Sopronban terhesgondozás és nőgyógyászat (beszélgetés)
Még egy kérdés, a 24 heti cukorterheléses vérvételre éhgyomorral kell menni?
És azt hallottam citromot jó ha viszünk ahoz az édes löttyhöz.
Én egyiknél sem fogadtam meg dokit,de nem bántam meg. Az igaz, ha van fogadott orvosod, a többiek tényleg nem törődnek veled. Én az elsőnél a Berkeshez jártam,és a Szilveszternél szültem,a 2.-nál a Tiboldihoz jártam. és pont ő volt az ügyeletes mikor szültem, de nem sokat volt bent. Néha benézett, meg a végére jött be. Most is őhozzá jártam,és a Benedeknél szültem, meg a Szilveszter is bent volt, gondolom ez a fiatal doki nem sok szülést vezetett még le. A varrásnál legalábbis a Szilveszter mondta, hogy hogy hova bökje a tűt. Jajj, az nagyon fájt. Bocsi, nem akarlak megijeszteni Titeket.
Hajni, már csak 9 nap??? De izgalmas! Drukkolok! :)
Hirtelencsiga: a Tiboldiról én is azt hallottam,hogy jó szakember.De megmondom öszintén
eddig amenyit találkoztam vele olyan semleges volt,bunkó nem volt viszont semmit nem mondott ő sem mindent úgy kell kihúzni belőle.Uh-on is megnézte a babát és nem szólt semmit,de a Szilárd sem mindegyiktől úgy kellett megkérdezni minden rendben van?Hát persze! Ez volt a válasz.
Én is azt hiszem,nem fogadok meg sem dokit,sem szülésznőt.
ja és én egyszer sem voltam magánrendelésén! pedig van sopronban és sarródon is neki!
minek? énvelem mindig normális volt. sőt dupla 4d.n voltunk nála!!!
sziasztok!
én mindenképp a szilárdnál szülök, mondtam is neki! igaz 40.000, de megéri a biztonságot. szülésznőt nem fogadok, egyiket sem ismerem.
egyik ismerősöm nem fogadta meg a dokiját, (szilvesztert)elkezdődött neki a szülés, a dik otthagyta, 17óra szenvedés után a rada császározta meg, mert arra már alig volt szívhangja a babának. na én nem akarok így járni.
csajok már csak 9 napom van!!!
múlt héten 2x voltam nst-n utána mindig csinált a szilárd uh-ot. tök rendes volt, 2műtét között feljött megnézni!
én egy dokit nem akarok látni a szülőszobán: Farshid!! egy életre leírta magát előttem!
Én annak idején az első kisfiamnál a Berkest fogadtam meg,nagyon kedves volt és segitőkész,mikor a kislányomnál szintén őt fogadtam meg szoszeritn lesz...ta a fejem és a gyerekemet is csak szüléskor és amikor haza engedett akkor keresett meg 9napig ránk sem nézett de a lovét várta volna,de csak várta nem kapott egy fillért sem.én most már hogy a 3 kisfiamnál a Radánál szültem volna és abszolut nem törödött velem/velünk és a kisfiamat el is vesztettük soha de soha többé nem szülnék fogadott dokinál,az az igazság hogy ha van dokid akkor a többi doki nem törödik veled ha esetleg ő közben elmegy nyaralni-teleni vagy megbetegszik stb...nem szeretik más "betegét"átvenni,sajnos saját szomoru káromon megtanultam már ezt,legyek én nektek elrettentő példa,ti ne jussatok ilyen sorsba,ezt amin én/mi a családom keresztül ment 3 kisfiam elvesztésekor azt ne tapasztalja meg senki se.én már sem sopronban sem fogadott orvosnál sem szülnék.
de mindenki maga tudja,ezt belül kell eldönteni mindenkinek ki hogyan érzi magát biztonságban,elsö gyermeket szülöként igen azt mondom legyen orvos akiben 9 honapig megbiztál,legyen melletted,minden simábban megy/mehet akkor.persze csak ha ez megnyugtat,ha pénzt akarsz adni dokinak szülés utánra akkor mindegy hogy annak adod akit megfogadtál vagy annak akinél szültél vagy akihez jártál terhesgondozásba!!
