Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Sütés főzés praktikák fortélyok fórum

Sütés főzés praktikák fortélyok (beszélgetés)


❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
93. d@nu (válaszként erre: 90. - Anita0810)
2007. szept. 8. 22:36

Én még nem sütöttem ilyet, de szerintem erre a sütire gondolsz... Remélem, beválik.



Barackmag


Hozzávalók


a tésztához:

15 dkg porcukor

20 dkg sütőmargarin

1 db tojás

10 dkg darált dió

1 evőkanál kakaó

30 dkg liszt

tej


a krémhez:

1 db tojás

15 dkg porcukor

10 dkg dió

0,5 dl tej

10 dkg margarin

néhány csepp mandula aroma


A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a diót, a kakaót és annyi tejet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk, majd összegyúrjuk. Ezután a tésztából egy-egy kicsit lecsípve megtöltjük az előzőleg olajjal kikent mandulaformákat, oly módon, hogy a formát vékony rétegben fedje a tészta. Előmelegített sütőben megsütjük, és még melegen kivesszük a formákból. Ha a tészta a forma peremére is került a felesleget levágjuk, hogy a két fél jól illeszthető legyen. A krémhez a cukrot, a tojást és a tejet gőz fölött felfőzzük, majd hozzákeverjük a diót. Ha kihűlt, a kihabosított margarinnal összekeverjük, ezután hozzáadjuk ízlés szerinti mennyiségben, a mandula aromát, majd összekeverjük. Amikor a tészta kihűlt megtöltjük a krémmel, és kettőt-kettőt összeragasztunk. A kész „barackmagokat” megforgatjuk porcukorban. Ezután legalább egy napig állni hagyjuk, hogy megpuhuljon.

92. d@nu (válaszként erre: 89. - Mongi)
2007. szept. 8. 22:26
:)
91. d@nu (válaszként erre: 88. - Gyopár)
2007. szept. 8. 22:25

Az bizony áztat, nem is kicsit. :( Miért nem csinálsz valami jó kis ragut?

Én a tészta tetejét nem szoktam olajjal lekenni, csak a sütőlapot, amiben sütöm és így sem szokott elázni. Ha lusta vagyok ragut készíteni, egyszerűen ketchupot használok...

2007. szept. 8. 21:23
sziasztok,én 1 süti receptjét szeretném megszerezni. ma már nem igazán sütik inkább régen a lagzikban volt divat. a nevét sem tudom pontosan,valaki "brackmag-nak" vagy "mandulamagnak" hvja. lényeg hogy pici formákban kell sütni nagyon macerád. ha a formákból kiszedik ilyen mandulás krémmel kenik meg és 2db-ot összeragasztanak. napok múlva a legjobb. kérlek ha valaki tudja a receptet írja meg.régóta keresem. köszi
89. mongi (válaszként erre: 87. - D@nu)
2007. szept. 8. 21:03
Köszi.Erre voltam kíváncsi,mert nekem is mintha rémlett volna olyasvalami,hogy nem az elején kell a cukrot hozzáadni.
88. gyopár (válaszként erre: 86. - D@nu)
2007. szept. 8. 16:35
Az tény, hogy a paradicsomot tettem alulra. Rendes paradicsomszeleteket. Szóval ez áztathat.
87. d@nu (válaszként erre: 84. - Mongi)
2007. szept. 8. 15:29
Én mindig teszek bele egy csipet sót - így tanultam. Biztosnak viszont az biztos, hogy a cukortól keményebb lesz, vannak receptek, amikor kifejezetten cukorral kell felverni a fehérjét, mert csak így lesz a süti megfelelő állagú. Tanácsos piskótánál is egy marék cukrot dobni bele, de a lényeg ilyenkor, hogy kb. félkeményre fel kell verni a fehérjét, mielőtt hozzáadnád a cukrot.
86. d@nu (válaszként erre: 83. - Gyopár)
2007. szept. 8. 15:25
Szerintem a feltéttel van gond... Mit szoktál rátenni?
85. e3fbbc47f9 (válaszként erre: 41. - Bernuska)
2007. szept. 8. 13:34
Erre a búvárszemüveget vagy az úszószemüveget lehet használni annak,akinek irtóra érzékeny a szeme....nos..én ha csak tehetem a férjemet kérem meg erre a feladara:)))Ìgy a legegyszerübb:))))
84. mongi
2007. szept. 8. 13:25

Sziasztok!Én is tanácsot kérnék.

