Sopronban terhesgondozás és nőgyógyászat (beszélgetés)
Ja és ha már a költekezésről van szó - ami tökéletesen fölösleges, de sztem édes (és nem is drága) a Vaterán talált dekorgumiból készült betűk a gyerekszoba ajtajára:
Nekem most jött meg, úgyhogy tudom ajánlani! :D Ez is tuti az első gyerekes anyukák hülyesége, de én is beleszerettem! :)
Pont megkérdeztem a mellszívót, azt mondta a védőnő, hogy van a kórházba elektromos, ott megtanítják a használatát is, ha van rá szükség. Én már vettem, pont tegnap délelőtt, remélem, azért nem veszik kárba. Nem nagyon tért ki arra, hogy később lehet-e rá szükség. Én kézit vettem, mert az elektromost nagyon drágának találtam... őszintén, még ezt is... :)
A kórházba kórházi ruciban vannak a babák, majd hazamenetelhez kell vinni cuccot.
Köszi Tündi az infókat! :) Mi is leszavaztuk az őssejt projektet hasonló okok miatt...
Azt nem mondták, hogy érdemes e venni (és a kórházba vinni) mellszívót? És ha igen, kézit vagy elektromosat...
Amíg a Babók a kórházban vannak kapnak ruhát, és csak a hazavitelre kell vinni ugye?
Rebi: elég sztem 1 hét, tőlem csak azt kérdezték, melyik orvoshoz, és mondta a rendelési idő kezdetét... vigyél olvasnivalót majd - én mindig elfelejtem... :)
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Tudja valaki, hogy mikor rendel Dr.Peitl Szilárd? És hogy hol? Mi a száma, amin lehet időpontot kérni? Priviben megírná valaki?
Sziasztok!
kutakodtam,Hajni császárral szült végül,miután végigvajúdta a napot. De legalább már babázik :)
Na, Niki, megvolt a szülésfelkészítő. Egy másik őssejt cégtől tartott egy csaj egy 10 perces előadást, kb ugyanazt mesélte, amit ez előző. De kaptunk ajándékba cuki plüss viziló kulcstartót, ennek azért örülök! :)
Mi nem igazán gondolkodunk ilyenben, mert nem állunk anyagilag úgy, hogy nem hiányozna ez a 300-400 ezer forint máshonnan.
Néztünk a szoptatásról egy kisfilmet. Igazából ami fontos, hogy kell vinni törlőkendőt majd, mert azt a kórház nem tud adni és lehetőség van, hogy a szobában velünk legyen a gyerek 24 órában, persze be lehet adni az osztályra, ha az ember túl elfárad, vagy elmegy pl a büfébe.
Szoptatásról volt szó, hogy kb 3-4ik napon indul be úgy igazán és hogy ők segítenek megtanulni, meg úgy mindenben.
Arról is szó volt, hogy kisbabának lábas rugit kell venni, mert a zokni neki még nem túl jó, elszorítja a lábát, könnyen lejön, meg pl cipzáras kispulcsit, amit könnyen rá lehet adni.
Kb ilyesmi... lényegében semmi igazán fontos, inkább praktikus tanácsok.
Igen ,hallottam hogy a 2.baba általában könnyebben jön.Remélem majd igy lesz.:)
Akkor az első terhesgondozásra kérek időpontot,az a biztos.Szerintetek elég 1 héttel elötte telefonálni mielőtt menni szeretnék?
Valóban örülhetsz,hogy ilyen hamar teherbe estél.
Mi is több mint 3 évet próbálkoztunk,volt egy petevezeték átjárhatósági műtétem ahol kiderült mind két pete vezetékem el van záródva.1% esélyt adott a doki.Lombikprogramon vettem részt,pestre jártam kezelésre mert még más gondom bajom is volt.
Tehát én teljesen ki voltam készülve,hogy nem lehet gyerekem.És mikor az első sikertelen lombik után a másodikat kezdtük egyszer csak spontán teherbe estem.Gondolhatjátok,hogy mit éreztem,hetekig,sőt hónapokig nem akartam elhinni,hogy sikerült.És most így a 26 héten is sokszor megkérdezem magamtól,hogy tényleg igaz????
És a meghatódságtól csak bögni tudok,főleg mikor rugdos a babóka,mindig könnyek szöknek a szemembe,persze öröm könnyek.:-)
És ezt valóban csak az értheti meg aki sokat küszködött a babáért.
hát,mi hogyismondjam,még egy hónapot sem "próbálkoztunk" :S
Örülhetünk,hogy így alakult,és örülök,hogy Ti pedig ilyen kitartóak vagytok!! :)
Oké, majd holnap leírom, miről volt szó. Igazából én is kértem időpontot az első terhesgondozásra, de azt mondta az aszisztens, hogy menjek oda 1re... aztán volt akkor még egy új csaj, akinek szintén azt mondták, hogy menjen oda 1re. Ezért gondoltam, hogy nem nagyon kell időpont. :)
Hát ez az 1,5 év nálunk úgy volt, hogy akkor kezdtünk "nem védekezni", de ebben ki is merült, mert nem méregettem hőmérővel, semmi ilyesmi.
hahóóóóó!!!
iwiwen megtaláltam a Hajni húgát,megszületett a Baba!!!! Remélem hamarosan írnak,már tök izgi :) Mai készítésű képek voltak,de többet nem tudok :)
Lényegében mindenhol sokan vannak, úgyhogy tényleg érdemes legalább egy negyed órával, 20 perccel előbb odamenni a terhesgondozásra.
Én is gratulálok neked! Tudom, milyen, mikor az ember sokáig vár és mindig csalódik, mert megjön... bár mi kb másfél évig próbálkoztunk, mire sikerült... :)
Szia! Igazából nem kell időpont, csak menj oda kicsit előbb (mert mindig sokan vannak), mint a rendelési idő. Kijön az aszisztens és beszedi a kiskönyveket, aztán név szerint hívnak majd. A terhesgondozás nem a nőgyógyászat épületében van, hanem a kórház tetején egy ronda barnába. Az uh-k majd a nőgyógyászat szintjén lesznek, de benn az osztályon. A terhesgondozáson beírják majd a kiskönyvbe, mikor, hová kell menni.
Melyik dokihoz mész majd?
További ajánlott fórumok:
- Szolnoki nőgyógyászt keresek terhesgondozáshoz és szüléshez!
- Sopronban (jó és lelkiismeretes) nőgyógyászt tudtok ajánlani?
- Sopronban keresek megbízható nőgyógyászt! Segítsetek!
- 10 hetes kismama vagyok, nőgyógyásznál már voltam. Terhesgondozásra kell mennem vagy közvetlenül a védőnőhöz?
- Budapesten ismersz jó nőgyógyász-onkológust, aki végez terhesgondozást, vezet le szülést? Hova érdemes menni?
- Tudnátok jó és megbízható nőgyógyászt ajánlani Sopronban?