Sütés főzés praktikák fortélyok (beszélgetős fórum)
Én a vöröshagymát régebben jól megmostam szeletelés előtt hideg vízben, és akkor kevésbé csípett. Mostanában már az egészet beleteszem egy tál hideg vízbe, és csak az éppen szelnivalót veszem ki (ezt valahol itt a Hoxán olvastam valakitől), így még kevésbé csíp.
Jópofa megoldás a napszemüveg :)
Tényleg,hallottam valamikor ezt a praktikát is,de eszembe sem jutott kipróbálni.Igaz,itthon napszemüvegem sincs,csak a kocsiban van,vezetés közben szoktam néha használni.:DDDDDD
A fokhagymával mi a gond?Az is csip?Ez nekem még nem tûnt fel!Lehet nem pucoltam ehhez kellô mennyiséget egyszerre!? Kicsit ragad,meg nehezen jön le a héja,de ezt 2-3 gerezddel ki lehet bírni.
Hát poénnak tényleg nem rossz,de inkább nem próbálom ki.:DDDDDD
Amúgy nekem nincs bajom a hagymával,elég sok hagymás ételt eszünk,szeretek is fôzni,már megszoktam a hagymapucolást és a velejáró kellemetlenséget.:DDDD
Azért mondjuk torma reszelést nem szívesen vállalnék!:DDDDDD
:DDD Mint rájöttél, én sehogy. :D
Szóval, ez a praktika nálam nem vált be: a víz a szájba csak annyi, hogy veszel egy korty vizet a szádba és bent tartod a hagymapucolás alatt. Ez jó poén, főleg ha közben beszélgetne valaki veled. :D Állítólag van, akinél működik...
Szerintem a legjobb, ha megtanulsz minél gyorsabban hagymát pucolni és vágni. :DD
en hagymapucolashoz legtobbszor napszemuveget haszalok, ez jott meg a legjobban be,,kebesbe irritalja a szemem,
fokhagymara pedig FOKHAGYMAPUCOLO szilikonhengert hasznalom,nagoyn jo ,gyorsan leszedi a fokhagymahejat..nagyon praktikus
:DDDD Engem is mindig megríkat a hagymapucolás!
Hallottam olyan praktikákat,hogy ha pucolás közben befalsz egy mentolos rágót,nem csip annyira.Még nem próbáltam,hogy igaz-e!:DDDDD
Meg olyat,hogy ha mielôtt felvágod a hagymát,félbe vágva kevés ideig vízben áztatod,nem csip.Ezt próbáltam,tényleg volt,hogy nem csipett annyira,de lehet,hogy csak mert olyan volt a hagyma,és enélkül sem csipett volna.
hogy álltok a hagymapucolással, és a szeleteléssel?
mindig kimarja a szemem, mire elkészülök vele :(, hiába a víz a szájba, meg előtte a fagyóba tenni, stb...
:DDD Nincs mit! Jó munkát hozzá!
Majd írd meg milyen lett,talán kedvet kapok hozzá és hétvégén én is elkészítek egy adagot!
Igen, edes, nagyon finom. Lehet alufoliaba csomagolni es a sutoben puhara sutni, de en krumplipurebe raktam mindig a krumplihoz a vizbe, amibe megfoztem. Nagyon megdobja a puret.
Ha nincs felhasznalva, ugyanugy kicsirazik, mint a krumpli. Nekem most pont 2 ilyen kicsirazottam van, ugyanis dietas okobol kerultem a puregyartas. :(
Anyum szokott eltenni,én még nem próbáltam.Receptem van hozzá,az idén terveztem is,hogy készítek,de eddig még nem jött össze.Talán majd ezután!:DDDDD
Felteszem a receptet a receptjeim közé.