A tojásfehérjébe szabad tenni cukrot/sót ,vagy nem,mert akkor nem keményedik meg a hab?

2007. szept. 8. 07:01
Sziasztok! Otthoni pizzakészítésben szeretnék tanácsot kérni. A tésztámmal minden rendben volt szépen megkelt stb, csak sütés után úgy tünt, hogy a feltét egy kicsit elásztatta a tészta felső rétegét. Legközelebb kipróbáltam egy másik recept tippjét, amely szerint bekentem a tésztát olajjal. De így is elázott. Lehet, hogy elő kellene egy picit sütni? Van valami tapasztalatotok ez ügyben?
82. d@nu (válaszként erre: 81. - RLindi)
2007. szept. 7. 18:39
Szerintem biztosan menni fog. ;)
81. RLindi (válaszként erre: 79. - D@nu)
2007. szept. 7. 16:59
Köszönöm!:-) Ez fantasztikus-aszem még én is meg tudom csinálni az alapján ahogy leirtad:-)
80. birogaby (válaszként erre: 79. - D@nu)
2007. szept. 7. 07:31
Ennél szakszerûbben én sem tudtam volna válaszolni rá! :DDDDDDDDDD
79. d@nu (válaszként erre: 78. - RLindi)
2007. szept. 6. 23:29

Száraz dunszt (száraz gőzölés): általában akkor használod, amikor az elkészült télirevalót készre főzve, forrón teszed az üvegbe. Ilyenkor lekötöd a telerakott üveged tetejét, körbecsavarod újságpapírral és olyan ládába vagy nagyobb edénybe pakolod az üvegeket, ami jó alaposan ki van bélelve meleg takarókkal, rongyszőnyegekkel. Alul-felül-oldalt... mindenhol bélelsz. Lényege, hogy a cucc az üvegben minél lassabban hűljön ki. Általában 1 napig így hagyod, majd a minimum 24 óra eltetltével végleges helyére rakod az üveget.

Így dunsztolod pl. a lekvárt, a lecsót és ezek szerint a zakuszkát is...


A száraz dunsztnak van egy párja is, az a nedves dunszt. :) Így a befőtteket teszed el, pl. a barackot, meggyet... Ekkor nyers gyümölcsöt teszel az üvegbe, hideg vagy meleg lével (+ cukorral, tartósítószerrel stb.) felöntöd, lezárod a tetejét, újságpapírral körbetekered (ez éppen most nem a hőtartás miatt, hanem koccanás ellen van), majd olyan edénybe állítod, aminek az alja szintén újságpapírral van alaposan kibélelve. Vizet öntesz bele (kb. az üveg 2/3-áig), az edény tetejével lefeded (ha magasabb az üveg, akkor egy ugyanakkora átmérőjű lábast teszel rá, mint amekkora a gőzölőedény), és a gázra teszed lassú tűzön felforralni. A gőzölőedényben hagyod teljesen kihűlni (én még le szoktam egy takaróval is takarni), aztán polcra teszed.


Hát, kb. ennyi. ;)

78. RLindi (válaszként erre: 75. - Birogaby)
2007. szept. 6. 22:02

Szia! Köszi,megtaláltam! Nagyon örülök neki!

Bocsi,de én "kis tudatlan"addig értem,h.belerakom az öüvegbe de mit kell vele aztán csinálni. Lezárom és..?

77. birogaby (válaszként erre: 70. - D@nu)
2007. szept. 6. 21:54

Ti sem?Én sem! :DDDD Párommal mindig veszekszünk,ha ô fôz,épen teszi bele,mert ô szereti,én meg nem.


Apum csinált almával párolt káposztát,tényleg nagyon finom,de én még nem próbáltam.Meg kell kérdeznem tôle pontosan,hogy csinálta.