de elöre lefogalani egy dokit felesleges,Szombathelyen nem lehet választott orvosnál szülni csak annál aki éppen ügyeletes,sokan zugolodnak miatta de igy nincsen verseny a kismamákért,igy mindenki arányosan jut lovéhoz stb...én ezt sopronba vezetném be leginkább,nekem már elég sok tapasztalatom van ebből-dokikbol-korházbol-szülési fajtábol,mindegyiken átestem,sajna.
bocs hosszura sikeredett.de remélem segitettem.
Szia!
Én még csak most keresek egy jó nögyógyászt itt Sopronban. Volt,aki a Tiboldit ajánlotta, mert jó szakember és nagyon nagy tapasztalata van. Neked mi a véleményed róla?
Én a Tiboldihoz járok elvileg, vicces mert a terhesgondozáson még csak egyszer találkoztam vele.Szinte mindig helyetesíti valki,szinte már az összes orvost ismerem.Minden orvosrol lehet mondani jót és rosszat,attol függ milyen napjukat fogod ki.De igazán bosszantó,hogy egyik sem mond soha semmit ha nem kérdezed.
Ti fogadtok meg dokit? Mert én azt hiszem nem,remélem azért nem lesznek nagyon bunkók a szülésnél.
De előszőr gondolom nem oda mentetek,vagy igen?
Bocsi,nem vagyok járatos a témában.
Egyetértek Hajnival,a Peitl engem is megismert már az első terhesgondozáson (előtte csak a babaigazoló nőgyógyászatin voltam nála),és rendes is :)
Meg sztem megbízható,többen is ezt mondták,ill. most megint visszarendelt UH-ra (a 12 hetesnél is,mert akkor 4 mm-rel lecsúszott a Baba a mérhető értéktől:) ).
A Szilveszer dr-t is javasolták,nem tudom ő milyen.
én nagyon elégedett vagyok a dokimmal (Peitl Szilárd) velem mindig tök rendes volt. a múltkor odajött szólni, míg vártam NSTre, h utána nem lesz. és tudta a nevemet:) a Farshidhoz mentem oda utána, aki durván elküldött, h nem az ő betege vok, őt nem érdekli a papírom..
nekem ott, akkor elvágta magát egy életre!!!
Nekem se mondott eddig a doki időpontot - csak a védőnő. Első baba - teljes lázban égünk. :)
A Karazmánál szült a férjem rokona 2 éve, és addig iszonyú flegma volt, míg a borítékot oda nem csúsztatták (nem fogadott orvos volt, előtte nem is Sopronba járt gondozásra). Én is nyáron kerestem orvost, de őt az elsők között kihúztam a listáról. Bár lehet, hogy csak rossza napjai voltak akkor...
én elvileg május 21-re,a védőnő szerint,doki még nem mondott időpontot :)
Első babátok? Nálunk igen,lehet,hogy pont egyszerre leszünk bent :) Amúgy a januári kismama újságban a Soproni szülészetről van szó(amit írt Juci is),és képzeljétek évente 850 baba születik az osztályon :) Ebből már stipi-stopi ha jól számolom 4 v. 5 baba :) tök jó :)
További ajánlott fórumok:
- Szolnoki nőgyógyászt keresek terhesgondozáshoz és szüléshez!
- Sopronban (jó és lelkiismeretes) nőgyógyászt tudtok ajánlani?
- Sopronban keresek megbízható nőgyógyászt! Segítsetek!
- 10 hetes kismama vagyok, nőgyógyásznál már voltam. Terhesgondozásra kell mennem vagy közvetlenül a védőnőhöz?
- Budapesten ismersz jó nőgyógyász-onkológust, aki végez terhesgondozást, vezet le szülést? Hova érdemes menni?
- Tudnátok jó és megbízható nőgyógyászt ajánlani Sopronban?