Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Sopronban terhesgondozás és nőgyógyászat fórum

Sopronban terhesgondozás és nőgyógyászat (beszélgetés)

150. xlnt
2009. dec. 19. 11:15
Na kb most sikerült magamhoz térni! :) Eddig csak kóvályogtam, meg visszanéztem a DVD-t százszor. :) Én kislányt akartam, a férjem fiút - de igazából csak az volt a lényeg, hogy tudjuk már végre! :) Így már lehet a nevén szólítani - Máté lesz, ha minden igaz. :) Fiú nevekkel nagyobb bajban voltunk, a lány-név jött magától. Először csak az sokkolt, hogy a férjem régebben mindig azzal ugratott, hogy ha a világ igazságos, akkor a nagy számért cserébe tutira 3 fiam lesz! Ez volt az első gondolatom... :) de már "feldolgoztam", és becézgetem kis Mátét! :)
149. hajini (válaszként erre: 147. - Xlnt)
2009. dec. 19. 08:58
gratula:) fiút akartatok?
148. Tundchen (válaszként erre: 147. - Xlnt)
2009. dec. 18. 20:58
Éljen! :D Nekünk is van... :)
147. xlnt
2009. dec. 18. 18:27
Most jövünk 4D-ről, úgy néz ki, van egy kis kukink... :D
146. Tundchen (válaszként erre: 145. - Xlnt)
2009. dec. 16. 18:02

A védőnő engem írt fel utóljára még... mondta akkor is, hogy engem is már csak azért, mert karácsony lesz. :) Én lekéstem a jelentkezésről és múlt hétfőn a terhesgondozásról küldtek át, hogy kérdezzem meg, hátha még beférek.

Jó, hogy a vérnyomást nem parázta túl! Gondolom, úgyis figyeled, nem hiszem, hogy lesz ebből gond!

Azt is mondta az oltásról, hogy sajnos túl sokáig mindenki csak azzal foglalkozott, hogy kinek a cége, meg ki mennyit nyer vele és túl soká nyilatkozott a "szakma" az átlagembereknek, ami alapján tudnak dönteni.

Azt mondta még, ami talán fontos, hogy ha mindenki oltatja magát, csak a terhesek nem, akkor nagyobb arányban lesznek a terhesek betegek, mert egymást betegítik meg.

145. xlnt
2009. dec. 16. 15:09
Megvolt a 18 hetes UH - minden rendben, de sajnos a neme nem derült ki. (majd a pénteki 4D-n talán) :) A Hidas nem parázta túl a vérnyomásom, de azt mondta, kerüljem a sót. A tanfolyamról: de vszínű betelt, de ennek ellenére sokan jöttek, akik nem voltak a listán. Nem is örült a védőnő, így legközelebb 2 turnusban tud csak bevinni a szülőszobára. Az oltásról ugyanazt mondta most a Peitl, mint a Czeizel: oltani kell (csak ezt hosszan kifejtve). Elmondta, hogy mitől gyengébb egy kismama szervezete, és hogy a szakma állásfoglalása is ez már. (Bezzeg a 12. heti UH-n nem ezt mondta nekem.) Nagyjából ennyi! ;)
2009. dec. 15. 20:32
hol voltatok tanfolyamon? nem telt még be a hely tegnapra? :)és mit mondtak az oltásról? nekem is légyszi az infokat :D
143. xlnt
2009. dec. 15. 18:45
:) Többször is rád néztem, azt tudom, de meg nem ismernélek - annyi embert bezsúfoltak oda, hogy csak az idegesítő pár maradt meg, akik az ajtóban ültek. :D Nekem is tetszett - szimpi volt a védőnő is, és örültem, hogy nem a Rada jött be (előtte ugyanis pont a folyosón kevergett)... Holnap majd írok úgyis mi volt - remélem megtudjuk a nemét! :) de én még mindig nem érzem, hogy mozogna... bár a csaj, ahogy körülírta: "mintha belepukiznának a hasadba" - először elképedtem :) de ha jobban belegondolok, éreztem már hasonlót az utóbbi időben :) csak még be kell azonosítanom azt hiszem...
142. Tundchen (válaszként erre: 140. - Xlnt)
2009. dec. 15. 18:32

Nekem nagyon tetszett ez a szüléselőkészítő előadás. Doki is jó fej volt és amit az oltásról mondott, az is még jobban megnyugtatott... mondjuk "kivonni" már úgysem tudnák belőlem, de azért jobb így.

Lehet, egy darabig intenzívebben figyelik a vérnyomásod. Talán jobb lenne, mint rögtön a gyógyszer. Írd majd le, mit mondott a doki holnap!

141. Tundchen (válaszként erre: 139. - Xlnt)
2009. dec. 15. 18:30

:D

Én ott ültem a tv-nél rögtön, kék pulcsiban, szemüvegben... és Tündi...

140. xlnt
2009. dec. 15. 18:15
Ja és aki nem volt ott ugye (és érdekli), az történt, hogy a Peitl szerint nem az számít, hogy én mit méregetek itthon magamnak (pedig napi 3szor mérem), hanem amit a védőnő mér, így jobb lenne gyógyszeresen beállítani a vérnyomásom, konzultáljak a szülészorvosommal... :( Holnap megyek UH-ra, hát kíváncsi vagyok a Hidas mit mond... :( nem akarok gyógyszert szedni, de persze ha ők úgy látják... :(
139. xlnt
2009. dec. 15. 18:12
Jól tippelsz... :) Niki vagyok amúgy - xlnt helyett :) el is keseredtem... :S Szval melyik kismama voltál te? :) én könnyen lelepleződtem. :)
2009. dec. 15. 09:02
Xlnt ha jól tippelek, tegnap megkérdezted ezt a vérnyomás dolgot a szüléselőkészítő tanfolyamon. Jól tippelek? :D
2009. dec. 15. 08:43

sziasztok!

Bocsi,kicsit sok volt a dolgom mostanában :)

én most 17 hetes 4 napos vagyok papírforma szerint :)

A babát 5 napja érzem mocorogni,főleg evések után,meg este,tényleg akkor jobban mozog :)

én még nem híztam,sokszor voltam rosszul az elején,még le is mentek kilók. A védőnőm szerint amúgy havi 1-2 kg általában teljesen normális és rendben van,ha annyit felszedünk.

xlnt nem lehet,hogy "fehér köpeny szindrómád" van? :) nekem is mindig magasabb,ha doki méri,ha az öcsém méri,tök normális.

136. Tundchen (válaszként erre: 135. - Juci23)
2009. dec. 12. 16:47
Te is légy jó és kitartás! Ha az vigasz, karácsonyra már tuti, otthon lesztek... :)
135. juci23
2009. dec. 12. 14:46

Szerintem az a 7 kiló sem sok még.

Hétfőn bent kell maradnom, ha addig nem indul el kifelé Maja baba. Az már az 5. nap lesz, amit ráhúzok. Ilyen az én szerencsém. Sosem tudnak időben megérkezni a porontyaim. :)

Legyetek jók, majd jelentkezem.

2009. dec. 11. 16:32

Én 25 hét + 3 napos vagyok ma... eddig 7 kg-t híztam, ami számomra meglepő, mert elég hízásra hajlamos géneket örököltem, biztos voltam, hogy többet fogok hízni, bár még nincs itt a vége... :)

Ja és fiú lesz, Gergő. :) Apa nagy örömére... már tervezi, hogy mennek együtt horgászni, milyen jó lesz...

133. juci23
2009. dec. 11. 15:53
Nem sok a 6 kiló. Én is csak kb 11-et,de már inkább stagnál a súlyom, és talán ez már a végét jelenti.
132. hajini
2009. dec. 11. 15:49
megértelek, én még a súlyomra se foghatom, mert 6 kilót híztam. de már nagyon várom a januárt:)
131. juci23
2009. dec. 11. 15:43
Nekem szerencsére egész terhesség alatt semmi bajom nem volt, semmim nem fájt,kivéve a kicsit magas cukrot, amivel 3 napig bent voltam. Most a végére már sántikálok az egyik lábamra, a térdem nem bírja a + súlyt, vagy mi. Már annyira túl lennék az egészen... Holnap megint NST. Utálom ezt a mindennapos bejárkálást. Mondjuk inkább bejárkálok, mint befekszek.
130. hajini (válaszként erre: 128. - Juci23)
2009. dec. 11. 15:33

szia! én 33-at töltöttem tegnap.az uh szerint minden okés a kicsivel.már lefordult, a kickboxtudása már most bajnoki, csak úgy mozog a pocim:)

nekem viszont nagyon fáj a bal keresztcsontom;(

alig bírok menni. neked volt ilyen?