Amúgy én is karamell! :-DDDDDD

76. birogaby (válaszként erre: 59. - RLindi)
2007. szept. 6. 21:49
Padlizsánt én egészben szoktam fagyasztani,megsütöm,letisztítom,kicsit hagyom lecsöpögni,és kb.2-3 db.-ot teszek egy tasakba,és úgy fagyasztom.Kiolvasztáskor szintén hagyom kicsit lecsöpögni,utána aprítom és keverem el a majonézzel.
75. birogaby (válaszként erre: 57. - RLindi)
2007. szept. 6. 21:45

Szia!


Az adatlapomon,a receptek között megtalálod a zakuszkát,ha érdekel.:-)

Én szinte minden évben szoktam eltenni,imádom!!Remélem idén is sikerül készíteni!

Én is mindig üvegbe teszem,fagyasztva még nem hallottam,hogy csinálná valaki.

74. eb504c2fac (válaszként erre: 39. - Birogaby)
2007. szept. 5. 12:29
Megcsináltam a paradicsom levet, és elég jó:) Meginni én nem tudom mert nagyon savas, de paradicsomlevesnek nagyon szuper! És pikk-pakk hamar elkészül:)
73. d@nu (válaszként erre: 51. - D@nu)
2007. szept. 5. 11:57
Hát senki nem szokott fagyit csinálni otthon? :(((
72. d@nu (válaszként erre: 71. - Wicca23)
2007. szept. 4. 15:57
Próbáld ki szerecsendióval is. Nagyon finom! :)
71. wicca23 (válaszként erre: 65. - Akkor van)
2007. szept. 4. 15:52
Én a burgonyapürébe kis őrölt gyömbért szoktam még tenni.
70. d@nu (válaszként erre: 69. - D@nu)
2007. szept. 4. 15:44
Pontosítanék: én őrölt köménnyel szoktam, mert nem szeretünk a köménymagra ráharapni. :)
69. d@nu (válaszként erre: 68. - Akkor van)
2007. szept. 4. 15:43

Igen, így csinálom én is. :) Szoktam úgy is csinálni, hogy almaecetet teszek hozzá.


Van még a pezsgős káposzta, ami szintén majdnem ugyanez, csak almát és pezsgőt is tesznek bele. Az is nagyon finom, bár én még nem próbáltam.

68. akkor van (válaszként erre: 66. - D@nu)
2007. szept. 4. 15:39
A tied is ilyesmi?
2007. szept. 4. 15:36
Hááát az úúgy van, hogy karamellt csinálok 3-5e.k. cukorból, ha kész öntök rá kevés olajat, vizet, majd a szeletelt enyhén sózott káposztát. És forgatom párolom. Én nem készre csinálom, hanem "olyan" roppanósra. Közben kevés köménymagot is dobok rá, és ecetet is ízlés szerint, ettől lesz roppanós. Nem tom érted-e...
66. d@nu (válaszként erre: 65. - Akkor van)
2007. szept. 4. 15:20

Nálunk ez hagymás tört burgonya és tudtommal nem tesznek bele a dinsztelt hagymán kívül semmit.


Én is karamell. :)))

2007. szept. 4. 15:12

Hali mindenkinek. Én még szoktam ízesíteni a pürét kevés olajon párólt hagymával amibe dobok egy leveskockátés őrölt paprikával szinezem, így lesz belőle: krumpliderc (mifelénk)

És mi a helyzet a párolt káposztával? Ti hogyan? Én karamell alappal indítok.

64. d@nu (válaszként erre: 61. - Monami)
2007. szept. 4. 15:05

A puding nem lesz csomós, ha nem forró, hanem még langyos tejbe teszed a keveréket és csepp alakú habverővel kevered fakanál helyett - mialatt felforr a tej, folyamatosan besűrűsödik a puding.


A krumplipüré tapasztalatom szerint csak géppel lesz "csomómentes". Olyan konyhai robotgép a legjobb, aminek nagy tartálya van, és az aprítókést kell hozzá használni. A frissen megfőtt és leszűrt burgonyát vajjal és tejföllel beleteszed a tartályba és miközben a gép dolgozik, folyamatosan adagolod hozzá a tejet addig, amíg olyan állagú nem lesz, mint amilyet te szeretnél.

Az én gépem nemrégiben sajna meghalt :((( - azóta egyszerűen csak krumplitörővel nyomom át és azzal dolgozom a lehető legkrémesebbre - így darabos marad, de nekem így is ízlik. :)

❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook