyx, hogy mi van a süti tetején.
Én mondtam, hogy tortadara, mire azt válaszolta, hogy ilyen egérxart ő bizony nem eszik.
További ajánlott fórumok:
- Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü?
- Kezdő és haladó konyhatündérek csevegjünk a sütés-főzés rejtelmeiről!
- Teafőzési praktikák ill. minden ami a tea főzésével kapcsolatos!
- Formatorták, praktikák a sütésben
- Tudatos jövőtervezés-házi praktikák, tanácsok, ötletek, sütés-főzés-háztartás
- Ide szeretném összegyűjteni azokat a tapasztalatokat, recepteket, fortélyokat, amelyek a pároló edényben való főzéssel kapcsolatos