Hát nem sokat készítek, általában cukkiniből és zellerből szoktam, de pl. én a frankfurti levest is pürésítem, azaz kelkáposzta krémlevest készítek. :D A zellernél és a cukkininél is alap, hogy kevés olajon párolod néhány percig, felöntöd húslével (illetve kockából készült levessel), ami egy ujjnyival legyen több, mint ahogy ellepi. Miután készre főtt a zöldség, tűzről leveszed és kicsit hűlni hagyod, majd pürésíted (botmixer). Ezután visszateszed a tűzre, és habarod/rántod, ahogy jól esik - én besamellel sűrítem. Fűszerezni nem nagyon szoktam, mert a leveskocka általában elég sós szokott lenni és a lányom is pici még, de pürésítés után megkóstolod és mehet bele só vagy egy kis őrölt bors, attól függ, hogyan szeretitek. A zellerhez zellerszárat lehet tenni, a cukkininél jó, ha egy fej vöröshagymát megdinsztelsz és erre dobod a cukkinit párolódni, illetve kaporral vagy fokhagymával is ízesítheted - próbáld ki, mindegyik finom.
Akkor, ha sok a lé és nem elég krémes, lehet bele tenni egy kevés kukorica keményítőt (hideg tejben kell oldani), illetve ellenkező esetben szintén húslével lehet hígítani is. Én pirított kenyérkockával (vagy készen lehet kapni pl. fokhagymás croutont) tálalom.
A kelkáposztához pedig csak felteszem a vizet forralni, forráskor sózom, beledobom a káposztát, majd egy forrás után lécsere (a bébi miatt fontos). Mehet hozzá is leveskocka, ha ízesebbre szeretnéd, fűszerezed (só-bors-majoránna, esetleg fokhagyma) és miután megfőtt leturmixolod. Ehhez tejfölös-lisztes habarást ajánlok és újraforráskor mehet bele a karikára vágott virsli.
Ha kell pontos recept, írd meg és elküldöm vagy felviszem a receptek közé.
Nagyon közeli még a fájdalmad... rengeteg idő kell a belenyugvásba, már ha lehetséges ez. Megértelek, mert én is imádom a szüleimet! Hiszek abban, hogy azért álmodsz vele, mert üzenni akar valamit, amit majd megérzel előbb-utóbb. Az biztos, hogy Ő már egy jobb helyen van, de a te életed is lesz még napsugaras, ebben bíznod kell, mert szerintem anyukád sem akar szomorúan látni téged... :) És tuti, hogy minden fontosat átadott számodra az életéből, minden hasznosságot és kincset... :)
Van családod, gyermekeid?
szio, hat nem tudom ma ejjel ,kora reggel almodtam vele, de sajna felébredtem a valosagra.!!Mivel almomba,azt almodtam,hogy osszeesett,de nem halt meg...utana mar jobban lett..Nagyon orultem ennek...de utana ra hamarosan felébredtem a szomoru valosagra!!!!Ma is lent voltam a temetobe..en 37eves vagyok,anya csak 61volt,mi nagyon jo kapcsoaltban voltunk,vagyunk..es nagyon hianyzik +hianyozni fog mindig!!
Minden kis taktikat,fortélyt atadott nekem az éeltben...es most mar nem fogja tobbet atadni..Bocs ..de soha nem fogom feldolgozni..az egyeduli remeny+ero ebben ,hogy mivel hiszek istenben..stb,tudom ,hogy o mar jo helyen van es nem faj neki semmi,nem szenved, nem szomoru,mi meg itt elunk...szenvedunk..stb a foldi eletben.
További ajánlott fórumok:
- Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü?
- Kezdő és haladó konyhatündérek csevegjünk a sütés-főzés rejtelmeiről!
- Teafőzési praktikák ill. minden ami a tea főzésével kapcsolatos!
- Formatorták, praktikák a sütésben
- Tudatos jövőtervezés-házi praktikák, tanácsok, ötletek, sütés-főzés-háztartás
- Ide szeretném összegyűjteni azokat a tapasztalatokat, recepteket, fortélyokat, amelyek a pároló edényben való főzéssel kapcsolatos