129. xlnt
2009. dec. 11. 14:10
Én 17 hetes 5 napos vagyok - ma volt 140/80, 14+5hetesen volt 130/80, 8+3 volt 135/95... :S De pl. vasárnap mértem magamnak: 118/80, a belgyógyászaton is mértek egyszer, az se volt magas. Ma kapok kölcsön egy mérőt, és írnom kell reggel-délben-este... :( jövő szerdán meg majd megmutatom a dokinak.
128. juci23
2009. dec. 11. 14:02

A szívhangot hallani, az tényleg megnyugtató,főleg mikor még nem érzed, hogy mocorog. Vérnyomás problémám szerencsére sose volt,110-120/70-80. Majdnem mindig így alakult. Ma egy kicsit(NAGYON) izgultam ASK előtt, és felment 130-ra. :) De még mindig csak ott tartok, ahol tegnapelőtt. Egy ujjnyi. :( Kérdeztem a szülésznőt,tud-e valami praktikát,ami meggyorsítja az eseményeket, de azt mondta, majd jön, ha akar. Tehát marad a várakozás.

hajini,Te hányadik hétben vagy? Bocs,de egyszerűbb megkérdezni, mint visszakeresgélni. És Ti, többiek?

127. hajini
2009. dec. 11. 10:52
akkor rossz a vérnyomás, ha .../90 felett van akkor egyszerre doki! nekem ezt mondta a Peitl
126. Tundchen (válaszként erre: 125. - Xlnt)
2009. dec. 11. 10:50

Mennyi a magas? Ha jól tudom, a 140/ fölötti érték a veszélyes.

Szerintem majd kérdezd meg a dokit a terhesgondozáson, hogy mi a jó érték és mikor kell valamit tenni, meg hogy esetleg mit.

125. xlnt
2009. dec. 11. 10:25
Ugyan nem érzem, hogy mozog, de ma a védőnőnél hallottam a szívhangját!!! :D megnyugodtam... Viszont a vérnyomásom nála mindig magas, ha viszont én mérem, normális... :S ilyenkor mi van?
124. hajini
2009. dec. 10. 16:14
ne aggódjatok ha nem mozog, én most néha már nagyon kérem, h hagyjon kicsit békét. fájnak a bordáim...
123. xlnt (válaszként erre: 122. - Juci23)
2009. dec. 10. 15:46

Biztos túl fogod élni, mindenesetre egy szülés-beszámolót mindenképp várunk majd! :D

(ja és ha hazaérek, első dolgom lesz hátra vágni magam, hátha úgy érzem...) :)

122. juci23
2009. dec. 10. 14:52

Sziasztok!

Mi csak 2 éve lakunk Ágfalván, szinte senkit nem ismerünk.

Ma voltam NST-n,holnap megint ASK. Szörnyű ez a várakozás, pedig már 2x volt benne részem. Jobb lenne minél hamarabb túlesni rajta, aztán kész.

A mozgás miatt ne aggódjatok (persze mondani könnyű),lesz még olyan, mikor kirúgja az oldalatokat. :) Az enyém még mindig rengeteget mocorog,pedig elvileg már nem sok helye van. Meg a súlya is már állítólag 3800 g körül van. Hogy fogom én ezt túlélni... :)

2009. dec. 10. 14:36
Lehet, hamar elkezded érezni már... én először este éreztem, mikor a hátamon feküdtem... próbáld ki ma, hátha! Este aktívabbak a babák, úgy tudom, meg nálunk is ez van így a 26ik héten... estére örült rugdalózás van mindig... :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook