Sarokcsont kinövés!!Van valakinek ezzel kapcsolatosan tanácsa?Műtét, vagy elviselni a fájdalmat ... (tudásbázis)
Sziasztok
Nekem a 2 héttel ezelőtti nyaralás óta megint nem jött elő. Nem értem én ezt. A nyaralás alatt végig batz papucsban voltam. Lehet, hogy mégis ő a ludas? azóta a szendvicses lúdtalpbetétet hordom ocsmány lapos cipőben, mert csak abba megy bele. Otthon megy a régi rossz papucsomban vagyok a kertben
Nem értem, hogy miért pont a jó kis lúdtalp és harántemelős papucsban jött elő. Vagy csak többet gyalogoltam? VAgy mi lehet?
nekem pár éve volt iszonyú fájdalom a sarkam közepén, alul. röntgen szerint 5 mm-es kinövésre az ortopéd doki felírt egy "iszap"-nak becézett gyógyszertárban kevert krémet, egy nagy doboz volt.
azzal kellett éjszakára és nappalra is bedunsztolni a sarkam, 10 napig, betegállományban.
elmúlt, utána újra tudtam sok km-t gyalogolni minden nap. azóta nem jött elő.
Igen, én is zselés talpbetéteket szereztem be, és itthonra csúnya bunkó papucsot, ami belül olyan kis dombocskákkal van tele, kb. 5 cm-es a talpa, pihe-puha, ezek sokat segítenek. Nem úgy a párom, aki egész nyáron használta a kocsit, halogatta a szerelőt, és most kér időpontot, hétfőre kapott is, így megint gyalogolhatom azt a jó kis hosszú utat a suliig, hát, reménykedem, hogy nem rosszabbodik, és hogy hamar kész lesz a kocsi. Tényleg annyit javítottam már rajta, nem szeretném elölről kezdeni, műtétig jutni meg pláne. Még mindig hiszem, hogy a megcsináltatott fogammal a gyulladás is lassanként eltűnik majd a szervezetemből!
Egyébként az évnyitóra le kellett gyalogolnom, és hát nem mehettem csúnya itthoniban, egy totál lapos (papírtalpú) papucsban voltam kénytelen menni, és meglepődve tapasztaltam, hogy nem lett rosszabb, kop-kop.
Jegelni szoktam, vagy almaecetes vízben áztatom és tornáztatom.
Szerencsére javulófélben van.
Persze már rengeteget olvastam róla azóta :(
A gyulladás csökkentése a legfontosabb.
Egy jó cipő mindenképpen fontos, mert helyre kell billenteni az egyensúlyt. Régebben eltört a lábam kis ujja és rosszul is léphettem miatta egy ideig. Talán ez is besegített.:((
Hát, nagyon sajnálom, de azért megpróbálnám a helyedben azt a mezei zsúrló borogatást éjszakára, még ha csak a fájdalmat is csillapítod vele, másnap kész felüdülés, és tényleg 1-2 perc megcsinálni!
Én is érzem még néha, de csak halványan, akármi is legyen ez!
Akkor jó, de inkább nem jó!
Én biztosan tudom, hogy egy "papir" talpú cipő okozta a gondjaimat. :((
Már késő...
Rendbe tenni pedig elég nehéz.
Ez is egy jó ötlet, köszi!!! :)
Már én is nézegettem ezeket a cipőket és nem is gondoltam, hogy többféle változata is van.
Azt hiszem megnézem közelebbről is!
Mondjuk eddig csak webáruházakban láttam, de próba nélkül cipőt nem veszek :((
Nem, csak mi egészen másról beszélünk...
Sziasztok!
Nem lehet ritka, hogy sarkantyút állapítanak meg, és épp csak egy rossz fog okozza a problémát (akár úgy, hogy szinte észre sem veszed), érdemes megnézetni!!!
Velem ez történt, és pont azért mentem el megnézetni, mert hallottam ilyen sztorit,valaki ezzel vígasztalt, hogy hátha nekem is ez az ok. Februárban alakult ki a sarkamban ez a bigyó, 4 hete cseréltek fogtömést, azóta napról-napra jobb lett, talán tegnap volt az első nap, hogy nem találom a kis "csomócskákat" a sarkamban. Nagyon örülök neki, hiszen totál elvetettem azt, hogy nálam is a rossz fog lehet az ok, hiszen nemrég tetettem rendbe őket, inkább csak próba-szerencse alapon mentem nézetni!
Érdemes előtte átnézetni, hátha elkerülhető egy felesleges műtét!
Amennyiben mégis sarkantyú (bár ha nem, akkor is) érdemes mezei zsurlót venni a gyógynövényesnél, persze ha a mezőn szedsz frisset még jobb, mert a gőzborogatása éjjelre betekerve a sarkadat, sokat enyhít a fájdalmon, igaz nekem csak 2 éjszakát volt alkalmam kipróbálni, akkor a páromnak is betekerük, neki a talp beívelő részén volt állandó izomcsomósodás. Mindketten meglepődtünk a másnapi könnyebbségen.
Erről egyébként M. Treben régi gyógyfüves könyvben olvastam, innen jött az ötlet, hogy kipróbáljam.
Fogalmam sincs, hogy a daganat alatt rákos daganatot értett -e, vagy esetleg valami más lehetett:
" 49 éves gazdáról van szó, akinek a lába talpán daganat támadt, nagy fájdalommal. Nem tudott már felállni. néhány napig kórházban volt, ahonnét hazaküldték. Zsurló gőzborogatást ajánlottam, amely még a rosszindulatú daganatot is feloldja. Elképzelhető a meglepetésem, amikor dec. 22-én tehát 5 nappal később felhívtak telefonon és közölték: a daganat elmúlt. A bőr még kissé ráncos és puha volt, de a kemény daganatot már nem lehetett érezni"
Sok sikert a teljes "gyógyuláshoz", utáltam ezt a tehetetlenséget, együtt érzek veletek!
Sziasztok!
Szerintem az időjárás befolyásolja a gyulladásokat.
A jegelés, az almaecetes, majdnem hideg víz segít a gyulladáscsökkentésben.
A lökéshullám terápia is ezt teszi - talán hatásosabban.
A papucs és a talpbetét is sokat segít szerintem a tünetek csökkentésében. remélem :)
Sziasztok lányok!
Érdekes, mert nekem is újra kezdett fájni pont egy hete, és minden nap fáj kb 3szor 4szer. De nem azzal a nagy erővel, csak kicsit. Aztán abbahagyja. Ma például még nem fájt...
Mi lehet ez? Ilyenkor nem gyullad be annyira?
VAgy az segíthet, hogy hordom a b..tz papucsot, meg a lúdtalp betétet?
Remélem minden kívánságod teljesül!
Egyelőre én csak ismereteket gyűjtök, mert nem fáj mindig. Hátha sikerül rendbe tenni...
Persze nem árt tudni a jó lehetőségeket és véleményt kapni attól, aki már végigjárta ezt a terápiát.
Mondjuk az meglepett kicsit - nagyon :( - hogy fájdalmas a kezelés. Na de hát az eredmény a fontos!
Drukkolok, hogy sikeres legyen a kezelés!!! :))
Erről én is olvastam. Majd írd le légyszíves a tapasztalatodat! :)
Nem olcsó mulatság... :(
Ha jó, akkor megéri. Remélem beválik!!!
Sziasztok!
Sajnos újra előjött a fájdalmam, lehet, hogy tényleg az egyszeri röntgenezéstől múlt el átmenetileg.
De mivel az ortopéd orvos semmit nem mondott a fájdalomra, nem írt fel semmiféle kezelést, azon gondolkodom, reumatológushoz kéne mennem, az nagyon rendes volt velem a gerincfájdalmamnál.
Valaki közületek volt a sarkantyújával reumás orvosnál?
Nekem egyelőre egy török, puha sarkú papucsom van. Kényelmes, ezt utcán lehet hordani.
Itthonra pedig vettem egy olcsó puha strand papucsot. Kínai :) Ez is nagyon kényelmes.
Sok helyen műszerrel mérik be a lábat.
Minden ember más, szerintem senki sem tudja a tutit... :(
Én csinálom a gyakorlatokat egyelőre.
Szerintem ki kell tapasztalni kinek mi a jó.:(
Mert akkor nem jársz feleslegesen a dokikhoz, meg nem rendelgetsz meg mindenféle sok pénzbe kerülő dolgot.
Az üzlet az üzlet... :((
Az eü. az egyik legnagyobb üzlet...
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban
- ÉGVILÁG... minden, ami csillagászattal kapcsolatos
- Időjárassal kapcsolatos szavak
- Honlap működésével kapcsolatos információk
- Mik a tapasztalatok a juharszirupos diétával kapcsolatban?